Brzydkie kobiety są niesympatyczne, bo są brzydkie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Brzydkie kobiety są niesympatyczne, bo są brzydkie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 48 ]

1 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-07-01 01:01:30)

Temat: Brzydkie kobiety są niesympatyczne, bo są brzydkie?

" Nigdy dość analiz charakterów. Zwłaszcza gdy opierają się na bardzo powierzchownych (i to dosłownie) wytycznych.

Jak Cię widzą, tak Cię piszą? Niestety. Niedawno czytałam tutaj pseudosocjologiczne wymysły mężczyzny, który ustawił znak równości między poczuciem zagubienia w życiu a mocnym makijażem. Jaka jest więc ładna kobieta, która do tego jest jeszcze intensywnie pomalowana i nie daj Bóg, skąpo ubrana? Ma intelekt na poziomie ameby? To logiczne. Jak w mordę strzelił. Wszak ktoś kto dba o urodę - figurę, nie ma czasu na poszerzanie swojego światopoglądu. Ma inne, przyziemne priorytety. W tym szaleństwie nie ma metody. I zaraz Wam to udowodnię.

Zapraszam do krainy obrzydliwości i uproszczeń. Weźcie kubeł. Zemdli Was jak nic.
Pozwólcie, że dołączę swój głos do chóru piewców stereotypów. Spojrzę na kwestię analizowania wyglądu bardzo podobnie, lustrzanie rzekłabym. Bo skoro ustalono już, że ładne kobiety nie są zbyt mądre (bo przecież nie muszą?), to jakie są kobiety brzydkie? Przecież to oczywiste i logiczne. Przedstawię Wam równie schematyczne pojmowanie związku między wyglądem a osobowością, jakie przedstawił autor listu o malowanych lalach. Zapraszam do krainy obrzydliwości, stereotypów i uproszczeń. Weźcie kubeł. Zemdli Was jak nic. Ciekawe, czy dotrzymacie do końca.

Brzydkie kobiety prócz tego, że z małą przyjemnością się na nie patrzy, bywają przenikliwe, inteligentne i oczytane. Jakie mają zresztą być, skoro wtedy gdy ich ładne koleżanki są zapraszane na randki, im pozostaje towarzystwo książek, telewizora, seriali albo ewentualnie jedzenia. Wspomniałam o pocieszaniu się jedzeniem? Nieprzypadkowo. To dość ważne. Brzydkie kobiety często są więc także co najmniej pulchne. Ewentualnie mogą mieć ekscentryczne hobby. Niepopularne zainteresowania często są odskocznią dla tych, którzy nie spełniają jakichś norm. Także tych estetycznych. Na szczęście (dla siebie) brzydkie kobiety są także błyskotliwe i wszelkie kpiny z wyglądu potrafią wykorzystać przeciwko atakującym je osobom.

Ich wygląd jest niczym innym właśnie jak ironią losu, sarkastycznym pstryczkiem w nos.
Mają zresztą czas na to, żeby takimi się stać. Krytyczne spojrzenia rówieśników, a przynajmniej pozbawione aprobaty towarzyszą im przecież od zawsze. W szkole może nikt im na plecy nie pluje, ale też nikt nie będzie się zachwycał. Bo nie ma na co patrzeć przecież. Jeśli więc chcą zwrócić na siebie uwagę, muszą zadbać o to, żeby móc kogoś czymś zainteresować. Książki, seriale, muzyka - to mogą być ich atuty. To muszą być ich atuty. Ktoś się za nimi na ulicy obejrzy? Pomijając chwile, gdy się przewrócą lub wyjątkowo głośno roześmieją? Oczywiście, że tak! Ale i nad tym muszą się napracować. Atutem brzydkich dziewcząt może być przecież wymyślna stylizacja. Bo o ile ładna kobieta wygląda dobrze we wszystkim, to brzydka w niczym. Przykuć uwagę może więc fakturą, kształtem odzieży lub frapującą fryzurą, biżuterią czy nakryciem głowy.

