Lublin i Lublinianki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Lublin i Lublinianki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 50 ]

1

Temat: Lublin i Lublinianki

No więc przyznać się kto z Lublina smile? Tak czasem warto by było poplotkować o tym co się tam dzieje w naszym mieście smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Lublin i Lublinianki

Studiuję w Lublinie, to się liczy? tongue

3

To jesteśmy już trzy smile

4

Przepraszam...

Ja chciałabym się dołączyć do klubiku:)
Wiem, że mieszkanką w pełni jeszcze Lublina nie jestem, ale jak na razie studiuje tutaj smile

5

hej:)
23 letnia Lublinianka-studentka.
Zyje to forum jeszcze? smile

6

zyje? lublinianka

7

posty tutaj pgraniczają sie do zameldowania faktu, że jestem z Lublina czy jest szansa, że cos pozytywnego z tego wyniknie?:)

8

Nowy program "Ugotowani" w TVN - poszukiwani uczestnicy w Lublinie

Jeśli jesteś osobą spontaniczną, nietuzinkową, z niesamowitą pasją, a do tego świetnie odnajdujesz się w kuchni i uwielbiasz gościć u siebie znajomych, to z pewnością powinieneś zgłosić się do nowego programu telewizji TVN!

Podstawę programu stanowi rywalizacja między czterema osobami. Nie musisz być kulinarnym mistrzem, ale pomysłowość i kreatywność w gotowaniu będzie na pewno atutem. Osoby zainteresowane proszę o kontakt: d.bogolembski(at)tvn.pl.

W treści maila należy podać:

- imię i nazwisko

9 Ostatnio edytowany przez judka1301 (2010-12-03 18:47:01)

Ja od 2,5 roku mieszkam w okolicach Lublina.
Pozdrawiam wszystkich.

10

I ja też Lublinianka smile Kurrcze, jednak kilka nas jest, a już myślałam że jestem jedyną Netkobietką z naszego 'pięknego' miasta ;]
Pozdrawiam dziewczyny!!

11

Posty przeniesione

monia_3103 napisał/a:

Hej, chciałabym wiedzieć czy jest ktoś jeszcze z Lublina... Bo ja właśnie tutaj studiuje i byłoby miło poznać kilka nowych osób, ba nawet wirtualnie;)

Piszcie:
-co
-gdzie
-jak
-za ile

Każde info mile widziane. Dzielmy się wszystkim a zobaczycie, że będzie miło

pyccia napisał/a:

Hej ja bardzo chętnie poznam nowe osoby big_smile Kogoś kto będzie mógł mnie na nowo pozytywnie nakręcić.. wyczerpał mnie związek sad ale szkoda czasu na łzy trzeba robić wszystko żeby wrócić do ludzi big_smile

pyccia napisał/a:

może jesteś chętna jutro na 18 na siatkówkę plażową?

Silencee89 napisał/a:

Wznawiam temat smile Hej dziewczyny ja też Lublinianka, i też mam nadzieję kogoś poznać, może nawet niekoniecznie wirtualnie, skoro z jednego miasta jesteśmy smile Tak jak patrzę, to Wasze posty mają i po półtora roku, ale dopiero znalazłam ten topik i pomyślałam że fajnie byłoby poznać się, poradzić, czy wesprzeć kogoś z tej samej miejscowości-to zawsze inaczej, a w razie czego zawsze można się styknąć bo blisko smile Trzeba poszerzać horyzonty big_smile
Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś się tu jeszcze odezwie...

orbitka26 napisał/a:

łączę się big_smile

mc89 napisał/a:

Może nie jestem "netkobietką" i raczej nigdy nie zostanę , ale chyba również mogę się ujawnić jako mieszkaniec Lublina smile Specjalnie podbijam temat , może znajdzie się ktoś jeszcze z naszych okolic , znajomości nigdy za wiele smile

