Czy facet wybaczy taką kontrolę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy facet wybaczy taką kontrolę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Czy facet wybaczy taką kontrolę?

Mój partner jest dość przewidywalny, kiedyś z ciekawości weszłam na jego pocztę i okazało się, że z nam hasło... Wiem, ze to głupie co zrobiłam, ale fakt pozostaje faktem, przejrzałam jego maile.

Od tamtej pory nie umiem mu zaufać, bo wiem, że kilka razy okłamał mnie prosto w oczy... Teraz dodatkowo miał się spotkać ze swoją byłą i akurat tego dnia, kiedy miało to nastąpić, wybrał się na zakupy, czego na ogół unika jak ognia... Nie wierzę mu... Sytuacja jest tym bardziej trudna, że nasz związek jest na odległość. Wkrótce ma się to zmienić, mamy być już na stałe razem, zbliża sie nasza rocznica, a ja z tą tajemnicą nie umiem już żyć i chcę to z siebie wyrzucić.

Na ogół jest bardzo spokojnym facetem, ale wiem jak nie lubi kontroli i paranoi, w które popadałam jak byłam o coś lub kogoś zazdrosna... Ale on nie wie, ze ja wiem o nim to wszystko co wiem... Dalsze ukrywanie nie ma sensu, bo ja się wykańczam i on nie może znieść mojej "nieuzasadnionej" zazdrości.

Wszyscy mówią, ze nie ma zwiazku bez zaufania, ze nie można kochać kogoś, komu się nie ufa... A jeśli miłość przyszła najpierw, a zaufanie zniknęło po drodze?

Wyrzucę mu te kłamstwa, powiem o wszystkim. Tylko czy facet jest w stanie to wybaczyć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy facet wybaczy taką kontrolę?

Hmm prawdą jest to, że faktycznie nie powinno przeglądać się cudzej poczty, ale kobieca ciekawość niestety nieraz bierze górę...Wyjaśnij mu to delikatnie, że kochasz go, zależy Ci na nim, ale to co przeczytałaś nie daje Ci spokoju...Myślę, że to nie jest jakieś okropne przewinienie z Twojej strony i jeśli czuje coś do Ciebie to na pewno Ci wybaczy-ba, nawet więcej, powinien wyjaśnić jak do tego doszło, że Cię okłamał.

Głowa do góry! a ja trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy:)

3

Perełko - facet wszystko może wybaczyć, jeśli mu się to odpowiednio przekaże smile Więc nie zadręczaj się tym, czy wybaczy tylko pomyśl, jak mu to przekazać... I nie rób tego więcej! Twoim mocnym argumentem jest to, że on Cię już kilkakrotnie okłamał. Poproś o bezwzględną szczerość i obiecaj lepszą kontrolę nad własną zazdrością.

Mia - przeglądanie cudzej poczty jest okropnym przewinieniem. Z pewnością nie jest to powód do zakończenia związku, ale z dużym prawdopodobieństwem zabije zaufanie z tej strony, z której ono jeszcze było...

4

Szczerze mówiąc mnie bardziej zabolało by to, że ktoś mnie okłamał i to nie jednokrotnie, niż przeglądał moją pocztę...A w przypadku Perełki, zaufanie w tej sytuacji będzie raczej zabite już z obu stron-i to w ich rękach będzie leżeć to czy im się dalej uda, czy nie.

5

w moim związku, też na odległość, zaglądanie do poczty, komórki, archiwum doprowadziłoby do ogromnej kłótni.. mój chłopak byłby po prostu wsciekły. I tu nie chodzi mu o to, że on coś ukrywa, bo już kilkakrotnie powiedział mi, że jak chcę, to mogę sobie wszystko poczytać, ale dla niego oznacza to brak zaufania z mojej strony.. wink trochę go rozumiem.. poza tym sama miałam ochotę, aby zajrzeć w kilka miejsc, ale wiesz co? obawiam się tego co Ty juz odkryłaś wink że dowiem się czegoś, czego nigdy bym nie chciała...
z jednej strony - warto się dowiedzieć jak jest naprawdę wink
z drugiej - przekroczenie tej granicy prywatności już w nas samych wzbudza poczucie winy..
wtedy rodzi się ten problem - ja mu powiem, że nie podoba mi się, że mnie okłamał, ale to ja mu nie zaufałam.. no i kto jest bardziej winny? on? ale on ma też prawo być zdenerwowany, że mu nie zaufałam...
ciężko powiedzieć co jest lepsze... milczeć i żyć z głupim uczuciem *wiem o wszystkim*, o ile mogę z tym żyć, czy może powiedzieć prawdę i narazić się na gniew z jego strony, bo na pewno z tym też trzeba się liczyć ... ciężka decyzja i ona zależy od osobowości, no i od informacji, które się dowiedziałaś..
nie powiem Tobie co masz zrobić, ale am nadzieję, że moje przemyślenia pomogą Tobie w podjęciu decyzji wink
jestem bardzo ciekawa jak postąpisz, więc jak byś mogła, to chętnie bym poczytała, bo to rzeczywiście problem ...