Brzydkie kobiety są też silne. Muszą takie być. Kto im pomoże? Puchatego kotka to każdy utuli, ale brzydactwa nie wzbudzają litości. To wszystko rodzi w brzydkich kobietach złość. To, co widzą w lustrze, też nie poprawia im przecież humoru. Dlatego są także często nieuprzejme. Zwłaszcza wobec pięknych kobiet. Ale nie tylko. Są niemiłe dla wszystkich. Zachowują się tak, bo nie potrafią inaczej. Na wszelki wypadek, żeby odstraszyć i wywalczyć sobie pozycję w grupie. Ironia, złośliwość i sarkazm to ich broń. Wszak ich wygląd jest niczym innym właśnie jak ironią losu, sarkastycznym pstryczkiem w nos. Czym innym mają się więc światu odwdzięczyć? Pomijając płodzenie równie brzydkich dzieci?

Dlaczego nie ma w szkole takiego przedmiotu, jak szacunek do drugiego człowieka?
Macie dość? Bo ja owszem. Ze schematycznym, stereotypowym pojmowaniem rzeczywistości i innych ludzi walczę odkąd tylko pamiętam. Dobrze wiem, że to ułatwia funkcjonowanie. Sprawia wrażenie, że wydaje się nam wszystkim, że wiemy, co się wydarzy. Jak ktoś się najprawdopodobniej zachowa, jeśli jest na przykład atrakcyjny albo zupełnie nie. Tyle że jest to tak nieprawdopodobnie szkodliwe i niebezpieczne, że dziwie się, że nie ma jeszcze w szkołach nauki patrzenia na człowieka bez uprzedzeń. Dlaczego nie ma w szkole takiego przedmiotu, jak szacunek do drugiego człowieka i przede wszystkim nauka niestereotypowego myślenia? Do stereotypów uciekają się zarówno panowie jak i panie. Populistyczne mądrości, krzywdzące uproszczenia i powierzchowne oceny czynią wcale nie powierzchowne rany."
http://foch.pl/foch/1,132906,15625785,Brzydkie_kobiety_sa_niesympatyczne__bo_sa_brzydkie_.html

" Wszyscy oceniamy, cały czas. Schematy i stereotypy są drogą na skróty dla ludzi słabszych umysłowo, tak po prostu jest łatwiej.
Ale przecież tak było, jest i będzie, że znajdzie się jakiś prostak co to będzie oceniał przez pryzmat koloru skóry, włosów, makijażu, jakości butów, itd. To jest po prostu ciemnota, którą ciężko wyplenić, a walka z tym to pozytywistyczne syzyfowe prace. Lepiej takich ludzi olać i zostawić samych sobie w swoim jadzie."

" brzydota łączy się z brakiem pewności siebie, a brak pewności siebie wynika wprost z przekonania, ze prawo do poczucia humoru, uwodzicielskości, seksapilu mają tylko te ładne.
jest to sakramencki, idiotyczny, debilny nonsens. seksapil, to osobowość, a nie długa noga. brzydkie kobiety są jak samospełniająca się przepowiednia : mają siebie za brzydkie, więc zachowuja się tak jak, ich zdaniem, brzydkim przystoi, otoczenie traktuje je adekwatnie, czym potwierdza ich mniemanie o sobie.

właściwie to, co chciałem powiedzieć zamyka się w krótkim : brzydota, to stan umysłu."

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brzydkie kobiety są niesympatyczne, bo są brzydkie?

Pytanie czy naprawde istnieja brzydkie kobiety?
Wydaje mi sie ze raczej nie no moze sa jakies pojedyncze przypadki, mezczyzni maja rozne preferencje jeden lubi takie drugi inne.
Jeden powie ze ta kobieta jest piekna a drugi powie ale brzydka.
Co do tej powierzchownej oceny to ludzie bardzo czesto tak oceniaja, ale z moich obserwacji wynika ze za granica ludzie jakos sa bardziej otwarci na innych i nie oceniaja az tak powierzchownie jak w Polsce.
Moze teraz jakis wpis o brzydkich mezczyznach?

