Rozstanie a gadanie rodziców i znajomych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie a gadanie rodziców i znajomych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Rozstanie a gadanie rodziców i znajomych

Niestety moja 5-letnia relacja się kończy. Wiadomo, że są to dla mnie ciężkie chwile. Póki co nikogo nie informowałem o rozstaniu. Powiem szczerze, że oprócz żałoby związanej z samym rozstaniem boję się reakcji rodziców / znajomych. Moj narzeczony był bardzo lubiany przez moich rodziców, zawsze mówili mi że bardzo go lubią i traktują trochę jak syna. Naprawdę bardzo stresuje się, żeby im powiedzieć, że między nami koniec. Tym bardziej że wiedzieli, że on niezbyt chcial dzieci, a ja już byl gotowa. Macie jakieś dobre sposoby, żeby ta informacja nie zwaliła ich z nog i żeby nie było gadania typu a nie mówiliśmy ? Do tego jeszcze gadanie i pytania znajomych: ,,jak do tego doszło, co się stało". Koszmar.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie a gadanie rodziców i znajomych
moniquee napisał/a:

Niestety moja 5-letnia relacja się kończy. Wiadomo, że są to dla mnie ciężkie chwile. Póki co nikogo nie informowałem o rozstaniu. Powiem szczerze, że oprócz żałoby związanej z samym rozstaniem boję się reakcji rodziców / znajomych. Moj narzeczony był bardzo lubiany przez moich rodziców, zawsze mówili mi że bardzo go lubią i traktują trochę jak syna. Naprawdę bardzo stresuje się, żeby im powiedzieć, że między nami koniec. Tym bardziej że wiedzieli, że on niezbyt chcial dzieci, a ja już byl gotowa. Macie jakieś dobre sposoby, żeby ta informacja nie zwaliła ich z nog i żeby nie było gadania typu a nie mówiliśmy ? Do tego jeszcze gadanie i pytania znajomych: ,,jak do tego doszło, co się stało". Koszmar.

Najprościej powiedzieć, że nie jesteście już razem i że sprawa na razie za świeża i nie chcesz, by informować o szczegółach.

3

A dlaczego kończy się wasza relacja, w czym macie problem?

"Naprawdę bardzo stresuje się, żeby im powiedzieć, że między nami koniec. Tym bardziej że wiedzieli, że on niezbyt chcial dzieci, a ja już byl gotowa."

A co to ma do rzeczy?

4 Ostatnio edytowany przez Gary (2023-07-02 20:34:57)

moniquee napisał/a:

NIE mów o rozstaniu ludziom, którzy nie są w stanie tego przyjąć na odpowiednim poziomie dojrzałości.

Musisz im emocje dawkować.

Jak to zrobić?

Na początek powiedz "mieliśmy drobne zgrzyty" i daliśmy sobie czas, aby za sobą zatęsknić.
Potem powiesz "chyba nie tęsknimy".
Potem powiesz "raczej nie wrócimy".

Czyli musisz żabę gotować powoli.

Tak jest z ludźmi. To że są twoimi teściami czy rodzicami nie znaczy, że są emocjonalnie dojrzali.

Innymi słowy okłamuj wszystkich aby czuli się dobrze, na zasadzie chronienia ich przed prawdą.

Mistrz mówił:      Prawda może zabić. Nie zabijaj. 

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie a gadanie rodziców i znajomych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024