Obawy dziewczyny, że nasz związek skończy się jak jej poprzedni - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Obawy dziewczyny, że nasz związek skończy się jak jej poprzedni

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez fantomas111 (2018-04-20 09:22:32)

Temat: Obawy dziewczyny, że nasz związek skończy się jak jej poprzedni

Witam,

Poznałem nową dziewczynę.
Jesteśmy w związku ~5 miesięcy.
Jest to związek na odległość dzieli nas 800 km.
Spotykamy się co 2 tyg i spędzamy wtedy całe weekendy ze sobą.
Do tego w między czasie wiadomo tel, smsy itp

No i teraz do sedna:
Dziewczyna była w poprzednim związku z facetem 3 lata.
Mieli wziąść ze sobą ślub lecz ponoć ona natrafiła u niego na mila gdzie ponoć jej były umawiał się z nieletnią i to zadecydowało, że od niego odeszła.

Będąc ze mną od samego początku co jakiś czas mówi mi, że jest smutna, że boi się, że nasz związek skończy się jak jej poprzedni .
Pytam się jej czemu tak sądzi , czy zachowuje sie jak jej były, czy powtarza się jakiś schemat z jej poprzedniego związku ale twierdzi, że nie więc sam nie wiem dlaczego tak się tego boi ....

Czy to normalne ? Sam nie wiem co mam  z tym robi hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Obawy dziewczyny, że nasz związek skończy się jak jej poprzedni

To nie jest normalne i dziewczyna z taką fobią nie powinna wchodzić w kolejny związek i to jeszcze na odległość.

3

Ja bym nic nie robiła.
Rozmawiaj, rozmawiaj i roznawiaj. Pokaż, że jesteś inny. Szkoda, że jest miedzy Wami taka odległość. Nie da się tego jakoś zmienić?

Daj jej szansę smile ja mam podobnie jak Twoja dziewczyna i każda chwila z moim chłopakiem wzmacnia moje poczucie, że jest dobrze.

4

Lady Loka napisał/a:

Ja bym nic nie robiła.
Rozmawiaj, rozmawiaj i roznawiaj. Pokaż, że jesteś inny. Szkoda, że jest miedzy Wami taka odległość. Nie da się tego jakoś zmienić?

Daj jej szansę smile ja mam podobnie jak Twoja dziewczyna i każda chwila z moim chłopakiem wzmacnia moje poczucie, że jest dobrze.

Da się. Ona zaczęła kurs prawa jazdy i to ją jeszcze trzyma w odległości 800km .
W planach mamy, że jak skończy tam ten kurs to poszukamy jej pracy i przeprowadzi się do swojego domu rodzinnego i ja do miasta obok niej żeby się zacząć normalnie widywać.

Po prostu trochę mnie to irytuje, że co jakiś czas dostaje od niej jakieś dziwne sms'y np nasza konwersacja przed chwilą:
-"Ona: Coraz bardziej boje się o prawko"
- "Ja: Będzie dobrze zobaczysz wink"
- "Ona: Nic nie będzie dobrze. I nie chce żebyś mnie pieścił."
- "Ja: Ok ... https://www.blasty.pl/11176/dlaczego-jestes-zla-domysl-sie"
- "Ona: Nie jestem zła tylko smutna i przestraszona"
- "Ja: Z powodu prawka ? Czy też jest w tym jakaś moja wina? "
- Ona "Nie wiem, po prostu boje się że ten nasz związek skończy się jak poprzedni"

I już jej nie odpisałem bo mnie to zirytowało .

5

Dobra, to ja mam jednak trochę inaczej, bo ja swoich emocji nie przerzucam na chłopaka.

Pogadaj z nią. Jeżeli ma fobię, to niech idzie na terapię. Wytłumacz jej, że ona sama sprawia, że Wasz związek się rozwali jak tak dalej będzie robić i mówić. Może coś dotrze.

6

Lady Loka ale o czym ma z nią pogadać? Dalej ma tłumaczyć, że nie jest wielbłądem, bo jej się tak wydaje? Jak dla mnie to jest panna wygodnicka, która lubi sobie jechać na facecie. Widzi tylko czubek własnego noska, a co czuje ktoś z kim jest, ma w bardzo głębokim poważaniu.

7

Ty autorze nie masz nic z tym robić. To jest jej problem. Powiedz jej: rozumiem Twoje przykre doświadczenia, ale my mamy swoją relację i musisz sama poradzić sobie z Twoją traumą.  Nie daj się wciągać w skakanie wokół księżniczki, przekonywanie jej, bo i tak nie przekonasz.
Boi się że możecie się rozstać? no jasne że możecie, nawet wieloletnie małżeństwa się rozstają. Zapytaj czy chce pracować nad waszym związkiem, bez "udziału" byłego i jego spraw, czy potrafi się na tym skupić. Ty jej w tym nie pomożesz.

8

balin napisał/a:

Lady Loka ale o czym ma z nią pogadać? Dalej ma tłumaczyć, że nie jest wielbłądem, bo jej się tak wydaje? Jak dla mnie to jest panna wygodnicka, która lubi sobie jechać na facecie. Widzi tylko czubek własnego noska, a co czuje ktoś z kim jest, ma w bardzo głębokim poważaniu.

Nie. Powiedzieć jej o tym, jak na niego wpływa jej zachowanie. Zmotywować do pracy nad sobą.

9

Nie daj się wkręcić w głaskanie jej i pocieszanie i chuchanie i dmuchanie. Chcesz  być z taką mimozą? Ma trudne doświadczenie i nie jest w stanie sobie z nim poradzić? No to przykro mi, ale wygląda na to, że nie jest gotowa do związku z tobą. Dopóki nie ogarnie siebie i nie przestanie przez to doświadczenie ciebie źle traktować, to nie ma tu perspektyw na świetny związek. Być może jest szansa na byle jaki związek, gdzie ona się męczy swoimi wiecznymi obawami i podejrzeniami, czy aby i ty nie umawiasz się z nieletnimi, a ty się męczysz wiecznym traktowaniem jej jak ze szkła.

10 Ostatnio edytowany przez fantomas111 (2018-04-20 12:09:30)

Napisałem, dałem jej do zrozumienia, że przez te jej wiadomości i zrzucanie swoich emocji nic dobrego nie wyniknie.

Mimoza -> http://www.netkobiety.pl/t84004.html tak się nad tym zastanowiłem i oddaje to 100% jej osobowości .

11

I jak tam sytuacja? Jestem ciekawa dalszego ciągu historii

12 Ostatnio edytowany przez fantomas111 (2018-04-25 09:37:19)

No na razie wszystko ok .
Wytumaczyem jej, ze takie zachowanie , teksty i podejscie pesymistyczne nie dziala wlaciwie na nasza relacje i przez to tylko na pewno bedzie gozej.
Rowniez skonczyly sie czeste teksty, i nazekania ze nie zda tego czy tamtego albo ze boi sie tego i tamtego.
Wiem ze bardzo jej na mnie zalezy mi na niej tez , a widac ze nie poszly moje slwoa w powietrze wiec mysle ze bedzie dobrze wink

13

Ja cię kręcę, koleś robi sobie z was jaja a wy łykacie jak bułeczki, gdzie są ci kumaci użytkownicy jak Elle??
W wątku obok niby JEJ wynurzenia na ten temat i ci sami użytkownicy dają rady............

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Obawy dziewczyny, że nasz związek skończy się jak jej poprzedni

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024