3

przeczytałem całoś i nie zemdliło mnie ,ja powiem tyle że stereotypy nie biora się z niczego

4 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-07-01 22:00:33)

Sa  takie typy, ktore krzycza ,ze jak juz nie masz  prawie idealnej skory-problemy  ze skora masz  I czesto nie ma sie na to wplywu ..- problemy hormonalne,alergie
                                                                                                                                                    nie masz zgrabnego ladnego-ciala,nie masz dlugich rzes -masz krotkie rzesy,ladnych-brwi,to  jestes  juz -" brzydka" ..

Astral Shadow napisał/a:

przeczytałem całoś i nie zemdliło mnie ,ja powiem tyle że stereotypy nie biora się z niczego

wlasnie stereotypy to znieksztalcony obraz

6

Nie ma brzydkich kobiet, sa tylko zaniedbane. Koniec dyskusji tongue.

7

W nocy wszystkie kobiety są piękne big_smile
Temat z dupy, znam przynajmniej 2 dziewczyny które są jednocześnie bardzo sympatyczne miłe i rozmowne oraz niezbyt urodziwe.

8

Zrezygnowana, to jest sarkazm, prawda?

9 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-07-01 22:26:28)

sonoderoma napisał/a:

Nie ma brzydkich kobiet, sa tylko zaniedbane. Koniec dyskusji tongue.

nie o to chodzi..

MyNombress napisał/a:

W nocy wszystkie kobiety są piękne

chodzac noca po ulicy widze  brzydkich facetow hmm

10

Wcale nie koniec- sa jeszcze takie, ktore sa przekonane o swojej brzydocie( nieatrakcyjnosci)
I chyba do tego zmierza autorka...

Pod wplywem doswiadczen, sugestii zyczliwych kolezanek, i zakompleksionych kolegow- dorasta toto w przekonaniu, ze jest nic nie warte, ze nie ma sensu sie starac, bo efekt bedzie zalosny.
Taka osobka stara sie zlapac dystans , znalezc swoj styl( nie koniecznie zgodny z trendami)
Hobby( zeby nie umrzec z nudow) i miec gdzies fakt, ze nikomu sie nie spodoba.

Dorasta sobie i ma gdzies bardzo gleboko, wewnetrzne przekonanie, ze jest zawsze krok za konkurencja.
Facet ja komplementuje? -widocznie czegos chce...
Inny ja docenia? -widocznie sam nic nie jest wart....
Kolezanka ja chwali? -widac ma interes do niej.....

Bo zalozenie jest takie, ze ona nie moze sie spodobac....
Sama siebie krepuje- zalozyla krotsza spodniczke- probuje chodzic tak, zeby nikt nie patrzyl na jej nogi
Bo czuje ze wszyscy patrza na nia z niesmakiem, z ironia...
I szybko wraca do kiecy ukrywajacej ksztalty....

Wreszcie znajduje spelnienie w roli sluzebnej- dbaniem o dom, o dzieci, o wnuki, o starych rodzicow, - ogolnie dbajac o innych i odmawiajac sobie swoich oczekiwan.

Z czasem stawia sobie oltarzyk
Robi ze swojego zycia misje- sluzebna. Jest , zeby byc potrzebna- zaspokajac czyjes potrzeby, bo swoje wypiera.

Wielu forumowych panow uznaloby taka kobiete za ideal zony.
Nic bardziej mylnego- jej przekonanie o swojej miernocie przeklada sie na jego przekonanie.
On przestaje ja szanowac, podziwiac, dbac o nia( wszak ona sobie umniejsza, i zawsze to ona stara sie byc ta, ktora sie opiekuje) i znajduja sobie kobiete wartosciowa- w jej mniemaniu.( taka wenus w futrze)

Jest takich kobiet mnostwo dookola, sama sporo takich znam.

