mam chłopaka a jednak czuję się samotna..... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » mam chłopaka a jednak czuję się samotna.....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: mam chłopaka a jednak czuję się samotna.....

Jestem jeszcze młoda w tym roku skończę 20 lat i od 2 lat jestem w stałym związku z chłopakiem K. 22 lata. Kiedyś wszystko było inaczej cieszyłam się tym związkiem, wygłupialiśmy się razem, spędzaliśmy dużo czasu razem. Wiem że go kocham i chcę być z nim do końca życia. Ale przez te 2 lata ja sama przygasłam. zawsze w koło mnie było i jest dużo mężczyzn (z czego powstają kłótnie) byłam i dalej jestem flirciarą. Nie znoszę rutyny, zakazów i tego że nie mogę robić nie których rzeczy. A On w tym wszystkim nie widzi problemu uważa że nic się nie zmieniło i nie powinnam mu marudzić. Czasami mam chęć go zostawić i w ogóle przez najbliższy czas nie mieć nic wspólnego z facetami. Po prostu chciałabym być szczęśliwa. Adorowana tak jak kiedyś przez niego byłam, by mówił mi komplementy od czasu do czasu zabrał mnie do kina teatru czy czegoś w tym stylu. Czuję się w tym związku tak jak bym była z nim już 20 lat po ślubie.

A może ze mną coś jest nie tak?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: mam chłopaka a jednak czuję się samotna.....

hmmm ciężko jest Ci tu coś doradzić... ale jeśli wdała się rutyna to dobrze nie jest, bo właśnie co to będzie po 20 latach razem wink a przypadkiem nie jesteś z pod wodnika, bo tez tak mam że lubię być adorowana i lubię wolność wink tyle że ja na razie z chłopakiem jestem 4 miechy to rutyny nie ma tongue

3 Ostatnio edytowany przez Delicious (2010-03-11 17:09:15)

Nie to właśnie on jest wodnikiem a ja strzelcem

Rozmawiałam z nim nie raz ale to działa przez krótki czas. A potem zaczyna się wszystko od nowa.;(
A co najlepsze za byle przewinienie chce mnie udobruchać prezencikami, chociaż wolałabym rozmowę i by się zmienił i dostrzegał moje potrzeby a nie tylko swoje. A wiem że potrafi bo jak czegoś naprawdę chce to potrafi być bardzo kochany.wink(

4

posty przeniesione

nodinka napisał/a:

Jesteśmy ze sobą od ponad 2 lat, były wzloty i upadki. Nawet kilka razy go zostawiłam, bo już sama nie byłam pewna czy naprawdę chcę spędzić resztę życia właśnie z nim.

Po ostatnim rozstaniu zmienił się diametralnie pokazuje że mu na mnie zależy. I cały czas mówi o zaręczynach. Przed rozstaniem o tym marzyłam a on nie był pewny. A teraz to ja ich nie chcę , jest mi dobrze tak jak teraz jest. Po prostu nie chcę "większych" zobowiązań. Mówiłam mu to nie jednokrotnie ale on nie przyjmuje tego do wiadomości. Uważa że marudzę. Nie wiem już w jaki sposób mogę mu to przetłumaczyć.?

Im dalej ja się od niego odsuwam tym bardziej on wyraża swoje uczucia.

Wiem to nie fer wobec niego, ale ja go naprawdę kocham i nie chcę się z niczym śpieszyć bo to do niczego nie prowadzi....

Co ja mam z tym wszystkim zrobić?

mala00 napisał/a:

Jeżeli go kochasz to czego się boisz??? Czy jesteś gotowa być z nim do końca życia?? Tylko z nim?
A może warto dać sobie trochę czasu.. odetchnąć, odpocząć, sprawdzić czy jest ta więź i tęsknota...

nodinka napisał/a:

chociaż jestem w stałym związku z chłopakiem. To i tak czuje sie samotna. Czasami chciałabym wyjść gdzieś do klubu z samymi koleżankami i sie rozerwać ale ze względu na niego nie mogę tego zrobić.

Nieraz zastanawiam sie czy nie lepiej było by się rozstać na jakiś czas a potem do siebie wrócić bo wiem żę go naprawdę kocham a on mnie.
Ale na dzień dzisiejszy nudzi mnie bycie w związku przecież jestem jeszcze młoda mam nie całe 20 lat. W kroczyłam w najlepsze lata swojego życia a czuję sie jak bym była już babcią na emeryturze, gdyż żadko gdzieś wychodzimy bo on jest strasznie zazdrosny.
To nie moja wina że lgną do mnie mężczyźni i na pewno to nie jest powód bym z nim tak mało wychodziła.

Co ja mam w takiej sytuacji zrobić?

Maniolla napisał/a:

Osobiście uważam że jeśli twój chłopak ....nadaje się na męża to porozmawiaj z nim i zarządaj troche czasu dla siebie....uświadom mu ze jest tym jedynym . Ale jeśli interesuje Cie dużo innych chłopaków, imprezy i szaleństwa to lepiej nie być w stałym związku chociażby ze względu na to że druga osoba może być nieszczęśliwa . Też jestem w podobnej sytułacji z tym że ja mogę... iść na imprezy , spotykać się z innymi chłopakami ale ja po prostu nie chcę tongue

Nie pisz posta pod postem, używaj opcji "edytuj".
I nie zakładaj kilku wątków dotyczących tego samego problemu.
Zapoznaj się z regulaminem.

