Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Mam bardzo nieładne włosy po zimie. Są suche, matowe i bez życia zupełnie. Jakie odżywki stosować, co możecie polecić, aby odzyskały dawny blask i witalność ?
Ja polecam odżywki firmy Gliskur, moje włosy na prawdę nieźle po nich wyglądają. Poza tym raz w tygodniu stosuję odżywkę z kilku kropli cytryny ( mam jasne, blond włosy ) oraz czarnej rzepy ( to znaczy sok z niej wyciskam )
A może jakimiś domowymi sposobami spróbuj? Ja co jakiś czas robię sobie maseczkę, wygląda ona tak: Łyżeczkę oliwy z oliwek mieszam z kilkoma (ok.3) kroplami witaminy A oraz żółtkiem. Maseczkę nakładam na skórę głowy i włosy, owijam foliowym czepkiem i ręcznikiem. Po 20-30 minutach spłukuję włosy wodą z dodatkiem soku z cytryny. Taki mój "zabieg" stosuję co miesiąc i efekt jest na prawdę OK. I staraj się ograniczać używanie suszarki, prostownicy itd, które jak wiadomo bardzo niszczą włosy.
Ostatnio edytowany przez Gośka (2009-03-04 14:19:09)
Wiem o czym piszecie.Ja nie lubie nosic czapki ale co zrobic kiedy taka pogoda.Potem wlosy szybciej sie przetłuszczaja i traca blask. Ale chyba znalazłam dla siebie odpowiednia odzywke.To odzywka Dove Jedwabista gładkosc.Uzywam od 2ch tygodni i juz widze ze moje włosy sa zdecydowanie bardziej lsniace i fajnie sie układaja.
Gośka napisał:
A może jakimiś domowymi sposobami spróbuj? Ja co jakiś czas robię sobie maseczkę, wygląda ona tak: Łyżeczkę oliwy z oliwek mieszam z kilkoma (ok.3) kroplami witaminy A oraz żółtkiem. Maseczkę nakładam na skórę głowy i włosy, owijam foliowym czepkiem i ręcznikiem. Po 20-30 minutach spłukuję włosy wodą z dodatkiem soku z cytryny. Taki mój "zabieg" stosuję co miesiąc i efekt jest na prawdę OK. I staraj się ograniczać używanie suszarki, prostownicy itd, które jak wiadomo bardzo niszczą włosy.
również polecam ten sposób ... przetestowałam osobiście i wszyscy zachwycali się moimi długimi włosami a jako ciekawostka dodam że namiętnie co miesiąc je farbowałam co jeszcze bardziej dziwiło moich znajomych , że kondycja włosów jest rewelacyjna ...
na suche włsoy najlepsze są kosmetyki HARNN & THANN.Są to naturalne kosmetyki na bazie otąb ryżowych,bogate w ekstrakty z wielu ziół i roślin. Dla twoich włosów idealna będzie maska do włosów SHISO THANN.bogata jest w proteiny i ceramidy,w szybkim tępie odbudowuje włosy,nadaje im ładnego wyglądu,bo włosy szybko nnabierają blasku,świeżościi nawilżenia.jak będziesz regularnie stosowała tą maskę bardzo szybko uzyskasz efekt.Mozesz też kupić odżywki do włosów THANN,które mają formuły nawilżające lub nabłyszczające.są swietne,bardzo ładnie pachną. gwarantuję,że będziesz zadowolona.sama stosuję te kosmetyki i jestem wniebowzięta ![]()