11

Nie ma co ukrywać, są osoby brzydkie, które odpychają wyglądam wszystkich, ale takich osób jest stosunkowo bardzo mało. Najczęściej pomimo niedużej atrakcyjności znajdzie się ktoś komu ta osoba będzie odpowiadać. W wielu przypadkach można zniwelować mankamenty w urodzie poprzez różne zabiegi, tylko trzeba mieć wystarczająco dużo pieniędzy. A to że brzydkie kobiety są niesympatyczne hmm nie zawsze, może dlatego zachowują się tak przez zazdrość, żal itp W sumie sama sobie na pytanie odpowiedziałaś.

12

Nie da się ukryć, że ładnym kobietom dużo rzeczy uchodzi "na sucho" i jest im po prostu łatwiej w wielu sytuacjach.

Oczywiście, że są brzydkie kobiety. Są naturalnie brzydkie i takie, które wkładają sporo wysiłku aby się zbrzydzić.
Jeśli ktoś twierdzi inaczej to albo jest jedną z powyższych albo mocno nadużywa alkoholu.

14

Wiadomo, że brzydota odpycha, ale nie zganiajmy wszystkiego na nią. Wiele nieurodziwych ludzi narzeka, jacy to inni są puści i źli, bo nikt ich nie lubi, rzekomo z powodu ich wyglądu, a w rzeczywistości winę ponosi tu beznadziejna osobowość. Będąc brzydkim, ale będąc naprawdę sympatycznym i towarzyskim, wciąż można być lubianym i popularnym.

15

Jakly napisał/a:

Wiadomo, że brzydota odpycha, ale nie zganiajmy wszystkiego na nią. Wiele nieurodziwych ludzi narzeka, jacy to inni są puści i źli, bo nikt ich nie lubi, rzekomo z powodu ich wyglądu, a w rzeczywistości winę ponosi tu beznadziejna osobowość. Będąc brzydkim, ale będąc naprawdę sympatycznym i towarzyskim, wciąż można być lubianym i popularnym.

I tu jest "sedno" sprawy wyjaśnione bardzo dobrze.

16

A co z brzydkimi facetami?

17

Iceni napisał/a:

A co z brzydkimi facetami?

To samo co z "brzydkimi" kobietami:)

18

Podobno facet może być brzydki jak diabeł, byle by ogon stał tongue

19 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-07-03 04:05:58)

Revenn napisał/a:

Podobno facet może być brzydki jak diabeł, byle by ogon stał tongue

jasne... hmm  wymysl niezbyt atrakcyjnych facetow smile -manipulacja

20

Brzydkie kobiety są zazwyczaj bardzo inteligentne, znam takich osób wiele, są samotne, bardzo inteligentne i wysoko cenione w pracy. Wyciągnęłam taki wniosek na podstawie moich obserwacji.

21

E tam. Ja znam i głupie piękne kobiety i mądre brzydkie. Jak również piękne i mądre, sympatyczne, a inne brzydkie, nieprzyjemne i odpychające.
Wygląd a charakter nie ma nic wspólnego.
Na chyba, że się ktoś uprze.
Zresztą z wiekiem wygląd ma coraz mniejsze znaczenie. A nie ważne co jest ładne ale co się komu podoba.

22

A, moze te brzydkie sa brzydkie, bo czuja sie brzydkie....
Jak czuja sie brzydkie, to przestaja dbac o urode, a zaczynaja o cos innego,
Wiecej sie ucza, sa bardziej uczynne- probuja zjednac sobie zyczliwosc ludzi innymi cechami, niz uroda....

23

Szukanie dziury w całym. Jakby te "brzydkie"nagle wyladnialy to i tak czulyby się nadal brzydkie.

