złe sny i drżące dłonie - czy to stres , nerwica ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » złe sny i drżące dłonie - czy to stres , nerwica ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: złe sny i drżące dłonie - czy to stres , nerwica ?

Witam. Od jakiegoś czasu mam straszne lęki nocą. Śnią mi się koszmary, budzę się spocona. W dzień natomiast drżą mi dłonie. To znaczy tak leciutko, prawi niezauważalnie i nie zawsze. Czasem jest to np. tylko jedna dłoń - np. palce u dłoni. Czasem łydka. Mam stresującą pracę generalnie. Od jakiegoś czasu mam to drżenie i zaczynam się trochę martwić. Łykam magnez ale nic nie pomaga. Do tego te koszmary nocne. Niem mogę się wyspać od jakiegos czasu. Czy to nerwica ? Czy stres ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: złe sny i drżące dłonie - czy to stres , nerwica ?

Witaj!

Twoje dolegliwości mogą być spowodowane przez stres. Może pijesz też za dużo kawy i, mimo że łykasz magnez, nadal masz niedobory? Moim zdaniem, powinnaś jednak skonsultować się z lekarzem - bo nigdy nie wiadomo, czego te objawy mogą być znakiem.
No, i staraj się relaksować. Trochę pospaceruj, staraj się odpoczywać, zostawiać "pracę w pracy, a pozostały czas poświęcić bliskim, przyjemnym czynnościom?

3

Mirrro, na nagromadzenia stresu jest doskonałym wysiłek fizyczny i to najlepiej intensywny. Uzupełnianie mikroelementów jest wskazane jeśli dobierasz stosownie owoce, warzywa i nasiona. Preparaty syntetyczne jest łatwo przedawkować i skutek może być nieciekawy.
Proponuję ci zrobić badania pod kątem zbilansowania w organizmie zarówno mikroelementów jak i witamin i dopiero wówczas sięgać po homeopatię lub medykamenty. 
I jeszcze jedno, ŚMIEJ się jak najczęściej, jest nawet taka dziedzina jak śmiechoterapia i jest bardzo skuteczna.
Pozdrawiam cieplutko

4

mirrro, stres przeradzający sie w nerwice... powinnas zajmowac sie czyms przyjemnym po pracy starac sie nie przenosci problemow z pracy do życia ktore toczysz po pracy ... duzo ruchu, wiele spacerów ,spotkania ze znajomymi powinny troche pomuc

pozdrawiam

5

mirro,postaraj się lepiej przyjrzeć swoim nawykom związanych ze spaniem?o której się kładziesz?jaki czas przed jesz kolacje?co robisz przed pójściem spać?o czym myślisz?o czym są Twoje sny?
Poza tym, praca jest wazna, ale pomyśl jak dużo zajmuje procentowo Twojego czasu?A ile procent zajmują myśli o niej?A co zajmuje reszta?

6

Na początek zero kawy, ostrych przypraw i akoloholu. Polecam jakieś techniki relaksacyjne, wyrobienie w sobie stałych nawyków żywieniowych (jedzenie o stałych porach, posiłki bogate w witaminki plus np nagnez w tabletkach żeby nie drżały ręce) i kłaść się spać zawsze o stałej porze. Wprowadzenie ogólnej harmonii w życiu powinno pomóc bo z Twojego opisu nie wygląda to zbyt groźnie jeszcze. Moim zdaniem u Ciebie przyczyną jest stres,a jego wpływ na organizm ludzki da się jakoś złagodzić. Powodzenia

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » złe sny i drżące dłonie - czy to stres , nerwica ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024