zazdrosna żona jak się od tego uwolnić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » zazdrosna żona jak się od tego uwolnić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: zazdrosna żona jak się od tego uwolnić

od samego początku byłam zazdrosna o mojego męża ma coś takiego w sobie, że inne BABY  lepią się do niego jak muchy do lepu. Ostatnio nawet z tego powodu zrobiłam mu scenę zazdrości, nie czuję się w tym związku bezpiecznie. Najgorsze jest to, że te wszystkie spojrzenia innych kobiet on odwzajemnia i szlak mnie wtedy trafia. Później są ciche dni tak jak teraz. Mój mąż ma świadomość,że podoba się kobietom a ja taka szara myszka. Nawet na imprezy nigdzie nie wychodzimy razem bo zawsze jakaś kociudra przyczepi się do niego i  widzę jak strzela oczkami, żeby ją zauważył. MAM JUŻ TEGO DOŚĆ TAK DŁUŻEJ NIE DAM RADY.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zazdrosna żona jak się od tego uwolnić

Aga znam ten ból. Ja co prawda jakoś bardzo zazdrosna nie byłam, ale mój mąż (nie jestem z nim) też miał powodzenie u kobiet i miał z tego ogromna radość. Sam też lubił kobiety, nawet sam flirt z nimi był dla niego radochą. Nie wiem co Ci poradzić, ale rozumiem Twoją zazdrość i na pewno złość. U mnie były jeszcze nierzadko telefony i smsy od jakiś kobiet. A każda żona chce być najlepsza dla swego męża. Uważam, że na pewno nie jesteś szarą myszką, ale jak widzisz te dziwne "zaloty" to się tak czujesz, sama traciłam poczucie własnej wartości w takich sytuacjach.......Rozmawiałaś o tym z mężem? Co on na to jeśli tak?

3

Najgorsze właśnie jest to, gdy spotykasz się z facetem....a jego prawdziwa twarz wychodzi po kilku latach jak zdążysz zaplanować wspólne życie....Smutne to strasznie.... Zapytaj go jak widzi rozwiązanie tej sytuacji??

4

No właśnie. Dlaczego to wszystko wychodzi dopiero później? Czy faceci aż tak bardzo się maskują? I dopiero po ślubie okazuje się, że ten człowiek, którego pokochałyśmy  jest zupełni inny, obcy?

5

Po ślubie facet tego typu dochodzi do wniosku, że zdobycz jest upolowana i jest jego i na zawsze tak zostanie. Najlepsza rada - nie dać się zamienić w szarą myszkę. Pewna siebie, przebojowa i niezależna kobieta w większości przypadków prowokuje myśliwego do nieustającego polowania, również po ślubie...

6 Ostatnio edytowany przez smutna88 (2010-02-07 13:29:42)

Vinnga, a jak nie dać zrobić z siebie szarej myszki? To chyba kwestia charakteru. Ja na przykład przez to, że żyjemy z narzeczonym na odległość tracę poczucie własnej wartości. Ciągłe wyrzuty sumienia... I choć w zasadzie nic złego nie robię, to jakoś to poczucie winy za wszystko we mnie tkwi. Kiedyś byłam inna, ale nie wiem co się stało. Wiem, że nic nie dzieję się bez przyczyny. I zapewne to, co się ze mną dzieje, też swoją przyczynę ma.

7

Smutna, znam na to tylko jeden sposób - NIGDY nie pozwolić, żeby facet stał się całym naszym światem. Musisz mieć własne życie, własnych znajomych, pasje, marzenia inne niż bycie razem... Dobremu związkowi to pomaga, a w przypadku złego pomaga leczyć rany po rozstaniu...

8 Ostatnio edytowany przez youngwind (2010-02-08 01:08:02)

aga1981, rozumiem, że się wściekasz o to, że Twój mąż czerpie wyraźną satysfakcję z tego, że podrywają go inne kobiety, ale Twoim zadaniem, zamiast się awanturować (co jest trudne, wiem), powinno być wzięcie męża za chabety, zaciągnięcie do pokoju i porozmawianie z nim na temat tej sytuacji. Na spokojnie.

Sam fakt, że za Twoim mężem oglądają się inne kobiety, nie jest niczym złym (świadczy to tylko o jego ciekawej aparycji), ale fakt, że on te amory odwzajemnia, już czymś złym jest. W takich sytuacjach nie warto robić awantur, bo wbrew pozorom to mężczyzn zniechęca i sprawia, że jeszcze bardziej odsuwają się od swoich kobiet. Tak działa ten mechanizm, niestety. W małżeństwie, zaraz po zaufaniu, porozumienie jest rzeczą fundamentalną. Nie pozwól, by przez awantury Wasz związek się rozpadł. Póki mąż Cię nie zdradza, a daje dopiero sygnały tego, że coś jest nie tak, działaj.

vinnga napisał/a:

Po ślubie facet tego typu dochodzi do wniosku, że zdobycz jest upolowana i jest jego i na zawsze tak zostanie. Najlepsza rada - nie dać się zamienić w szarą myszkę. Pewna siebie, przebojowa i niezależna kobieta w większości przypadków prowokuje myśliwego do nieustającego polowania, również po ślubie...