24

rossanka napisał/a:

Szukanie dziury w całym. Jakby te "brzydkie"nagle wyladnialy to i tak czulyby się nadal brzydkie.

Dokladnie- tak

25

A ja odwrócę pytanie i będzie moją odpowiedzią:

Niesympatyczne kobiety są brzydkie, bo są niesympatyczne.

:-)

26

JuliaKaa napisał/a:

A ja odwrócę pytanie i będzie moją odpowiedzią:

Niesympatyczne kobiety są brzydkie, bo są niesympatyczne.

:-)

To by znaczylo, ze sympatyczne nie moga byc brzydkie....

27

Bo tak jest Oldorando - to dusza odbija się na twarzy - jeśli w środku człowiek ma coś pięknego to z pewnością odbije się to w jego twarzy i zasłoni każdą brzydotę.

28

JuliaKaa napisał/a:

Bo tak jest Oldorando - to dusza odbija się na twarzy - jeśli w środku człowiek ma coś pięknego to z pewnością odbije się to w jego twarzy i zasłoni każdą brzydotę.

Chyba brakuje tu definicji brzydoty....

29

Nie wśród definicji się obracam ale wśród ludzi..

30

JuliaKaa napisał/a:

Nie wśród definicji się obracam ale wśród ludzi..

Znam pare kobiet, ktore sa przekonane, ze sa brzydkie ( nie wazne, czy slusznie)
One " polozyly na siebie lache", nie dbaja o siebie, bo.....nie warto.
Wlosy, spiac- dla wygody, lakier na paznokciach?, a po co?
Ciuchy- nie trzeba, ...itd....

Sa to osoby bardzo sympatyczne/mile- wrecz do granic nieasertywnosci
Staraja sie kazdemu przypodobac,
Chca zyskac aprobate otoczenia za mily sposob bycia,

Nie- nie sa odbierane, jako ladne/atrakcyjne,

31

To o czym piszesz to zaniedbanie, nie brzydota

32

JuliaKaa napisał/a:

To o czym piszesz to zaniedbanie, nie brzydota

No, jasne....stad problem z definicja..

Czy brzydkie , to zanidbane
Czy brzydkie, to odpychajace
Czy brzydkie, to wycofane
....

33

Teoria jest dość ciekawa, natomiast ja uważam, że niesympatyczni są ludzie nieszczęśliwi. Jeżeli brzydota jest źródłem frustracji i niepowodzeń w życiu osobistym, to, moim zdaniem, może się tak zdarzyć, że osoba brzydka będzie niesympatyczna. Spotkałam jednak w życiu już kilka ładnych osób, które okazały się bardzo niesympatyczne.

34 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-07-13 23:49:48)

JuliaKaa napisał/a:

Oj ludzie  falszywi,wredni tez potrafia  sie ladnie usmiechac.

oldorando napisał/a:

Sa to osoby bardzo sympatyczne/mile- wrecz do granic nieasertywnosci
Staraja sie kazdemu przypodobac,
Chca zyskac aprobate otoczenia za mily sposob bycia,

Nie- nie sa odbierane, jako ladne/atrakcyjne,

i.dlaczego...

35

Tak....osoba uwazajaca sie za brzydka, jest zfrustrowana. Czuje sie gorsza...wykluczona...
No, trudno miec " ujmujaca aparycje" z takim poczuciem....

Znam kobiety, ktore mowia-
Ja o siebie nie dbam, nie warto, nie sroje sie, nie lansuje- ja stawiam na wnetrze, a wnetrze mam ujmujace.
Madry sie pozna, jak dobrym jestem czlowiekiem, jaki mam wspanialy charakter.
I epatuja tym " dobrym charakterem"

I znam pare kobiet wygladajacych....srednio....( potezna nadwaga, klopoty z cera, itp.) przekonanych o swojej atrakcyjnosci.( no, bo sa faceci, co takie lubia, a ja jestem cudna, puszysta, jak maskotka)
I nie sa zfrustrowane, i nie nadrabiaja innymi walorami, nie probuja nadrobic braki w innych sferach , niz uroda.
I.......maja serio duze powodzenie!!!

