Co mam zrobić odejść czy trwać w małżeństwie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Co mam zrobić odejść czy trwać w małżeństwie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Co mam zrobić odejść czy trwać w małżeństwie

Witam szukam pomocy, rady. Mam 23 lata i jestem 2 lata po ślubie. Moje małżeństwo nie wygląda ciekawie Przemek ma problem z nałogiem nie mam siły z tym już walczyć całe dzieciństwo zmarnowane przez ojca pijaka teraz mąż. Nie ma namiętności, seksu, przyjaźni nawet tematu do rozmowy przy porannej kawie, i tylko puste obietnice. Na szczęście jeszcze dziecka nie mamy  ! I te ciągłe kłopoty z kasą. Coraz to nowe myśli krążą po głowie ucieczka zagranicę, zdrada, rozwód. Żeby był jeszcze ktoś do kogo można by było sie przytulic, wypłakać a ja nie chce nikogo obarczać swoimi problemami bo co inni są winni za moją głupotę. Pewnie zaraz odpiszecie po co tak wcześnie pchałam się w te dorosłe gówniane życie, uwierzcie że sama się zastanawiam!Jest ode mnie starszy troszkę nalegał na ślub ale było wszystko w porządku między nami, narkotyki nie zorientowałam się kiedy wpadł w te towarzystwo teraz jest za późno. Żeby można było cofnąć czas i tylko chyba on może mi pomóc przetrwać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co mam zrobić odejść czy trwać w małżeństwie

wyprowadzić się na trochę, powiedz mu, że Ty albo nałóg, że jesteś jego żoną i będziesz go wspierać w walce z tym, ale on musi tego tak samo chciec jak Ty, w przeciwnym razie sie wyprowadzasz... Usuń się z jego życia na trochę, myślę, że jak mu zależy to się zacznie zmieniać jak nie to sie stoczy ale bez Twojego udziału...

3

Zgadzam się z Pons. Niech wybiera. Wyjaśnij mu, jak jest dla Ciebie ważny, że nie chcesz, żeby zmarnował swojego i Twojego życia. Jeszcze tyle przed Wami. On musi tylko chcieć się leczyć. A Ty jeśli go kochasz to będziesz go wspierać. Jednak jeśli on po mimo Twoich licznych prosb nie zgodzi sie na leczenie to musisz z niego zrezygnowac, bo kiedys mozesz nie wytrzymac i zniszczysz sobie zycie.

4

Weronikaa19 napisał/a:

Zgadzam się z Pons. Niech wybiera. Wyjaśnij mu, jak jest dla Ciebie ważny, że nie chcesz, żeby zmarnował swojego i Twojego życia. Jeszcze tyle przed Wami. On musi tylko chcieć się leczyć. A Ty jeśli go kochasz to będziesz go wspierać. Jednak jeśli on po mimo Twoich licznych prosb nie zgodzi sie na leczenie to musisz z niego zrezygnowac, bo kiedys mozesz nie wytrzymac i zniszczysz sobie zycie.

cieżka sytuacje nałóg to najgorsza rzecz...trzeba się stać troszkę egoistką popatrz na siebie co możesz sama osiągnąć....kochasz go pewnie i to cie jeszcze przy nim trzyma, musisz z nim pogadać i przede wszytkim pomyśleć o sobie...bo pewnie do tej pory myślałaś o innych...

5

zgadzam się z resztą - wyprowadź się. może da mu to coś do myślenia. Ciężko będzie go wyciągnąć z nałogu, ale może mu się uda. I to zanim straci Ciebie na zawsze. Może przypomni sobie o miłości do Ciebie, bo tę przysłonił mu jego nałóg... życzę powodzenia..

6

Marta, zastosuj terapię szokową - wyprowadź się i okaże się czy mężowi zależy na Tobie.

7

Dzięki za rady ale wyprowadzka nie dała rezultatu po świętach wyjeżdżam. Pozdrawiam wszystkie i nie wychodźcie za mąż potem tylko wstyd i żal zostaje. Ostatnio słuchałam fajnej nuty Reni Jusis "a miało być tak pięknie" . Ciekawie co dalej będzie może coś dobrego mnie spotka????????, jak myślicie bo mi to żyć się odechciało, zapewne jak jak nie jednej z was.

8

Marta, Ty mądra dziewczyna jesteś. Widzisz, że "wrąbałaś" się w dorosłe, małżeńskie życie z facetem, z którym nie powinnaś. To nie tak miało być, prawda?  Lepiej późno niż później - dobrze, że nie macie dzieci. Teraz możesz po prostu zamknąć za sobą ten etap życia. Zacznij układać sobie życie od nowa - błędy się zdarzają, trudno - uczymy się na błędach. Życzę powodzenia smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Co mam zrobić odejść czy trwać w małżeństwie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024