Lady Gaga ,,Alejandro"- czy aby szokować przekroczyła kolejną granicę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Lady Gaga ,,Alejandro"- czy aby szokować przekroczyła kolejną granicę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Lady Gaga ,,Alejandro"- czy aby szokować przekroczyła kolejną granicę?

Czy widzieliście już nowy klip Lady Gagi ,,Alejandro"? Teledysk wyreżyserowany został przez jednego z najlepszych fotografów na świecie Stevena Kleina, a zdjęcia wykonał sam Janusz Kamiński- tak więc strona wizualna jest naprawdę świetnie zrealizowana. Treść jednak jak zawsze u tej artystki może budzić kontrowersje, a u niektórych nawet niesmak. Oczywiście Gaga postawiła sobie za punkt honoru przede wszystkim szokować, więc czego tu nie ma? Niektórzy dopatrują się elementów nazizmu, jest też symulowany seks analny, Gaga połykająca różaniec. Wyjątkowo mroczny klip. A jak Wy go oceniacie?

http://w275.wrzuta.pl/film/2NOvFc3BRRg/ … _alejandro

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Lady Gaga ,,Alejandro"- czy aby szokować przekroczyła kolejną granicę?

te wszystkie pierwsze elementy są dla mnie normalne jak na Gagę, bardziej zaskoczyła mnie od momentu kiedy wystąpiła w czarnym stroju- takim prostym, było tam zero jakiś wymysłów, a jakoś tak mi się ta prostota spodobała smile

3 Ostatnio edytowany przez natalia1710 (2010-07-06 14:34:27)

Tiff napisał/a:

te wszystkie pierwsze elementy są dla mnie normalne jak na Gagę, bardziej zaskoczyła mnie od momentu kiedy wystąpiła w czarnym stroju- takim prostym, było tam zero jakiś wymysłów, a jakoś tak mi się ta prostota spodobała smile

Nic dodać nic ująć. Też tak myślę.

Do tego uważam, że gaga to jeden wielki chodzący kicz.

4 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-07-06 11:40:33)

Olino z ciekawości obejrzałam. Niestety był to stracony czas tongue
Gaga wydała kiepską ( nawet bardzo bardzo kiepską piosenkę) z w miarę znośnym teledyskiem, w którym jedynie podobały mi się układy taneczne.
Miłe dla oka wyginające się męskie ciało. Poza tym nuuuuda!!

5

alaclaudie napisał/a:

Olino z ciekawości obejrzałam. Niestety był to stracony czas tongue
Gaga wydała kiepską ( nawet bardzo bardzo kiepską piosenkę) z w miarę znośnym teledyskiem, w którym jedynie podobały mi się układy taneczne.
Miłe dla oka wyginające się męskie ciało. Poza tym nuuuuda!!

Żeby było jasne smile- Lady Gaga to nie jest moja idolka, nie są to bowiem moje ramy muzyczne. Zanim ten klip się pojawił widziałam zwiastun, w którym opisywano go jako świetną pracę artystów od dźwięku i obrazu, potem czekałam na efekt całości.  Mnie osobiście teledysk nie szokuje, choć na pewno może wywoływać kontrowersje, nie jest jednak takim jakiego się spodziewałam po tych wszystkich zapowiedziach. I dziwi mnie tylko jak dalece widać tu naśladownictwo i pogoń za Madonną- bo to przecież jej styl zarówno w sposobie bycia, przyciągania uwagi, jak i szokowania. Byłam jednak bardzo ciekawa jak inni ocenią tę pracę smile.

6 Ostatnio edytowany przez Pixy (2010-07-08 12:58:15)

Przecież połowa motywów i ujęć w tym teledysku została ukradziona/powielona z teledysków Madonny. Takich, jak Erotica lub... no nie mogę sobie przypomnieć tytułów, ale zdecydowanie z teledysków nawiązujących do okresu Madonny lepiącej się do wszystkiego.
Słabe to Gagowe szokowanie. Byłam oburzona kradzieżą pomysłów bardziej niż teledyskiem samym w sobie.

No tak - spieszę się do pracy i nie doczytałam postu Oliny. No widać, ze się zgadzamy ;P.

