Jak dotrzeć do introwertyczki? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak dotrzeć do introwertyczki?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez Kamil_1986 (2016-03-20 23:08:27)

Temat: Jak dotrzeć do introwertyczki?

Witam,
Potrzebuje waszej rady drogie netkobitki/netfacaceci.

Poznałem ponad miesiąc temu bardzo sympatyczną dziewczynę przez jeden z internetowych portali. To dość niezwykła osoba. Typ 24 letniej studentki ASP, introwertyczki, która jednocześnie jest bardzo ładna i ułożona, ale ma jakąś nie do końca zrozumiałą dla mnie awersję do związków. Wiem, że miała już jakiś chłopaków w wieku nastoletnim, ale nie ułożyło się. Potem skupiła się na studiach, w międzyczasie przeszła kilka dość powaznych operacji i zupełnie odcięła się od tematu związków. Na domiar złego 3 lata temu rozstali się jej rodzice, a jej matka ma żal do niej, że nie poparła jej w sprawie rozwodowej. Wiem, że dziewczyna dużo przezyła, ale przez to też jest silniejsza. Tylko mam wrażenie, że wybudowała odookoła siebie mur, przez który lubi zaglądać, ale nikogo nie wpuszcza do środka.

Przeprowadziłem się 2 tygodnie temu do Wrocławia, gdzie i ona mieszka. Podyktowane to było zmianą pracy, ale nie ukrywam, że chciałem też zblizyć się do niej. No i w końcu udało się ja namówić na spotkanie. Okazało się, że jest niemal taka jak ją sobie wyobrażałem, a nawet lepiej! Trochę nieśmiała, ale uśmiechnięta, wesoła. Szybko przełamaliśmy lody i spacerując po mieście czułem, że między nami jest coś więcej niż tylko zwykła znajomość. Wyraźnie dawała mi to do zrozumienia dotykając mnie, czy ocierając w żartach o mnie. Choć planowałem spotkanie na 2 godziny, to spędziliśmy razem ze sobą prawie 5 godzin. Nie dała się jednak odprowadzić, ale za to poczekała ze mną na przytanku tramwajowym 15min, choć wcale nie musiała. Pożegnaliśmy się ciepło całusem w policzek i lekkim objęciem. Byłem bardzo zadowolony ze spotkania, co też chyba niepotrzebie  ( za szybko )dałem jej do zrozumienia w smsach pod wieczór tego dnia. Chciałem się z nią umówić na kolejne spotkanie, ale w związku z tym, że pisze teraz prace magisterską i chodzi na uczelnie, trudno było cos ustalić. Cały czas utrzymujemy ze soba kontakt internetowy, nie raz rozmawiajac od południa do 2 w nocy non-stop. Odczekałem 2 dni i zaproponowałem kolejne spotkanie. Tym razem odmówiła zasłaniajac sie nieciekawa pogodą. Wielokrotnie proponowałem rozne inne rozwiazania, kino, wspólne bieganie, czy nawet zapraszałem do siebie. Niestety za każdym razem grzecznie odmawiała. W końcu zadałem jej pytanie, czy chce się ze mną jeszcze spotykać. Usłyszałem od niej "powiem Ci inaczej, moje podejście do związków znasz chyba, chłopaka nie szukam, ale miło się spotkac i miło czas spędzić, a na prawde miło było i na spacer chętnie się wybiorę. Ja niczego na siłę nie chce, ale też niczego nie wykluczam".

Zbaraniałem po tym tekście. Niby chetnie pojdzie ze mną na kolejny spacer, a jednocześnie bombarduje każda moją propozycje spotkania... W naszych rozmowach wyraźnie dawała mi do zrozumienia, że odpowiadam jej pod wieloma względami, że rozmawia obecnie tylko ze mną. Dawałem jej tez do zrozumeinia, kogo ja szukam i chyba trochę za bardzo przesłodziłem jej, bo idealnie wpasowuje się w mój gust. Nawet zainteresowania mamy podobne. Ona jednak trzyma dystans. Nie znam do dziś jej adresu zamieszkania, na FB nie zaakceptowała mojego zaproszenia, choć już się przeciez znamy.

Wiem, że na jakieś deklaracje jest za wczesnie, ale czemu teraz tak się wzbrania przed kolejnymi spotkaniami, a jednocześnie nie może wytrzymac bez rozmów ze mna przez Internet codziennie? Jak do niej dotrzeć.. otworzyć ja na siebie? Jak przełamac jej bariere introwertyzmu i nieśmiałości?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak dotrzeć do introwertyczki?

