Maureen Jennings i seria książek o detektywie Murdochu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Maureen Jennings i seria książek o detektywie Murdochu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Maureen Jennings i seria książek o detektywie Murdochu

Maureen urodziła się w Birmingham w Anglii.  Uczęszczała do gimnazjum konserwatywnego  które uwielbiała i które jak pisze miało na nią ogromny wpływ "ukończyłam je z  głęboką wiedzę z literatury angielskiej i totalną ignorancją w zakresie matematyki" W roku 1956 Maureen wyemigrowała z matką do Kanady. Studiowała psychologię, literaturę angielską i filozofię. Pracowała jako nauczycielka i psychoterapeutka. W roku 1997 wydała pierwszą książkę. Ale prawdziwą sławę przyniosła jej seria książek detektywistycznych o kochającym wynalazki detektywie Murdochu.

http://img294.imageshack.us/img294/8597/murdoch.jpg

Na podstawie jej książek nakręcono serial Murdoch Mysteries.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Maureen Jennings i seria książek o detektywie Murdochu

Właśnie obejrzałam odcinek serialu o Murdochu. Muszę powiedzieć, że przypadł mi do gustu. Lubię takie kryminały niekoniecznie nowoczesne, takie jak np. Morderstwa w Midsomer. I ten serial też chyba będzie trochę w tym stylu, choć opowiada o innych czasach i innych miejscach. Nie mogę się doczekać następnych odcinków. Jest po prostu inny od tych wszystkich CSI i im podobnych smile
Czy te książki, na podstawie których nakręcono ten serial, zostały wydane w Polsce?

3

Dokładnie ten kryminał jest zupełnie staroświecki, ale ma to taki urok jednak przy tym i wobec tych, które mamy możliwość oglądać na co dzień. Niestety nie słyszałam, aby książki zostały przetłumaczone już na polski - ale myślę, że na pewno wcześniej czy później moda na tę serię dotrze i do nas smile

4

Hej, właśnie znalazłam odpowiedź na moje pytanie smile Podobno książki są już tłumaczone, tylko nie wiem, jakie wydawnictwo będzie je wydawać. Jest taki blog o Murdochu (po polsku), który opisuje i książki, i (trochę) serial. Trochę ciekawostek i takich innych spraw związanych z książkami. Strasznie się cieszę i jestem ciekawa tych powieści. Oderwanie od rzeczywistości smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Maureen Jennings i seria książek o detektywie Murdochu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024