Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Hejka. Mam taki trochę denerujący mnie od dłuższego czasu problem. Po zimie nie mogę dojść do ładu z moimi kolanami i łokciami. Zrobiły się zgrubiałe, takie jakby lekko żółtawe - generalnie fuj. Wyglądają na bardzo zaniedbane
Krępuję się przez to założyć jakąś sukienkę czy bluzkę z krótkim rękawkiem. Proszę, doradźcie jak się pozbyć tej brzydkiej skóry w tych miejscach i jak prawidłowo zadbać o łokcie i kolana. Dzięki z góry za najmniejszą radę.
Wiesz ja mama stary, domowy ale bardzo sprawdzony sposób - rozkrawam cytrynę na połowę i "moczę" w tych połówkach tak po 5-10 minut (zależy od mojej cierpliwości danego dnia
kolana i łokcie. Wcieram ten sok. Potem nie wycieram tylko wklepuje coś dobrze nawilżającego np. oliwkę. tygodniowa kuracja działa po prostu u mnie cuda. Wypróbuj - może i tobie pomoże.
czasami tez stosuje domowe sposoby i może sposób cytrynki okazałby się faktycznie dobry, aczkolwiek ja jak miałam kiedyś problemy z suchą i zgrubiałą skórą na łokciach to wybrałam się do apteki i kupiłam poleconą mi przez znajomą maść dardia. Maść zawiera m. in. mocznik dzięki czemu dosyć szybko skóra została odpowiednio nawilżona przy tym również zmiękczona i szybko udało mi się pokonać ten problem ![]()
problem z suchymi łokciami miałam dosyć często i mam na to pare dobrych sposobów: na takie bardzo suche i popękane łokcie dobry jest xerial 30, ale troszkę za drogi więc pani w aptece poleciła mi kosmetyki nawilżające dardia...stosuje je do dziś i jestem bardzo zadowolona..problem z suchymi łokciami zniknął.w sumie do tych kosmetyków dardi bardzo się przyzwyczaiłam i stosuje je na wysuszoną skórę....na łokcie można też używać cytryny ale to dosyć niełatwa zabawa..po pewnym czasie można stracić cierpliwość:P..powodzenia
ja uzywam wit. A
)
Również mam ten problem. Stosuję kremy z mocznikiem (np. LRP), a na łokcie "co chwilę" krem E45. Peelingi pomagają, ale najważniejsze jest natłuszczanie i odżywianie.
Warto spróbować również nutrikosmetyków.
Strony: 1