Zdrada męża, dziecko z kochanka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada męża, dziecko z kochanka

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 144 ]

Temat: Zdrada męża, dziecko z kochanka

Witam.
Wiem, że już był taki wątek zakładany jednak postanowiłam opisać swoją historię, gdyż wygląda to inaczej niż to co opisywały inne kobiety.
Tak.. zostalam zdradzona. 2msc po ślubie dowiedziałam się, że mąż ma kochankę. Dowiedziałam się tylko dlatego że mój mąż nie umie kłamać. Widać było gołym okiem że coś jest nie tak. Oddalił się ode mnie. Zaangażował uczuciowo w tamte relacje.
Przeżyłam szok. Dlatego że mąż nigdy nie był typem bawidamka. Zawsze był Ze mną szczery. Nasze relacje były idealne. Pasowalismy do siebie. Życie łóżkowe, też wszystko w jak największym pożądku.
Spakowałam się w jednej chwili gdy tylko mi o tym powiedział. Od mojej wyprowadzki minęło już 7msc. Przez ten czas mąż miotal się między mną a kochanką. Nie pozwalał mi odejść. Przez ten okres było między nami mnóstwo rozmów, łez i kolejnych rozczarowań.
Kulminacyjny punkt zwrotny naszej "brazylijskiej" telenoweli jest taki, że mąż w końcu zrobił dziecko kochance. Dowiedziałam się o tym zaraz po tym jak tylko on się dowiedział. Placzac tłumaczył że dopiero tą ciąża sprawiła że spadły mu z oczu klapki. Że zrozumiał że to co łączyło go z kochanka to tylko głupie zauroczenie za które zapłaci teraz największą karę. Że dopiero jak zrozumiał że może mnie stracić naprawdę zauważył jak przez swoją słabość zniszczył sobie życie. Przy okazji nie tylko sobie.
Teraz chce wrócić do mnie... błaga o wybaczenie. Rozstał się z kochanka definitywnie. Chociaż wiem że przez ten czas miotal się między tym czy związać się z nią że względu na te dziecko (mąż zawsze bardzo pragnął dzieci. Nie mieliśmy wspólnych. Nie zdążyliśmy się postarac). Czy zas być z kobietą która naprawdę bardzo kocha - przynajmniej tak twierdzi, mi trudno jest ocenić przez wzgląd na to co się stało- . Mogę tylko ocenić przez pryzmat tego jaki był przed tą całą sytuacja. I nie. Nigdy nie zachowywał się egoistycznie. Wręcz przeciwnie.
Szczerze ? Większość z was wyzwie mnie od głupich, słabych itd. Słyszałam już to. Nasze środowisko wie o całej sytuacji.
Naprawdę kocham męża..
Kobiety.. mężczyźni.. jaki jest wasz punkt widzenia?
Wiem że można odejść i pieprznac to wszystko - poddać się i zacząć życie od nowa .
Jak Wy Kobiety, mężczyźni poradziliscie sobie w takiej sytuacji ? Bo w mojej głowie teraz jest wielki Sajgon.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Teufel (2018-03-04 13:14:06)

Odp: Zdrada męża, dziecko z kochanka
Mala1207 napisał/a:

Witam.
Wiem, że już był taki wątek zakładany jednak postanowiłam opisać swoją historię, gdyż wygląda to inaczej niż to co opisywały inne kobiety.
Tak.. zostalam zdradzona. 2msc po ślubie dowiedziałam się, że mąż ma kochankę. Dowiedziałam się tylko dlatego że mój mąż nie umie kłamać. Widać było gołym okiem że coś jest nie tak. Oddalił się ode mnie. Zaangażował uczuciowo w tamte relacje.
Przeżyłam szok. Dlatego że mąż nigdy nie był typem bawidamka. Zawsze był Ze mną szczery. Nasze relacje były idealne. Pasowalismy do siebie. Życie łóżkowe, też wszystko w jak największym pożądku.
Spakowałam się w jednej chwili gdy tylko mi o tym powiedział. Od mojej wyprowadzki minęło już 7msc. Przez ten czas mąż miotal się między mną a kochanką. Nie pozwalał mi odejść. Przez ten okres było między nami mnóstwo rozmów, łez i kolejnych rozczarowań.
Kulminacyjny punkt zwrotny naszej "brazylijskiej" telenoweli jest taki, że mąż w końcu zrobił dziecko kochance. Dowiedziałam się o tym zaraz po tym jak tylko on się dowiedział. Placzac tłumaczył że dopiero tą ciąża sprawiła że spadły mu z oczu klapki. Że zrozumiał że to co łączyło go z kochanka to tylko głupie zauroczenie za które zapłaci teraz największą karę. Że dopiero jak zrozumiał że może mnie stracić naprawdę zauważył jak przez swoją słabość zniszczył sobie życie. Przy okazji nie tylko sobie.
Teraz chce wrócić do mnie... błaga o wybaczenie. Rozstał się z kochanka definitywnie. Chociaż wiem że przez ten czas miotal się między tym czy związać się z nią że względu na te dziecko (mąż zawsze bardzo pragnął dzieci. Nie mieliśmy wspólnych. Nie zdążyliśmy się postarac). Czy zas być z kobietą która naprawdę bardzo kocha - przynajmniej tak twierdzi, mi trudno jest ocenić przez wzgląd na to co się stało- . Mogę tylko ocenić przez pryzmat tego jaki był przed tą całą sytuacja. I nie. Nigdy nie zachowywał się egoistycznie. Wręcz przeciwnie.
Szczerze ? Większość z was wyzwie mnie od głupich, słabych itd. Słyszałam już to. Nasze środowisko wie o całej sytuacji.
Naprawdę kocham męża..
Wiem że można odejść i pieprznac to wszystko - poddać się i zacząć życie od nowa .
Jak Wy Kobiety, mężczyźni poradziliscie sobie w takiej sytuacji ? Bo w mojej głowie teraz jest wielki Sajgon.

Nie wiem nigdy nie znalazłem się w takiej sytuacji. Że masz sajgon w głowie to rozumiem. Wyzywać od głupich też nie mam powodu, bo nijak w tym galimatiasie Twojej winy nie widzę. Musisz mieć też świadomość, że jeśli wybaczysz mężowi i z nim zostaniesz to ta kobieta będzie się przeplatała przez pół waszego życia . Czy chcesz tego, czy nie, no cóż, życie. Nie mówię o dziecku, bo ono będzie do końca waszych dni.
Co ja bym zrobił? Może będę drastyczny, ale odesłałbym go do tamtej kobiety i do tego jak mniemam jeszcze nienarodzonego dziecka. Bo widzisz autorko, człowiek musi brać odpowiedzialność za swe czyny, I za te dobre, a przede wszystkim za te złe.
Jeszcze rozumiem jakby zerwał z tą kobietą w chwili jak to się wydało? Ale on kotłowal się z nią jeszcze ponad pół roku.

3

Mam świadomość wszystkiego. Dlatego to jest takie trudne. Wiem, że ona będzie przewijac sie naszym życiu. Jeśli chodzi o samo dziecko wiem że byłabym w stanie je zaakceptować. Ono mi krzywdy nie zrobiło.
Mąż owszem. Odkąd się dowiedział był z nią jeszcze przez jakiś czas. Ta kobieta wiedziała o tym Ze on mnie kocha . Że zastanawia się nad tym by zostać z nią że względu na dziecko a próbować ratować małżeństwo . Jak sie pozniej przyznala sama bo zanim w ciążę zaszła wiedziala  że mąż się miota między mną a nią. Myślała że ciąża rozwiąże wszystko i on mimo to nagle zmieni swoje uczucia i z nią zostanie. Chciała być z nim za wszelką cenę.
Wiem że ludzie są tylko ludźmi. Popełniają błędy. Ale nie wiem czy będę w stanie uwierzyć w to że to co on czuje to naprawdę miłość. Wiem też ze dużo kosztuje go tą całą sytuacja bo zawsze gardzil facetami takiego pokroju. Do czasu kiedy sam nie znalazł się w takiej sytuacji.
Nie zgodzę się absolutnie na to żeby on porzucił dziecko i nie wziął odpowiedzialności za swoje czyny.
Z jednej strony chciałabym spróbować mimo wszystko . Mimo przeciwności innych osób uwazajacych mnie za totalną kretynke bo wiem że na to że zdradził raz zrobi to i drugi nie ma reguły. Bo są osoby które wyciągają wnioski i nigdy nie powielaja błędów.
Ale z drugiej strony obawiam się tego że zniszczą sobie życie.

