Drugi miesiąc ciąży i problem z nerkami... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Drugi miesiąc ciąży i problem z nerkami...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Drugi miesiąc ciąży i problem z nerkami...

Zawsze mialam problemy z nerkami, a raczej po prostu bolaly ale przez ostatnie dni ani lezec ani siedziec. Najgorzej jest wieczorami, wtedy sama nie wiem co mam ze soba zrobic bo ledwo chodze ale nic innego zrobic nie moge. Snu nie ma bo niestety nie mam sie jak ulozyc zeby tylko nie bolalo. czasami zdarza sie tak ze na skorze w miejscu nerek mam takiego ogromnego siniaka...tyle ze to nie siniak choc ten odcinek jest spuchniety tylko taka wielka fioletowo niebieska plama. Nie moge sie nawet dotknac. Może i Wam zdarzalo sie cos takiego w ciazy, lekarz dopiero w przyszlym tygodniu a boje sie o maluszka, ze to jemu cos sie moze dziac. Moze macie jakies pomysly?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Drugi miesiąc ciąży i problem z nerkami...

Idz jak najszybciej do lekarza...

3

Musze przyznac ze nasza sluzba zdrowia to jedna wielka paranoja. Polecialam od razu do przychodni  i dowiedzialam sie ze najwczesniej moge byc przyjeta za trzy dni. Moj stan, nawet z takimi objawami nie byl w zaden sposob krytyczny ani dla mnie ani dla dziecka wiec moge sobie poczekac w domu(tak mi powiedziala pani siedzaca przy informacji). To wraz z ukochanym pojechalismy do szpitala na izbe przyjec. Nie mialam sily sie ruszac, nie moglam siusiac, dodatkowo zaczal bolec mnie tez dol brzucha...bylam przerazona...balam sie ze przez swoja glupote poronilam.  Na izbie przyjec dowiedzialam sie ze moge poczekac w kilkudziesiecioosobowej kolejce, pierwszenstwo maja przyjazdy karetek. Z minuty na minute bylo coraz gorzej, moj Misiu zaczal krzyczec zeby ktos pomogl, zaczelam tracic przytomnosc...dopoki mialam swiadomosc jedna z pielegniarek powiedziala ze przeciez nic sie nie dzieje. i poszla dalej...zemdlalam i wtedy dopiero zajela sie mna jakas siostra...lekarza nie bylo pod reka.
Naszczescie wszystko skonczylo sie dobrze...malenstwo jest zdrowe choc troche mamusia narozrabiala. Jak sie okazalo mam chore nerki i musze brac leki zeby nie wystepowaly takie sytuacje. Polezalam dzien  w szpitalu pod kroplowka. Obiecalam sobie ze teraz nawet z glupim bolem bede szla do lekarza. Nauczylo mnie to jednak tego ze nie jestem juz sama, ze nie decyduje tylko o swoim zyciu ale takze o zyciu maluszka ktore we mnie rosnie....

4

zapomnialam dodac ze widzialam bicie mojego malutkiego serduszka...to jest takie cudowne uczucie...wraz z narzeczonym ryczelismy:) To dopiero poczatke 7 tygodnia a ja juz nie moge sie doczekac az ten robaczek bedzie juz tutaj na zewnatrz:D

5

Ja też prawdopodobnie będę miała problem z nerkami, wyszło mi to niestety na badaniach moczu. Mam nadzieję że nie będzie to nic poważnego. Jestem w 3 miesiącu ciąży i też czekam na maluszka wink

6

Mi lekarz powiedzial ze kobiety ktore maja chore nerki czesto niedonosza ciazy, musza bardziej o siebie dbac. Zalezy wszystko od orgaznizmu i od tego w jakim stopniu nerki sa uszkodzone.  Mi podobno jedna juz przestaje pracowac. Lekarz jednak powiedzial ze wszystko bedzie dobrze tylko bede miec czesto badania i z kazdym bolem mam sie zjawiac informujac o tym co mi dolega i ze to zagraza zyciu malenstwa. Dopiero po porodzie bedzie sie zastanawiac czy przyapdkiem nie bedzie potrzebny dawca. ALe dla mnie najwazniejsze teraz jest to by moje malenstwo bylo zdrowe:)

7

Ja pod koniecciąży miałam podobniez piasek w nerkach,odrazu wspólczuje bólu.......to jest cos strasznego.apodobniez nerki moga zagrazac w ciazy,ale jesli sa leczone to powinno być wszystko w porzadku..

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Drugi miesiąc ciąży i problem z nerkami...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024