5

Mam 20 lat w zwiazku jestem od 2 lat (on 27) z czego rok bylam niestety ta druga, wiem ze to jest okropne ale kocham mojego chlopaka i wiem ze nie moge bez niego zyc. Przez ten rok kidy bylam ta druga on byl ze swoja dziewczyna z ktora wczesniej byl 5 lat. Powiedzial ze zakochal sie we mnie od pierwszego wejrzenia... mielismy rozne przygody jak rowniez tzn. wzloty i upadki. Jestem osoba bardzo towrzyska, lubie imprezy i tu pojawia sie problem bo kiedy wspomne o jakiejs on odrazu  mowi ,, dobrze idz baw sie dobrze" a ja pragne zbysmy razem chodzili od czasu do czasu RAZEM. jestesmy ze soba 2 lata od 4 miesiecy mieszkamy ze soba i uwierzcie mi myslalam ze bedzie lepiej ale niestety  powoli do naszego zwiazku wkrada sie rutyna czego bardzo sie boje!!! Jestesmy osobami ktore pracuja na codzien i uprawiamy sporty, czasto rowniez chodzi,y do kina spotykamy sie ze znajomymi ale albo oni przychodza do nas albo my do nich a mnie to juz powoli zaczyna nudzic. Prosilam go tyle razy chodzmy gdzies razem do klubu potanczyc Nie idz sama i baw sie dobrze. Uwierzcie pytalam w czym tkwi problem zadawalam mnustwo pytan czy sie mnie wstydzi-nie jestes bardzo atrakcyjna,piekna , czy nie umie tanczyc-umiem, boisz sie ze  spotkamy twoja byla- nie, wyszumiales sie- nie, nie lubisz klubow-lubie... powiedzcie mi wiec w czym jest problem??? Szerze mowiac jestem bardzo zazdrosna o jego byla i faktycznie okazuje mu to czasami choc staram sie tego nie robic niestety nie wychodzi mi to czasem zachowuje sie jak szpieg ale co wy byscie sobie pomyslaly gdyby wasz facet mial kod na tele nie dopuszczal do swojego laptopa i nagle konczyl rozmowe przez tel albo ukrywal z kim pisze...??? dla mnie jest to chore bo na poczatku naszego zwiazku bylo inaczej mowilismy sobie wszystko i o wszystkim teraz tego niema:( juz nie okazuje mi tyle uczyc co kiedys wiem ze w pewnym momecie ludzie zaczynaja popadac w rutyne i zapominaja o tym co najwazniejsze - pielegnowac uczucia a nie proiwadzic do tego by one wygasaly. Bardzo czeste tez wraca do jego bylej bo drazni mnie to ze on wciaz jednak spotykaja sie na stopie kolezenskiej ze on tak bardzo czesto o niej mysli wspomina ja ale tez zapenia mnie ze to wlsnie mnbie bvardzo kocha i ze nie potrafilby zyc  bezemnie i choc jest taka sytuacja to uwierzcie mi WIERZE MU. tylko skad sie bierze ta moja samotnosc dlaczego ona jest skoro mieszkamy razem soedzamy ze soba cas a ja czyje jakby on byl gdzies tam a nie obok??? wiem ze pewnie nie pisze zbyt skladnie bo chce za duzo napisac i niestety niektore watki do sie ni9e pasuja ale zroumcie mnie i pomozcie.!!!!

6

ja tez czyje sie samotna,jestem z chlopakiem 2 lata mam skonczone 18 lat ,  na poczatku bylo super dokladnie tak jak lubie spedzalismy duzo czasu razem jezdzilismy wszedzie, od jakiegos czasu jestesmy za granica on pracuje ja jestem sama w domu, w wekendy zawsze siedzimy w domu i juz nie wiem kiedy gdzies razem bylismy, ogolnie lubie wychodzic ale on zawsze jest zmeczony... przed tym jak sie poznalismy bylam radosna pelna zycia a teraz sie czyje jak moja babka doslownie! Mimo wszystko ze on nalezy do chlopakow ktory sa kobieciazami ja jednk zaryzykowalam,bo jak gdzies juz wyszlismy to on obsesujnie sie oglada za innymi laskami i obniza moja samoocene, w przeszlosci mial wiele kobiet i czesto przez to mysle ze mnie zdradza,nie wiem co mam robic mysle zeby zerwac bo nie chce przez nastepne lata myslec o tym ze mnie zdradza,chociaz on mowi ze mnie kocha pomozcie;(

7

Oj, u nas tez tak jest. Taki typ, ze nie lubi wychodzic z domu. Wiec od tego roku postanowilam to zmienic - i wychodze sama. Niech on sobie gnije przed komputerem. Ja nie zamierzam!

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » mam chłopaka a jednak czuję się samotna.....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024