Obrażeni rodzice - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Obrażeni rodzice

Witajcie, mam taki problem gdyż ostatnio w kłótni z moim chłopakiem powiedziałam na jego rodzinę, że są nowobogaccy. Jest mi z tym źle, ehh chciałam powiedzieć to do niego, gdyż mój partner czasem tak się zachowuję, to znaczy unosi się swoją dumą i udaje panicza ile to oni nie mają a wyszło, że powiedziałam na całą rodzinę.
Chciałabym przeprosić jego rodziców ale też pech chciał, że zmieniłam ostatnio telefon i szlag trafił mi większość numerów. Pytałam swojego chłopaka by podał mi numer to powiedział,  że na razie nie bo nie chcą ze mną rozmawiać, przynajmniej mama - więc zostaje mi tylko napisać wiadomość na portalu społecznościowym.  Dodam, że ostatnio rzadko się widuje z nim więc też nie mam możliwości żeby tam pojechać.

Jak myślicie czy to byłoby dobre rozwiązanie? Wiem że nie powinnam czepiać się rodziców ale zrobiłam głupotę

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Obrażeni rodzice

Nie ma mowy!!!!! Wydaje mi się, że mogliby to odebrać jako brak szacunku i jako wyjście, że napisałaś im wiadomość od niechcenia. Jeśli chłopak rzeczywiście mówi, że rodzice nie są gotowi na rozmowę, to daj im czas. Nic na siłę, są dorośli, starsi od Ciebie, a Ty powinnaś darzyć ich szacunkiem. Poczekaj kilka dni, jeśli Twój chłopak nie będzie miał żadnych wieści odnośnie do całej sytuacji, to ponów prośbę. Powiedz na spokojnie, że masz ogromne wyrzuty sumienia, jest Ci głupio i bardzo zależy Ci na oczyszczeniu atmosfery. Poproś o numer telefonu albo nawet poproś, żeby z Tobą pojechał i też uczestniczył w rozmowie.

3 Ostatnio edytowany przez scarystuff (2016-01-07 01:31:50)

.

4

Anaszka napisał/a:

Witajcie, mam taki problem gdyż ostatnio w kłótni z moim chłopakiem powiedziałam na jego rodzinę, że są nowobogaccy. Jest mi z tym źle, ehh chciałam powiedzieć to do niego, gdyż mój partner czasem tak się zachowuję, to znaczy unosi się swoją dumą i udaje panicza ile to oni nie mają a wyszło, że powiedziałam na całą rodzinę.
Chciałabym przeprosić jego rodziców ale też pech chciał, że zmieniłam ostatnio telefon i szlag trafił mi większość numerów. Pytałam swojego chłopaka by podał mi numer to powiedział,  że na razie nie bo nie chcą ze mną rozmawiać, przynajmniej mama - więc zostaje mi tylko napisać wiadomość na portalu społecznościowym.  Dodam, że ostatnio rzadko się widuje z nim więc też nie mam możliwości żeby tam pojechać.

Jak myślicie czy to byłoby dobre rozwiązanie? Wiem że nie powinnam czepiać się rodziców ale zrobiłam głupotę

Anaszka, czy ty wyraziłaś swoją opinię o rodzinie chłopaka do niego, a on im to przekazał, czy też byli przy tym obecni jego rodzice?
Jeżeli poczuwasz się do winy, to moim zdaniem, powinnaś pojechać do nich i w bezpośredniej rozmowie ich przeprosić.
Przeprosiny przez telefon, albo przez portal społecznościowy byłby następną gafą. Tak uważam.

5

żyworódka napisał/a:
Anaszka napisał/a:

Anaszka, czy ty wyraziłaś swoją opinię o rodzinie chłopaka do niego, a on im to przekazał, czy też byli przy tym obecni jego rodzice?
Jeżeli poczuwasz się do winy, to moim zdaniem, powinnaś pojechać do nich i w bezpośredniej rozmowie ich przeprosić.
Przeprosiny przez telefon, albo przez portal społecznościowy byłby następną gafą. Tak uważam.

No właśnie w kłótni z nim mu to powiedziałam, a on to przekazał rodzinie. Eh poczekam z miesiąc dwa i wtedy może tam pojadę jeśli nie rozpadnie się nasz związek

6 Ostatnio edytowany przez BłękitnyPacyfik (2016-01-10 23:36:13)

On nie powinien takich rzeczy przekazywać dla rodziców. To jakiś maminsynek. Problem wywołał to niech teraz wyjaśnia. To co między sobą mówicie to są prywatne sprawy, a nie mamusi i tatusia.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024