Przyjaciółka opowiada swojej mamie o moich najintymniejszych sekretach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Przyjaciółka opowiada swojej mamie o moich najintymniejszych sekretach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Przyjaciółka opowiada swojej mamie o moich najintymniejszych sekretach

Witajcie!

Po raz pierwszy od półtora miesiąca spotkałam się z moją przyjaciółką, gdyż ja wyjechałam na studia do innego miasta. Znamy się od ponad trzech lat, więc zazwyczaj jestem w stanie przewidzieć jak się zachowa w danej sytuacji. Mam z nią taki problem, że gdy ja zwierzę się jej z moich sekretów, to ona po moim wyjściu z jej mieszkania idzie i mówi o wszystkim co usłyszała swojej mamie. I nie chodzi tu tylko o sekrety, ale nawet nasze zwykłe rozmowy i smsy. Już raz zwracałam jej uwagę, żeby tego nie robiła. Niby się zgodziła, ale wczoraj napisałam jej dość intymnego smsa, który miał być tylko dla niej. Myślałam, że zachowa to dla siebie, bo to naprawdę było coś co nie chciałam, żeby wyszło między nas dwoje. Rano coś mnie tknęło i zaczęłam się zastanawiać czy aby napewno dobrze zrobiłam pisząc go do niej. Umówiłyśmy się w resteuracji i było nawet przyjemnie, kiedy ona nagle zaczęła opowiadać o dziwnej reakcji jej mamy na mojego smsa, którego jej głośno odczytała. Byłam w szoku. Myślałam, że uszanuje moją prośbę. Zapytałam się jaka była na to wszystko reakcja jej mamy i odpowiedziała, że była zaskoczona i stwierdziła, że się zepsułam odkąd pojechałam na studia. Przyjaciółka ma żal do mnie i nawrzeszczała na mnie dzisiaj rano, że się do niej nie odzywam, że o niej zapominam, ale jak mam się odzywać, skoro o prawie wszystkim dowiaduje się zaraz jej mama! Doceniam to, że A. ma dobry kontakt z mamą i że o wszystkim ze sobą rozmawiają, ale pewne rzeczy należy zachować dla siebie. Doradźcie, co ja mogę w tej sytuacji zrobić? Jak mam się zachować?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przyjaciółka opowiada swojej mamie o moich najintymniejszych sekretach

To bardzo proste daniele powiedz jej ze w przyjazni najwazniejsze jest zaufanie i szczerosć i ze szkoda ci marnować tyle lat przyjażni ale nie odezwiesz sie dopuki nie bedziesz pewna czy mozna jej zufac i powiedz niech ona wybiera czy przyjmuje twoje warunki czy nie.

3

Mam podobną sytuację z tym, że nie jest to przyjaciółka a koleżanka. Dzisiaj zadzwoniła do mnie jej babcia; czasem rozmawiamy, pomogła mi kiedyś więc w tym nie widzę nic złego. Ale dziś zadzwoniła i zapytała czy nadal mam problemy ze zdrowiem. Kilka dni wcześniej mówiłam o tym tej koleżance, ale nie po to by rozmawiała o tym ze swoją babcią! Dziwnie się poczułam. Nie będę wspominać o jej o tej rozmowie, tylko teraz  będę już bardziej zastanawiać się nad tym o czym rozmawiam z P.

4

kumplowac się z nia dalej możesz... po prostu musisz ograniczyć przekazywane jej informacje. Ona wygada mamusi, mamusia jeszcze komuś.... narazie bynajmniej nie ma co ryzykować.
z reszta trochę dziecinna jest ta Twoja przyjaciółka ze lata z byle czym do swojej mamusi...
jak sytuacja się powtórzy pomimo tłumaczeń ze to co zrobiła jest nie fair to przejdź do drasycznych metod i wygadaj jej tajemnice...(albo skłam ze powiedziałaś o tym komuś a potem zapytaj się jej czy to fajne uczucie)

5

nie rozmawiaj z nia na osobiste dyskretne  tematy raczej neutralne dalekie od intymnej sfery nie bedzie miala zadnych newsow dla mamusi.jest bardzo dziecinna a  nawet niepoważna

6

Twoja 'przyjaciółka' dziwnie się zachowuje ! Nie powinna nikomu mówić o twoich intymnych tajemnicach jeśli sobie tego nie życzysz ! A w szczególności nie powinna ci opowiadać co na to powiedziała jej mama !
Żałosne i nie dojrzałe zachowanie.  Ja na twoim miejscu ograniczyła bym nieco kontakt z  nią . Przestań jej się zwierzać ...

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Przyjaciółka opowiada swojej mamie o moich najintymniejszych sekretach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024