Jak ktoś chce się spotykać, to nie trzeba go namawiać na kolejne spotkania (co innego z pierwszym). Nie ważne jakim się jest. Też jestem introwertyczką i jak mi się chłopak spodobał, to nie było problemu. A Twoja znajoma, najwidoczniej zostawia soboe furtkę otwartą " Ja niczego na siłę nie chce, ale też niczego nie wykluczam". To jest bardzo egoistyczne zachowanie, moim zdaniem.

3

Jak do niej dotrzeć? Dotarłeś.

Dziewczyna dobrze wie, czego jej potrzeba. Ty jednak chcesz przełamywać jej bariery, czyli masz w nosie to, co wiesz i o niej, i o jej doświadczeniach, i o jej decyzji.

Znacie się ledwie miesiąc a Ty chcesz usłyszeć jej deklarację. Wejdź pod bardzo zimny prysznic, ochłoń.

4 Ostatnio edytowany przez Kamil_1986 (2016-03-20 23:17:58)

No ja też wychodze z podobnego założenia. Jestem tylko zmieszany, bo ona zaprzecza sama sobie. Niby chce się spotkac na kolejny spacer, a jednocześnie ciągle mi odmawia od kilku dni. Kiedy w jednej z rozmów napisałem, że nie będziemy już tak intensywnie rozmawiać ( mamy swoje obowiązki ), to spytała tak nagle ze zdziwieniem: "To nie będzie już kolejnego spaceru?".

Czy to jakaś gra? Chce mnie sprawdzić na cierpliwość? A może po porstu tak bardzo boi się zaangazować, że choć chciałaby... to zapiera się rękoma i nogami.

Co proponujecie zrobić z tym?

5

Wielokropek - ja nie chce żadnej deklaracji. Chce tylko rozwiązać sprawę tego czy ona rzeczywiście chce rozwijac tą relacje, czy mam sobie odpuścić. Jej zachowanie jest sprzeczne.

6

Kamil kojarzę Twój poprzedni wątek i związek gdzie o ile sie nie mylę dziewczyna dała Ci w któryms momencie do zrozumienia, ze za bardzo wokół niej latałeś i nie dałeś nawet przestrzeni by mogła poczuć ze jej zależy na Tobie, tęskni i przez to ze nadskakiwales na maxa poczuła sie zbyt pewnie i przestała starać. Podobno we wszystkim jest ziarno prawdy. Czy aby w obecnej sytuacji nie wykazujesz tez tendencji do przesady w zabieganiu o dziewczynę? Znacie sie krótko bo miesiąc a Ty już w dużej mierze z jej powodu przeprowadziłes sie do innego miasta?!  Po pierwszym spacerze zasypales ja sweetasnym smsami i dałeś do zrozumienia ze kogoś takiego szukasz. Powiem Ci ze nawet nie będąc osobą z urazem do związków po takim nadmiernym nadskakiwaniu u progu znajomosci zaczęłabym Ciebie nieco unikać i starałabym sie  schłodzić znajomość z obawy ze mam do czynienia z desperatem. Być może ona poczuła podobnie ale nie skreśliła Cię jeszcze całkowicie stad opcja spaceru wciąż pozostała a ona poobserwuje z kim ma do czynienia. Ja rozumiem ze po nieudanym związku chciałbys wkoncu znaleźć swoje szczęście ale nie na sile i nie na wariata Kamil.

7

Oboje chcecie się spotkać, jednocześnie wedle Twych słów, odrzuca kolejny termin. Rozwiązaniem jest zadanie pytania "Kiedy spotkamy się?".

8

Feniks - napisałem, że przeprowadziłem się z powodu pracy. Gdy rozpadł się mój poprzedni związek, zmieniłem prace i trudno byłoby mi codziennie dojezdzac po 60km z mojego miasta do Wrocławia, dlatego tez taki ruch. Nie ukrywam, że poznałem ta dziewczyne, bo szukałem nowych znajomosci w tym mieście. Nie przeprowadziłem się tu dla niej. Korzystam z tego, że jestem na miesjcu, a to różnica.

