Hej. Czy mógłby mi ktoś pomóc z problemem komputerowym? Tzn. sama studiowałam podyplomową informatykę ale to było jedynie półtora roku (moja wiedza praktyczna jest żałosna) i po spędzeniu obecnie kilku godzin w necie ( wramach poszukiwania wskazówek) poddaje się. Laptop odmówił mi posłuszeństwa. Zawiesił się i ani rusz dalej. Nie pojawiają mi się ikony na pulpicie oraz pasek zadań nie reaguje w ogóle na kliknięcia myszki. Wyłaczałam i włączałam kilka razy komputer i bez rezultatu. Nawet próbowałam grzebać w BIOS-ie ale też nic to nie dało (troche się nie znam na tym). W wielu wątkach w inetrnetowym forum jest napisane, że przyczyną mpodobneg zachowania kompa może być przegrzanie bądź słaby zasilacz. Zasilacz sprawdziłam jest ok. Teraz w desperacji zastanawiam się nad włożeniem laptopa do lodówki
:D
Nie mogę jeszcze formatować bo na pulpicie mam ważny folder ktory musze uratować (zdjęcia obrabiane z sesji ślubnej plenerowej) a których nie zabezpieczyłam i nie zgrałam w inne miejsce wcześniej (przewidując podobną katastrofę zresztą..). Błąd, którego w pracy nie popełniam nigdy a w domu, prywatnie bum.. eh
Bardzo proszę ratujcie. Jak mogę odzyskać ten folder,jak przywrócić do życia pulpit ;( odwiesić dziadka...