Jak sprawić by On był bardziej czuły ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak sprawić by On był bardziej czuły ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Jak sprawić by On był bardziej czuły ?

Moje drogie Panie, jestem w kropce. Praktycznie zawsze w niej byłam, ale są miesiące gdy mi to nie przeszkadza a są i takie gdzie mnie to męczy. Ja i mój mężczyzna jesteśmy ze sobą ponad dwa lata. Zawsze był człowiekiem zmiennym i jego stosunek do mnie w duże mierze zależy od samopoczucia. Ostatnio znów zrobił się mniej czuły. Próbowałam z nim o tym kilkakrotnie rozmawiać, ale ów rozmowy pogarszały sytuacje i stawał sie oschły do potęgi n. Uświadomił mi, że im bardziej skupiam się na tym czy jest czuły czy nie, tym bardziej on nie ma ochoty być takim jak ja chce.
Obiecałam coś zmienić. Tylko co ? Mam przestać zwracać na niego uwagę i może się mną zainteresuje... Ludzie! Na litość boską, nie jesteśmy w podstawówce, żebym musiała posuwać się do takich gierek... a jednak On mnie do tego zmusza...

Czy poczęstować go tym samym co On? Być nieco bardzie oschła i obojętna, to może wtedy uzyskam to o co walcze ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-02-15 14:42:13)

Odp: Jak sprawić by On był bardziej czuły ?

Nie ma sensu postępować na zasadzie "jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie". Musisz się raczej zastanowić czy ten związek ma przyszłość, czy dasz radę być z takim człowiekiem.
To jest nie fair, że on każe Ci akceptować go takim jakim jest, ale z drugiej strony, Ty musisz się dla niego zmieniać. Ktoś tu chyba nie dorósł do związku...

3

Wiesz... musiałabym Ci dokłądnie opowiedzieć jak to wygląda. Czasem mam wrażenie, że to ja się buntuje jak przedszkolak o rzeczy niemające pokrycia z prawdą. On niezmiennie twierdzi, że JEST czuły i że więcej czułości nie potrafi mi okazywać.

Kiedyś, ktoś mi powiedział, że On nie dorósł... Ale to było dwa lata temu. Od tamtego czasu się bardzo zmienił. Niby wszystko jest w porządku, a jednak... Nie docierają do niego pewne rzeczy...

4

Oczywiście, ze nie znając całej sytuacji za wiele nie można doradzić.
Pytanie, czy faktycznie masz prawo się buntować, a to on tak przekręca wszystko, by tylko zrzucić na Ciebie winę. Podaj chociaż jeden przykład.

Jak mówię: musisz poważnie się zastanowić czy dasz radę z nim być i zaakceptować to, jaki jest. Np ja mam świadomość, że mój narzeczony jest mało spontaniczny (już o tym pisałam). Rzadko potrafi się zdobyć na jakąś niespodziankę dla mnie. Czasem to mnie drażni lub smuci, bo chciałabym żeby mnie zaskoczył. Ale on nie jest takim typem, który o czymś takim myśli. Ale w ogólnym rozrachunku to tylko szczegół, który akceptuję w nim i dam radę z nim żyć, bo nie te niespodzianki są najważniejsze we wspólnym życiu.

5

Chyba jestem w stanie z tym żyć. Bo tak jak wspomniałam, to są takie fale. Raz jest super raz nie...
Powiem Ci, że mój też kiedyś nie umiał zaskakiwać, nie miał tego drygu do pomysłów, ciągle liczył na moją inicjatywę. Ale udało mi się to odmienić. Wystarczyło jedno proste zdanie :
"P. zrozum, to Ty jesteś mężczyzną w związku i zarazem jego "głową". Nie chce zawsze nosić spodni. Pozwól mi choć raz ubrać spódnice" - chwała Bogu, że zrozumiał metaforę xD

6

Czyli daj mu szansę jeśli czujesz, że to zawsze tylko chwilowe, bo w ogólnym rozrachunku, to dobry facet i jesteś z nim szczęśliwa smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak sprawić by On był bardziej czuły ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024