Odstawienie tabletek anty,miesiączka, stres i nagły jej zanik - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Odstawienie tabletek anty,miesiączka, stres i nagły jej zanik

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Odstawienie tabletek anty,miesiączka, stres i nagły jej zanik

Witam,
Przez 2,5 roku brałam Microgynon 21. Ww wrześniu 2013 odstawiłam je i wtedy tez miałam ostatnie krwawienie z odstawienia. W październiku miesiączka sie nie pojawiła, spóźniła się 2,5 tygodnia i była 6 listopada. W grudniu i styczniu cykle były juz regularne co 33 dni. W styczniu jednak miesiączka była bardzo skąpa i trwała krócej niż zwykle. I teraz tak. W styczniu zaraz po miesiączce poleciałam na 2 tygodnie za granice, wróciłam z przeziębieniem i przez tydzień brałam tabletki typu polopiryna, theraflu, żadnych antybiotyków. Wtedy tez miałam dużo stresów związanych z przeprowadzką. Dzisiaj mija 2,5 tygodnia jak spóźnia mi sie okres. Moje pytanie, czy mogę być w ciąży jeśli uprawialiśmy seks na początku stycznia z prezerwatywą (wszystko było ok), czy to opóźnienie jest spowodowane tym co miało miejsce w styczniu czy ogranizm jeszcze się nie uregulował mimo iz minęło juz 5 miesięcy jak nie biorę Microgynonu21? Czy powinnam zrobić test ciązowy? Dodam jeszcze że zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne dlatego że wcześniejmiałam nieregularne, i bardzo bolące miesiączki co 40-45 dni a nawet i dłużej.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Odstawienie tabletek anty,miesiączka, stres i nagły jej zanik

CZy ktoś może coś doradzić?

3

Jeśli twierdzisz, ze uprawiałaś seks z prezerwatywą i wszystko było z nią w porządku to raczej w ciąży nie jesteś. Być może Twój organizm postanowił powrócić do systemu sprzed tabletek - cykl 40-kilkudniowy. Dla swojego spokoju test możesz zrobić, jednak pomyśl nad dalszymi wizytami u ginekologa i odszukaniem prawdziwej przyczyny Twoich problemów z cyklem (może tarczyca? Hormony?)

4

Byłam dzisiaj u ginekologa i rozmawiałam z nią na podobny temat. Wyjaśniła mi, że skoro przed braniem tabletek okres był nieregularny a cykle bardzo długie, to po odstawieniu będzie to samo. Przynajmniej u mnie by tak było, z powodu pęcherzyków na jajnikach. Myślę więc, że nie masz się czym martwić, ale możesz zrobić badania tarczycy i hormonów, cukru itd., bo może to być PCOS albo szalejąca tarczyca.

5

Gdy zaczęłam brać tabletki miałam robione wszystkie badania na hormony, tarczycę, wątrobę. Wszystko było ok poza małymi niedoborami żelaza, potasu. Moja gin powiedziała, że hormony są w normie. Cytologia też była ok, a długie i nieregularne cykle powodowały torbiele przez które tak bardzo bolał mnie brzuch przy miesiączce. Gin wtedy też powiedziała mi że mogę mieć takie cykle ze względu na to że jestem ,,drobna". Myślałam, że skoro po odstawieniu przez 3 miesiące cykle były regularne to tak już zostanie, nie myślałam, że znów będę musiała chodzić po ginekologach żeby brać luteinę czy tabletki antykoncepcyjne. No nie chciałabym ich znowu brać bo męczy mnie co 3 miesiączne chodzenie po recepte i na badania kontrolne. Moja gin jest taka, że bez badania nie wypisze recepty, a zresztą teraz mieszkam w innym mieście i nie znam tu żadnego dobrego lekarza. Kurcze miałam nadzieję że to stres i przeziębienie zrobiło swoje, ale skoro opóżnienie trwa już tak długo? hmm...

6

Ja zaczelam brac tabletki, ale zle sie po nich czulam.
Wzielam tylko 5, czy to mozliwe, ze to spowodowalo brak miesiaczki?
Spoznia sie juz 4 dzien, czy raczej to nie mialo wplywu na okres?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Odstawienie tabletek anty,miesiączka, stres i nagły jej zanik

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024