Portal randkowy - wzglednie normalny i bezplatny? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Portal randkowy - wzglednie normalny i bezplatny?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 57 ]

1 Ostatnio edytowany przez Romekk92 (2015-12-20 02:36:20)

Temat: Portal randkowy - wzglednie normalny i bezplatny?

Szukałem portali randkowych w internecie jednak wiele z nich ma mikro płatności. Szukając portali napotkałem to forum i ludzie wydają się tu bardzo naturalni, prawdziwi , dlatego postanowiłem założyć tu konto i temat. Czy znacie jakieś portale randkowe lub inne formy poznania płci pięknej? Kiedyś poznałem 2 dziewczyny na GG co było dla mnie abstrakcją jak one mnie znalazły big_smile i zaczęły się znajomości mniej i lepiej rozwinięte. Szczególnie zależy mi na innych formach (jeśli takowe znacie) niż na portalach randkowych bo czuje się tam jak pies w schronisku gdzie Pani wybiera swojego nowego pupila smile Uprzedzając pytania czemu nie kluby itd. , jestem flegmatykiem chyba (pl.wikipedia.org/wiki/Flegmatyk) i raczej zyskuje przy dłuższej znajomości. Inne popularne słówko to introwertyk, ale chyba to duże nadużycie.

Po krótce:
- jakie portale-najlepiej bezpłatne (proszę nie wypisywać sympatii)
- może podajcie historie w jaki sposób poznaliście partnera w internecie
- inne sposoby w net

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Portal randkowy - wzglednie normalny i bezplatny?

Ze swojego doświadczenia:
1. Sympatia - nie jest darmowa, da się poznac normalne dziewczyny (swoją eks tu znalazłem)
2. Badoo - cytuję Oldo "jeBadoo" - nie płać tam za nic najlepiej.

Moje znajome były jeszcze na edarling i sympatii plus ale się wymiksowały szybko.

3

Badoo polecam,jestem na Badoo i na Sympatii,ale wolę Badoo.

4

Zostalam wywolana.....

Nie wazne, gdzie sie poznaje, tylko kogo....
Na badoo jest po prostu bardzo duzo ludzi...
( rozmaitych, jak wszedzie)
Panowie mowia, na badoo " jebadoo"
Na pewno latwo tam znalezc seks( i dla faceta i dla kobiety)

Znam jednak ludzi, ktorzy znalezli meza/zone na badoo.
Wiec da sie....

5 Ostatnio edytowany przez Siunia (2015-12-21 19:53:46)

Ja próbowałam buziaka i tindera, ale żadnego z nich nie mogę polecić. W ogóle straciłam wiarę w takie portale randkowe, bo, podobnie jak ujął to Romek-czuje się tam jak suczka na wystawie smile poza tym dużo jest niepoważnych propozycji i zawsze  kręcą się wokół jednego. A jak ktoś ma dojrzałe podejście do sprawy i sztuka czegoś poważnego to ciężko jest wśród tych cwaniaczków odszukać tego jedynego smile w ogóle, wolni  faceci w wieku około 20 lat, z dojrzałym podejściem do życia i systemem wartości są jak  białe  kruki smile

6

polecam iqelite i okcupid, sympatia jest ok, da się poznać kogoś fajnego na tym portalu.

7

Siunia napisał/a:

Ja próbowałam buziaka i tindera, ale żadnego z nich nie mogę polecić. W ogóle straciłam wiarę w takie portale randkowe, bo, podobnie jak ujął to Romek-czuje się tam jak suczka na wystawie smile poza tym dużo jest niepoważnych propozycji i zawsze  kręcą się wokół jednego. A jak ktoś ma dojrzałe podejście do sprawy i sztuka czegoś poważnego to ciężko jest wśród tych cwaniaczków odszukać tego jedynego smile w ogóle, wolni  faceci w wieku około 20 lat, z dojrzałym podejściem do życia i systemem wartości są jak  białe  kruki smile

Gadam teraz z jedną na Tinderze, ale czy na wiem... Tych atrakcyjnych nie da się zdobyć tam nie będąc super przystojnym, a w realu łatwiej i to o wiele.

Ja mam 22 lata i jestem mocno dojrzały, ale co do związków to nie jestem tego pewien. Na codzień gonie za kariera i szukam odpowiednio atrakcyjnej kobiety przy jednoczesnym spełnieniu innych wymagań.  Jak łatwo się domyśleć w tym przedziale wiekowym kandydatek trochę nieosiągalne. big_smile

8

A ktoś słyszał o zaadoptuj faceta ?
Korzysta ktoś z tego ?

9

agusia587 napisał/a:

A ktoś słyszał o zaadoptuj faceta ?
Korzysta ktoś z tego ?

