posiew negatywny a pochwa poirytowana - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » posiew negatywny a pochwa poirytowana

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: posiew negatywny a pochwa poirytowana

czesc jestem nowa na forum.
w kilku slowach przedstawie moja historie.
jestem 2 msc po leczeniu zakazenia bakteryjnego pochwy przez:escherichia coli i enterococcus faecalis (z grupy D),
i 1 msc po leczeniu candidy w sumie 3  dlugie miesiace leczenia.
moje posiewy sa negatywne, obfity wzrost lactobacilli i paleczek kwasu mlekowego.
ja czuje sie zle tzn psychicznie i fizycznie , od miesiaca mam zew. czesc pochwy poirytowana to mnie szczypie to mnie swedzi nawet bielizna mi przeszkadza nic mi nie pomaga bo niby jest wszystko ok. moj ginekolog bo lecze sie we wloszech mowi ze musze dac czas blonie sluzowej zeby sie odbudowala,  a ile czasu ona potrzebuje nato zeby sie odbudowac, wiecznosc?
czy jest ktos kto blaka po necie w tej samej sytuacji albo byl jak ja i chcialby podzielic sie przejsciami?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: posiew negatywny a pochwa poirytowana

Bardzo często  zdarza się nawrotowe zakażenie grzybicze lub nie do końca wyleczone pierwotne.Czasem leczenie wskazane jest do 6 miesięcy.Wskazane  jest przedłożyć leczenie stosując leki ogólnoustrojowe jak np Flukanazol oraz lekami dopochwowymi.

Proszę jednak na początek zastosować Clotrimazolum(w kremie) na zewnętrzna część pochwy.(stosować 2 x dn,nakładać cienką warstwą)To powinno rozwiązać problem.

3

dziekuje naprawde bardzo za odpowiedz, ale napewno nie bylam dokladna w opisaniu mojego przypadku.
po leczeniu bakteryjnym juz 2 razy zrobilam posiew i wszystko jest ok, leczenie candidy laczylo sie z bakteryjnym poniewaz antybiotyk mi ja wywolal ostatni wymaz tzn. odebrany 19.04 jest negatywny na wszystko takze na candide.
oczywiscie u mnie candida jest nawracajaca tzn. w przeciagu 10 lat wrocila z 5 razy., moje leczenie candidy jeszcze sie nie zakonczylo poniewaz po leczeniu glownym:
3 dni itraconazolo 200mg,
5 dni micostop crem dopochwowo,
5 dni irygacja tantum rosa,
ktore stwierdzilo z wymazu ,ze candidy nie ma, mam dodatkowe leczenie przez 4 msc:
w 2 dzien okresu 200 mg itraconazolo,
a po okresie przez 5 dni dopochwowo AB-300 ac.borico,
wiem,ze latwo zamknac zarodniki ale trodno sie ich pozbyc.
dlatego tez nie rozumiem skoro nie mam juz nic co mi moze prowokowac podraznienie czemu tak kiepsko sie czuje?
myslalam tez moze o powiklaniu po leczeniu infekcji ale ginekolog nic na to.

4

Czyli leczenie które zaproponowałem również stosuje Twój lekarz.Niestety stosowany Itraconazole ma skutki uboczne które mogą powodować objawy alergiczne(acz spotykane sporadycznie)również objawy neurologiczne,gastrologiczne.Jest wskazane monitorowanie badań krwi szczególnie w obrazie panelu wątrobowego,które mogą powodować podane  objawy(jak świąd czy złe samopoczucie)

5

Dziekuje ci bardzo jestes bardzo mila, o tym moja ginekolog mnie nie poinformowala ze itraconazolo (sporanox)  moze wywolac alergie,
tylko,ze jest zle tolerowany jezeli chodzi o watrobe, moze wykonac jakies dodatkowe badania?
ja ogulnie czuje sie b. dobrze tylko gdyby nie to ciagle dokuczanie ze strony intymnej w tym momencie czuje sie jagbym miala klucie w duzych wargach, co stalo sie dokuczliwe nawet ze strony psychicznej, moze lepiej byloby zapszestac stosowania itraconazolo?
dziekuje ci z gory za odpowiedz.

6

Już napisałem,że wskazane jest monitorować wątrobę i wykonać  badanie krwi(morfologię)Jak zrobisz podaj,to ocenię.
ps.Jestem facetem

7

Dzieki i przepraszam z regoly faceci olewaja kobiece sprawy.

8

Każdą sprawę dotyczącą zdrowia traktuję zawsze poważnie i jednakowo bez wzg czy to jest facet czy kobieta.Chory to chory,ktoś kto potrzebuje pomocy,porady i tej należy udzielić.

9

Chcialabym jeszcze dodac,ze przed leczeniem bakteri jak i candidy czylam sie o wiele............lepiej niz teraz tzn. mialam tylko lekkie pieczenia po stosunku ktore natychmiast ustepowalo i to nie zawsze.
Zrobilam posiew dla pewnosci i wyszedl pozytywny na candide i bakterie:
Przy 1 leczeniu pozbylam sie candidy ale nie bakteri,
przy 2 leczeniu pozbylam sie bakteri ale wrocila candida,
przy 3 leczeniu pozbylam sie candidy i wymaz czysty,
Szczerze mowiac czuje sie nawet" szczesciara" bo wiele osob w moim przypadku walczy z infekcjami nawet latami, mam tylko nadzieje,ze ten moj problem intymny z czasem sie rozwiaze.

10

Mam podobny problem co sylka.Od maja borykam sie z problemami z pochwą i juz nie mam siły.Żeby było śmieszniej lekarze nie bardzo wiedzą co mi jest.Posiew bakteriologiczny i mykologiczny są ok, a ja nadal mam dziwne objawy.Pojawiały sie rózne teorie,że to obtarcie(miałam barzdo spuchniętą lewą cześc wargi sromowej), pojawiaja się takie niewielkie uwypuklenia(cos jak krostki,ale nie maja żadnego czubka,czy ropy), które giną po 3 dniach,ale sa bardzo dokuczliwe.Lekarze mówili,że to zakażenie bakteryjne, do tego straszliwe szczypanie(mam wrażenie jakby wejscie do pochwy było jedna wielka bolacą raną), pieczenie i lejaca sie biała wydzielina.Na wydzieline dostałam leki przeciwgrzybicze.Przestałam nosic stringi, tylko bawełniana bielizna,zero spodni, jeansówm,myje sie płynem ginekolologizcnych Lactacyd, uzywam papierowych reczników i NIC.Żadne leki nie działąja brałam: Heviran, Mycosyst,Flumykon(te 3 wcale na mnie nie działają), Trioxal, Sumamed, maści Cicatridina, Pimafucort, Tridem,Laticort,Clotrimazolum i nic.2 opakowania Lactovaginalu.Po lekach było juz nawet nieźle,ale jak już myslałam,ze jest ok znów wydzielina i palące pieczenie.Nie wiem co mam robić.Jestem załamana.Mam z głowy całe wakacje, jestem uwiązana ciagłymi wizytami(4 ginekologów) i braniem leków, które na mnei nie działaja.Proszę o pomoc.Piszcie jesli byłyście w podobnej sytuacji.Szczerze mówiąc miałąm nadizeję,że w posiewach cos wyjdzie i bedę miała punk zaczepienia.A tu nic.Juz nie wiem co mam robic,do kogo sie zwrócić...

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » posiew negatywny a pochwa poirytowana

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024