7

Zgadzam się z Pixy smile To już wszystko było smile:)

8

Fakt- teledysk zapowiadany był niczym jakiś cud, a szału ni ma tongue
A piosenka  wpada w ucho smile

9

Witajcie!
Jak usłyszałam pierwszy raz piosenkę w radio nie zachwyciła mnie zbytnio. Potem trochę wpadła w ucho, ale teledysk jest moim zdaniem żenujący. Wcale nie szokuje tylko wywołuje uśmiech na twarzy.
Tak jak pisały dziewczyny - kalka z Madonny, do tego Gaga w niektórych momentach przypomina mi główną bohaterkę filmu "Egzorcyzmy Dorothy Mills". Z trudem wytrzymałam do jego końca, a przecież to tylko kilka minut. Jak dla mnie zero kreatywności i żadnej udanej pracy tam nie widzę. Współczuję natomiast tancerzom - te fryzury, szpilki i pończochy - tragedia.

10

Dla mnie samo nagranie to totalny kicz. tongue Szczerze, nie ma się czym podniecać.

11

Witajcie,

pomysł jakiś mieli na teledysk, ale...

ja ani razu od początku do końca nie zdołałam wytrzymać i obejrzeć tego kawalka jak widziałam go na mtv czy vivie - a leci non stop....

jest całkiem dobry! ale tylko całkiem! jeśli przełączyłam na inny kanał - to znaczy, że spaparli robotę.

poza tym ja i tak bardziej trawię teraz gagę niż rayanę chociażby, którą kiedyś nawet lubiłam posłuchać - to teraz bierze mnie "słuchowe"obrzydzenie do tej wokalistki. Ale coz - takie czasy - konkurencja!

12 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-08-08 20:52:43)

Spodziewałam się czegoś innego, ciekawszego a tu co? Kiczowaty teledysk, w którym LG ma przyczepione pałki/pistolety do biustonosza lol Śmiechu warte. wink Piosenka w miarę, mogę słuchać, ale nie oglądać.... smile A Ci mężczyźni tak jakoś mało męsko wyglądają.

13

Ja także miałam problemy z dotrwaniem do końca teledysku. Zaliczyłam najpierw kilka podejśc, żeby w końcu obejrzec do końca.
Cóż.. Niech Gaga dalej szuka, ciekawe kiedy ta jej studnia z pomysłami wyschnie.
Wiecie czym może nas teraz zaskoczyc?? Normalnością big_smile Oo.. to by dopiero było przekroczenie granicy big_smile
Dla mnie teledysk jest po prostu brzydki smile Tak jak i ona smile

14

Nie lubię Lady Gagi - jedyny utwór, który wpadł mi w ucho to Telephone (ale i tak mi się już znudził). Zarówno zachowanie tej artystki, jak i jej utwory są... No, po prostu nie dla mnie. A Alejandro jest jedną z tych piosenek, które nie prezentują praktycznie niczego - mała ilość słów, brak przekazu... To dla mnie ważne.

15

Błąd nie używajcie słowa "artystka" gdy o niej mówicie. Dla mnie jest zerem, piosenki są puste, bez przekazu, bez duszy, bez zaangażowania tylko po to by się sprzedać...

16

Dokładnie to nie jest artystka!!! Wszystkie jej piosenki są bez przekazu i bez sensu. Nie lubię jej a w tym teledysku jest obrzydliwa.

17

Dla mnie Alejandro to jedyna jej piosenka ktora przypadla mi do gustu a teledysk pozostawie bez komentarza wink

18

A dla mnie to nagranie to pomyłka. Jedyne jakie mi się podoba to "just dance". Każde kolejne było co raz bardziej beznadziejne.

19

Piosenka wpada w ucho - podoba mi się. Ale teledysk...okropny! W ogóle Gaga ma takie teledyski... że szkoda gadać.

20

Cieżko przy tym teledysku dotrwać do końca.
Gaga jak dla mnie kopiuje Madonnę w swoich teledyskach.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Lady Gaga ,,Alejandro"- czy aby szokować przekroczyła kolejną granicę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024