Moja koleżanka korzystała i poznała tam jednego. Niby wszystko fajnie, bardzo zabawny, ale po pierwszym spotkaniu nie miała więcej ochoty. big_smile
To jest raczej dla "jaj", a nie randkowy.

10 Ostatnio edytowany przez BantrothThane (2016-01-08 13:38:30)

Ja swoją kobietę poznałem na Sympatii, ale tam bez premium ciężko cokolwiek osiągnąć. [Ja miałem wykupione]
Jeżeli ktoś szuka kogoś na poważnie, tylko portal płatny. W pełni płatny, choć odradzam eDarling. Za drogo, za takie "bajery".
Ogólnie Sympatia lub Badoo, jak szukasz od tak, bez większego ciśnienia na znalezienie kogoś odpowiedniego. [Dużo naciągaczy i prostaków, z racji, że konto jest za darmo]. Jak masz troszkę kasy, możesz zainwestować w MyDwoje, czy Polskie Serca, jak masz mniej, w Dopasowanych.
Rocznik 92 sugeruje, że masz 23 lata, a w tym przedziale najwięcej użytkowników ma ponoć strona PolskieSerca i Badoo.
Z tych darmowych najlepszą ofertę ma Badoo, a zaraz po nim Elmaz.

11

Wbrew temu co wszyscy mówią o tinderze -ja właśnie poznałam mojego chłopaka przez tindera,bez krótkiej przerwy jesteśmy Żr sobą już 9 miesięcy.Z innych portali baaaaaaardzo polecam " zaadoptuj faceta" i sympatia
Życzę powodzenia smile

12

sokulsss napisał/a:

Wbrew temu co wszyscy mówią o tinderze -ja właśnie poznałam mojego chłopaka przez tindera,bez krótkiej przerwy jesteśmy Żr sobą już 9 miesięcy.Z innych portali baaaaaaardzo polecam " zaadoptuj faceta" i sympatia
Życzę powodzenia smile

Powiedz coś więcej o tym zaadoptuj faceta. big_smile

13 Ostatnio edytowany przez kammiś (2016-01-09 21:20:29)

na zaadoptuj faceta żądzą kobiety. To sklep dla kobiet a facet jest produktem big_smile
Kiedyś założyłam tam konto bez zdjęcia żeby zobaczyć, nie dla umówienia się z kimś big_smile Bardzo fajnie, bo panie rządzą.
Fajna zabawa smile Możesz sobie wsadzać pana do koszyka, pan może jedynie PRÓBOWAĆ zauroczyć klientkę sklepu, ona zawsze może odrzucić.
Portal z wieloma różowymi elementami graficznymi smile Używane określenia:
- lista zakupów, produkty, klientka, sklep, dostarczony z ..., funkcjonalność, nowa dostawa, produkty regionalne, instrukcja obsługi, kolekcja, dostawa i inne smile
Jako że lubię być kobietą niezależną i dyktować warunki, to gdybym miała jakikolwiek portal wybrać, to wybrałabym ten, ale nie mam takiej potrzeby.
Facet jest sprowadzony do roli niższej niż kobieta. Więc czad smile

14

na zaadoptuj faceta żądzą kobiety. To sklep dla kobiet a facet jest produktem big_smile

Ale numer! Nie znałam tego portalu, chociaż coś mi się obiło o uszy.. Dopiero teraz jak opisałaś, z ciekawości szybko zajrzałam i.. hahahah, koncepcja bardzo mi się podoba - zabawna i z przymrużeniem oka big_smile

Może za jakiś czas się skusze..choć widzę tez sporo znajomych buzi z innych portali..ale można się było tego spodziewać wink