12

Wywieranie Wpływu w Biznesie!
Katedra Psychologii Biznesu Akademii Nauki i Umysłu "GŁAZ"
zaprasza na szkolenie  pilotażowe

strona.glaz.nazwa.pl/wywieranie-wplywu

Dowiesz się m.in.:
-Jak za pomocą słów wywoływać w umyśle drugiej osoby konkretne reakcje
i zachowania
-Jak prowadzić dialog np. w kłótni by druga osoba uważała, że Twoje jest na
wierzchu i była z Tobą zgodna
-Jak ?sprzedać? swój pomysł, tak aby inni się nim zaciekawili
-Kiedy i w jaki sposób należy rozmawiać o podwyżce lub lepszych warunkach 
kontraktu aby znacznie zwiększyć pomyślność tej decyzji

Technik jest wiele, a to ich początek. Pytanie, które z tych umiejętności mogłyby ułatwić Ci życie, w jakich sytuacjach byłyby dla Ciebie przydatne i gdzie mógłbyś je zastosować.

Termin: 25-26.03.2011
Miejsce: Lublin

Pierwszych 10 osób płaci tylko 20% ceny rynkowej

Skopiuj link do wyszukiwarki:
strona.glaz.nazwa.pl/wywieranie-wplywu

13

Odświeżam wątek i nawołuje Netkobiety z Lublina do kontaktu, pogaduszek itp.
Dziewczyny piszcie, piszcie big_smile

14 Ostatnio edytowany przez Zuza_M (2011-04-13 17:06:15)

Hej smile
Też jestem z Lublina. Obecnie mieszkam pod Warszawą (studia...) i bardzo tęsknię za Lublinem! Tyle w nim zieleni. Budynki może nie w idealnym stanie, ale nie ma aż tylu ruder i szarych bloków, które straszą w Wwie. Nie ma piętnastu wieżowców na kupie, które zasłaniają człowiekowi wszystko. Mniej komercji, mniej anonimowości. Starówka, na której Lublinianin czuje się jak u siebie, może odpocząć, spotkać się ze znajomymi. Starówka jeszcze nie opanowana przez turystów, którzy sami nie wiedzą, co po są w danym miejscu, ale muszą nacykać zdjęć... Tęsknię! smile

A że to jest babski portal, to dodam:

Do Lublina i ja chętnie pojadę, bo tam białogłowy nad miarę gładkie i rzęsiste. Kiedy to która chleb krając, bochenek o się oprze, to nawet na nieczułym bochenku skóra od kontentacji czerwienieje.   

To pan Zagłoba, fantastyczny i niezastąpiony. 
Odbrobina skromności nikomu nie zaszkodzi, a co! wink A może to samoświadomość, swiadomość własnych zalet, nie skromność... big_smile

15

Witajcie...
ja też jestem z Lublina i jestem nowa na tym forum :-)
Może jakieś podpowiedzi ;-)

16

Witamy serdecznie, eve-line-s smile

17

widze ze sporo Lublinianek tutaj, szczerze to nie spodziewałąm sie wink
I ja więc melduje sie jako rodowita Lublinianka wink))

18

Dziewczynki w Lublinie nadszedł czas gdy miastem rządzą studenci. Wiele imprez, koncertów... Spotkajmy się na kawie smile Pobawmy się we wspólnym towarzystwie smile

Piszcie, piszcie big_smile

19

Ja bardzo chętnie! smile Jestem otwarta na propozycje smile

20

A ja mam do Was, mieszkających obecnie w Lublinie pytanko. Wyjechałam na studia do stolycy, po paru miesiącach wracam do swojego Lublina i o, zgrozo! : Coffe Heaven przy deptak zamknięte, Costa Coffee tak samo. Ile ja czasu spędziłam tam w okresie liceum, a w klasie maturalnej... smile Z najlepszymi przyjaciółkami, zamiast wfu wink To tam powstawały plany podboju stolicy. 
Napiszcie wiec, gdzie można teraz chodzić w dzień kulturalnie na kawkę? 
A w ogóle deptak... Szkoda mówić. Same banki zostały, żal mi tego miejsca, które mogłoby być (i było) świetnym miejscem spotkań Lublinian.