4

Nie uważam, że jesteś głupia. I wierzę, że ludzie się zmieniają, jeśli bardzo tego chcą.

Jeśli oboje chcecie zostać razem, to jest szansa na naprawienie małżeństwa.

Jednak mąż musi stanąć na wysokości zadania, jeśli o dziecko chodzi. Gdyby nie chciał, dla mnie byłby skreślony.

5

Mala, ja nie będę sie rozpisywać o swoim życiu, ale uwierz mi, wiem co czujesz. Jesteś w bardzo komfortowej sytuacji, bo to nie Ty jesteś w ciąży, nie macie wspólnych zobowiązań. Gdybyś była w ciąży, albo miała z mężem dziecko, radziłabym, abyś z nim została ze względu na dziecko i kwestie dziedziczenia. Jednakże Ciebie z nim nic nie łączy, bo uwierz mi, łączą Cię tylko Twoje wspomnienia o związku, o tym idealnym czułym człowieku i wspaniałym, pełnym miłości związku. Ale pomyśl, czy on na prawdę był taki wspaniały, czy Twój mąż był taki kochany, czy Cię  kochał i szanował. Może Ci się tak wydawać, ale zasada jest jedna, jak się kogoś kocha to się go nie krzywdzi, a zdrada jest krzywdą. Miło jest mieć wspomnienia i miej je jak najdłużej, ale nie buduj na nich zamków, bo będą to zamki z piasku.
Rozstańcie się, ułóż sobie na nowo życie, będzie bolało, będziesz sie bała zaufać nowej osobie, tak już niestety będzie. Ale z czasem sama w sobie wypracujesz swoje metody obronne na kontakty interpersonalne. Po zdradzie można stworzyć nowy związek, po prostu nie można ufać w 100%, trzeba być przygotowanym, ze może pójść coś nie tak, nie nastawiać się na to, ale wyobrazić sobie co zrobimy w takiej sytuacji. Jednakże dla Ciebie teraz najważniejsze jest, aby przestać myśleć o swoim mężu, jako o ideale, kóremu noga się powinęła. Bo tak nie było, on jawnie oszukiwał i Ciebie i tę kobietę. Chcesz być z kimś takim?. czy gdybyś go teraz poznała i on by ci opowiedział, że zrobił coś takiego swojej byłej żonie i ma dziecko z kochanką, to byś się zdecydowała na związek z takim facetem? Pewnie nie, więc w imie czego w chwili obecnej masz kontynuować taki związek?

6 Ostatnio edytowany przez Teufel (2018-03-04 14:14:41)

Mala1207 napisał/a:

Mam świadomość wszystkiego. Dlatego to jest takie trudne. Wiem, że ona będzie przewijac sie naszym życiu. Jeśli chodzi o samo dziecko wiem że byłabym w stanie je zaakceptować. Ono mi krzywdy nie zrobiło.
Mąż owszem. Odkąd się dowiedział był z nią jeszcze przez jakiś czas. Ta kobieta wiedziała o tym Ze on mnie kocha . Że zastanawia się nad tym by zostać z nią że względu na dziecko a próbować ratować małżeństwo . Jak sie pozniej przyznala sama bo zanim w ciążę zaszła wiedziala  że mąż się miota między mną a nią. Myślała że ciąża rozwiąże wszystko i on mimo to nagle zmieni swoje uczucia i z nią zostanie. Chciała być z nim za wszelką cenę.
Wiem że ludzie są tylko ludźmi. Popełniają błędy. Ale nie wiem czy będę w stanie uwierzyć w to że to co on czuje to naprawdę miłość. Wiem też ze dużo kosztuje go tą całą sytuacja bo zawsze gardzil facetami takiego pokroju. Do czasu kiedy sam nie znalazł się w takiej sytuacji.
Nie zgodzę się absolutnie na to żeby on porzucił dziecko i nie wziął odpowiedzialności za swoje czyny.
Z jednej strony chciałabym spróbować mimo wszystko . Mimo przeciwności innych osób uwazajacych mnie za totalną kretynke bo wiem że na to że zdradził raz zrobi to i drugi nie ma reguły. Bo są osoby które wyciągają wnioski i nigdy nie powielaja błędów.
Ale z drugiej strony obawiam się tego że zniszczą sobie życie.

To powiem tak. Jeśli się kogoś naprawdę kocha, i na dodatek wstępuje się z tą osobą w związek małżeński, to powiem ordybarbie,  nie lata się z bolcem na boki. I w drugą stronę tak samo. Okres ślubu, a potem miodowy czas jest, a raczej powinien być najpiękniejszym, najbardziej namiętnym czasem dla dwojga kochających się ludzi. Tak było a Twoim autorko małżeńsrwie? No na miłość boską to czas w.którym młodzi małżonkowie świata poza sobą nie widzą, a raczej nie powinni widzieć.

7 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-03-04 14:20:16)

Nie daj sobie wmówić, że Was nic nie łączy. Sama wiesz, jak jest, co czujesz i czego pragniesz.

Jeśli się kochacie, to możecie być szczęśliwi - nawet mimo jego zdrady. Naprawa tego będzie długim i trudnym procesem, ale na pewno zdajesz sobie z tego sprawę. Musisz dobrze przemyśleć, czy właśnie tego chcesz.

8

Cyngli napisał/a:

Nie daj sobie wmówić, że Was nic nie łączy. Sama wiesz, jak jest, co czujesz i czego pragniesz.

Jeśli się kochacie, to możecie być szczęśliwi - nawet mimo jego zdrady. Naprawa tego będzie długim i trudnym procesem, ale na pewno zdajesz sobie z tego sprawę. Musisz dobrze przemyśleć, czy właśnie tego chcesz.

Ok co ich łączy? miłość
Jaka miłość?
ona kocha, a on zdradzał i to nie raz i nie dwa, wplątał się w związek z inną kobietą i jednocześnie bajerował żonę i te kobietę, że  będzie z jedną i z druga, aż tamta go usidliła dzieckiem- swoją drogą idiotka, ze połakomiła się na taki "ideał".
Ja bym widziała szansę na ratowanie małżeństwa, gdyby facet zdradził, raz, albo nawet i 10, ale byłyby to pojedyncze przypadki, rożne kobiety i tylko seks. A nie związek emocjonalny, staranie się o żone, ale jednocześnie tak intensywne piep***nie kochanki, ze aż w ciążę zaszła.
Można ratować związek po zdradzie, ale jak widać w zdradzaczu chęć do zmiany, przerwanie od razu kontaktu, staranie sie o partnerkę. Wtedy owszem jest szansa- czytałam nawet na tym forum, że kilku związkom się udało. Ale zmiana w zdradzaczu zaszła od razu. Robili wszystko by osoba zdradzona wiedziała, ze nie mają kontaktów  z podrywkami.

9

Najgorsze jest To, że po tym wszystkim ja tak naprawdę nie wiem czy jego łzy, słowa czy kajanie są prawdziwe. Boję się podjąć ryzyko. Bo boję się być znów skrzywdzona. Są tą normalne obawy. Nie ma już zaufania bo zostało zdeptane. Że skoro coś do niej poczuł że zdobył się na taki krok to czy rzeczywiście już przestał to do niej czuć. Jednak z drugiej strony myślac o tym, znając i wiedząc jakim jest człowiekiem , gdyby tak naprawdę mnie nie kochał tylko kochał ja odszedł by do niej i był szczęśliwy. Nie blokował by mnie w żaden sposób bo tak jak napisał ktoś wcześniej, nic nas nie łączy oprócz aktu ślubu.

10

skoro zaszla w ciążę, to bzykal ją bez gumki
a to znaczy, że inne tez pewnie bzykal bez gumki

nie brzmi to fajnie hmm

11 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2018-03-04 14:50:29)

Mala1207 napisał/a:

Najgorsze jest To, że po tym wszystkim ja tak naprawdę nie wiem czy jego łzy, słowa czy kajanie są prawdziwe. Boję się podjąć ryzyko. Bo boję się być znów skrzywdzona. Są tą normalne obawy. Nie ma już zaufania bo zostało zdeptane. Że skoro coś do niej poczuł że zdobył się na taki krok to czy rzeczywiście już przestał to do niej czuć. Jednak z drugiej strony myślac o tym, znając i wiedząc jakim jest człowiekiem , gdyby tak naprawdę mnie nie kochał tylko kochał ja odszedł by do niej i był szczęśliwy. Nie blokował by mnie w żaden sposób bo tak jak napisał ktoś wcześniej, nic nas nie łączy oprócz aktu ślubu.

pomyśl na logikę, jak jego łzy mogły być prawdziwe, skoro Ty sie wyprowadziłaś, a on niby walczył o ciebie, ale też bzykał inna kobietę? Gdzie tu szczerość?

