Co jest podstawą w ubiorze każdej z was ? Trampki czy balerinki ? Mocny makijaż czy delikatny ? Jakie kolory u was dominują - róże czy szarości
?
Piszcie wszystko co uwielbiacie!
1 2010-03-23 10:54:01 Ostatnio edytowany przez Rubi *** (2010-03-23 10:54:37)
2 2010-03-26 23:13:27 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-03-26 23:13:49)
Na codzień adidasy, czasem balerinki, botki, szpilki. Makijaż zdecydowanie delikatny: rzęsy, czasem podkład+bronzer/róż. Kolory: zdecydowanie zieleń, a ogólnie to wszystko poczynając na różu kończąc na szarościach ![]()
Uwielbiam legginsy lateksowe i te zwykłe. Bluzki nietoperze, spodenki krótkie. ![]()
NA co dzień balerinki, czółenka, jeśli chodzi o wiosnę. jeansy rurki, leginsy czasem. luźne bluzki, nietoperze, bombki, tuniki. zdecydowanie szary jest dominującym i moim ulubionem kolorem. ![]()
Hmm u mnie dużo czerni ostatnio, ale bardzo lubię 'ciepłe' i żywe kolory: czerwienie, żółcie, pomarańcze i wszelkie odcienie zielonego. Nawet glany mam zielone:) Jeśli chodzi o inne obuwie to preferuję trampki - od czasu czasu żeby zaszaleć sandały na megawysokim obcasie.
Lubię połączenia wszystkiego w stylu hippie z ćwiekowymi ozdobami w lekko rockowym stylu. Ale podstawa ubioru to dla mnie... koraliki, bransoletki, kolczyki i pierścionki
Jestem lekko pokręcona na tym punkcie, mam około 30 - 40 par kolczyków, innych ozdób nie liczyłam... takie małe uzależnienie ![]()
Zwykle się nie maluję, ale jeśli już wtedy dość mocno czarnym eyelinerem plus tusz i wystarczy:)
zależy od nastroju i tego, gdzie się wybieram
Głównie kolory szare, stalowe i czarne, nieraz coś niebieskiego, morskiego czy fioletowego. Buty - od glanów, poprzez buty sportowe, do szpilek. Ostatnio pokochałam tuniki
makijaż, o ile w ogóle, to delikatny ![]()
wygodne buty, balerinki lub z lekkim czubem ale n małym obcasie:) spodnie jeansowe to podstawa:) kolory różne przewaga szarości, czasem róż, żółty. Makijaż zawsze musi być, fluid, puder w kamieniu, lekkie cienie i oczywiście rzęsy podkreślone maskarą. Włosy z reguły rozpuszczone proste:) Oto ja:)
Kolory intensywne i żywe, ale czerni też nie brak. Ciuchy? Rurki, spódniczki (ale latem
), koszulki na ramiączkach, tuniki, sukienki. Wszystko takie proste i skromne bez wzorów i rysunków. Zawsze mam łańcuszek i kolczyki, czasem zegarek
. Buty: adidasy na zakupy i szpilki na wyjścia
. Makijaż? Na co dzień tylko tusz do rzęs i bezbarwny błyszczyk, na wyjścia eyeliner, czy też kredka. I tyle ![]()
8 2010-04-06 22:11:52 Ostatnio edytowany przez gothka (2010-04-06 22:12:55)
Gotyk to coś co kocham ![]()
Długie, powłóczyste spódnice, bluzki z rozszerzanymi rękawami- czarne, w kolorze czerwonego wina bądź fioletowe.
Buty wszelkiego rodzaju: od glanów do balerinek- byleby czarne i najlepiej zamszowe
Biżuteria w kolorze starego srebra.
Pozostałe dodatki koniecznie muszą mieć w sobie to coś...
Makijaż mocny: podkład, biały puder, czarna kredka (wersja zimowa) lub ciemne cienie (wersja letnia), róż, tusz do rzęs. Wieczorami niekiedy szminka.
Włosy rude
Taka trochę niecodzienna jestem ![]()
klasyka sprawia że czuję sie kobieco i mega sexy. nie powiem lubię czasem poeksperymentować z ubraniami, ale ciuchy typu rażace kolory lub sweet różowy odpadają.lubie nosić ubrania obcisłe i dopasowane , chociaż czasem też zarzucę na sibie bluze:P pozdrawiam
Co jest podstawą w ubiorze każdej z was ? Trampki czy balerinki ? Mocny makijaż czy delikatny ? Jakie kolory u was dominują - róże czy szarości
?