15 Ostatnio edytowany przez Romekk92 (2016-01-10 02:20:01)

Wrocilem aby wam opowiedziec troszke co mnie spotkalo. Spotkalem 4 kobiety. Z zadna sie nie spotkalem jeszcze lub na szczescie. Nie wiem czy ja brzydki jestem czy poprostu taka znieczulica jest i kobiety maja za dobrze bo my faceci za duzo do was piszemy. I tak to jest przykre ze ignoruja nas i to z powodu ze o nie zabiegamy tak mi sie wydaje, a ten portal zaadoptuj faceta jest uwlaczajacy swoja droga. Nie wiem czemu ktos wypowiadal sie ze kobiety tam rzadza? Faceci tez nie rzadza, jest to fikcyjne ukazanie kobietom ze moga miec wladze i przez to tam wchodzicie a wlascicielom kreci sie biznes. Opisze kogo i gdzie spotkalem w podpunktach:
1. randka.org Bardzo malo ludzi tam jest jednak darmowe. Spotkalem 1 dziewczyne, aczkolwiek kontakt sie urwal i mnie ignoruje, wiec zaprzestalem pisac.
2. sympatia Dziewczyna bardzo fajna jednak zrezygnowalem z niej bo byla :"ksiezniczka". Chcialem sie z nia spotkac i ona ze mna , twierdzila ze ludzi sie nie pozna przez internet. Jednak po tym jak byla agresywna jak mialem inne zdanie usunolem ja z kontaktow.
3. sympatia Dziewczyna malo mowiaca, potakujaca 18latka (ja mam 23lata), troszke pogadalismy jednak to ja mowilem raczej niz ona. Ustalilismy ze jej sie nie podobam fizycznie i wprost jej to powiedzialem kilka razy. Jednak co jakis czas o sobie przypomina i mnie pyta czemu sie nie odzywam? Ja na to ze powod prosty- nie jestem w jej typie. Po czym spytala czym bym dla niej zgolil brode, odp ze nie. Nie wiem czy to troll ktory chce sobie podniesc samoocene i ze ktos do niej pisze/mysli o niej , dlatego co jakis czas zagada do mnie.
4. randka org Pani ktora nie szuka nikogo tylko lubi poczatowac. Przystalem na to bo jest chyba taka jak ja (samotnik) i bedzie wytchnieniem dla mnie po tym co przeszedlem= same "dziwne" dziewczyny. Bede mogl pogadac z kobieca wersja samotnika smile Nigdy tego nie robilem dlatego przystalem na to.
--------------
Podsumowanie:
Wszystkie kobiety 1,2,3 byly dziwne.
1 nic nie mowila o sobie, chciala byc pytana, zadnej interakcji nic.
2 Mysle ze miala problemy psychiczne ze soba. Obwiniala/oskarzala mnie o cos , potem to argumentowala. Nigdy nie przeprosila. Za trzecim razem sie wkurzylem i zerwalem kontakt. Jestem osoba spokojna , w zyciu sie zdenerwowalem tylko 3 razy ona sprawila od niechcenia (pstrykniecie palcami) ze zdenerwowalem sie poraz 4. I to przez internet nie na zywca! To bylaby najgorsza randka w moim zyciu - na szczescie do niej nie doszlo.
3. Nie wiem co sadzic. Najpierw bylem za gruby i owlosiony. Teraz jej owlosienie mojej twarzy przeszkadza tylko. Jest troche mloda 18lat - jeszcze moze miec pstro w glowie
4. Bede z kim miec porozmawiac przez net i sie wyzalic smile chyba obaj tego potrzebujemy. Nie interesuje mnie jej fizycznosc.
----------------------------
*Moje wymagania jak powinna wygladac dziewczyna:
Nie powinna miec fałdek tłuszczu na twarzy zeby byla okraglutka jak bobasek i to tyle big_smile Nie interesuje mnie jak wyglada, wazne zeby nie byla gruba az nadto (wyjatek zrobilem dla dziewczyny 2., miala ladna twarz a cialo duze ale ze tak powiem nie byla gruba nie wiem jak to ujac- tez tak wygladam tak sadze). Ponadto moj kolega bardziej doswiadczony powiedzial ze kobiety nie leca na wyglad tak jak faceci. To chyba tez jestem kobieta tongue jesli chodzi o poglad fizycznosci.
*Moja wymagania odnosnie dziewczyny jako czlowieka:
Ma byc normalna, poprostu. Nie robic scen o byle co. Traktowac czlowieka z szacunkiem i zrozumieniem.
-----------
Podsumowanie:
Spotkalem wiele fikcyjnych kont. Jesli nawiazalem kontakt to z jakimis "dziwnymi dziewczynami" ;/ Juz nie mam sił. Spytacie czemu wiec przez internet? Jestem nie smialy troszke i chcialem zrobic krok do przodu, bardziej kroczek czyli wlasnie nawiazywanie kontaktow przez internet. Odrazu podrywanie dziewczyn gdzies na ulicy byloby dla mnie zbyt stresujace. Jednak to co doswiadczam nie daje mi otuchy w kobieca plec i nie wiem czy zrobie ten kolejny kroczek zeby poderwac kogos "na zywca". Takze nie jestem facetem ktory bedzie "trenowal na kobietach" w publicznych miejscach aby potrenowac podrywanie, bo sam nie chcialbym byc takim obiektem, wiec podchodze do kazdej osoby indywidualnie i sie angazuje a potem spotyka mnie takie cos... Chyba za duzo przezywam ta sytuacje smile nie jestem wrazliwcem chyba. Od niedawna proboje fotoflirt narazie z miernym skutkiem. Zobacze jeszcze te ktore wymieniliscie i ten nieszczesny zaadoptuj faceta - bo co mi pozostalo, sprobowac mozna.

