jak poradzić sobie z samobójstwem brata? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » jak poradzić sobie z samobójstwem brata?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: jak poradzić sobie z samobójstwem brata?

11 go stycznia mój brat popełnił samobójstwo ,powiesiłsie .Zawsze byl dokladny we wszystkim co robil ,takze w tym,zrobil to tak by odciąć sobie droge odwrotu,żeby sam sobie nie mógl  pomoc,sam związał sobie ręce nogi,zrobił to na połączonych paskach na drzwiach,pani prokurator powiedziała,ze  prze 17 lat swojej kariery nie widziala czegos podobnego,miał depresje,byl po rozwodzie krotko,ale choc wczesniej miał kochamke ,tak naprawde niewiadomo o co mu chodzilo,dlaczego?mogł zacząć nowe życie ,bratował wciaż dawała mu znaki,że jest gotowa mu wybaczyc ,kocha go wciąz,a on>>byl bardzo zamknięty ,nie lubil sie otwierać,bardzo przezywam śmierc brata i niewiem jak mam dalej zyć,wspieram bratanice,bratowa jak moge ale ciężko mi chodzić tam,

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak poradzić sobie z samobójstwem brata?

Bardzo ale to bardzo współczuję tobie tego co teraz przechodzisz, niestety niewiele ulżą ci pewnie moje słowa. Twój brat wybrał sam swoją droge, jego depresja była zbyt silna pokonała go, niestety zostajemy z bólem my tutaj na ziemi i musimy radzić sobie. Ból chyba będziesz odczuwał zawsze, to normalne ale z czasem będzie on mniej ostry. Staraj się żyć powolutku dzień po dniu, pomyśl brat mimo iż sam nie mógł znieść życia na pewno pragnął byś ty był szczęśliwy, żebyś dał rade pomógł rodzinie i sobie i bratanicy . Twoja bratanica będzie potrzebować autorytetu wujka, musisz choćby dla niej znależć siły żeby podnieść się w bólu. Twój brat żyje w niej , jest jego częścią na pewno , Jacku warto spróbować i żyć. Nie do tyłu pytając dlaczego, ale do przodu. Jeśli depresja da ci się mocno we znaki i będziesz czuł że jest z tobą żle nie wachaj  się i udaj się po pomoc i wsparcie do psychologa i daj szanse na uratowanie siebie.

3

Również bardzo ci współczuje i uważam że powinnaś skonsultować się z psychologiem , który na pewno pomoże ci zacząć racjonalnie myśleć ... Tak jak różyczka uważam , że twój brat podążył własną drogą.
Zgadzam się z różyczką - TY NADAL ŻYJESZ , CHODŹ TWOJEGO BRATA JUŻ NIE MA ....

4

bardzo ci wspułczuję, ale nie możesz się poddac, musisz znaleźc w sobie siłe aby życ dalej, całe życie przed tobą. Dobrze,że napisałeś na forum, słowa otuchy napewno cię podniosą na duchu.
Zgadzam się z dziewczynami powinieneś udac się do psychologa bez względu czy masz depresje czy nie ponieważ śmierc bliskiej osoby zawsze się mocno przeżywa, dlatego życzę ci dużo siły żebyś nie popadł w depresję oraz chęci do życia.
Wierze,że masz na tyle siły w sobie aby sobie z tym poradzic.

5

pewnie teraz najbardziej potrzeba Ci rozmowy, po to, zeby nie zamykac sie z tym w sobie. Wsparcie wzajemne  w rodzinie jest w takiej sytuacji nieocenione, ale czasem po prostu najlepiej porozmawiac z kims obcym. Rozmowa, czas i jezeli wierzysz w Boga to modlitwa sa teraz dla Ciebie najwiekszym wsparciem...

6

Przykro mi... rozumiem, że jest Ci bardzo ciężko. Wiem, że nigdy nie zapomnisz brata jednak musisz się z tym pogodzić. Zapewne potrzeba będzie trochę czasu zanim to zrozumiesz. Musisz uszanować jego wybór, niewątpliwie było mu ciężko a wybierając samobójstwo chciał sobie ulżyć. Staraj się w miarę możliwości spędzać czas z ludzmi, czy to w domu, w pracy/szkole, z przyjaciólmi byle tylko jak najmniej czasu spędzać sama. Jeśli poczujesz taką potrzebę wybierz się do psychologa na rozmowe, bo oni zawsze potrafią w jakiś sposób pomóc. Jak wszystkie tutaj ja też wierzę, że dasz sobie z tym radę...

7

Twój brat to całkiem inna osoba niż ty i nie daj się zwieść na taką samą drogę jaką wybrał on. Musisz być silny i żyć dniem dziesiejszym. O bracie zawsze będziesz pamiętać, bo inaczej się nie da, ale spróbuj uczyć się na jego błędach.

8

jacek 08101965 wybacz moją pomyłkę i zwrot "sama".

9

Jacku, tak bardzo wiem, co czujesz, niestety... Nigdy bym sie nie spodziewala, ze moj brat sam sobie wybierze takie "rozwiazanie"... To swieze rany... Czy dzisiaj juz jest lzej?? Moj brat, mogl sie ratowac, ale nie zrobil tego, on tez dobrze wiedzial, co zrobic zeby sie tym razem udalo, poniewaz to jego trzecia proba sad Probowalam pomoc, ale niestety czegos zabraklo, za malo dalam z siebie, tak mysle... Tak bardzo za nim tesknie, sesje z psychoterapeta nie daja za wielkiego efektu... Pisze do brata listy w notesie, wszystko to co chcialabym zeby wiedzial, ale i tak czuje niedostyt zwiazany z jego brakiem, bylismy blisko, a mimo to przegapilam cos, a on nie zostal tu ze mna, chocby ze wzgledu na mnie... Ide spac, dobranoc

10

Straszne jest to... Nie wiem co powiedzieć. Współczuję... Nie wiem co mogło go popchnąć do tak desperackiego kroku... Masz rację mogł zacząć wszystko od nowa. Życie pisze nie takie scenariusze i jakoś z tego ludzie wychodzą i potrafią się uśmiechać. Ale ja go staram się zrozumieć. Czasami jest tak że człowiek czuje w sobie tyle beznadziejności że nie widzi nic poza własnymi wadami... Ale to powinno nas wszystkich nauczyć że tak naprawdę ludzie są słabi...że przyjaciele są potrzebni, że należy rozmawiać a nie zamykać się w sobie. Współczuję jeszcze raz. Trzymaj się, jakoś to będzie. Pamięć o nim napewno zawsze się będzie tliła w sercach bliskich...

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » jak poradzić sobie z samobójstwem brata?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024