Trudny związek...duża różnica wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Trudny związek...duża różnica wieku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Trudny związek...duża różnica wieku

Witajcie:)
Wiem, że temat dość oklepany, ale chciałabym poczytać trochę opinii na ten temat. Zawsze byłam związana z dużo starszymi mężczyznami, o 8-10 lat. Ale teraz jestem z 18 lat starszym. Ja mam 27. On jest po nieudanym małżeństwie, ja po długim związku. Doskonale się rozumiemy pod każdym względem,ale jest wiele obaw o przyszłość...szczególnie w kwestii dziecka..czy to uzasadnione? Czy 18 lat różnicy to za dużo? Bardzo Go kocham i nie chcę żyć bez niego,ale czy na pewno skoro mam watpliwości?
Piszcie szczerze..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudny związek...duża różnica wieku

szczerze ja mam 24lata a mój maz 40 mamy córke 2 latka ma!!i powiem ze nie wymieniła bym go na innego faceta.ale znów mysle za 20lat on bedzie miał 60tkę ja 44 pełną życia dopiero kobietą a mąz stary już pod kryką co mnie smuci >>ale nie ważne jest to najwazniejsze że akceptujemy takie życie że jesteśmy szczęsliwe,że ta druga osoba przez ileś lat bedzie z nami bedzie nas kochała,że możemy spędzić tyle wspaniałych lat,chwil ze sobą!moja znajoma ma 32lata faceta 56lat,nie maja dzieci,dla mnie to akurat chory związek,,bo ona kocha go chce dzieci ale on się boi że może nie być zdrowe itd!są obawy,,to my decydujemy,w jakie życie chcemy brnąć czy warto,czy chcemy tego!

3

9 lat to nie różnica.
Teraz widać, za 10 lat jak wytrwacie razem to jej widać już wcale nie będzie.
Związek Vanessy no to już jest 16 lat i powiem że podziwiam, bo przecież różne są nawet potrzeby seksualne, że nie wspomnę o jej koleżance.

Co do Luscinci związku tu jak najbardziej, ale dziewczyno w wieku 18 lat nie myśl jeszcze o ożenku smile

4

Wiek czasem nie gra roli. Ja spotykam się z taką sytuacją na co dzień -moja kumpela ma 24lata, a jej facet 49. Zawsze miała bzika na punkcie starszych facetów i nie miało dla niej znaczenia co ludzie powiedzą, bo to jej życie i szczęście. Teraz mają malutką, zdrową córeczkę i widać że związek kwitnie.

To od Ciebie zależy twoje szczęście.

5

Witam ja także uważam ze wiek nie ma tu aż takiej roli , też miałam starszych od siebie dużo partnerów.Jeśli tylko się kochacie na pewno wszystko się ułoży.
Wyrozumiałość w tym duża musi być twoja by nie oczekiwać ze partner za parę lat będzie chciał tak intensywnie żyć jak ty jeszcze. Ale jeśli chcecie mieć dziecko to nie martw się dziecko odmładza, i faceci starsi super reagują na dzieci .

6

Martyna777 napisał/a:

9 lat to nie różnica.
Teraz widać, za 10 lat jak wytrwacie razem to jej widać już wcale nie będzie.
Związek Vanessy no to już jest 16 lat i powiem że podziwiam, bo przecież różne są nawet potrzeby seksualne, że nie wspomnę o jej koleżance.

Co do Luscinci związku tu jak najbardziej, ale dziewczyno w wieku 18 lat nie myśl jeszcze o ożenku smile

Martyna, czytaj ze zrozumieniem, autorka postu ma 27 lat, a 18 to właśnie ta różnica pomiędzy nią a partnerem.

Dopóki oboje jesteście na jednym poziomie emocjonalnym i macie podobne oczekiwania względem związku czy życia nie będzie kłopotu. Oczywiście nic nie da Ci gwarancji, że kiedy Ty będziesz mieć "dopiero" lat 40, Twój ukochany zacznie oczekiwać większego spokoju i stabilizacji, a Ty wręcz odwrotnie i wówczas będziecie chcieli czegoś innego. Ale w związku równolatków może być dokładnie tak samo - nie ma reguły, a wszystko zależy od Was.
Powodzenia wink

7

Rzeczywiście, przepraszam najmocniej. Wczoraj miałam zły dzień i wszystko szło inaczej niż trzeba sad

Ja nie popieram takich związków, bo to jak szukanie drugiego ojca.

Ja mam 21 lat a mój tata 48, różnicy 26. I raczej nie spotykam się z jego rówieśnikami

8

Martyna777 napisał/a:

Ja nie popieram takich związków, bo to jak szukanie drugiego ojca.

Osoby, które wiedzą czego chcą, wcale nie oczekują i nie potrzebują poparcia. Robią to, co uważają za słuszne i nie kierują się zdaniem ogółu, które śmierdzi stereotypami na odległość. Chcą być szczęśliwe, dążą do tego i na pewno ich celem nie jest zdobycie drugiego ojca- jak dla mnie bardzo prymitywne stwierdzenie. Wiek to żadna przeszkoda czy to w relacjach partnerskich czy przyjacielskich. Chodzi o ten "wspólny świat", gdzie metryki nie ma.
Krytyka jest najprostsza, ale nikt nie wie co kogo czeka w życiu.

9

A ja sądzę, że związki z takimi różnicami znaczą, że oboje są już bardzo dorośli, nie szukają zabaw, itp...
Chcą się ustatkować i zacząć prawdziwe życie przynajmniej ja tak czuję...
Chłopcy w moim wieku myślą tylko o jednym, połowa z mojego otoczenia nie ma skończonych odpowiednich szkół, piją, ćpają, a mężczyźni są już ustatkowani, nie mówię, że są idealni, ale większość z nich ma pracę, dom i myśli do przodu... A nie cofie się w rozwoju wink

10

Mój parter jest 18 lat starszy. Ja mam 19. I co ja mam zrobić? Bardzo go kocham i nie potrafię bez niego funkcjonować. Uczę się i on to akceptuje, daje mi czas na naukę, nawet przypomina o niej. Świetnie do siebie pasujemy pod względem charakterów. Nie jest to przypadkowa znajomość. Zanim mnie pocałował pierwszy raz dużo się musiał napracować ( kilka miesięcy). Nie jestem ufna wobec ludzi. Nie chodzi nam o potrzeby seksualne. On sam mówi, że uczucie jest najważniejsze i nie o to tu chodzi. Że współżycie jest wynikiem miłości i będzie dopiero wtedy gdy tego oboje będziemy chcieć.
Jestem zbyt nerwowa i czasem coś powiem, a on to bardzo przeżywa. Jejku, on wszystko dla mnie robi, (chodzi tu o uczynki nie materialne potrzeby). Ale nie wiem czy powinnam z nim być. Czy zostawic go , bo mam wrazenie ze go krzywdze. Nie wiem jak długo tak będzie. A jak mi sie odmieni???A jak jemu???
Gdy chciałam go zostawić to się rozpłakał......i ja na to wszytsko też , bo go kocham i nie mogę znieśc że cierpi.
Poradźcie!!!!!

11

Ja też mam 19 lat i mój facet też jest 17 lat starszy i  jakoś świetnie sie dogadujemy, nie widzę jakieś kolosalnej różnicy może inni widza , ale ja nie . Moim skromnym zdaniem róznica wieku w  związku jest bez znaczenia jeśli ludzie się  SZANUJA I KOCHAJĄ;)

12

Co prawda miałam 7 lat starszego faceta, ale i tak nie popieram takich związków.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Trudny związek...duża różnica wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024