No więc przyznać się kto z Lublina
? Tak czasem warto by było poplotkować o tym co się tam dzieje w naszym mieście ![]()
Studiuję w Lublinie, to się liczy? ![]()
To jesteśmy już trzy ![]()
Przepraszam...
Ja chciałabym się dołączyć do klubiku:)
Wiem, że mieszkanką w pełni jeszcze Lublina nie jestem, ale jak na razie studiuje tutaj ![]()
hej:)
23 letnia Lublinianka-studentka.
Zyje to forum jeszcze? ![]()
zyje? lublinianka
posty tutaj pgraniczają sie do zameldowania faktu, że jestem z Lublina czy jest szansa, że cos pozytywnego z tego wyniknie?:)
Nowy program "Ugotowani" w TVN - poszukiwani uczestnicy w Lublinie
Jeśli jesteś osobą spontaniczną, nietuzinkową, z niesamowitą pasją, a do tego świetnie odnajdujesz się w kuchni i uwielbiasz gościć u siebie znajomych, to z pewnością powinieneś zgłosić się do nowego programu telewizji TVN!
Podstawę programu stanowi rywalizacja między czterema osobami. Nie musisz być kulinarnym mistrzem, ale pomysłowość i kreatywność w gotowaniu będzie na pewno atutem. Osoby zainteresowane proszę o kontakt: d.bogolembski(at)tvn.pl.
W treści maila należy podać:
- imię i nazwisko
9 2010-12-03 18:46:34 Ostatnio edytowany przez judka1301 (2010-12-03 18:47:01)
Ja od 2,5 roku mieszkam w okolicach Lublina.
Pozdrawiam wszystkich.
I ja też Lublinianka
Kurrcze, jednak kilka nas jest, a już myślałam że jestem jedyną Netkobietką z naszego 'pięknego' miasta ;]
Pozdrawiam dziewczyny!!
Posty przeniesione
Hej, chciałabym wiedzieć czy jest ktoś jeszcze z Lublina... Bo ja właśnie tutaj studiuje i byłoby miło poznać kilka nowych osób, ba nawet wirtualnie;)
Piszcie:
-co
-gdzie
-jak
-za ileKażde info mile widziane. Dzielmy się wszystkim a zobaczycie, że będzie miło
Hej ja bardzo chętnie poznam nowe osoby
Kogoś kto będzie mógł mnie na nowo pozytywnie nakręcić.. wyczerpał mnie związek
ale szkoda czasu na łzy trzeba robić wszystko żeby wrócić do ludzi
może jesteś chętna jutro na 18 na siatkówkę plażową?
Wznawiam temat
Hej dziewczyny ja też Lublinianka, i też mam nadzieję kogoś poznać, może nawet niekoniecznie wirtualnie, skoro z jednego miasta jesteśmy
Tak jak patrzę, to Wasze posty mają i po półtora roku, ale dopiero znalazłam ten topik i pomyślałam że fajnie byłoby poznać się, poradzić, czy wesprzeć kogoś z tej samej miejscowości-to zawsze inaczej, a w razie czego zawsze można się styknąć bo blisko
Trzeba poszerzać horyzonty
Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś się tu jeszcze odezwie...
łączę się
Może nie jestem "netkobietką" i raczej nigdy nie zostanę , ale chyba również mogę się ujawnić jako mieszkaniec Lublina
Specjalnie podbijam temat , może znajdzie się ktoś jeszcze z naszych okolic , znajomości nigdy za wiele
Wywieranie Wpływu w Biznesie!
Katedra Psychologii Biznesu Akademii Nauki i Umysłu "GŁAZ"
zaprasza na szkolenie pilotażowe
strona.glaz.nazwa.pl/wywieranie-wplywu
Dowiesz się m.in.:
-Jak za pomocą słów wywoływać w umyśle drugiej osoby konkretne reakcje
i zachowania
-Jak prowadzić dialog np. w kłótni by druga osoba uważała, że Twoje jest na
wierzchu i była z Tobą zgodna
-Jak ?sprzedać? swój pomysł, tak aby inni się nim zaciekawili
-Kiedy i w jaki sposób należy rozmawiać o podwyżce lub lepszych warunkach
kontraktu aby znacznie zwiększyć pomyślność tej decyzji
Technik jest wiele, a to ich początek. Pytanie, które z tych umiejętności mogłyby ułatwić Ci życie, w jakich sytuacjach byłyby dla Ciebie przydatne i gdzie mógłbyś je zastosować.
Termin: 25-26.03.2011
Miejsce: Lublin
Pierwszych 10 osób płaci tylko 20% ceny rynkowej
Skopiuj link do wyszukiwarki:
strona.glaz.nazwa.pl/wywieranie-wplywu
Odświeżam wątek i nawołuje Netkobiety z Lublina do kontaktu, pogaduszek itp.