Piszcie wszystko co uwielbiacie!
Podstawa w moim ubiorze sa jeansy he he...raz na jakis czas spodnica lub sukienka. Co do bucikow,to lubie obcacy i koturny (ale niskie)
Ale i adidasy,trampki i balerinki nie sa mi obce
W zimie koniecznie kozaczki na obcasie do kolanka.
Makijaz,uwazam,ze jest skromny,ale musi byc codziennie! Bez makijazu jakos dziwnie mi
(eyeliner+blyszczyk uogolniajac)
Kolory..sa rozne naprawde,ale dominuje czern..bo jest elegancka i wyszczupla hahaha
zawsze ja idzie z czyms zestawic. Kiedys lubialam czerwone ciuchy,ale kilka osob mi powiedzialo,ze z tak jasna cera jak ja mam,nie powinnam czerwieni nosic.. ?! Przestalam wiec he he.
Lubie byc ubrana wygodnie..ale sukienki i spodniczki jak najbardziej tez
Np.Leginsy+mini
Do sukienek lubie nosic bolerka.Jakos nie lubie miec glolych plecow,ani ramion ....zimno jakos.. ![]()
Uwielbiam jeansy...sprawdzaja sie w kazdej sytacji..jakby mi je ktos pozabieral,to bym byla niepocieszona
No i lubie bizuterie ![]()
Preferuję styl mało kobiecy
Zawsze dżinsy, t-shirt albo top, jak zimno to bluza z kapturem. Ulubione kolory: czarny i czerwony. Nigdy różowy, sporadycznie jaskrawe odcienie żółci, pomarańczu, zieleni, niebieskiego. Buty: glany lub tenisówki. Jedyny kobiecy akcent mojego wizerunku to bielizna ![]()
Makijaż: zazwyczaj podkład, żeby sobie koloryt wyrównać, czasem błyszczyk. Nic więcej nie umiem nałożyć ![]()
I szpilki i balerinki (zależy os sytuacji). Makijaż ZAWSZE, ale nie wyzywający, spódniczki- raczej nie (mam jedną na lato i starczy), jeśli jeansy, to tylko rurki. Jestem za minimalizmem, więc szpilki, jeansy i bluzka w zupełności wystarczy. Nie lubię obwieszać się przesadnie biżuterią.
Ja uwielbiam balerinki na codzień, ale na wyjścia raczej szpileczki. Adidasy bardzo rzadko. Lubie tuniki, koszule, leginsy a od czasu do czasu spodnie. Lubie chodziś w spódniczkach. Kolory to, szary, zielony, turkus i fiolet czasami czerń. Makijaż zawsze ale elegancki i delikatny. Czasami na wyjście ciemniejszy:-).
Pewnie Was zaskoczę (jak spojrzycie na mój wiek), ale gdyby nie było jeansów, to pewnie siedziałabym w domu:) W ogóle kocham jeans. Spódnice wyłącznie na pogrzeb. W lecie sukienki, powiewne, barwne. Bluzeczki we wszystkich kolorach oczywiście do jeansów. Bluzy z kapturem.Kurtki, kamizelki jeansowe...
Buty, hmmm mam ich masakryczną kolekcję, bo to jest moja słabość. Szpilki, koturny, adidaski. Jedyne czego nie lubię, to baleriny. Są zbyt płaskie i mam uczucie, że lecę do tyłu. Ktoś mi już zwrócił uwagę, że powinnam dorosnąć i zacząć się ubierać odpowiednio do wieku, ale nic na to nie poradzę, że najlepiej się czuję w jeansach i podkoszulku.
Oczy obwiedzione czarnym lub ciemnoszarym cieniem, czarny tusz, jasna szminka lub błyszczyk.
U mnie moja szafa jest kolorowa i mam ciuchy w wielu kolorach i zakładam to, na co aktualnie mam ochotę. ![]()
A jeśli chodzi o styl, to na zmianę noszę elegancki i sportowy.
a co sądzicie o stylu vintage? ostatnio tak bardzo modny czyli styl, który początkowo zaistniał w modzie. Polega na noszeniu rzeczy z innej epoki albo stylizowanych na takie oraz łączeniu stylów pochodzących z różnych epok. Ubrania z poprzednich dekad albo starsze niż 25 lat są zwykle uznawane za vintage.
Niektóre marki inspirują się takim stylem i powstają bardzo ciekawe kolekcje.
ja sama łączę różne style, często takie zestawienie wygląda bardzo ciekawie.
