Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Odkąd pamiętam zawsze chciałam mieć taką pracę, która będzie dawała innym ludziom coś fajnego. W tym roku kończę turystykę i chciałabm bardzo zacząć moją kareirę od pracy w biurze podróży. Czy któraś z Was pracuje może w biurze podróży i mogłaby mi coś opowiedzieć więcej jak to wygląda ? Bo ja wyobrażam sobie to tak, że paca w biurze podróży to pzrede wszytski dużo kontaktów i rozmów z pośrednikami hoteli , wycieczek itd z różnych krajów, ciągły kontakt z angielskim i mam nadzieje włoskim bo taki umiem jeszcze No i od czasu do czasu jakaś podróż w tę czy we wtę po różnych krajach w celach służbowych. Czy bardzo się mylę ? Czy właśnie tak wygląda praca w biurze podróży ?
Hej, to o czym Ty piszesz to praca u TO, a niwe w zwykłym biurze opdróży. W normalnych biurach agencyjnych masz największy kontak z klientem bezpośrednio, doradzasz, oferujesz, starsz się zaspokoić marzenia o cudownych wakacjach - ja tak pracuję. Raczej kontaktu z hotelami nie masz, to załatwia TO - ty sprzedajesz jego oferty.
Jeśli chciałabyś bardzo pracowac jako organizator, to przygotuj sie na to, że zanim dopuszcza Ciedo stanowiska managera jakiegoś kierunku, musisz sie jeszcze wiele nauczyć, studia turystyczne to tylko papier i nia daja żadnej wiedzy do pracy.
Druga sprawa jest tak, że siedziby TO sa najczęściej w Warszawie, niektórzy maja tez swoje oddziały na Śląsku, ale większość jest w Warszawie - a Ty skąd jesteś?
Pamietaj też że turystyka to dość zamkniety światek i pracownicy najczęściej sie wymieniają, przechodzą z jednych firm do innych... nowej osobie nie bedzie łatwo - ale próbuj bo praca daje wiele satysfakcji i ja uważam, że to jedna z najciekawszych branż ![]()
W razie pytań jestem do dyspozycji, o pracy To tez mam jakies pojecie to moge cos podpowiedzieć ![]()