21

Kolejna Lublinianka się melduje smile Dobra kawka w centrum handlowym plaza - Coffe Heaven smile

22

No dziewczyny, taka ładna pogoda... Co planujemy z tym zrobić??

23

W końcu i ja tu trafiłam. Ja dziś opycham się zupą bo jest bardzo smaczna, a przy tym dietetyczna oraz czytam " Chcę być kochana tak jak CHCĘ" K. Miller i E. Konarowskiej. Wyłożyłam nogi na parapet (oczywiście nie za okno) i udaję że wypoczywam co najmniej na jachcie, a morska bryza smaga mi stopy big_smile

24

A ja chętnie wybrałabym się na wieczorny spacer wink wiele z nas tutaj dziewczyn, a jakoś spotkać się nie możemy big_smile

25

Ja jestem za spotkaniem!! Tyle fajnych miejsc w Lublinie i tyle fajnych netkobietek ;-)

26

Hej dziewczyny ! Znacie może jakieś fajne miejsce na spędzenie urodzin w 3 osoby (przyjaciółki) ?

27 Ostatnio edytowany przez SmakRozmarynu (2011-05-22 22:22:29)

optymistka7 napisał/a:

Hej dziewczyny ! Znacie może jakieś fajne miejsce na spędzenie urodzin w 3 osoby (przyjaciółki) ?

Optymistko droga a powiedz mi jak lubicie spędzać czas.
Ja ostatnio spędzałam urodziny koleżanki w Aventino, ale oprócz całkiem niezłego wina stołowego w atrakcyjnej cenie za karafkę i miłej obsługi nie oferują za wiele - przeniosłyśmy się do Akwareli, później do Tancereczki. Z kolei 2 dni temu byłam w restauracji Giuseppe i fajne miejsce - mają teraz taką konstrukcję na świeżym powietrzu pod zadaszeniem (namiot?) lampiony, świece, ładnie nakryte stoły jest ok. Butelka przyzwoitego wina od 50 zł w górę. Jedzenie przeciętne, ale sałatki i pizza dość smaczne. Jeśli chcecie zjeść coś smacznego polecam Carmen na Starówce, Oregano w bocznej ulicy od poczty głównej ( przepyszne jedzenie i świetny wybór win), Frascati na Chopina bardzo dobra kuchnia włoska, a i jestem fanką wina z dodatkiem poziomek Dolce Novella.
Jeśli chcecie napić się pysznego drinka to zdecydowanie Quattro - wszystkie drinki bardzo smaczne i w konkurencyjnych cenach 6-12 zł. Piwo zdecydowanie najlepsze jest w Czeskiej Piwnicy a do 17 trwa "radosna hodina" czyli pyszne piwo za 5,99. W Pubie u Szewca można zarezerwować taki duży stolik we wnęce na parterze. Będziecie się czuli bardzo swobodnie i intymnie. Fajnym miejscem jest również Cax Mafe, Stara Drukarnia ( bardzo wygodnie!) i Insomia na Skłodowskiej - bardzo fajne miejsce ( jak któraś jest na diecie mają wyborną sałatkę proteinową z krewetkami, awokado i mixem warzyw oraz sałat, mają też dobrego Merlota). Jeśli macie ochotę na pyszną pizzę to najlepsza jest w pizzerii Presto niedaleko Politechniki. Mają też zapiekanki, sałatki i inne tego typu rzeczy. Pizza jest przeznaczona dla seromaniaków, a składniki są sypane od zewnątrz do środka i "na bogato", do tego piwo, soki, herbata. Mają również ogródek, a lokalizacja sprawia, że nie jest to gwarne miejsce. Typowa pizzeria, ale we wnętrzu ładnie i schludnie. Można dłużej posiedzieć.
Słyszałam, że są całkiem udane imprezy w Czekoladzie. Możecie też wybrać się do archiwum.
Fajnym sposobem może również okazać się aktywny wypoczynek  - możecie zdecydować się na np. wypad na basen, złożyć się na lekcję squasha lub tennisa. Modne są również wypady do Day SPA - większość oferuje pakiety właśnie na babskie wieczory. Sprawdzić możecie Bonsai, Shirin SPA i SPA Księżycowe. Możecie iść też do kina lub teatru a potem na drinka. Jeśli będzie ładna pogoda proponuję wycieczkę rowerową z kocykiem, winem/sokiem, przekąskami. Ja najczęściej wybieram "Wąwóz" na Czubach, gdyż jest najbliżej.