Dziewczyny piszcie, piszcie ![]()
14 2011-04-13 16:54:51 Ostatnio edytowany przez Zuza_M (2011-04-13 17:06:15)
Hej ![]()
Też jestem z Lublina. Obecnie mieszkam pod Warszawą (studia...) i bardzo tęsknię za Lublinem! Tyle w nim zieleni. Budynki może nie w idealnym stanie, ale nie ma aż tylu ruder i szarych bloków, które straszą w Wwie. Nie ma piętnastu wieżowców na kupie, które zasłaniają człowiekowi wszystko. Mniej komercji, mniej anonimowości. Starówka, na której Lublinianin czuje się jak u siebie, może odpocząć, spotkać się ze znajomymi. Starówka jeszcze nie opanowana przez turystów, którzy sami nie wiedzą, co po są w danym miejscu, ale muszą nacykać zdjęć... Tęsknię! ![]()
A że to jest babski portal, to dodam:
Do Lublina i ja chętnie pojadę, bo tam białogłowy nad miarę gładkie i rzęsiste. Kiedy to która chleb krając, bochenek o się oprze, to nawet na nieczułym bochenku skóra od kontentacji czerwienieje.
To pan Zagłoba, fantastyczny i niezastąpiony.
Odbrobina skromności nikomu nie zaszkodzi, a co!
A może to samoświadomość, swiadomość własnych zalet, nie skromność... ![]()
Witajcie...
ja też jestem z Lublina i jestem nowa na tym forum :-)
Może jakieś podpowiedzi ;-)
Witamy serdecznie, eve-line-s ![]()
widze ze sporo Lublinianek tutaj, szczerze to nie spodziewałąm sie ![]()
I ja więc melduje sie jako rodowita Lublinianka
))
Dziewczynki w Lublinie nadszedł czas gdy miastem rządzą studenci. Wiele imprez, koncertów... Spotkajmy się na kawie
Pobawmy się we wspólnym towarzystwie ![]()
Piszcie, piszcie ![]()
Ja bardzo chętnie!
Jestem otwarta na propozycje ![]()
A ja mam do Was, mieszkających obecnie w Lublinie pytanko. Wyjechałam na studia do stolycy, po paru miesiącach wracam do swojego Lublina i o, zgrozo! : Coffe Heaven przy deptak zamknięte, Costa Coffee tak samo. Ile ja czasu spędziłam tam w okresie liceum, a w klasie maturalnej...
Z najlepszymi przyjaciółkami, zamiast wfu
To tam powstawały plany podboju stolicy.
Napiszcie wiec, gdzie można teraz chodzić w dzień kulturalnie na kawkę?
A w ogóle deptak... Szkoda mówić. Same banki zostały, żal mi tego miejsca, które mogłoby być (i było) świetnym miejscem spotkań Lublinian.
Kolejna Lublinianka się melduje
Dobra kawka w centrum handlowym plaza - Coffe Heaven ![]()
No dziewczyny, taka ładna pogoda... Co planujemy z tym zrobić??
W końcu i ja tu trafiłam. Ja dziś opycham się zupą bo jest bardzo smaczna, a przy tym dietetyczna oraz czytam " Chcę być kochana tak jak CHCĘ" K. Miller i E. Konarowskiej. Wyłożyłam nogi na parapet (oczywiście nie za okno) i udaję że wypoczywam co najmniej na jachcie, a morska bryza smaga mi stopy ![]()
A ja chętnie wybrałabym się na wieczorny spacer
wiele z nas tutaj dziewczyn, a jakoś spotkać się nie możemy ![]()
Ja jestem za spotkaniem!! Tyle fajnych miejsc w Lublinie i tyle fajnych netkobietek ;-)
Hej dziewczyny ! Znacie może jakieś fajne miejsce na spędzenie urodzin w 3 osoby (przyjaciółki) ?
27 2011-05-22 22:15:41 Ostatnio edytowany przez SmakRozmarynu (2011-05-22 22:22:29)
Hej dziewczyny ! Znacie może jakieś fajne miejsce na spędzenie urodzin w 3 osoby (przyjaciółki) ?
Optymistko droga a powiedz mi jak lubicie spędzać czas.
