Rozczesanie moich włosów to jakaś porażka! POMOCY! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Rozczesanie moich włosów to jakaś porażka! POMOCY!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Rozczesanie moich włosów to jakaś porażka! POMOCY!

Witam.
Mam straszny problem z rozczesywaniem włosów. Otóż: kiedy je myję (około 2-3 razy w tygodniu) to raczej potem używam suszarki. Jednak po jej użyciu mam włosy pusz. i to okropnie... a następnego dnia napewno nie uda mi się ich ułożyć czy związać. Próbuję też ich nie suszyć, ale wtedy mam włosy pokręcone (loki jak z lokówki) a jak je rozczeszę to też ten sam scenariusz- nie uda mi się ich ułożyć czy związać. Co robić?! Używam coraz to bardziej specjalistycznych produktów ale to tylko pogarsza sprawę. Włosy na szczotce też zostają i to w dużych ilościach...

P.S. Mam włosy za ramiona. Takie długie. Choć nawet je przycinam, nic to nie daje sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozczesanie moich włosów to jakaś porażka! POMOCY!

Kochana, próbowałaś olejku arganowego? Czystego, bez dodatków? Na mokre włosy nakładasz, dopiero potem suszysz. W ogóle suszenie suszarką też bym odstawiła jeśli to możliwe. A przynajmniej wtedy kiedy masz więcej czasu, pozwól im samym wyschnąć. W przy rozczesywaniu też jest prosta metoda - złap w garść włosy w połowie długości, dość mocno przytrzymaj i dopiero rozczesuj od dołu. Po kawałeczku zawsze idziesz od tych partii najbardziej na dole, to pozwala unikać wyszarpywania całego włosa przez kołtun na jego końcu. Dodatkowo radzę zrobić badania tarczycy, na wszelki wypadek sprawdź czy mocne wypadanie nie ma na pewno nic wspólnego z problemami zdrowotnymi.

3

Kreconych wlosow sie nie czesze na sucho. Jezeli juz to tylko grzebieniem o bardzo rzadkich zebach. Czesac je nalezy na mokro i pozostawic do wyschniecia naturalnie.
Suszenie suszarka wlosow lokowanych to w ogole pomylka, suszalka z dyfuzorem mozna nadawac wyglad wlosom falowanym co najwyzej.

4

Ja moje kręcone włosy czeszę co drugi dzień i to tylko po myciu:D

5

Używaj odżywki i czesz wilgotne przed suszeniem.

6

Może spróbuj się zaopatrzyć w szczotkę tangle teezer? Podobno działa cuda smile gdyby nie to, że niedawno ściełam włosy to już bym ją miała.

7 Ostatnio edytowany przez takajedna_5 (2015-08-20 16:38:57)

Polecam kupić szczotkę do włosów TANGLE TEEZER, ma świetną opinie, poczytaj.  W sieci można już ją kupić za 25zł, jednak stacjonarnie jest ona droższa.  Widziałam ją też w katalogu avon za 50zł. Dodatkowo polecam maskę do włosów firmy "mila" (mam bananową, nawilżająca, sprawdza się rewelacyjnie). Minus tego produktu jest taki, że może być ciężko dostępna, ja tą maskę zamówiłam w salonie fryzjerskim, więc Tobie tez proponuje się tam udać. Maska odpowiednio nawilża włosy i w 100% ułatwia rozczesywanie każdego rodzaju włosy. Gorąco polecam. W salonie zapłaciłam za nią 20zł (jest to duże opakowanie).

8

Kręcone włosy powinno się czesać tylko na mokro i najlepiej z nałożoną odżywką.

9

Ty masz problem z włosami! to co ja mam powiedzieć
Za każdym razem jak jestem u fryzjera słyszę-ja tego pani nie rozczesze proszę sama spróbować!!!!!!!!!!! mimo odżywek olejków masek i innych cudeniek moje włosy są tak splątane że jak dotąd nie było fryzjera który by tego dokonał.

10 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-08-23 21:56:06)

Też słyszałam, że kręcone włosy najlepiej czesać wilgotne. Tylko wiadomo delikatnie, by ich nie niszczyć. Najlepiej właśnie też z tego co wiem faktycznie grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami tak jak pisze Iceni. Ja mam proste włosy, ale też mam czasem problem z rozczesaniem, łatwo mi się włosy kołtunią. Co do suszarki, to nie u każdego da się nie suszyć, np u mnie w lato jeszcze czasem tak, ale tak to nie bardzo, bo inaczej by mi schły naprawdę długo, bo taki mam typ włosa, niby do ramion, ale schną mi bardzo długo, a potem mi zimno. Dlatego ja suszę włosy. Wprawdzie ciepłym nawiewem, ale na razie taki mam, a kiedyś kupię suszarkę też z chłodniejszym.

11

motylek75 napisał/a:

Ty masz problem z włosami! to co ja mam powiedzieć
Za każdym razem jak jestem u fryzjera słyszę-ja tego pani nie rozczesze proszę sama spróbować!!!!!!!!!!! mimo odżywek olejków masek i innych cudeniek moje włosy są tak splątane że jak dotąd nie było fryzjera który by tego dokonał.

Mam to samo, rzadko chodzę do fryzjera ale jak byłam jakiś czas temu, uczesałam włosy przed wyjściem dokładnie, a 20 minut potem fryzjerka już musiała rozczesywać kołtuny hmm

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Rozczesanie moich włosów to jakaś porażka! POMOCY!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024