Nie szukam za wszelką cene "zastępstwa" za moją ex dziewczynę. Po prostu po tamtym zwiazku nie chce zamykac się w sobie i obwiniać. Można dostac jakies depresji wink Poznałem ta dziewczyne i co z tego wyjdzie to wyjdzie. Nie spotkałem jeszcze na swojej drodze takiego charakteru, dlatego tu pytam co o tym myślicie.

9

Kamil_1986 napisał/a:

(...) pytam co o tym myślicie.

Ochłoń. Wyluzuj. Zwolnij tempo.
Znacie się ledwie miesiąc.

10

Kamil_1986 napisał/a:

Przeprowadziłem się 2 tygodnie temu do Wrocławia, gdzie i ona mieszka. Podyktowane to było zmianą pracy, ale nie ukrywam, że chciałem też zblizyć się do niej. No i w końcu udało się ja namówic na spotkanie.

Jak dla mnie ten fragment wskazuje dobitnie ze przeprowadziles sie tu i dla pracy i dla niej co (pomijac oczywiscie wzgledy zawodowe) biorac pod uwage staz znajomosci i to internetowej na tamten moment jest dziwne.Ale rob jak uwazasz. Ja nie twierdze ze powinienes zyc w zalobie po ex przez lata ale angazowac sie w  nowe znajomosci majac spokojna i chlodna glowe a nie rozkminiac po mscu co z tego bedzie i oczekiwac niemalze jasnych deklaracji.

11

W sumie macie racje. Za wcześnie na to by analizować to wszystko. Po prostu my faceci widzimy sprawę jasno. Po literze A jest litera B. U kobiet występuje jeszcze słowo "może"... i to nas gubi tongue.

12

Muszę Cię zmartwić. To nie kwestia płci. Ona nie jest desperatką, by decydować teraz, zaraz, bo Ty tego chcesz, że ma być to związek na całe życie.

13 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-03-21 00:02:23)

Mnie uderzył w tym o napisales ten natłok propozycji.  Dziewczyna trzyma dystans a ty - może kino, może spacer, może to, może tamto, może owamto. Jak ktoś CHCE się spotkać to bez znaczenia jest czy to będzie kino, czy lody w grudniu!

Jak nie chce się spotkać z facetem to nie ma znaczenia, czy nie chce iść z nim do parku czy do kina ;P

A jak chce to nawet w ulewę spacer będzie atrakcyjny tongue

Dziewczyna daje ci bardzo jasne sygnały, a ty stajesz na uszach żeby jeszcze ten dystans powiększyć-  po każdej odmowie on się zwiększa..

14

Heh, macie racje. Odpuszcze sobie analizowanie wink. Widzę, że trochę bardziej emocjonalnie do tego podchodzicie niż ja sam tongue

Ten gif poniżej dobrze prezentuje temat jaki poruszyłem:

http://www.wykop.pl/cdn/c3201142/commen … JDVnSs.gif

big_smile

15

Kamil_1986 napisał/a:

Heh, macie racje. Odpuszcze sobie analizowanie wink. Widzę, że trochę bardziej emocjonalnie do tego podchodzicie niż ja sam tongue

Ten gif poniżej dobrze prezentuje temat jaki poruszyłem:

http://www.wykop.pl/cdn/c3201142/commen … JDVnSs.gif

big_smile

Tu nie chodzi o odpuszczenie analizowania. Ty odpuść osaczanie Jej. Prawidłowo powinno być tak: proponujesz jej coś, ona odmawia, Ty próbujesz po raz drugi, skutek ten sam, zamykasz temat. A nie milion propozycji. Jeśli nawet ona coś rozważała w Twoim kierunku to nie zdziw się, że wystraszyłeś ją tą nachalnością i desperacją.

16

Nieśmiali introwertycy (szczególnie po przejściach) to takie płochliwe zwierzątka, do których trzeba podchodzić bardzo powoli, stopniowo je oswajając i uważając na wszelkie gwałtowne ruchy, które mogłyby je spłoszyć. Jej zachowanie nie jest sprzeczne. Ona po prostu chciałaby, ale ty cały czas ją płoszysz. Jeśli ci na niej zależy, to daj jej czas. Na razie pozostańcie przy internetowej znajomości. Za jakieś 2 tygodnie spytaj o spotkanie, jak odmówi, to za kolejne parę tygodni znowu.

17

Olej księżniczkę to wróci w podskokach.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak dotrzeć do introwertyczki?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024