Co lepsze dla długich włosów- szczotka czy grzebień? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Co lepsze dla długich włosów- szczotka czy grzebień?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1

Temat: Co lepsze dla długich włosów- szczotka czy grzebień?

Mam cienkie, ale dosyć mocne włosy do łopatek. Lekko falowane. Od zawsze do ich rozczesywania używam szczotki. Ostatnio jednak koleżanka powiedziała, że szczotka niszczy włosy i powinnam czesać się grzebieniem.

Jak to jest? Niszczy ta szczotka czy nie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co lepsze dla długich włosów- szczotka czy grzebień?

Wiesz, ja mam włosy prawie do pasa i nigdy nie zauważyłam, żeby szczotka niszczyła mi włosy... Za to większość grzebieni się do moich plączących się włosów nie nadaje, bo wyłamują się ząbki ;> Chyba, że to grzebień o bardzo grubych ząbkach, ale nadal jest mi ciężko nim rozczesać włosy, grzebień po prostu się wplątuje i cholernie trudno jest mi się nim uczesać tak, żeby sobie nie wyrwać połowy włosów przy tym. Tak że używam szczotki tylko i wyłącznie.
Btw czy Twoja koleżanka uzasadniła jakoś to niszczenie włosów przez szczotkę? wink

3

Nie wiem jaka jest prawda. Ja używam tylko grzebienia, nie potrafie szczotką się czesać, jak czesałam się szczotką, to mi się włosy elektryzowałay i strasznie łamały. A grzebieniem mi pasuję , a włosy mam do łopatek.

4

Anemonne no właśnie nie uzasadniła wink Całe życie mam długie włosy i całe życie rozczesuje je szczotką. Są jakie są wink Nie zauważyłam żeby były w gorszym stanie niż włosy koleżanki. A grzebień też po prostu wplątuje mi się we włosy hmm

Myśle, że wszystko zależy od rodzaju włosów. Dla jednych lepsza będzie szczotka a dla drugich grzebień...

5

Ja uzywam tylko szczotki do wlosow od zawsze... zawsze mialam dlugie wlosy, teraz mam do polowy plecow i nie wyobrazam sobie zeby je rozczesac grzebieniem. mnie sie wydaje ze w przypadku dlugich wlosow to wlasnie grzebien bardziej je niszczy, bo sie wplatuje i lamie wlosy... ale moze rzeczywiscie to zalezy od rodzaju wlosow. jak mowilam ja wole szczotke... pozdrawiam smile

6

Ja także mam długie, dość cienkie włosy i od dawna rozczesuje je grzebieniem - ale takim z szerokimi ząbkami...szczotka je mocno niszczyła...
Niestety moje włosy mają tendencje do plątania - co najbardziej przeszkadza fryzjerkom hehe..jedna  nich zaleciła mi kupić taką szczotkę, którą stosują osoby mające przedłużane włosy - podobno jest świetna, więc raczej niedługo sobie taką kupię wink

7

jak czesze szczotka- czuje ze mam porzadnie rozczesane. grzebien- nie lubie bo mi rwie wlosy

8

Drewniana szczotka to bardzo dobre rozwiązanie, grzebień rzeczywiście do długich włosów się za bardzo nie nadaje ;/

9

do dlugich wlosow mozna uzywac grzebienia ale tylko z szerokimi zebami.

Ja mam srednio dlugie wlosy,ale zawsze rozczesuje szczotka.

10

Mam włosy do pasa, dosyć gęste i nie dałabym rady rozczesać grzebieniem, za bardzo się przy tym plączą ;] tylko szczotka xD

11

Ja mam włosy długie ale nie za gęste dlatego wolę grzebień.:)

12

ja tylko używam grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami bo zwykły mocno wyrywa mi włosy.

13

Mam włosy za ramiona. Mokre rozczesuje grzebieniem, a na codzień szczotką, moim zdaniem nie niszczy ona włosów wink

14

ja używam grzebienia, ale z tego co  wiem to szczotka jest dużo lepsza. Bo nie szarpie tak włosów, nie łamie ich.
i widzę, że co do tej opinii nie jestem osamotniona.
tylko, że ja powiem szczerze mimo tego, że wiem, że czesanie włosów grzebieniem jest niezbyt dobre dla nich to jakoś nie mogę się przełamać do szczotki. Chyba się po prosty przyzwyczaiłam do grzebienia, a czasem pewne nawyki ciężko jest zmienić.

15

szczotka jest najlepsza do długich włosów a szczególnie z naturalnego włosia,grzebien jedynie co robi to łamie włosy co  wygląda nie efektownie

16

Moim zdanie to nie szczotka niszczy włosy a grzebień. Też mam długie włosy i nigdy jeszcze nie rozczesałam ich grzebieniem, poprostu nie dam rady, plączą się.

17

To zalezy od tego czym Tobie jest wygodniej. Ja po myciu, kiedy włosy są mokre rozczesuje je szczotką.. dużą okrągłą bo niestety niczym innym nie dam rady. Mimo tego, ze używam jedwab, maski , odzywki... to tylko szczotka dobrze i szybko je rozczesuje. Gdy włosy sa natomiast suche czesze je grzebieniem bo tak mi jakoś wygodniej. smile

18

Mokrych włosów nie powinno się czesać szczotką, tylko własnie grzebieniem i to o szeroko rozstawionych zębach. Natomiast suche włosy lepiej czesac szczotka smile

19

Ja włosy mokre po umyciu od zawsze rozczesuję grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach, a jak się czeszę to używam szczotki co moim zdaniem jest najlepszym rozwiązaniem. A włosy mam prawie do pasa.

20

Według mnie oczywiście że szczotka

21

Ja wybrnęłam już ze swojego dylematu i rozczesuje włosy szczotką jedynie dwa razy na tydzień (a myje codziennie). W końcu fale mają ładny kształt a nie wyglądają jak wata. No i wydaje mi się, że ogólnie moje włosy są teraz w lepszej kondycji.

22

grzebien !

23 Ostatnio edytowany przez Zap'ka (2010-12-01 23:54:29)

Właśnie i mi fryzjerka powiedziała:
że grzebień jest do rozczesywania mokrych włosów a szczotka do suchych. Odwrotnie użyte 'łamią' włosy. I ja tak robię, rozczesuje mokre grzebieniem o dużym rozstawie ząbków, potem drugim o nieco mniejszym.
smile

24

szczotka z naturalnego wlosia- polecam.

25

W sumie to chyba obojętne - wszystko zalezy od rodzaju szczotki. Mi fryzjerka doradziła, żeby po kąpieli czesać się np. grzebieniem, co ma szeroko rozstawione zeby. Nie wiem, jak to inaczej napisać tongue Ale normalnie to szczotką się czeszę smile

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Co lepsze dla długich włosów- szczotka czy grzebień?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024