Tak- to fakt, znalam takie osoby dlugo, ( np. Z pracy)
To byl swoisty fenomen- panna cieszyla sie powodzeniem opartym tylko i wylacznie na wlasnym przekonaniu, ze jest atrakcyjna.

36

Brzydota to pojęcie względne moim zdaniem, każdy ma swój gust, a o gustach się nie dyskutuje :-)
Dla mnie najważniejszy jest uśmiech, otwartość, komunikatywność, poczucie humoru. Wole towarzystwo ludzi, których uroda nie powala na kolana, ale można z nimi fajnie spędzić czas, dogadywać się, pośmiać.
Priorytety zmieniają się z wiekiem ;-)

Największa piękność - czy to żeńskiego czy męskiego rodzaju - jest odpychająca gdy ma nos zadarty do góry i traktuje innych przedmiotowo.

37

Oj to tak jak powiedzieć że piękne są wyrachowane i zimne, bo całe życie świat im się kładzie do stóp.

38

Największa piękność - czy to żeńskiego czy męskiego rodzaju - jest odpychająca gdy ma nos zadarty do góry i traktuje innych przedmiotowo.

Brzydula czy brzydal też może być odpychajacy i zadzierac nosa. Piękny nie znaczy dumny, nieprzyjemny.
Tak naprawdę jakoś nie znam ludzi, którzy fizycznie nigdy nikomu by się nie podobali. Nie spotkałam się z takim przypadkiem. Ilu ludzi tyle jest gustów.

39

Nieatrakcyjne są kobiety nie brzydkie (bo takich bab jag z prawdziwego zdarzenia to jest naprawdę mało), ale nie lubiące samych siebie.

Pomijając to co pisała Oldorando, że jak kobieta nie wierzy w swoje walory, to się nie stara i tak średnio wtedy się wizualnie prezentuje, to sednem problemu jest ich niskie poczucie wartości. Na serio, kto będzie przyciągał wzrok, jeżeli wiecznie się ciągle kopie w tyłek, tak mentalnie? Sorry, ale na taką Marysię większość facetów będzie patrzeć jako:
- albo osobę która ma ze sobą problemy (no bo ma)
- albo jako koleżankę (...która ma ze sobą problemy)
- jako kogoś od kogo należy uciekać, bo jak ułapi, to się nie odczepi

I tutaj jest nieistotne jak jest ona inteligentna, wykształcona, jakie ma hobby, bo to niestety NIE KOMPENSUJE tego, że brak jej zrównoważenia charakteru. Jak siebie się nie lubi, to trudno liczyć, że inni będą lubić.

40

Beyondblackie napisał/a:

Nieatrakcyjne są kobiety nie brzydkie (bo takich bab jag z prawdziwego zdarzenia to jest naprawdę mało), ale nie lubiące samych siebie.

Pomijając to co pisała Oldorando, że jak kobieta nie wierzy w swoje walory, to się nie stara i tak średnio wtedy się wizualnie prezentuje, to sednem problemu jest ich niskie poczucie wartości. Na serio, kto będzie przyciągał wzrok, jeżeli wiecznie się ciągle kopie w tyłek, tak mentalnie? Sorry, ale na taką Marysię większość facetów będzie patrzeć jako:

I tutaj jest nieistotne jak jest ona inteligentna, wykształcona, jakie ma hobby, bo to niestety NIE KOMPENSUJE tego, że brak jej zrównoważenia charakteru. Jak siebie się nie lubi, to trudno liczyć, że inni będą lubić.

Dokladnie...
Do tego dochodzi zgarbiona sylwetka, spuszczony wzrok, skrepowane zachowanie, cala mowa ciala, ktora krzyczy" jestem do niczego", jesli jeszcze werbalnie powtarza, ze jest byle jaka....
To nikt nie bedzie udowadnial, ze sie myli...