Zależy od nastroju i planu dnia
Nacodzień lubię swoje białe wysokie adidasy albo trampki, dzinsy albo legginsy, jakiś fajny t-shirt na to zwykle marynarka żeby nie było banalnie
makijaz hmmm eyeliner i szminka lub błyszczyk, pasująca biżuteria, torebka i takie tam, ZAWSZE rozpuszczone włosy (niezoszę wiązać) i jakby nie było okulary bo muszę nosić
ale też nie byle jakie:D bo w niebieską zebrę. Noszę się raczej wygodnie, bo wiadomo dziecko, praca, przedszkole, zakupy, szkoła itp. sporo biegania. Ale na wieczór chętnie zakładam obcasy, sukienkę najlepiej krótką i sexowną, jakies bolerko, kurtkę itp zalezy od pogody.
Jeżeli idziemy daleko to wolę kowbojki są wygodne hehe xD Generalnie uwielbiam styl sexowny, ale wygodny bez zbędnego spinania się
i koniecznie zalatujący rock'n'rollem i latami 80
jesli tego nie ma to nie ubieram danego ciucha:D
Gotyk to coś co kocham
Długie, powłóczyste spódnice, bluzki z rozszerzanymi rękawami- czarne, w kolorze czerwonego wina bądź fioletowe.
Buty wszelkiego rodzaju: od glanów do balerinek- byleby czarne i najlepiej zamszowe![]()
Biżuteria w kolorze starego srebra.
Pozostałe dodatki koniecznie muszą mieć w sobie to coś...
Makijaż mocny: podkład, biały puder, czarna kredka (wersja zimowa) lub ciemne cienie (wersja letnia), róż, tusz do rzęs. Wieczorami niekiedy szminka.
Włosy rude![]()
Taka trochę niecodzienna jestem
o, to prawie jak ja. tyle że u mnie bez tym rudych włosów. i oprócz wyżej wymienionego, równie dobrze lubię koszulki z logo zepsołów metalowych itp.
i czerń ,czerń i jeszcze raz czerń !
ja uwielbiam wyglądać trochę dziwnie ;)zwykle jest tak : część ludzi stwierdza że wyglądam świetnie,a drugie tyle ma mnie za bezguście ale tym się nie przejmuję
Lubię jakiś jeden czy 2 elementy mieć takie naprawdę oryginalne ? jakieś cudaczne mega wysokie buty albo np. żakiet z cekinami i koralikami
Bardzo dużo takich perełek znajduję np. w River Island albo w niemarkowych, małych sklepikach gdzie zwykle nikt nie zagląda i tam sobie czekają na mnie
Uwielbiam tez przeglądać bloga RI, tam można znajeźć sporo inspiracji jak dziewczyny łączą te ubrania. Makijaż raczej spokojnie, na co dzień tylko podkład, róż, rzęsy i błyszczyk
20 2011-02-11 18:47:26 Ostatnio edytowany przez gabisiula (2011-02-11 18:48:59)
ja uwielbiam swój styl! Uwielbiam czuc się kobieco i seksownie:) Na co dzień zakładam balerinki, botki, czy czółenka na obcasie, do tego uwielbiam rurki (czuję się w nich tak szczupło i zgrabnie) lub legginsy do długiego swetra bądz tuniki, uwielbiam ubrania dopasowane do figury, a ostatnio baaardzo spodobało mi się zestawienie w orsay, biała, obcisła, dłuższa bokserka, na to koszula (ale nie długa, taka aby bokserka spod spodu wystawała) ta koszula w drobne kwiatuszki i do połowy rozpięta i do tego różowa apaszka, cudo!
a jeśli chodzi o makijaż to jestem zawsze umalowana, maluję na górnej powiece cienką kreskę i koniecznie tusz i delikatny róż na policzki:)
Zdecydowanie jeansy, czasami jakaś spódnica, ale sporadycznie. Spodnie rurki odpadają, tak samo legginsy. Obcasy także na jakieś większe okazje. Buty sportowe, wygodne, w zimie koniecznie ciepłe. Balerinki czasami. Bluzy ale bez kapturów, tuniki.
W mojej szafie nie istnieje kolor różowy. Dosłownie nie mam ani jednej różowej rzeczy w moim otoczeniu (nie mam na myśli tylko ciuchów). Dominujące kolory to czarny, fioletowy, ciemna zieleń, i czerwień we wszystkich odcieniach (zdecydowanie przeważa czerwień, uwielbiam ten kolor).
Włosy zazwyczaj rozpuszczone, do połowy łopatki. Lekko zmierzwione, taki kontrolowany nieład.