***********************************8
Edit:
I tak jak pisze v, bzykał bez gumki, przebadaj się na wszystko co możliwe, hiv, hpv, hlamydia, kiła rzeżączka, hcv, hbv

Jak ta kobita taka skora do seksu bez gumki żeby lapać facetów, to Bóg wie z kim sypiała, a on tez nie wiadomo z iloma Cie zdradzał

12

Tak. Fakt. Nie było tu nigdzie szczerości. Dlatego tym bardziej teraz jest ciezko w cokolwiek uwierzyc.
Tłumaczył to tym że po prostu nie przestał mnie kochać, ale czuł coś do tamtej.
Nie idealizuje ani nie tłumaczę go w żaden sposób. Staram się zrozumieć coś tak nieprawdopodobnego.
Staram się zrozumieć jak można być takim słabym.
Wiem też ze duży wpływ na niego miała tą kobieta. Która blagala wręcz na kolanach żeby jej nie zostawial bo tak bardzo go kocha podczas kiedy ja nie szukałam nawet z nim kontaktu.
Dostawalam od niej wiadomości, jak to ona zasługuje na szczęście, widziałam jej satysfakcję gdy pchala się na moje miejsce. .

13

Jego chęć powrotu i ich rozstanie to dosyć świeża sprawa. Więc stąd ogromny lęk. Bo nie miał jeszcze tak naprawdę okazji żeby mi to udowodnić.
I nie. Nie zdradzal mnie wcześniej. Nie zdradzal też partnerki z którą był 8 lat zanim poznał mnie. To nie ten typ faceta.
Stąd też moje wahania co do tego czy spróbować wybaczyć, czy odejść.
Napisałam. Bo na pewno ktoś z Was był w takiej sytuacji. Bądź podobnej. Jako osoba zdradzona . Czy zdradzajaca . Która pozwoli mi zrozumieć pewne zachowania.

14

Jak z nim zostaniesz to on bedzie odwiedzal dziecko i tamta kobiete. Ona bedzie go chciala odciagnac od ciebie (moze nawet w lozku) i obie bedziecie konkurowac o biednego misiaczka, ktory ciagle emocjonalnie bedzie rozdarty pomiedzy dwoma kobietami I ciagle sie bedzie zastanawial ktora tak naprawde kocha i ktora wybrac.

Przerobilam to, mialam tez z tym moim skurwielem dziecko, dlatego przez wiele lat tolerowalam kochanke. On tez zszedl w podziemie i sie niezle ukrywal a ja zylam w glupiej niewiedzy, a tak naprawde to nie chcialam otworzyc szeroko oczu.

Chcesz miec szczesliwe zycie to odejdz. Na swiecie sa naprawde wspaniali mezczyzni - jak moj obecy maz.

15

Mala1207 napisał/a:

Jego chęć powrotu i ich rozstanie to dosyć świeża sprawa. Więc stąd ogromny lęk. Bo nie miał jeszcze tak naprawdę okazji żeby mi to udowodnić.
I nie. Nie zdradzal mnie wcześniej. Nie zdradzal też partnerki z którą był 8 lat zanim poznał mnie. To nie ten typ faceta.
Stąd też moje wahania co do tego czy spróbować wybaczyć, czy odejść.
Napisałam. Bo na pewno ktoś z Was był w takiej sytuacji. Bądź podobnej. Jako osoba zdradzona . Czy zdradzajaca . Która pozwoli mi zrozumieć pewne zachowania.

miał 7 miesięcy z tego co pisałaś, ale w tym czasie spłodził dziecko, zamiast walczyć o Ciebie. I  nie masz co zwalać odpowiedzialności na tamtą kobietę. Ona mogłaby i na rzęsach stawać, ale gdyby on Ciebie kochał to by ją olał. to on zdradzał i tylko on jest winny zdrady, ona była tylko narzędziem zdrady. gdyby kochał ciebie to by od niej od razu odszedł i walczył o wasz związek, Ale bardzo wygodnie jest "walczyć o żonę", robić jej wode z mózgu, robić jej nadzieje i sceny jaki to on biedny kochający, ale zagubiony miś, a jednocześnie ciupciac na boku. no wielce Cie kochał bzykając ją bez gumki, ale to pewnie tylko dlatego, ze ona go tak na kolanach błagala, a on żeby mu stanął musiał myśleć o tobie i wielkiej miłości do Ciebie.

16

Tak.. macie rację.. 
Też uważam że jak się kocha to się nie zdradza..
Myślę po prostu naiwnie że ludzie popełniają błędy i czasem robią rzeczy których sami po sobie by się nie spodziewali.
Ale patrzę też po sobie. Że gdybym ja zdradziła i okropnie tego żałowała nie powtórzyła bym tego błędu. Tyle ile ludzi tyle poglądów i zachowań.
Znam małżeństwo w którym mąż zdradzal i miotal się między żoną a kochanką przez rok. Ale w końcu zrozumiał. Błędu nie powtórzył. Wrócił i odbudowa małżeństwo.  Mają teraz dwójkę małych dzieci i są szczęśliwi. Tym też się trochę sugeruje. Każdy medal ma dwie strony. A ja po prostu rozważam już wszystko.

17 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-03-04 15:57:10)

Nirvanka87 napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Ok co ich łączy? miłość
Jaka miłość?
ona kocha, a on zdradzał i to nie raz i nie dwa, wplątał się w związek z inną kobietą i jednocześnie bajerował żonę i te kobietę, że  będzie z jedną i z druga, aż tamta go usidliła dzieckiem- swoją drogą idiotka, ze połakomiła się na taki "ideał".
Ja bym widziała szansę na ratowanie małżeństwa, gdyby facet zdradził, raz, albo nawet i 10, ale byłyby to pojedyncze przypadki, rożne kobiety i tylko seks. A nie związek emocjonalny, staranie się o żone, ale jednocześnie tak intensywne piep***nie kochanki, ze aż w ciążę zaszła.
Można ratować związek po zdradzie, ale jak widać w zdradzaczu chęć do zmiany, przerwanie od razu kontaktu, staranie sie o partnerkę. Wtedy owszem jest szansa- czytałam nawet na tym forum, że kilku związkom się udało. Ale zmiana w zdradzaczu zaszła od razu. Robili wszystko by osoba zdradzona wiedziała, ze nie mają kontaktów  z podrywkami.

Nie tylko miłość. Gdy ludzie są ze sobą latami, to łączy ich coś więcej.

Poza tym, my nie musimy widzieć szansy na uratowanie tego małżeństwa. Wystarczy, jeśli Autorka i jej mąż ją zobaczą.

Autorko, tu nie ma schematów, bo ludzie są różni i różnie reagują.

18

Mala1207 napisał/a:

Tak.. macie rację.. 
Też uważam że jak się kocha to się nie zdradza..
Myślę po prostu naiwnie że ludzie popełniają błędy i czasem robią rzeczy których sami po sobie by się nie spodziewali.
Ale patrzę też po sobie. Że gdybym ja zdradziła i okropnie tego żałowała nie powtórzyła bym tego błędu. Tyle ile ludzi tyle poglądów i zachowań.
Znam małżeństwo w którym mąż zdradzal i miotal się między żoną a kochanką przez rok. Ale w końcu zrozumiał. Błędu nie powtórzył. Wrócił i odbudowa małżeństwo.  Mają teraz dwójkę małych dzieci i są szczęśliwi. Tym też się trochę sugeruje. Każdy medal ma dwie strony. A ja po prostu rozważam już wszystko.

jeżeli znasz taką historię i jest tam szczęśliwe zakończenie, to nie dziwię się, że chcesz walczyć. U was jest tylko jedno małe ale- dziecko w drodze. Tamten facet miotał się i wybrał żonę (łaskawca), zerwał kontakt  z kochanka i mógł budować z żoną. Twój mąż nie zerwie kontaktu z kochanką, bo będzie miał z nią dziecko.

