Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Witam. Od jakiegoś czasu mam straszne lęki nocą. Śnią mi się koszmary, budzę się spocona. W dzień natomiast drżą mi dłonie. To znaczy tak leciutko, prawi niezauważalnie i nie zawsze. Czasem jest to np. tylko jedna dłoń - np. palce u dłoni. Czasem łydka. Mam stresującą pracę generalnie. Od jakiegoś czasu mam to drżenie i zaczynam się trochę martwić. Łykam magnez ale nic nie pomaga. Do tego te koszmary nocne. Niem mogę się wyspać od jakiegos czasu. Czy to nerwica ? Czy stres ?
Witaj!
Twoje dolegliwości mogą być spowodowane przez stres. Może pijesz też za dużo kawy i, mimo że łykasz magnez, nadal masz niedobory? Moim zdaniem, powinnaś jednak skonsultować się z lekarzem - bo nigdy nie wiadomo, czego te objawy mogą być znakiem.
No, i staraj się relaksować. Trochę pospaceruj, staraj się odpoczywać, zostawiać "pracę w pracy, a pozostały czas poświęcić bliskim, przyjemnym czynnościom?
Mirrro, na nagromadzenia stresu jest doskonałym wysiłek fizyczny i to najlepiej intensywny. Uzupełnianie mikroelementów jest wskazane jeśli dobierasz stosownie owoce, warzywa i nasiona. Preparaty syntetyczne jest łatwo przedawkować i skutek może być nieciekawy.
Proponuję ci zrobić badania pod kątem zbilansowania w organizmie zarówno mikroelementów jak i witamin i dopiero wówczas sięgać po homeopatię lub medykamenty.
I jeszcze jedno, ŚMIEJ się jak najczęściej, jest nawet taka dziedzina jak śmiechoterapia i jest bardzo skuteczna.
Pozdrawiam cieplutko
Strony: 1