Ja ostatnio spędzałam urodziny koleżanki w Aventino, ale oprócz całkiem niezłego wina stołowego w atrakcyjnej cenie za karafkę i miłej obsługi nie oferują za wiele - przeniosłyśmy się do Akwareli, później do Tancereczki. Z kolei 2 dni temu byłam w restauracji Giuseppe i fajne miejsce - mają teraz taką konstrukcję na świeżym powietrzu pod zadaszeniem (namiot?) lampiony, świece, ładnie nakryte stoły jest ok. Butelka przyzwoitego wina od 50 zł w górę. Jedzenie przeciętne, ale sałatki i pizza dość smaczne. Jeśli chcecie zjeść coś smacznego polecam Carmen na Starówce, Oregano w bocznej ulicy od poczty głównej ( przepyszne jedzenie i świetny wybór win), Frascati na Chopina bardzo dobra kuchnia włoska, a i jestem fanką wina z dodatkiem poziomek Dolce Novella.
Jeśli chcecie napić się pysznego drinka to zdecydowanie Quattro - wszystkie drinki bardzo smaczne i w konkurencyjnych cenach 6-12 zł. Piwo zdecydowanie najlepsze jest w Czeskiej Piwnicy a do 17 trwa "radosna hodina" czyli pyszne piwo za 5,99. W Pubie u Szewca można zarezerwować taki duży stolik we wnęce na parterze. Będziecie się czuli bardzo swobodnie i intymnie. Fajnym miejscem jest również Cax Mafe, Stara Drukarnia ( bardzo wygodnie!) i Insomia na Skłodowskiej - bardzo fajne miejsce ( jak któraś jest na diecie mają wyborną sałatkę proteinową z krewetkami, awokado i mixem warzyw oraz sałat, mają też dobrego Merlota). Jeśli macie ochotę na pyszną pizzę to najlepsza jest w pizzerii Presto niedaleko Politechniki. Mają też zapiekanki, sałatki i inne tego typu rzeczy. Pizza jest przeznaczona dla seromaniaków, a składniki są sypane od zewnątrz do środka i "na bogato", do tego piwo, soki, herbata. Mają również ogródek, a lokalizacja sprawia, że nie jest to gwarne miejsce. Typowa pizzeria, ale we wnętrzu ładnie i schludnie. Można dłużej posiedzieć.
Słyszałam, że są całkiem udane imprezy w Czekoladzie. Możecie też wybrać się do archiwum.
Fajnym sposobem może również okazać się aktywny wypoczynek - możecie zdecydować się na np. wypad na basen, złożyć się na lekcję squasha lub tennisa. Modne są również wypady do Day SPA - większość oferuje pakiety właśnie na babskie wieczory. Sprawdzić możecie Bonsai, Shirin SPA i SPA Księżycowe. Możecie iść też do kina lub teatru a potem na drinka. Jeśli będzie ładna pogoda proponuję wycieczkę rowerową z kocykiem, winem/sokiem, przekąskami. Ja najczęściej wybieram "Wąwóz" na Czubach, gdyż jest najbliżej.
SmakRozmarynu wielkie dzięki za odpowiedź
Pokażę to koleżance i na pewno skorzystamy z Twoich doświadczeń
A w Wąwozie na Czubach ostatnio nowe ławeczki postawili, więc jest gdzie usiąść ![]()
SmakRozmarynu wielkie dzięki za odpowiedź
A w Wąwozie na Czubach ostatnio nowe ławeczki postawili, więc jest gdzie usiąść
ale na kocyku wygodniej ![]()
optymistka7 napisał/a:SmakRozmarynu wielkie dzięki za odpowiedź
A w Wąwozie na Czubach ostatnio nowe ławeczki postawili, więc jest gdzie usiąść
ale na kocyku wygodniej
ha ha ha
to też prawda, tylko nie zawsze jest gdzie. Teraz tam i zakochane pary i opalające się panie (panowie zresztą też
) także ciężko znaleźć cichy kącik ![]()
31 2011-05-24 13:18:41 Ostatnio edytowany przez Ansja (2011-05-24 13:19:56)
Hej Kobietki!
SmakRozmarynu- ja pracuję niedaleko Wąwozu
Także może kiedyś się minęłyśmy przypadkiem ![]()
Co do miejsc w Lublinie, to ja przez 5 lat moich studiów spędziłam długie godziny i wydałam tysiące złotych w Archiwum
Teraz jest fajna promocja- od chyba godziny 11 do 13 a potem od 17 do 19 jest tak zwane "Happy Hour", czyli w cenie jednego wybranego dania dostaje się dwa
Za dwie ogromne pizze płaci się np. 20 zł
Są także dania, pasty itp.
Co do kawy, to ja uwielbiam mrożoną z Grycana - żadna bita śmietana się nie smakuje tak bardzo jak z tej kawiarni.
Jakie plany na dziś Lublinianki? ![]()
Z Grycana wszystko jest najlepsze
Te desery lodowe, kawy ... Tylko ostatnio jakoś nie mam kiedy się tam wybrać, a szkoda ![]()
Hej Kobietki!