19 Ostatnio edytowany przez Roxann (2018-03-04 16:40:10)

Mala1207, większość kobiet na twoim miejscu cieszyłaby się, że jeszcze sami nie mieliście dzieci, w sytuacji kiedy twój świeżo upieczony małżonek okazał się takim nieodpowiedzialnym dupkiem. Raz, że zdradził w sytuacji kiedy planowaliście ślub, czy miesiąc po to już o czymś świadczy, potem przez kilka msc niby motał.. aż jak się dowiedział, że kochanka zaszła w ciążę, to mu miłość do Ciebie wróciła. On już pokazał na co go stać i czego się można po nim spodziewać. Skoro Cię zdradzał w czasie ślubu, to pewnie znów też zdradzi jak nadarzy okazja, a że odpowiedzialności za swoje czyny nie potrafi podjąć to sama widzisz. Chcesz za kilka lat znaleźć na tym miejscu co kochanka, zostać z dzieckiem? Pewnie w Tobie teraz się odzywa jakaś chora rywalizacja, że jednak wybrał Ciebie. Wygrałaś. Ale zastanów się, co, kogo?

20 Ostatnio edytowany przez BelleDeNuit (2018-03-04 16:44:48)

Jak mąż ma kochankę, dwa miesiące po ślubie i przez ponad pół roku miotał się między wami dwiema, to ja śmiem mocno wątpić w twoje "idealne życie poślubne".
Ja bym zabiła męża śmiechem jakby mi powiedział coś w stylu: Kotku...nie, nie rozłączaj się. Wiesz co? Zrobiłem dziecko mojej kochance i WŁAŚNIE ZROZUMIAŁEM, że tylko się zauroczyłem i jednak kocham tylko ciebie. Proszę, zapomnijmy o wszystkim, zacznijmy nowe życie. Ty, ja, moja kochanka i nasze dziecko".

21

Sugeruje się też tym że jest wiele par które mają dziecko ą nie są że sobą i żyją z innymi partnerami i są szczęśliwi. Tutaj fakt.. wchodzi w to zdrada. Która najpierw musiałabym pokonać. I przede wszystkim zobaczyć że rzeczywiście on żałuję i że nic go nie łączy już z tą kobietą.

22

nie pytaj, jak my sobie byśmy poradziły w takiej sytuacji, bo nawet jak będzemy w takiej sytuacji to ona i tak nigdy nie będzie konkretnie Twoją sytuacją. Nie znamy Ciebie, Twojego męza i tego, co między wami było i jest... Dlatego nie można w oparciu o ankiety z internetu dokonywać ważnych, życiowych wyborów. Są zdrady, ktore nie mają większego znaczenia dla związku chyba, że związek opiera się glownie na wierności fizycznej. Są osoby, dla ktorych to jest priorytet a więc każda zdrada fizyczna oznacza dla nich koniec.
Ty wiesz lepiej od nas na jakich fundamentach opiera się wasz związek. Zwlaszcza, że wzięliście ślub. Oczywiście ślub nie jest żadnym wyznacznikiem uczuć ani gwarancją, tak wlaściwie to jest tylko pomocny w kwestiach prawnych, zabezpieczeniem interesów...  Ale mniejsza o to.
Pytaniem jest, dlaczego tuż po ślubie Twoj mąż miał kochankę? Czy rozmawialaś z nim na ten temat zanim obrocilaś się na pięcie i wyprowadziłaś? Coś od dawna ewidentnie było nie tak w waszej relacji. Albo tego nie zauważyłaś, albo zbagatelizowalaś symptomy. Raczej to rzadkie przypadki, że w szczęsliwym związku gdzie więzi są silne a wzajemne potrzeby emocjonalne zaspokajane, ktoś tuż zaraz po ślubie szuka szczęscia na boku, znajdując sobie kochanka/ę.  Zdrada jest zawsze skutkiem a nie przyczyną. Nie musi tu byc wcale żadnej Twojej winy. Ale wydaje mi się, że w tej relacji to Ty jestes stroną, ktora kocha bardziej. On chyba nie do końca jest przekonany. Być może jesteś dla niego wazna i na swoj sposob Cię kocha, ale najwyrazniej czegoś istotnego mu brakuje. Może sam sobie tego nie uświadamia a może ukrywa przed Tobą... A to jest kluczowe do tego, abyście mogli w ogole rozmawiać o wspólnej przyszłości. Bo bez zrozumienia powodu takiego stanu rzeczy, sytuacja w przyszlości może się powtórzyć.

23

Przed ślubem byłam bardzo rozdraniona przygotowaniami. Klocilismy się bardzo często.
Tam po drugiej stronie była ona . Wyrozumiała koleżanka która zawsze wysłuchała i wsparła. Znam całą sytuację ich relacji. Rozmawialam z nim nie raz. Rozmawialiśmy szczerze. Nie odwróciłam się od niego tak do końca. Wiem że też to przeżył.  Nie był zbyt szczęśliwy rozwalajac coś co było trwale . Bardzo schudł i postarzal się w międzyczasie. Rozmawialam z jego rodzina. Znajomymi. Dla wszystkich jego zachowanie to był szok. Bo zawsze był lojalnym facetem . Uczciwym przyjacielem. Patrzę na to jaki był . Za to go w końcu pokochałam. Dlatego może zachowuje się jak ostatnia naiwniaczka i próbuje wierzyć że coś się da z tego poskładać.

24

Mala, rob, co Ci intuicja i serce dyktuje. Nie patrz na niego przez pryzmat ocen jakie tu czytasz.  Każdy kieruje się inną perspektywą, patrzy przez pryzmat wlasnych wyobrażeń czy doświadczeń na temat związków. To, co słuszne czy dobre dla innych, dla Ciebie być nie musi. Pamiętaj o tym.

25

Jak się kocha to się nie zdradza. Gdyby to się stało raz, ale trwało to jakiś czas. Do tego się nie zabezpieczał. Ja bym nie chciała takiego człowieka w swoim życiu. Dwa miesiące po ślubie , a on zamiast dbać o żonę poleciał na inną. Okropne.

26

Bardzo dziękuję Wam wszystkim za komentarze i opinie. To jest dla mnie bardzo cenne. Również podniosło mnie na duchu czytając fora że nie jestem z takim problemem sama. Że jest też mnóstwo kobiet które przez to przeszły, bądź przechodzą. Jedne ułożyły sobie życie z kimś innym inne walczyły i im się udało mimo przeszkód. Myślę że po prostu dam mu się wykazać. Jeśli zobaczę że faktycznie jest tak jak mówi. Dam mu szansę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli nie , zerwie z nim wszelkie kontakty i zacznę życie od nowa.

27

Mala1207 napisał/a:

Bardzo dziękuję Wam wszystkim za komentarze i opinie. To jest dla mnie bardzo cenne. Również podniosło mnie na duchu czytając fora że nie jestem z takim problemem sama. Że jest też mnóstwo kobiet które przez to przeszły, bądź przechodzą. Jedne ułożyły sobie życie z kimś innym inne walczyły i im się udało mimo przeszkód. Myślę że po prostu dam mu się wykazać. Jeśli zobaczę że faktycznie jest tak jak mówi. Dam mu szansę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli nie , zerwie z nim wszelkie kontakty i zacznę życie od nowa.

Życzę Ci dużo szczęścia i siły. Będę trzymała kciuki za Ciebie i Twojego męża.

28 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-03-04 18:26:17)

no i dobrze, Mała. Pamiętaj tylko, żeby nie brać sobie zbytnio do serca mitow typu, że jak kocha to nie zdradza. Już dawno zostały obalone, ale niektorzy ludzie nadal w to wierzą. Niestety, życie a zwlaszcza relacje międzyludzkie nie są takie proste i nieskomplikowane jakby się wydawało. Dobrze byłoby, gdybyście poszli do terapeuty specjalizującego się w tych sprawach, on wam rozszerzy perspektywę i ewentualnie wyjasni pewne kwestie problematyczne, gdybyście sami mieli z tym klopot. Nie zaszkodzi a może pomoże smile
Trzymaj się ciepło.

29

Mala1207 napisał/a:

Mała , on nie zerwie kontaktu z tą kobietą, no nie ma takiej moźliwości jak będzie chciał utrzymywać kontakt z dzieckiem. Przecież wiesz dobrze jak takie odwiedziny mogą wyglądać. Co będziesz chodzić razem z nim? Wytrzymasz to psychicznie? No cóż jak będzie chodził sam to z tego może wyjść następne dziecko. I co zrobisz jak w międzyczasie ty zajdzie w ciążę?

