nieśmiałość do nowo poznanych ludzi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » nieśmiałość do nowo poznanych ludzi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez yvette (2010-01-08 21:54:16)

Temat: nieśmiałość do nowo poznanych ludzi

hej wink nie wiem czy dobrze umieszczam temat z góry mówię
Mam problem dotyczący mojej nieśmiałości . Dostałam zaproszenie od mojej Olci na 18 urodziny nie bardzo jest mi jej odmówić bo powiedziała ze się nie wykręcę i ze jak nie przyjdę to mi tego nie daruję tylko problem polega na tym ze ja jestem bardzo nieśmiała a tam będą nowi ludzie których kompletnie nie znam a jak w poprzednich postach pisałam mój wygląd pozostawia wiele do życzenia i ja po prostu nie akceptuję siebie a skoro ja tego nie robię to zapewne inni tez nie będą mnie akceptować . Poradźcie co mam zrobić alby poczuć się pewniej . Może któraś ma jakieś rady dotyczące wyglądu tzn jakie ciuchy ubrać alby zatuszować różne defekty . Dziękuję z góry za pomoc wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nieśmiałość do nowo poznanych ludzi

Jeśli koleżanka wie, ze jesteś nieśmiała to poproś ją, zeby przedstawiła Cię kilku osobom i powiedziała kilka słów, może rozpoczęła rozmowę, którą potem mogłabyś z daną osobą kontynuować i jakoś się potoczy. A jeśli chodzi o ubiór to najpierw zapytaj koleżanki, czy obowiązuje strój taki na luzie czy bardziej elegancko itp. I ubierz się stosownie do tego, co Ci powie.Pozwól sobie na makijaż, pomaluj paznokcie i baw się dobrze wink

3

Do pioruna wszędzie nieśmiałość, nieśmiałością goni:)  A tak na serio- wiele osób jest dzisiaj nieśmiałych, jeszcze więcej jest osób niepewnych siebie, a jeszcze więcej ładnych dziewczyn, które mają niebotyczne kompleksy względem swojego wyglądu - i zdaje mi się, że ty jedną z takich dziewczyn właśnie jesteś.
Głowa do góry i nie bać się ludzi

4

Piszesz że taka nieśmiała jesteś, zaręczam Ci że połowa osób będących na tej imprezie mówi o sobie to samo:)
Po prostu bądź sobą, uśmiechnij się a wszystko będzie dobrze:) Nie ma co panikować na zapas:)

5

Musisz uwierzyć w siebie. Może jest tak, że ludzie cię lubią i chcą poznać, a ty ze względu, że nie akceptujesz siebie nie dajesz im takiej szansy. Nie musisz od razu zagadywać do innych, po prostu jak ktoś podejdzie to rozmawiaj, baw się;)
Powodzenia i miłej zabawy;)

6

Czasem łatwo powiedzieć " uwierz w siebie" ale tak naprawdę trudno to zrobić. Jesteśmy tylko ludźmi i każdy z nas ma wady. Jednak Ty koncentrujesz się na tych złych. Spróbuj znaleźć u siebie jakąś dobrą cechę zarówno wewnętrzną jak i zewnętrzną i wyeksponuj ją. To pomoże Ci podbudować się i uśmiechnąć. A co do nieśmiałości - mam to samo. Choć trochę staram się nadrabiać ją swoją otwartością ( "cześć, jestem Kasia a Ty? ) to i tak w większości przypadków po prostu nie potrafię się odezwać. I to mimo tego, że ludzie, którzy mnie znają twierdzą, że jestem bardzo śmiała i wręcz czasem bezczelna ( jak ja coś palnę... ).

7

XxXpatrzK... napisał/a:

hej wink nie wiem czy dobrze umieszczam temat z góry mówię
Mam problem dotyczący mojej nieśmiałości . Dostałam zaproszenie od mojej Olci na 18 urodziny nie bardzo jest mi jej odmówić bo powiedziała ze się nie wykręcę i ze jak nie przyjdę to mi tego nie daruję tylko problem polega na tym ze ja jestem bardzo nieśmiała a tam będą nowi ludzie których kompletnie nie znam a jak w poprzednich postach pisałam mój wygląd pozostawia wiele do życzenia i ja po prostu nie akceptuję siebie a skoro ja tego nie robię to zapewne inni tez nie będą mnie akceptować . Poradźcie co mam zrobić alby poczuć się pewniej . Może któraś ma jakieś rady dotyczące wyglądu tzn jakie ciuchy ubrać alby zatuszować różne defekty . Dziękuję z góry za pomoc wink

Też jestem trochę nieśmiała, ale nadrabiam uśmiechem. Bo nic nie przełamuje lodów tak, jak szczery uśmiech smile.
Nie wiesz jak zacząć rozmowę? Może to się wyda banalne i oklepane, ale możecie trochę ponarzekać na pogodę. Nic tak nie zbliża ludzi, jak wspólne narzekanie big_smile.
To, że nie znasz tych ludzi, nie znaczy, że masz ich unikać czy coś. Poproś swoją koleżankę, żeby ci wcześniej trochę o nich opowiedziała. Może okaże się, że macie wspólne zainteresowania?
A jeśli chodzi o wygląd, to oczywiście możesz zrobić sobie delikatny makijaż i ubrać się szałowo, ale pamiętaj, żebyś się w tym dobrze czuła wink.
(jeśli chodzi o tuszowanie ewentualnych mankamentów, to musiałabyś napisać, co chcesz zatuszować, a wtedy ci pomożemy smile )

8

Ja też jestem bardzo nieśmiałą , gdy poznaje nowych ludzi zazwyczaj siedzę cicho , tak jakbym bała się cokolwiek powiedzieć . Niestety to jest silniejsze ode mnie . Tak jakbym bała się ośmieszenia!

9

Ja czasami mam odwrotnie: Jak poznaję nowych ludzi, to nawijam jak najęta sad. Chyba więc lepiej, kiedy się milczy wink

10

hej wink) muszę wam powiedzieć ze było super hihi  wbrew pozorom rozkręciłam się ;p i nawet gadałam tańczyłam praktycznie przez cały wieczór z takim Tomkiem ;p i co dziwniejsze ja pierwsza zagadałam a on mnie potem tylko wyciągała na parkiet a na sam koniec uściskał mnie i powiedział ze nie może doczekać się już kolejnego spotkania . Fajnie było wink a wiec wniosek z tego ze nieśmiałość można przełamać jeśli tylko się zechce . Teraz już wiem ze dzięki otwartości i pewności siebie dużo można zyskać i jeśli siebie zaakceptujemy to otoczenie również to zrobi . Pozdrawiam wszystkich trzymajcie się ciepło wink

11

Dokładnie. Jak juz ktos napisał - pewnie niejedna osoba jest tak nieśmiała. I uważam, że spora część ludzi, w takich sytuacjach czuje się skrępowana i niepewna siebie. To normalne. smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » nieśmiałość do nowo poznanych ludzi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024