Co do kawy, to ja uwielbiam mrożoną z Grycana - żadna bita śmietana się nie smakuje tak bardzo jak z tej kawiarni.
Jakie plany na dziś Lublinianki?
Och też uwielbiam tę kawę i advocatową z Grycana, lody chałwowe i koktajle owocowe...moi koledzy tam kiedyś pracowali mieli bonusy i darmowe porcje z których i ja korzystałam
Koktajle owocowe teraz też mają akcję promocyjną i zbiera się pieczątki.
Ja właśnie skończyłam moją pracę, ale tylko dlatego, że zaczęłam o 4 rano.
czas na spacer i książki i zobaczymy co jeszcze...
na razie idę grillować filet z kurczaka w czosnku z brokułami i z kleksem serka śmietankowego i trzeć buraczki ![]()
Hej Lublinianki
Co tam u Was ? Piękną pogodę mamy w tym naszym Lublinie
Macie jakieś plany w związku z tym ?
Niestety moim jedynym planem jest opalanie się na parapecie w oknie... Jestem sama w dużym mieście, nikogo nie znam, czuje się samotna i jest mi z tym źle... Więc wątpię aby coś innego mogłabym porabiać...
Dlaczego sama ? Wprowadziłaś się dopiero ?
37 2011-06-05 22:50:16 Ostatnio edytowany przez kotoko (2011-06-05 22:51:28)
Ha, Ansja, tu Cię znalazłam, rudzielcu, uciekłaś nam z netkafejki ! ![]()
Ciekawa sprawa z tym archiwum, nie wiedziałam, że mają coś takiego jak happy hour, uwielbiam ich sałatkę z kurczakiem, może któraś ma ochotę skoczyć na piwko i żarełko?
(Ansja, weź no, na pewno napisałaś już swoją pracę i masz czas na godzinkę w Twojej umieralni ;>)
Monia, masz chociaż słońce na parapecie/balkonie? U mnie w mieszkaniu nie ma, wszędzie są drzewa, które zasłaniają mi świat... A u mojego chłopaka na balkonie nie rozwalę się do opalania, bo sąsiedzi będą podglądać ![]()
Ja też chętnie się z wami gdzieś wybiorę :-)
Kocur - ja bardzo chętnie, po 17 czerwca mogę z Tobą dokonywać żywota w Umieralni ![]()
A Happy hour już nie ma
Promocja trwała tylko do końca maja.
optymistka7 nie, mieszkam w Lublinie już drugi rok, właśnie skończyłam studia (w czwartek obrona) a wszystkie koleżanki i kumpeli wyjechały do rodzinnych domów. A ja jak nie znajdę roboty to również wylot...
kotoko no mam cały czas słoneczno na parapecie więc co nieco uchwycę ;P a z wyskoczeniem na piwko chętnie ![]()
eve-line-s miło słyszeć, ze chcesz się gdzieś wybrać
hej Lubelaki
coś cichutko się zrobiło, co słychać ciekawego w Lublinie?
Hej
ja jestem z okolic Lbn bo dokładnie Świdnik ![]()
któraś chętna na kawkę ktoregoś pęknego dnia
?
Hej kochane
dołączam się do waszego wątku
jestem z okolic Lublina ![]()
Słuchajcie dziewczyny... Lublin znajduje się 60 km ode mnie:) dla mnie nie jest problem na jakiś weekend przyjechać i wyskoczyć gdzieś z Wami Babami
także zachęcam do zaplanowania jakiegoś fajnego dnia w gronie kobiet
Jakieś kino itd można ogarnąć
Albo jakiś wypadzik zapoznawczy poza miasto:)? Co Wy na to?
Jestem nowa na forum , ale postanowiłam się przyznać ,że też od pewnego czasu mam przyjemność przebywać w Lublinie .Co prawda tylko jako studentka,ale to już coś ;>
46 2013-07-19 22:14:51 Ostatnio edytowany przez Malinann2 (2013-07-19 22:16:51)
chętnie wybrałabym się na pyszną kawkę ;3
Słuchajcie dziewczyny... Lublin znajduje się 60 km ode mnie:) dla mnie nie jest problem na jakiś weekend przyjechać i wyskoczyć gdzieś z Wami Babami
także zachęcam do zaplanowania jakiegoś fajnego dnia w gronie kobiet
Jakieś kino itd można ogarnąć
Albo jakiś wypadzik zapoznawczy poza miasto:)? Co Wy na to?
ja chętnaa jak najbardziej ![]()
żyjecie ? ![]()
ja też chętna na kawusie jestem ![]()
jestem z Lublina, szukam koleżanki