Problem z wyprowadzką - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Problem z wyprowadzką

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Problem z wyprowadzką

Witam serdecznie, mam problem z wyprowadzką od chłopaka. Jesteśmy razem prawie 2 lata, jakoś po połowie roku zamieszkalismy razem (z jego inicjatywy). Dopóki się spotykalismy pracowałam, później mi powiedział, ze nie ma sensu się męczyć i mi cos załatwi w domu. Faktycznie tak było, ale tylko na rok. Teraz tylko ja dostaje alimenty z FA, muszę oplacac sobie telefon i szkole. Oczywiście on wyciąga ode mnie ile popadnie, bo skoro mieszkam z nim, jego bratem i mama to mu się należy. Udalo mi się wyprowadzić od niego 2 razy, ale wracalam... Wierzyłam mu, że się zmieni, ale cóż... Jest tak samo. Mialabym się niby za co wyprowadzić, ale nie ma mi kto w tym pomóc, a mam tu wszystkie moje rzeczy. Dodatkowo jego mama się w to wszystko wtrąca. Jak probuje się wynieść to do niej pisze i dzwoni, wtedy ona zaczyna, żebyśmy pogadali i się ułoży itp... Ale rozmowa nic nie daje. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? A i jeszcze ostatnio jak próbowałam się wynieść to zabierał mi wszystkie moje rzeczy, ktore sobie kupiłam będąc z nim i mówił, że to jego plus strasznie mnie popychał i rzucał na łóżko i mówić, że jestem jebanym przypadkiem.. Nie mam pojęcia co robić sad

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez evalougo (2018-01-27 06:23:50)

Odp: Problem z wyprowadzką

Wyprowadzić sie, ale dla odmiany skutecznie. Nie ma co gościowi robić za bankomat i -okazjonalnie- worek treningowy.
Możesz poprosić koleżankę, kolegę, kogokolwiek, aby Ci towarzyszył- pod pretekstem pomocy.

3

Poprosić kogoś ze znajomych by Ci towarzyszył podczas pakowania się i wyprowadzić się konsekwentnie i skutecznie.

On nie ma prawa wobec Ciebie stosować przemocy fizycznej ani żadnej innej. Jak jego mamusia zadzwoni, to zapowiedz, że jak Ci nie dadzą spokoju, to zgłosisz to na policję.

4

Rozumiem, że żyjecie w konkubinacie, on wobec Ciebie stosuje przemoc psychiczną i fizyczną to w w Polsce jest przestępstwem. Proponuję kontakt z dzielnicowym niech sobie wypożyczy chłopaczka na rozmowę i naświetli mu że nie jest takim gierojem jak mu się wydaje. W międzyczasie  znajdź sobie kwaterę i wynoś tam rzeczy a gdy będzie ich mało poproś o interwencje Policji gdyż chcesz się wyprowadzić konkubent jest agresywny przy  Policji będzie spokojny. I uświadom sobie że to częściowo z Twojej winy taki jest bo ile razy można się o psychola wyprowadzać?

5

Alimenty z FA są NA DZIECKO a nie na Twój telefon czy szkołę.
Dopóki uczysz się dziennie Twoi rodzice mają OBOWIĄZEK Cię utrzymywać. Jeśli nie uczysz się dziennie tylko np. zaocznie to powinnaś pójść do pracy i to bez względu na to czy mieszkasz z tym dziwnym kolesiem i jego rodziną, z rodzicami czy sama. Witamy w dorosłym świecie.
Nie widzę też nic nienormalnego w tym, ze mieszkając u obcych ludzi oni oczekują od Ciebie partycypacji w kosztach życia codziennego. Czemu mają Cię finansować?

6

''Nie widzę też nic nienormalnego w tym, ze mieszkając u obcych ludzi oni oczekują od Ciebie partycypacji w kosztach życia codziennego.''

drogi panie, wyzywanie kogos od jebanych przypadkow i zabieranie cudzych rzeczy nie jest partycypacją w kosztach życia codziennego, . co ty wygadujesz?
dziewczyna uwakłała się w przemocowy związek, daje się urabiac, ale to nie jest powód, by ją tak traktować

7

zmartwiony86 napisał/a:

Alimenty z FA są NA DZIECKO a nie na Twój telefon czy szkołę.
Dopóki uczysz się dziennie Twoi rodzice mają OBOWIĄZEK Cię utrzymywać. Jeśli nie uczysz się dziennie tylko np. zaocznie to powinnaś pójść do pracy i to bez względu na to czy mieszkasz z tym dziwnym kolesiem i jego rodziną, z rodzicami czy sama. Witamy w dorosłym świecie.
Nie widzę też nic nienormalnego w tym, ze mieszkając u obcych ludzi oni oczekują od Ciebie partycypacji w kosztach życia codziennego. Czemu mają Cię finansować?

Jego mamie proponowałam, że będę się dokładać ile mogę i za tyle ile zużyję, ale nie chciała + jedzenie i inne rzeczy kupuję sobie sama właśnie z TYCH PIENIĘDZY Z FUNDUSZU, które są przeznaczone dla mnie i na moje wydatki, bo się jeszcze UCZĘ smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Problem z wyprowadzką

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024