30

adiaphora napisał/a:

no i dobrze, Mała. Pamiętaj tylko, żeby nie brać sobie zbytnio do serca mitow typu, że jak kocha to nie zdradza. Już dawno zostały obalone, ale niektorzy ludzie nadal w to wierzą. Niestety, życie a zwlaszcza relacje międzyludzkie nie są takie proste i nieskomplikowane jakby się wydawało. Dobrze byłoby, gdybyście poszli do terapeuty specjalizującego się w tych sprawach, on wam rozszerzy perspektywę i ewentualnie wyjasni pewne kwestie problematyczne, gdybyście sami mieli z tym klopot. Nie zaszkodzi a może pomoże smile
Trzymaj się ciepło.

zgadzam się z terapią, ale nie zgodzę się w kwestii zdradza, a jednak kocha. To nie jest mit, ludze bardzo chetnie tłumaczą swoje błędy tym, ze człowiek jest taki skomplikowany. Owszem jest, ale zasada jest prosta, jeżeli się kogoś kocha to się go nie krzywdzi. Jeżeli osoba która kochamy jest krzywdzona, nas też to boli, cierpimy razem z nią, przynajmniej taki jest naturalny odruch. Jak się kogoś kocha to sie go chroni przed atakami z zewnątrz, wspiera się w trudnych chwilach. W tej kwesti nie ma szarości, albo kochasz i nie krzywdzisz, albo nie kochasz i krzywdzisz. Oczywiście moze być tłumaczenie- no nie wiedziałem, że to Cię aż tak zaboli. Idiotyczne tłumaczenie, nie trzeba być geniuszem, zeby wiedzieć, ze jak sie piep***sz z inną osobą, to partnera będzie to boleć.

Kochasz nie krzywdzisz. Nie kochasz, masz w dupie czy krzywdzisz. Jeżeli ktoś kocha i krzywdzi to znaczy, ze tylko mówi, ze kocha.
Bardzo fajnie jest wyjaśniać swoje blędy i swoje chcice skomplikowanym charakterem ludzkim. Tu nie ma nic skomplikowanego.

31

Mała , on nie zerwie kontaktu z tą kobietą, no nie ma takiej moźliwości jak będzie chciał utrzymywać kontakt z dzieckiem. Przecież wiesz dobrze jak takie odwiedziny mogą wyglądać. Co będziesz chodzić razem z nim? Wytrzymasz to psychicznie? No cóż jak będzie chodził sam to z tego może wyjść następne dziecko. I co zrobisz jak w międzyczasie ty zajdzie w ciążę?

- miałam na myśli siebie. Że ja zerwe z nim wszelkie kontakty .
Kontaktu z dzieckiem nie mam zamiaru mu zarabiać bo to nie ludzkie.
Jeśli przypuscmy będę widziala że już nic nie łączy go z tą kobietą prócz dziecka , myślę że dam radę.
Chociaż w praktyce może być różnie.
Bo różnie w życiu bywa. I jak już zauważyłam nic nie można założyć, że "na pewno".

32

Mala1207 napisał/a:

Jeśli przypuscmy będę widziala że już nic nie łączy go z tą kobietą prócz dziecka , myślę że dam radę.
Bo różnie w życiu bywa. I jak już zauważyłam nic nie można założyć, że "na pewno".

Boże, kobieto jak Ty go musisz kochać, ehh... .

33

Od początku wątku było wiadomo, że go nie chcesz zostawić. Chyba chodzi o rozgadanie tego sobie i w ten sposób o uspokojenie.

34

Mała, powiem tak- żeby z nim zostać- musielibyście znaleźć bardzo mocne ku temu podstawy. Bo zewnętrznych trudności jest aż nadto.. proponuję wziąć związek pod lupę u dobrego terapeuty, bo jesteście za młodzi i mało doświadczeni, by się w tym rozeznać samodzielnie.
Będziesz mieć z tego taka korzyść, że przyjrzysz się sobie w tym związku. Jeżeli okaże się, że znajdziecie te podstawy- to zapewne jako małżeństwo będziecie silniejsi niż kolejny związek który mogłabyś mieć, a w którym mogłabyś być kiedykolwiek.
Bo w przeciwieństwie do niektórych nie uważam, że skłonność do zdrad tkwi w konkretnej osobie jako cecha jej charakteru- ale jest wynikiem różnych okoliczności i wcale to nie jest taka prosta sprawa. więc nie ma ludzi wiernych z charakteru. Nowy związek nie uchroni Cię przed tym- to złudzenie..
Natomiast na pewno psychicznie nie będzie Ci łatwo- bo jest dziecko.

35

Pamiętaj, że nawet jeśli chcesz tę szansę dać - a u Ciebie najwyraźniej taka decyzja zapadła jeszcze zanim poradziłaś się tutaj - to nie musisz od razu wracać do wspólnego życia. Skrzywdzono Cię. Warto sobie zostawić jakąś asekurację. Szansa - okej, ale na Twoich zasadach. Jak się obawiasz, to możesz równie dobrze zacząć z poziomu oddzielnego mieszkania, spotkań.

Współczuję Ci i jednocześnie podziwiam, bo ja w żadnym razie nie zdecydowałabym się na dalszy związek w Twojej sytuacji. Wiem, że nigdy nie zaakceptowałabym w swoim życiu dziecka będącego owocem zdrady, a przecież dziecko zasługuje na ojca, więc nie mogłabym z nim już więcej być. Krzywdziłabym niewinną istotę nienawidząc faktu, że istnieje.
Nie umiałabym też jeszcze spojrzeć na faceta po takim miotaniu się - uznałabym, że skoro nie wie, z kim chce być, to nie chce być ze mną. Zwłaszcza, że nie odciął się chociaż całkowicie od sytuacji, by ją przemyśleć, tylko pokorzystał sobie z wolności i wrócił z podkulonym ogonem, kiedy w tym drugim miejscu wolność też się skończyła.

36

- Od początku wątku było wiadomo, że go nie chcesz zostawić. Chyba chodzi o rozgadanie tego sobie i w ten sposób

Po prostu jestem rozdarta.
Z jednej strony bardzo chciałabym spróbować. - a noz widelec może się uda mimo wszystko.
Z drugiej strony jednak jest lęk i strach. Bo wiadomo że sama miłość nie wystarczy.
Nie należę do osób które potrzebują mieć kogoś za wszelką cenę tylko dlatego że kochają.
Wiem że czas leczy rany i będę miała szansę otworzyć się na coś nowego.
Wypadanie się z problemu zawsze pomaga. Otwiera na coś. Pozwala inaczej spojrzeć na pewne sprawy.
Szczególnie jeśli przypuscmy ktoś przechodził przez taka sama historię.

37

Teufel napisał/a:
Mala1207 napisał/a:

Boże, kobieto jak Ty go musisz kochać, ehh... .

tak.. tylko że jej miłość nie wystarczy.. Powinna przyjrzeć się własnym emocjom- bo nie wiem, czy to przerobiła czy nie- i temu, co jest z drugiej strony-- bo słabo to wyglada na razie- a żeby się udało- musi być uczucie silne dla równowagi.. Z posta nie widać- ale to tylko post na forum..

38 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2018-03-04 20:28:56)

Nana666 napisał/a:

Nie umiałabym też jeszcze spojrzeć na faceta po takim miotaniu się - uznałabym, że skoro nie wie, z kim chce być, to nie chce być ze mną. Zwłaszcza, że nie odciął się chociaż całkowicie od sytuacji, by ją przemyśleć, tylko pokorzystał sobie z wolności i wrócił z podkulonym ogonem, kiedy w tym drugim miejscu wolność też się skończyła.

Dokładnie, to już nawet nie chodzi o sam fakt zdrady, tylko o kombinowanie po wyjściu zdrady na jaw. Jest sporo par, które przeszły zdradę i sa nadal razem, ale we wszystkich tego historiach, kóre znam był schemat totalnego odcięcia się od kochanków, starania się o partnera od razu. Jeżeli ktoś zdradził, a po wyjściu tego na jaw, mówi "muszę to przemyśleć" to wiadomo, ze nie ma co się bawić w dalszy związek z tym człowiekiem.

Autorka zadecydowała tak, a nie inaczej bo kocha, bo wierzy pomimo zdrady i ok, jej życie jej decyzja. Ja bym się nie zdecydowała właśnie dlatego, ze facet jest po prostu nie wporządku wobec innych ludzi. Tak, jak pisała Nana, pojawiło sie w tamtym związku dziecko, czyli dla niego problem, kóry spowodował chęć rozstania się z matką dziecka. Facet ewidentnie nie chce sobie komplikować życia. Seks bez zobowiązań i miła, sympatyczna żonka u boku, która mu święcie uwierzy, jaki to on jest cudny, tylko zagubiony.

