Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-06-23 00:11:23

łokietka
Gość

sucha, brzydka skóra na łokciach i kolanach

Hejka. Mam taki trochę denerujący mnie od dłuższego czasu problem. Po zimie nie mogę dojść do ładu z moimi kolanami i łokciami. Zrobiły się zgrubiałe, takie jakby lekko żółtawe - generalnie fuj. Wyglądają na bardzo zaniedbane sad Krępuję się przez to założyć jakąś sukienkę czy bluzkę z krótkim rękawkiem. Proszę, doradźcie jak się pozbyć tej brzydkiej skóry w tych miejscach i jak prawidłowo zadbać o łokcie i kolana. Dzięki z góry za najmniejszą radę.

#2 2008-07-01 21:07:24

cytrynka
Gość

Re: sucha, brzydka skóra na łokciach i kolanach

Wiesz ja mama stary, domowy ale bardzo sprawdzony sposób - rozkrawam cytrynę na połowę i "moczę" w tych połówkach tak po 5-10 minut (zależy od mojej cierpliwości danego dnia wink kolana i łokcie. Wcieram ten sok. Potem nie wycieram tylko wklepuje coś dobrze nawilżającego np. oliwkę. tygodniowa kuracja działa po prostu u mnie cuda. Wypróbuj - może i tobie pomoże.

#3 2008-07-21 11:48:55

Mimi
Gość

czasami tez stosuje domowe sposoby i może sposób cytrynki okazałby się faktycznie dobry, aczkolwiek ja jak miałam kiedyś problemy z suchą i zgrubiałą skórą na łokciach to wybrałam się do apteki i kupiłam poleconą mi przez znajomą maść dardia. Maść zawiera m. in. mocznik dzięki czemu dosyć szybko skóra została odpowiednio nawilżona przy tym również zmiękczona i szybko udało mi się pokonać ten problem smile

#4 2008-07-21 13:45:34

Bożena
Moderator

Dobry sposób na przebarwienia na łokciach to zwykła śmietana. Nakłada się w zależności od potrzeb-kilkanaście minut, pół godziny. Ale trzeba robić to kilkakrotnie.

#5 2008-08-03 22:52:08

pomocna88
Niewinne początki

problem z suchymi łokciami miałam dosyć często i mam na to pare dobrych sposobów: na takie bardzo suche i popękane łokcie dobry jest xerial 30, ale troszkę za drogi więc pani w aptece poleciła mi kosmetyki nawilżające dardia...stosuje je do dziś i jestem bardzo zadowolona..problem z suchymi łokciami zniknął.w sumie do tych kosmetyków dardi bardzo się przyzwyczaiłam i stosuje je na wysuszoną skórę....na łokcie można też używać cytryny ale to dosyć niełatwa zabawa..po pewnym czasie można stracić cierpliwość:P..powodzenia

#6 2008-08-04 09:37:38

Jeanne
100% Netkobieta

Regularny piling i krem z mocznikiem powinny przyniesc zadowalajace efekty smile

"Jak się kobieta uprze to diabła przegada."

#7 2008-08-06 20:13:33

CookieBitch
Net Przyjaciółka
Od: L-ca

ja uzywam wit. A smile)

Świat jest mały, ostatecznie wszyscy kiedyś spotkamy się w łóżku.

http://photoblog.pl/ciah

#8 2008-08-11 13:16:14

Aleksandra
Moderator

Również mam ten problem. Stosuję kremy z mocznikiem (np. LRP), a na łokcie "co chwilę" krem E45. Peelingi pomagają, ale najważniejsze jest natłuszczanie i odżywianie.

Warto spróbować również nutrikosmetyków.

Stopka forum