28

SmakRozmarynu wielkie dzięki za odpowiedź smile Pokażę to koleżance i na pewno skorzystamy z Twoich doświadczeń smile A w Wąwozie na Czubach ostatnio nowe ławeczki postawili, więc jest gdzie usiąść wink

29

optymistka7 napisał/a:

SmakRozmarynu wielkie dzięki za odpowiedź smile Pokażę to koleżance i na pewno skorzystamy z Twoich doświadczeń smile A w Wąwozie na Czubach ostatnio nowe ławeczki postawili, więc jest gdzie usiąść wink

ale na kocyku wygodniej big_smile

30

SmakRozmarynu napisał/a:
optymistka7 napisał/a:

ale na kocyku wygodniej big_smile

ha ha  ha big_smile to też prawda, tylko nie zawsze jest gdzie. Teraz tam i zakochane pary i opalające się panie (panowie zresztą też tongue) także ciężko znaleźć cichy kącik wink

31 Ostatnio edytowany przez Ansja (2011-05-24 13:19:56)

Hej Kobietki!

SmakRozmarynu- ja pracuję niedaleko Wąwozu smile Także może kiedyś się minęłyśmy przypadkiem smile

Co do miejsc w Lublinie, to ja przez 5 lat moich studiów spędziłam długie godziny i wydałam tysiące złotych w Archiwum smile Teraz jest fajna promocja- od chyba godziny 11 do 13 a potem od 17 do 19 jest tak zwane "Happy Hour", czyli w cenie jednego wybranego dania dostaje się dwa smile Za dwie ogromne pizze płaci się np. 20 zł smile Są także dania, pasty itp.

Co do kawy, to ja uwielbiam mrożoną z Grycana - żadna bita śmietana się nie smakuje tak bardzo jak z tej kawiarni.

Jakie plany na dziś Lublinianki? smile

32

Z Grycana wszystko jest najlepsze wink Te desery lodowe, kawy ... Tylko ostatnio jakoś nie mam kiedy się tam wybrać, a szkoda tongue

33

Ansja napisał/a:

Hej Kobietki!

Co do kawy, to ja uwielbiam mrożoną z Grycana - żadna bita śmietana się nie smakuje tak bardzo jak z tej kawiarni.

Jakie plany na dziś Lublinianki? smile

Och też uwielbiam tę kawę i advocatową z Grycana, lody chałwowe i koktajle owocowe...moi koledzy tam kiedyś pracowali mieli bonusy i darmowe porcje z których i ja korzystałam big_smile Koktajle owocowe teraz też mają akcję promocyjną i zbiera się pieczątki.
Ja właśnie skończyłam moją pracę, ale tylko dlatego, że zaczęłam o 4 rano. smile czas na spacer i książki i zobaczymy co jeszcze... smile na razie idę grillować filet z kurczaka w czosnku z brokułami i z kleksem serka śmietankowego i trzeć buraczki smile

34

Hej Lublinianki smile Co tam u Was ? Piękną pogodę mamy w tym naszym Lublinie big_smile Macie jakieś plany w związku z tym ?