Już abstrahując od jego relacji z kobietami i oszukiwaniu ich, zobaczcie, jaki nagle ma stosunek do dziecka- swojego dziecka. Czy tak postępuje dobry człowiek? Czy może sobie tak po prostu odejść i nie chciec zbudować domu dla dziecka z matką owego dziecka.

39

masz rację Nirvanko, źle to wyglada- ale sama jesteś w ciąży- chciałabyś by ojciec dziecka budował związek z Tobą tylko ze względu na dziecko? Bo ja nie.
A jeżeli mężczyzna nie chce związku z matka swojego dziecka- to znaczy- że tam naprawdę jest koniec.. A co ma autorka w swoim małżeństwie- to już ona musi ocenić. Boję się, że sama nie będzie potrafiła tego zrobić na chłodno- stąd doradzam specjalistę.

40 Ostatnio edytowany przez balin (2018-03-04 20:42:23)

Nirvanka87 napisał/a:

Już abstrahując od jego relacji z kobietami i oszukiwaniu ich, zobaczcie, jaki nagle ma stosunek do dziecka- swojego dziecka. Czy tak postępuje dobry człowiek? Czy może sobie tak po prostu odejść i nie chciec zbudować domu dla dziecka z matką owego dziecka.

Zdradzający są egoistami, to o czym piszesz, tylko potwierdza to twierdzenie. Biedne te jego kobiety. Jedna będzie musiała wychowywać jego dziecko, druga z nim żyć. Zapewne cała ta historia niewiele go nauczy. Spadł 4 łapy, za chwilę czego się juz nie dowiemy dojdzie do scementowania małżeństwa dzieckiem. Ech no i wkurzyłem się na koniec niedzieli. sad

41

Mala1207 napisał/a:

Załatwić unieważnienie, odchorować porażkę i znaleźć kogoś innego na dalszą część życia, taki jest mój punkt widzenia.
Poza tym niech spróbuje Twój niewierny stworzyć dziecku rodzinę.

42

Ela210 napisał/a:

masz rację Nirvanko, źle to wyglada- ale sama jesteś w ciąży- chciałabyś by ojciec dziecka budował związek z Tobą tylko ze względu na dziecko? Bo ja nie.
A jeżeli mężczyzna nie chce związku z matka swojego dziecka- to znaczy- że tam naprawdę jest koniec.. A co ma autorka w swoim małżeństwie- to już ona musi ocenić. Boję się, że sama nie będzie potrafiła tego zrobić na chłodno- stąd doradzam specjalistę.

tak chciałabym, ale też wymagałabym ślubu, bo w ten sposób zabezpieczyłabym lepiej dziecko. Jak jest się w ciąży myśli się przede wszystkim o dziecku i jego bezpieczeństwie. Wtedy miałabym w nosie co on sobie prywatnie robi, może się piep***ć z kim popadnie, ale to ja bym miała prawa żony, a moje dziecko prawa śubnego dziecka. I wierzcie mi wiem o czym mówię, bo jestem w podobnej sytuacji, nie identycznej, ale podobnej, jednakze nie będę o tym pisać, bo nie potrzebuję pomocy'/ komentarzy/ wsparcia, ja jestem na tyle silna, że zawsze daję sobię radę sama

Balin- ja może się nie wkurzyłam, ale fakt, smutno się robi, że kobieta chce zniszczyć sobie kolejny kawałek życia.

43

Obrzydliwy typ z tego twojego mężusia. Zdradza przed i zaraz po ślubie, bzyka inną bez gumki wielokrotnie, miota się, a jak kochanka zachodzi w ciążę ucieka z podkulonym ogonem do żonki z prośbą o ratunek. Ah teraz pomożesz mu w byciu tatusiem i wezmiesz część odpowiedzialność na swoje barki. To jest absurdalne, że jeszcze się zastanawiasz czy dać  mu szansę. Twoje poczucie wartości jest marne. Współczuję bo przebudzenie będzie koszmarne.
Ma okazję obserwować jak facet odchodząc do kochanki machnął na pożegnanie 2 dziecko żonie, odszedł i machnął wciąż kochance (bo rozwód będzie się ciągnął) też dziecko. Obie kobiety go kochają brrrr, a ten skończony idiota ma się świetnie i robi co chce. No ale kto co lubi.

44

To nie chodzi o to , że on nie chciał wziąć odpowiedzialności za swoje czyny.
Ma świadomość że będzie płacił za swój błąd do końca życia. Przynajmniej twierdzi że tak jest. Powiedział że po prostu nie umie być i żyć z nią i z dzieckiem kochając mnie tak bardzo że nie może beze mnie żyć. - tak. Ja też patrzę na to sceptycznie.
Ale faktycznie. Z życia sami wiemy że nie da się żyć z kimś że względu na coś, po coś. Nawet jeśli jest to dziecko -  Kochając kogoś innego.
I nie. Kochani. Nie wybaczylam mu, nie wpadłam w ramiona. Napisałam że chciałabym uwierzyć, bo są te uczucia. Są naprawdę silne i sama się sobie dziwię.
Są też obawy. - obaw jest więcej. Dlatego napisałam że chce zobaczyć co przyniesie czas. Kłamstwo szybko wyjdzie na jaw. On nie potrafi kłamać. Wszystko widać gołym okiem. Wszystko szybko się zweryfikuje.

45

Mala1207 napisał/a:

To nie chodzi o to , że on nie chciał wziąć odpowiedzialności za swoje czyny.
Ma świadomość że będzie płacił za swój błąd do końca życia. Przynajmniej twierdzi że tak jest. Powiedział że po prostu nie umie być i żyć z nią i z dzieckiem kochając mnie tak bardzo że nie może beze mnie żyć. - tak. Ja też patrzę na to sceptycznie.
Ale faktycznie. Z życia sami wiemy że nie da się żyć z kimś że względu na coś, po coś. Nawet jeśli jest to dziecko -  Kochając kogoś innego.
I nie. Kochani. Nie wybaczylam mu, nie wpadłam w ramiona. Napisałam że chciałabym uwierzyć, bo są te uczucia. Są naprawdę silne i sama się sobie dziwię.
Są też obawy. - obaw jest więcej. Dlatego napisałam że chce zobaczyć co przyniesie czas. Kłamstwo szybko wyjdzie na jaw. On nie potrafi kłamać. Wszystko widać gołym okiem. Wszystko szybko się zweryfikuje.

Gdyby nie potrafił kłamac, to wiedziałabyś od razu o jego zdradzie.
Ja też myślałam, e mój taki kochany, uroczy, ciapowaty, czuły, trochę pierdoła. i mimo, że wyczułam, ze coś jest nie tak, to on pięknie skłamał, a ja byłam głupia, bo uwierzyłam. A potem związek nabrał rozpędu.
i uwierz da się żyć z kimś kogo się nie kocha, jeżeli kierują nami inne pobudki, Twoim męzem kieruje powód- wygoda. Najpierw byłas Ty, bo fajnie jest mieć żokę, potem byłas Ty i kochanka, bo fajnie mieć dom i żonka- stabilizację, a do tego chętn ą dupęna seks bez gumki.
A teraz znowu jesteś Ty, bo fajnie mieć wybacz, ale w jego oczach naiwną dziunię, która mu we wszystko uwierzy, kochanka z dzieckiem jest problemowa.  Może fajna dziurka na seksik, ale z taką nie chciał tworzyć domu i rodziny- dlaczego? nie wiem. Ale na pewno nie chodzi o to, że jej nie kocha, a Ciebie tak. On nie kocha nikogo poza sobą i zalezy mu tylko na jego wygodzie

46

Oooo. Nirvanka-- potwierdzasz moją obserwację, że babka w ciąży  jest tytanem jeśli chodzi o psychikę. Powodzenia, cokolwiek postanowiłaś smile

47

Ela210 napisał/a:

Oooo. Nirvanka-- potwierdzasz moją obserwację, że babka w ciąży  jest tytanem jeśli chodzi o psychikę. Powodzenia, cokolwiek postanowiłaś smile

Dziękuję smile ale w moim przypadku nie chodzi o ciążę, tzn ja zawsze byłam silna psychicznie i w sumie nie wiem skąd i dlaczego, bo moi rodzice to totalne przeciwieństwo, ojciec alkoholik, zmarł wcześnie, nie miał silnej woli, zeby przestać pić, mama- nie miała siły by od niego odejść. A ja? Ja zawsze byłam silna, gdy koledzy dokuczali, gdy miałam kompleksy, gdy nauczycielka sie uwzięła, gdy nie poszło mi na studiach, gdy nie mogłam znaleźć dobrej pracy, gdy z pierwszym chłopakiem nie wyszło, gdy sie okazało, ze ten mój ideał nie jest ani moim ideałem, ani w ogóle ideałem smile no i teraz ciąża. Gdyby nie ciąża, moja decyzja byłaby inna.