W pełni się zgadzam. Poza tym z tej strony to także (według Twojego męża), rozrywka odciągająca go od małżeńskich problemów, spraw do załatwienia, od zajęć domowych, pracy. To taki mały sposób na oddalenie od siebie koszmarów rutyny. Zły sposób, ale jednak sposób.

Dlatego, Ago, działaj. Nie ma co spoczywać na laurach i robić mężowi awantur. Pokaż, że jesteś wartościową kobietą i porozmawiaj z nim. Uwierz, że okazywaniem zazdrości tylko bardziej rozkręcisz tendencje swojego męża.

Pozdrawiam!

9

vinnga napisał/a:

Smutna, znam na to tylko jeden sposób - NIGDY nie pozwolić, żeby facet stał się całym naszym światem. Musisz mieć własne życie, własnych znajomych, pasje, marzenia inne niż bycie razem... Dobremu związkowi to pomaga, a w przypadku złego pomaga leczyć rany po rozstaniu...

Vinnga dzięki za odpowiedź. Ja chyba popełniłam ten jeden zasadniczy błąd. On stał się moim życiem. Całe dnie spędzam sama. On pracuje za granicą. I nawet nie stać go na szczerość. Okłamał. Na kłamstwie niczego nie da się zbudować. Mówi, że żałuje... Ale to już nie pierwszy raz. Kompletnie nie wiem co robić hmm

10

vinnga napisał/a:

Vinnga

a co w przypadku kiedy pojawia sie dziecko ? Czesto tak jest ze taka kobieta ,ktora byla atrakcyjna ,na codzien zadbana , chodzila do pracy ,miala czas na znajomych na swoje pasje i powiedzmy niezalezna nagle staje sie przyslowiowa kura domowa ,ktora nie ma na nic czasu ,bo zajmuje sie malenkim dzieckiem ,pieluchy,kupki,kaszki,spacerki z dzieckiem do tego trzeba pranie zrobic, posprzatac i cos  ugotowac ,wszystko jest na jej glowie nie ma pomocy od meza ,bo maz jest zapracowany ,wiec nie ma czasu ani na makijaz ani na to by atrakcyjnie wygladac od samego rana,nie ma czasu poprostu dla siebie,wieczorem wiec  pada z nog i wie ,ze nastepnego dnia czeka ja to samo i nagle staje sie ta szara myszka .Co wtedy ?

11

Ewzaj80: jeżeli związek jest udany to nawet najbardziej zapracowany mąż znajdzie trochę czasu, żeby kobietę w obowiązkach trochę odciążyć i ona wtedy ma chwilę dla siebie. Jeżeli związek udany nie jest to rezygnuje się z gotowania obiadków i sprzątania na rzecz dziecka i siebie smile

A całkiem serio: każdy przypadek jest indywidualny.  Kobieta, która wcześniej była zadbana, aktywna zawodowo i miała znajomych nie zostaje tego pozbawiona z racji urodzenia dziecka, chyba, że sama tego chce lub da się w taką rolę "wrobić". Oczywiście mam tu na myśli normalne macierzyństwo, zdaję sobie sprawę, że 3 maluchów w podobnym wieku lub niepełnosprawne dziecko moje teorie mocno podważają. Dziecko nie jest przeszkodą w pracy zawodowej (no, w każdym razie przerywa ją na krótko), nie przeszkadza w robieniu makijażu i w żadnym wypadku nie pozbawia znajomych, pod warunkiem, że są to ludzie bliscy a nie towarzystwo wyłącznie do imprezowania (no i jeśli młoda mama nie ogranicza swojego świata do tych przysłowiowych kupek)

Przeszłam przez etap kaszek, kupek, pieluch i spacerków i na żadnym etapie macierzyństwa nikt nie nazwał mnie szarą myszką. Jako samotna mama nie mogłam liczyć na pomoc męża, ale też została mi oszczędzona frustracja, że mężczyzna, na którego pomoc teoretycznie powinnam liczyć jest bezużyteczny. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że odkąd zostałam mamą jestem kimś ciekawszym - bardziej dorosła, bardziej pewna siebie, wojownicza i przekonana, że zawsze sobie poradzę...

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » zazdrosna żona jak się od tego uwolnić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024