35

Niestety moim jedynym planem jest opalanie się na parapecie w oknie... Jestem sama w dużym mieście, nikogo nie znam, czuje się samotna i jest mi z tym źle... Więc wątpię aby coś innego mogłabym porabiać...

36

Dlaczego sama ? Wprowadziłaś się dopiero ?

37 Ostatnio edytowany przez kotoko (2011-06-05 22:51:28)

Ha, Ansja, tu Cię znalazłam, rudzielcu, uciekłaś nam z netkafejki ! tongue

Ciekawa sprawa z tym archiwum, nie wiedziałam, że mają coś takiego jak happy hour, uwielbiam ich sałatkę z kurczakiem, może któraś ma ochotę skoczyć na piwko i żarełko? big_smile
(Ansja, weź no, na pewno napisałaś już swoją pracę i masz czas na godzinkę w Twojej umieralni ;>)

Monia, masz chociaż słońce na parapecie/balkonie? U mnie w mieszkaniu nie ma, wszędzie są drzewa, które zasłaniają mi świat... A u mojego chłopaka na balkonie nie rozwalę się do opalania, bo sąsiedzi będą podglądać tongue

38

Ja też chętnie się z wami gdzieś wybiorę :-)

39

Kocur - ja bardzo chętnie, po 17 czerwca mogę z Tobą dokonywać żywota w Umieralni tongue
A Happy hour już nie ma hmm Promocja trwała tylko do końca maja.

40

optymistka7 nie, mieszkam w Lublinie już drugi rok, właśnie skończyłam studia (w czwartek obrona) a wszystkie koleżanki i kumpeli wyjechały do rodzinnych domów. A ja jak nie znajdę roboty to również wylot...

kotoko no mam cały czas słoneczno na parapecie więc co nieco uchwycę ;P a z wyskoczeniem na piwko chętnie big_smile

eve-line-s miło słyszeć, ze chcesz się gdzieś wybrać

41

hej Lubelaki
coś cichutko się zrobiło, co słychać ciekawego w Lublinie?

42

Hej wink ja jestem z okolic Lbn bo dokładnie Świdnik smile
któraś chętna na kawkę ktoregoś pęknego dnia wink ?

43

Hej kochane wink dołączam się do waszego wątku wink jestem z okolic Lublina wink

44

Słuchajcie dziewczyny... Lublin znajduje się 60 km ode mnie:) dla mnie nie jest problem na jakiś weekend przyjechać i wyskoczyć gdzieś z Wami Babami smile także zachęcam do zaplanowania jakiegoś fajnego dnia w gronie kobiet smile Jakieś kino itd można ogarnąć smile Albo jakiś wypadzik zapoznawczy poza miasto:)? Co Wy na to?

45

Jestem nowa na forum , ale postanowiłam się przyznać ,że też od pewnego czasu mam przyjemność przebywać w Lublinie .Co prawda tylko jako studentka,ale to już coś ;>

46 Ostatnio edytowany przez Malinann2 (2013-07-19 22:16:51)

chętnie wybrałabym się na pyszną kawkę ;3

47

Marynaaa123 napisał/a:

Słuchajcie dziewczyny... Lublin znajduje się 60 km ode mnie:) dla mnie nie jest problem na jakiś weekend przyjechać i wyskoczyć gdzieś z Wami Babami smile także zachęcam do zaplanowania jakiegoś fajnego dnia w gronie kobiet smile Jakieś kino itd można ogarnąć smile Albo jakiś wypadzik zapoznawczy poza miasto:)? Co Wy na to?

ja chętnaa jak najbardziej wink

żyjecie ? smile

ja też chętna na kawusie jestem smile

49

jestem z Lublina, szukam koleżanki

Posty [ 50 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Lublin i Lublinianki

Zobacz popularne tematy :