6

Ahh ta babska ciekawość..

Termin naszego spotkania zbliża się wielkimi krokami, prawda zostanie wyjawiona... Stanie na rozdrożu życia, tuż przed podjęciem decyzji o reszcie życia musi opierać się na prawdzie, tym bardziej, jeśli nie lubi się i nie umie kłamać...

Tylko pozostaje pytanie co zrobić dalej? Czy jeśli wybaczy i zapomni o tym- będę miała pewność czy nie kombinuje czegoś na boku, kiedy spóźni się z pracy? A jeśli to będzie początkiem końca z jego strony... nie umiem sobie tego wyobrazić...

Czy bezwarunkowe zaufanie jest dobre czy zgubne?

7

Wg mnie bezwarunkowe zaufanie to jedyna możliwa droga w prawdziwym związku...

8

Nie ma bezwarunkowego zaufania. A samej sobie wierzysz w 100 %? Bo ja nie, dlatego ufam ale z dystansem i obserwuję. Zmiany szybko odczujesz tak jak kłamstwa. Ale przegladanie poczty, komórki a nie daj Boze torebki to dla mnie szczyt wszystkiego.

9

Jest bezwarunkowe zaufanie. W ten sposób ufam sobie, mojemu facetowi, przyjacielowi i przyjaciółce. To są 4 osoby, które wiem, że mnie nie okłamią. Jeśli ufam - nie kontroluję. Zaufanie w stosunku do faceta nie oznacza, że mu się nie odmieni, że mam pewność, że nie pozna kogoś i nie pójdzie sobie do innej. Oznacza to, że wierzę w to, że będzie grał uczciwie i jeśli nasz związek nie będzie zgodny z jego oczekiwaniami - dowiem się o tym od niego, a nie z przypadkowego znaleziska w internecie czy telefonie.

10

Vinnga, wybacz ale dla mnie takie podejscie jest naiwne. Ale to trzeba przeżyć żeby zrozumieć.

11

Aqulcia - przeżyłam dostatecznie dużo, żeby rozumieć wiele. To nie wynika z naiwności tylko podejścia do życia.
Ja po prostu ufam ludziom. Zdaję sobie sprawę, że mogę się przejechać, ale wtedy mówi się trudno, żyje się dalej i...do nowych osób wychodzi się z pozycji zaufania. Jeżeli ktoś nie zrobił nic, co mogłoby zaufanie nadwyrężyć to dlaczego miałabym mu nie ufać? Po co mam obserwować mojego faceta pod kątem ewentualnej nieuczciwości, skoro intuicyjnie czuję, że między nami wszystko gra i że na dzień dzisiejszy na pewno by mojego zaufania nie zawiódł? Takie podejście zabiera ze związku coś pięknego - możliwość całkowitego zaangażowania, taki skok na głęboką wodę uczuć i emocji.

12

To Twoje zdanie i możesz takie mieć. Ja ufam ale nie do konca. Nie obserwuję, nie konroluje obsesyjnie ale mimo wszystko jestem czujna.

13

Vinnga mam pytanie czy z natury jesteś taka ufna w stosunku do ludzi czy coś konkretnego to spowodowało?

Czy można w ogóle zaufać komuś na tyle? Może na skutek różnych wydarzeń skrzywiło się moje podejscie do związków, ale moim zdaniem bezgraniczne zaufanie to poddanie się całkowicie losowi. To jak chodzenie z zamkniętymi oczami po moście bez balustrady, może się udać, ale większe prawdopodobieństwo jest, że się spadnie...

14

Perełko - z natury jestem ufna. Wierzę mocno w moją intuicję i wyczucie ludzi - w to, że mi bezbłędnie mówi, komu na pewno nie można ufać. A tę wiarę w intuicję spowodowały setki kontaktów międzyludzkich - relacji na najróżniejszych płaszczyznach.

W przypadku związku takie zaufanie może faktycznie jest chodzeniem po moście bez balustrady, ale to jest dla mnie czymś fantastycznym - zapewnia tyle emocji i nie da się tych emocji osiągnąć zamykając ograniczeniami i zabezpieczeniami. Ja też mam za sobą maksymalnie toksyczny związek, myślałam, że nie zaufam żadnemu facetowi. Ale kiedy pojawił się taki, któremu moja intuicja każe ufać - zaangażowałam się szybko i bez namysłu. Ja po prostu taka ryzykantka jestem. Ale też wiem, że jestem na tyle silna, że jak spadnę z tego mostu to sobie poradzę...

15

Czy jeśli facet zaufanie zawiódł, jeśli każda sytuacja, że wychodzi gdzieś sam czy dzwoni do niego jakaś "znajoma" powoduje wyobrażenia o najgorszym- czy taki związek ma jeszcze szansę na przyszłość i naprawę zaufania?

16

mój znam moje hasłą do wszytskiego i odwrotnie, nie mamy przed sobą tajemnić. Gdyby naszłą mnie ochota cokolwiek sprawdzić, to po pierwsze przy nim, po drugie po jego zapytaniu smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy facet wybaczy taką kontrolę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024