Tak jak pisałam duuużo razy, zdrada zdradzie nie równa, ale każda zdrada to świństwo, od osoby zdradzonej zależy czy chce dalej być ze zdradzaczem, czy nie. Tylko, ze są sytuacje, gdzie jest szansa, ze będzie dobrze i są takie, ze wiadomo, ze to nie pociągnie.

48

Przecież  gdyby chciał to mógłby się z nią związać. Dzieci chciał mieć zawsze. Ona wielce w nim zakochana przyjęła by go z otwartymi ramionami. Wszyscy o wszystkim wiedzą. Moja rodzina , jego rodzina. Znajomi i nawet nieznajomi . Nic nie stoi mu na przeszkodzie.
Zauważyłam od razu że coś jest nie tak bo zmieniło się jego zachowanie. Nie podejrzewałam zdrady . Sądziłam że przyczyną jest inny problem. W końcu przyznał się sam. Bardzo szybko się wszystko wydało od momentu rozpoczęcia jego romansu.
Serio myślisz że powrót do żony po czymś takim jest taki fajny ? Gdzie może mieć bezproblemowa kochankę która zrobi dla niego wszystko i dziecko u boku o którym tak bardzo marzył ?
U mnie bezpiecznej przystani nie dostanie.
Nie przyjdzie mu nic łatwo. Więc nie nazwała bym wygodą związku w który trzeba włożyć spory wysiłek żeby co kolwiek udowodnić.
I nie tylko w związek. Trzeba włożyć również wysiłek by naprawić relacje z moja rodzina, czy swoją własną.

49

Mala1207 napisał/a:

Przecież  gdyby chciał to mógłby się z nią związać. Dzieci chciał mieć zawsze. Ona wielce w nim zakochana przyjęła by go z otwartymi ramionami. Wszyscy o wszystkim wiedzą. Moja rodzina , jego rodzina. Znajomi i nawet nieznajomi . Nic nie stoi mu na przeszkodzie.
Zauważyłam od razu że coś jest nie tak bo zmieniło się jego zachowanie. Nie podejrzewałam zdrady . Sądziłam że przyczyną jest inny problem. W końcu przyznał się sam. Bardzo szybko się wszystko wydało od momentu rozpoczęcia jego romansu.
Serio myślisz że powrót do żony po czymś takim jest taki fajny ? Gdzie może mieć bezproblemowa kochankę która zrobi dla niego wszystko i dziecko u boku o którym tak bardzo marzył ?
U mnie bezpiecznej przystani nie dostanie.
Nie przyjdzie mu nic łatwo. Więc nie nazwała bym wygodą związku w który trzeba włożyć spory wysiłek żeby co kolwiek udowodnić.
I nie tylko w związek. Trzeba włożyć również wysiłek by naprawić relacje z moja rodzina, czy swoją własną.

wybacz, ale to jest bla bla bla. JA cię nie przkonuję- nie bądź z nim. Ja tylko piszę o jego podejściu, wiesz dlaczego bycie z Tobą jest łatwiejsze? Bo Ty już jesteś nakręcona, żeby z nim być, on to już wie. Zresztą to widać po twoich postach, nas przekonujesz  o swoich racjach i o tym, że dobrze robisz. wiesz jaki jest problem zdradzonych? taki, ze nie ważne, czy sie zostanie z tą osobą, czy nie, to zdradzony musi wszystko przepracować, a jak zdradzony postanawia ratować zwiazek, to ze zdradzacza schodzi ciśnienie, bo już się wydało, bo no ja będę sie starał, ale to zdradzony bedzie miał większe problemy emocjonalne i wieksze problemy w budowaniu związku.

Poza tym, tak jak pisałam, jemu kochanka może była tylko potrzebna do seksiuku bez konsekwencji, do tego, żeby mu mówić, jaki jest cudowny, skoro tak bardzo chciała z nim b yć, to pewnie robiła co on chce, ale może przy tym jest głupiutka, albo mało reprezentacyjna- nie wiem, ale jest jakiś powód w niej, że on nie chce z nią tworzyć rodziny. To nie jest tak, ze Ciebie kocha i dlatego Ty "wygrywasz", to jest tak, ze to ona mu nie pasuje i dlatego ona "przegrywa"

50

Ciezki temat ale najbardziej jak dla mnie powinnas przemyslec kwestie jego odwiedzin u niej jak urodzi sie dziecko to raz.Dwa to ze to Ci z glowy juz nigdy nie wyleci bo kazda jego wizyta bedzie Ci sie kojarzyla z tym co miedzy nimi sie wydarzylo.Nastepna sprawa to zamiast starac sie zapomniec w przypadku odbudowy zwiazku przeszlosc bedzie do Ciebie wracala jak bumerang.Powiem Ci szczerze ze musisz to bardzo przemyslec bo teraz sa emocje i serducho jest gora a On idealny nie jest bo teraz go idealizujesz.Nie wiem czy nie lepiej bylo by przecierpiec te traume i zaczac na nowo zycie i budowanie zwiazku ale juz  z kims innym.

51

" Ja tylko piszę o jego podejściu, wiesz dlaczego bycie z Tobą jest łatwiejsze? Bo Ty już jesteś nakręcona, żeby z nim być, on to już wie."

Akurat uwierz mi na słowo, że to jego kochanka jest nakręcona na bycie z nim . Nie ja .
Nie próbuje Was przekonać.  Wydaje mi się po prostu że łatwiejszy jest wybór bycia z kochanka i z dzieckiem. Zaczynając tak jakby nowy związek. Od powrotu do żony i porzucenia dziecka. W zasadzie nie wiem. To jest pierwsza taka moja sytuacja. Nigdy nie byłam zdradzona i nigdy też nie zdradziłam.

Dlatego po prostu próbuje się postawić też w jego sytuacji. W sytuacji ogólnej.
Ech.. ciężki to jest temat.
Dlatego że tak naprawdę próbując otworzyć mi oczy wywlekacie na wierzch coś o czym myślę.
Bo gdybym nie była na swoim miejscu uwierzcie mi że doradzała bym tak samo.
Niestety. W grę tu jeszcze wchodzą uczucia. Które jak narazie są silniejsze.

52

Mala1207 napisał/a:

" Ja tylko piszę o jego podejściu, wiesz dlaczego bycie z Tobą jest łatwiejsze? Bo Ty już jesteś nakręcona, żeby z nim być, on to już wie."

Akurat uwierz mi na słowo, że to jego kochanka jest nakręcona na bycie z nim . Nie ja .
Nie próbuje Was przekonać.  Wydaje mi się po prostu że łatwiejszy jest wybór bycia z kochanka i z dzieckiem. Zaczynając tak jakby nowy związek. Od powrotu do żony i porzucenia dziecka. W zasadzie nie wiem. To jest pierwsza taka moja sytuacja. Nigdy nie byłam zdradzona i nigdy też nie zdradziłam.

Dlatego że tak naprawdę próbując otworzyć mi oczy wywlekacie na wierzch coś o czym myślę.

ja pisze zarówno jako zdradzacz, zdradziłam w poprzednim związku, w  drugim nigdy, nigdy nie chciałam dradzić, kochałam i wierzyłam, tak jak Ty, że on jest taki kochany, nie potrafi kłamać, ideał, ale zdradził. Zatem pisze jako zdradzona i ta która zdradziła.

53 Ostatnio edytowany przez Teufel (2018-03-04 23:06:58)

Mala1207 napisał/a:

Mała uczucia schowaj głęboko, głęboko  je zakop,  w każdym momencie możesz je odkopać i wyjąć na wierzch. Teraz dla własnego dobra zacznij myśleć pragmatycznie.  Widzisz z kochankami jest tak , że on z nią mógł robić rzeczy, których Tobie jako żonie nigdy by nie zaproponował. Może na tyle jest rozwiązła, że na kochankę nadaje się w 110%, ale na partnerkę już nie. To jest tak, że kochanką możemy dzielić się jak tortem, ale żoną już nie.

