Odzyskać miłość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Odzyskać miłość

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Odzyskać miłość

Witam,
Temat nienowy, ale mam pytanie do kobiet, jak odzyskać narzeczoną?

Byliśmy ze sobą 2 lata, zaręczyliśmy się, ona niedawno uświadomiła sobie, że mnie nie kocha i chce żebyśmy zostali przyjaciółmi, bo jej mimo wszystko zależy na mnie.
To moja wina, bo pozwoliłem jej żeby czuła się jak moja matka o nie kobieta, zatraciłem swoją męskość i stanowczość, czuła że jej nie wspieram. Wiem, że muszę zmienić w sobie te cechy i robię to nawet dla samego siebie, bo zapomniałem, że najważniejsze to kochać siebie. Myślałem, że o nią dbam a tak na prawdę pokazywałem swoją słabość a ona nie chce słabego faceta.
Ona jest niezwykle ogarnięta życiowo, zaradna i silna, ale potrzebuje czułości i wsparcia, czego ja jej nie zawsze dawałem.

Jak sądzicie co powinienem zrobić, żeby ją odzyskać? Lepiej pokazywać, że się zmieniłem i warto ze mną być czy lepiej pokazać, że mi nie zależy już, zerwać kontakt i liczyć że obudzi się w niej tęsknota?

pozdrawiam i dziękuję za rady

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Odzyskać miłość

Nie jestem pewna, czy są realne szanse na powrót do tego związku..
Raczej powinieneś wyciągnąć wnioski dla siebie na przyszłość.
Osobiście, jak mi się zdarzało przestać w facecie widzieć faceta, to nigdy już z powrotem ten obraz nie powrócił...

3

Cześć, ja swojego chłopaka kiedyś też widziałam w zupełnie innym świetle. Pomogło zdystansowanie się obydwu stron. Nie staraj się przez pewien czas szukać kontaktu na siłę. Wykorzystaj ten okres na pracę nad sobą. Zastanów się co jest powodem Twoich złych nawyków, bo zapominanie o sobie, zazdrość itd. to negatywne emocje. Postaraj się pomyśleć, jak mógłbyś postąpić inaczej gdybyś wrócił do tamtych chwil. Nie nastawiaj się na pewno na to, że Twoim głównym celem jest zdobycie jej na nowo, przede wszystkim pracuj nad własnym charakterem, a na pewno to zaowocuje w relacjach z ludźmi.

4 Ostatnio edytowany przez salamander68 (2016-04-05 08:32:31)

Żeby Twoj obraz zmienił się w jej oczach, to po pierwsze bierzesz na klatę rozstanie. Dziękujesz jej za wspólne chwile, mówisz "OK, rozumiem, szanuję Twoją decyzję." I KONIEC! Nic nie proś, nie pisz, nie wyjaśniaj, nie przepraszaj. Każde takie coś to gwóźdź do Twojej trumny. Masz się zdystansować, zniknąć z jej pola widzenia. Masz odbudować swoją pozycję jako faceta. Sam już zauważyłeś, że spadłeś i straciłeś w jej oczach. Przez ten czas pracuj nad sobą, jak napisała Rytta. Jeśli przyjdzie odpowiednia pora, to spotykaj się też z innymi kobietami (nie piszę tu o wskakiwaniu do łóżka). Masz stać się znów mężczyzną. Ale to jest kwestia kilku miesięcy. Nie licz na szybką akcję, bo wtedy jeszcze szybciej wylecisz w kosmos i nie będzie co zbierać. Więc po pierwsze nie nastawiaj się na powrót, po drugie napraw/popraw siebie. Żyj swoim życiem. A ona to na pewno zauważy. I bądź gotów na wszystko.

5

Dzięki za rady. Postaram się tak zrobić, popracować nad sobą, ciężka praca mnie czeka.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Odzyskać miłość

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024