Po prostu, kazdy kupi jej teze, ze jest do niczego.
A to ja utwierdzi we wlasnym przekonaniu, i kolko sie zamyka....

41

rossanka napisał/a:

Brzydula czy brzydal też może być odpychajacy i zadzierac nosa. Piękny nie znaczy dumny, nieprzyjemny.
Tak naprawdę jakoś nie znam ludzi, którzy fizycznie nigdy nikomu by się nie podobali. Nie spotkałam się z takim przypadkiem. Ilu ludzi tyle jest gustów.

Ależ oczywiście, ze masz rację. Właśnie wszystko zależy od tego jakimi jesteśmy ludźmi.
Uroda to sprawa powierzchowna, nie mniej jednak jako pierwsza rzuca nam się w oczy, i - niestety- często na tym pierwszym wrażeniu bazujemy, dopóki nie poznamy kogoś lepiej.
Zdarza się jednak, że fizys współgra z psyche ;-)

42

oldorando napisał/a:

Podstawą jest to, że taka kobieta obsesyjnie szuka czegoś w innych ludziach, co powinna mieć w sobie. Takie myślenie: jestem do bani więc ktoś musi przyjść, odnaleźć mnie i dowartościować. No ale po co ten ktosiek ma to robić, jeżeli jesteś do bani?

Generalnie jedyne co działa w stronę "wypięknienia", to praca u podstaw nad samą sobą. Jak zwykle tongue

43 Ostatnio edytowany przez rossanka (2015-07-14 14:08:34)

Problem braku urody dotyczy raczej młodych osób. Sama to przezywałam jako 15 latka. Nie taki wzrost, nogi, nos, włosy -oj czego to ja nie wymyslałam:)
Później człowiek się tak nie przejmuje tymi drobiazgami. Z resztą zawsze można coś tam poprawić jak się chce-figure, wlosy-drastyczniejsze metody - operacje plastyczne-co kto woli.
Ale myślę, ze jak ktoś ma mega kompleksy to i operacje nie pomogą. Operuje nos-usta wydadza się takie jak trzeba. Zrobi usta-to kształt oczu nie ten. Bez końca można poprawiać i poprawiać...

44

"Bo  kobieta  to  powinna  miec charakter,a wszystko  inne  to  mozna poprawić "

45 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-07-14 21:21:11)

oldorando napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Dokladnie...
Do tego dochodzi zgarbiona sylwetka, spuszczony wzrok, skrepowane zachowanie, cala mowa ciala, ktora krzyczy" jestem do niczego", jesli jeszcze werbalnie powtarza, ze jest byle jaka....

A takim  osobom to  trzeba   pomoc,a nie  odrzucac,wysmiewac

46

brzydka i glupia o dosyc czesto spotykana dolegliwosc, wszelkie tego typu uogulnienia sa bzura

47

ZrezygnowanaSky napisał/a:

A takim  osobom to  trzeba   pomoc,a nie  odrzucac,wysmiewac

A kto tu mówi o wyśmiewaniu? Ja tylko i wyłącznie piszę jak zakompleksiona, nie kochająca siebie kobieta może być odbierana przez facetów.

Od pomagania takim osobom są terapeuci i psychologowie. Tego się nie leczy wchodzeniem w związek. Najpierw trzeba naprawić co jest nie halo w środku, żeby umieć obdarzać kogoś miłością, zamiast uzależniać się od tego, że ktoś nas dowartościuje i ulepszy.

48

Yboy napisał/a:

brzydka i glupia o dosyc czesto spotykana dolegliwosc, wszelkie tego typu uogulnienia sa bzura

a  jaka  to "brzydka"?

Posty [ 48 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Brzydkie kobiety są niesympatyczne, bo są brzydkie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024