54

Teufel napisał/a:

Mała uczucia schowaj głęboko, głęboko  je zakop,  w każdym momencie możesz je odkopać i wyjąć na wierzch. Teraz dla własnego dobra zacznij myśleć pragmatycznie.  Widzisz z kochankami jest tak , że on z nią mógł robić rzeczy, których Tobie jako żonie nigdy by nie zaproponował. Może na tyle jest rozwiązła, że na kochankę nadaje się w 110%, ale na partnerkę już nie. To jest tak, że kochanką możemy dzielić się jak torem, ale żoną już nie.

Dokładnie, mam takie samo zdanie. Poza tym kwestie rodzinne, jego rodzina wie i dam sobie łeb uciąć, że wolą, żeby był z Tobą niż z  nią.

55

Cyngli napisał/a:

Boże co Ty wypisujesz jakieś bzdury????? Dziewczyna ma faceta co ma ja w dupie a Ty jej o jakiejś miłości piszesz.

56

1975bastian napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Boże co Ty wypisujesz jakieś bzdury????? Dziewczyna ma faceta co ma ja w dupie a Ty jej o jakiejś miłości piszesz.

Mogę jej pisać nawet o kwiatach i pszczółkach. To publiczne forum, JAK Ci nie pasuje, to nie czytaj.

57

Cyngli napisał/a:
1975bastian napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Mogę jej pisać nawet o kwiatach i pszczółkach. To publiczne forum, JAK Ci nie pasuje, to nie czytaj.

Czytam czytam:))
I uważam, że źle dziewczynie radzisz, tłumaczysz jej pajaca babiarza jakimiś miłościami. NIE NIE NIE , tam nie ma żadnej miłości i tylko tak powinnaś jej mówić. ROZSĄDEK smile

58

1975bastian napisał/a:
Cyngli napisał/a:
1975bastian napisał/a:

I uważam, że źle dziewczynie radzisz, tłumaczysz jej pajaca babiarza jakimiś miłościami. NIE NIE NIE , tam nie ma żadnej miłości i tylko tak powinnaś jej mówić. ROZSĄDEK smile

Ja jej radzę wsłuchanie się w swoje potrzeby. To jest jedyna dobra rada w sytuacji, gdy ktoś jest rozdarty.

Faceta nie tłumaczę, bo tu nie ma czego tłumaczyć.

Pozwól, że sama będę decydować co i komu POWINNAM radzić.

59

Cyngli napisał/a:
1975bastian napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Ja jej radzę wsłuchanie się w swoje potrzeby. To jest jedyna dobra rada w sytuacji, gdy ktoś jest rozdarty.

Cyngli, no nie poznaje Cię. No przyznaj się co brałaś i nie bierz tego więcej bo Ci ty szkodzi.

60

Teufel napisał/a:
Cyngli napisał/a:
1975bastian napisał/a:

Cyngli, no nie poznaje Cię. No przyznaj się co brałaś i nie bierz tego więcej bo Ci ty szkodzi.

Nie znam Autorki i jej męża, nie wiem, jakimi są ludźmi. Można doradzać rozstanie, ale rozstać się zawsze można, dla mnie to jakieś tam ostateczne rozwiązanie. Autorka musi sama zdecydować, czy chce odejść, czy próbować ratować coś, co być może jest nie do uratowania. Nie mnie oceniać...

Mala1207 napisał/a:

Wydaje mi się po prostu że łatwiejszy jest wybór bycia z kochanka i z dzieckiem. Zaczynając tak jakby nowy związek. Od powrotu do żony i porzucenia dziecka.

Kochanka, to jest ktoś wobec której facet nie ma zobowiązań. Twój mąż zrobił jej dziecko, więc już jakieś zobowiązania ma. Nie wyobrażasz sobie, jakie teraz roszczenia może mieć ta kobieta. Oczywiście finansowe. Nie chce z nią być, bo pewnie pokazała swoje oblicze, może złapała go na to dziecko i teraz ma zapewnione alimenty. Związek na co dzień z kochanką nie jest taki fajny, jak bzykanie raz na tydzień i za free. Teraz zapewne się postawiła, a on ucieka do wygodnego gniazdka.

Popieram w całości Nirvankę.

62 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-03-05 11:16:18)

Ja też uważam jak Cyngli, że powinna wsłuchać się w siebie, bo to Ona poniesie konsekwencje, nie ktoś z forum.
Forumowicze mogą mieć swoje zdanie i je wyrażać. Natomiast atakowanie w wątku oceny innej niz nasza bo "moje jest mojsze i to prawda objawiona" to kuriozalne! i śmieszne smile)

Co do autorki- nie wiemy jaką ma psychikę, może jest bardzo silna.. Poszlaki świadczą przeciwko mężowi. Ale niech ona oceni. I w tej ocenie koniecznie wsłucha się w swoje uczucia, jak ktoś wyżej zauważył, niech sobie wyobrazi te wizyty u dziecka. Czy jest po co i dla kogo cierpieć, czy lepiej to uciąć.
Czas też wiele wyjaśni.. Ale sama napisała, że nie ma zamiaru rzucić się mężowi w ramiona. Sytuacja jest dynamiczna i również za jakiś czas emocjonalnie może być Ona w innym miejscu..

63

On mówi, że bardzo Cię kocha, prawdopodobnie dlatego, że boi się, że Cię straci.
Tłumaczy się tym, Ty również tak go tłumaczysz, że byłaś rozdrażniona przed ślubem, często się kłóciliście.
Pojawiły się pierwsze problemy w związku i Twój mąż już szuka pocieszenia "na boku".
Życie przyniesie Wam jeszcze wiele problemów i wtedy powinnaś mieć przy sobie osobę z którą będziecie się
nawzajem wspierać.
To Twoje życie i Twoje decyzje. Zrobisz co dyktuje Ci serce, dobrze aby rozum, tez doszedł do głosu gdy będziesz je podejmować.

64

Autorko, z czym musisz się liczyć, to fakt, że Twojego męża i jego kochankę do końca życia łączyć będzie wspólne dziecko, a później prawdopodobnie wspólne wnuki.
Do jakiegoś czasu musisz również liczyć się ze stałą obecnością jego matki a Waszym wspólnym życiu.
Koszty utrzymania tego dziecka będą już zawsze obciążały Wasz wspólny budżet.
Czy jesteś w stanie sobie to wyobrazić ? Czy liczysz się z tym ?

To są realne osoby i realne problemy z którymi przyjdzie Ci się zmierzyć.

65

Moim zdaniem, jeśli zostaniesz z nim, popełnisz błąd.

Jego zachowanie świadczy o braku stabilności, jest niedojrzały. Będąc z Tobą, zdradzał z tamtą, nawet poważnie rozważał bycie z nią na poważnie. Owszem, wycofał się. Ich historia nie jest zbyt długa, spotykanie częściowo w ukryciu, a to wszystko świadczy o tym, że niezbyt dobrze zdążyli się poznać. Gdyby on był w tym czasie wolny, z dużym prawdopodobieństwem by się rozstali.
Tylko czy fakt, że tamten związek nie wypalił, że ona jednak okazała się nie być miłością jego życia, oznacza od razu, że Ty nią jesteś?

On rozczarował się tamtym związkiem i próbuje ratować to, co znane i sprawdzone. Tylko że to miał nim ją poznał i wtedy też nie wystarczyło. Co oznacza, że w przyszłości mogą pojawiać się kolejne...

Gdyby Cię kochał, nie zaryzykowałby romansu.

Zresztą jeśli wszystko jest świeże i on niedawno doszedł do wniosku, że nie chce z nią być, z dużym prawdopodobieństwem coś tam poszło nie tak, pokłócili się, może przytłoczyła go opinia otoczenia. Ale zważając na jego brak stabilności, ta sytuacja może jeszcze ulegać zmianie. Zwłaszcza że kontaktu z nią nie urwie. A to oznacza, że każde problemy w związku z Tobą, mogą znów go przekonać do niej (gdy ona okaże się bardziej wyrozumiała). Dość szybko się okaże, że to nie on będzie się starał o Ciebie, a Ty o niego bojąc się konsekwencji własnego chłodu.

A jeśli ona zechce o niego walczyć, to dziecko jest naprawdę wspaniałą ku temu okazją. Informacje o rozwoju, o potrzebach... o chorobach, gdy będzie oczekiwać, że on ma rzucić wszystko, Wasze plany, bo dziecko jest najważniejsze. Wiele cierpienia Cię jeszcze czeka. I niepewności, czy jeździ tylko do dziecka, czy może już i do jego matki.

Ja na Twoim miejscu nie zostałabym z nim. Masz możliwość zacząć swoje życie z czystym kontem.

Posty [ 1 do 65 z 144 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada męża, dziecko z kochanka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024