P.S. Przepraszam ze nie ma polskich znakow i przecinkow w odpowiednich miejscach.
P.S.S Moja przygoda z internetowymi portalami to niecaly miesiac. Probowalem takze icupid i iqelite - nikogo tam nie spotkalem niestety

Pytanie do was. Czy mam sie nie przejmowac? Tez spotykaliscie takie osoby "dziwne" i ile takich osob stanelo wam na drodze? Chyba sobie zrobie przerwe i zaczne za jakis czas ;/ poznawac ludzi.

16

Sprawdzilem badooo , to jest jakies chore troche. Jak pisalem wyzej dla mnie spoko dziewczyna to normalna dziewczyna, wiec rozwiazaniem jest klikac serca i potem sie poznac. Nie opiera sie to na niczym tylko zdjeciach ;p ustwienia profili tez ubogie. Jak znacie jeszcze jakies portale to napiszcie big_smile

17 Ostatnio edytowany przez kammiś (2016-01-10 02:45:52)

Ha, ha, ha.
Super. To przekonasz sie teraz, ze wcale wrednych suk nie poznales.
1. Naucz sie pisac:
- usunolem
- proboje
- nie smialy
- Odrazu
Piszesz tak w Internecie? Ode mnie dostalbys kosza w 2 sekundy. Do pierwszego bledu ortograficznego.
2. Ma prawo jej sie nie podobac Twoja waga i zarost. Tez nie lubie grubych i z zarostem. No i co? To zbrodnia?
3. Ty nie masz zadnych wymagan. A zadna kobieta nie chce byc pierwsza lepsza taka o sobie.

Zaadoptuj faceta jest uwlaczajace? No coz. Co kto lubi. Widze ze Ty jestes z tych co to wszystko traktuja na powaznie. Pierwsza wiadomosc i juz, jakie on to ma powazne zamiary. Kobiety od tego uciekaja.
Zaadoptuj faceta jest bezplatny.
Przepraszam ze to powiem, ale po Twoim stylu pisania wnioskuje, ze ciamajda z Ciebie.
Moze nie wszystkie kobiety sie ze mna zgodza ale moim zdaniem zabieganie usilne, zwlaszcza w proszacym tonie jest bardzo slabe. Moj facet nie zabiegal, zwlaszcza na poczatku, a jesli juz to robil to naturalnie i jakby od niechcenia. Kobiety sie do niego kleja, za bardzo moim zdaniem.
Angazujesz sie. Podrywajac kogos "na zywca" widzac go pierwszy raz. Super. To sie nazywa desperacja.
Jestes chyba rok starszy ode mnie. Wierz mi, moje kolezanki tez by sie nie umowily. Przejmujesz sie i jeczysz. Mezczyzna powinien byc silny.

Normalna dziewczyna? Czyt. bez zainteresowan, bez pasji, bez inteligencji, bez fajnych planow? Nic o tym nie mowiles.
Pamietam jak zapytalam swojego ex pare lat temu jak wyobraza sobie zwiazek. I ten opis na mnie zrobil wrazenie. A nie "no, normalny ja i normalna dziewczyna"...

A powiedz jeszcze co TY SAM mozesz zaoferowac kobiecie?

18

Ostatnio naszło mnie na pewną refleksję. Zacząłem poważnie zastanawiać się nad przyczyną ogromnych wymagań dziewczyn względem facetów. Wysoki, dobrze zbudowany, wysportowany, elegancko ubrany, przystojny, wykształcony, majętny, z modną fryzurą. Tak w wielkim skrócie wygląda lista o nazwie "wielkich wymagań nie posiadam, ale tylko z takimi się umawiam". Komentował jej nie będę bo trudno żebym tracił ślinę na głupoty.
Skąd i dlaczego takie wygórowane oczekiwania? Pisałem już kiedyś, filmy i książki są zmorą facetów w obecnych czasach. Tych przeciętnie wyglądających pogrążają, a przystojnym pomagają. Z jakich powodów tak się dzieje? Zdaniem psychologów działa prawo kontrastu,na zasadzie którego, jeśli przez dłuższy moment śledzimy losy pociągających bohaterów, to później inni będą wydawać się brzydsi niż są w rzeczywistości. Zostało nawet przeprowadzone doświadczenie potwierdzające wspomnianą teorię, więc z całą pewnością jest to już wiedza empiryczna.

Odchodząc nieco od tego zwracam uwagę, że dziewczyny są bardziej podatne na różne sugestie. Dzieje się tak dlatego, że kiedy jakaś myśl, czy przekonanie zostanie zakiełkowane w umysłach kobiet, one zaczną to rozwijać aż uznają, że są autorkami tego typu przedsięwzięcia.
Reasumując, panna obejrzy film w którym rola główna została obsadzona przez przystojniaka. Po seansie zaprzeczy, że tylko tacy mężczyźni się jej podobają, lecz myśl i propaganda zasiana przez kino zacznie stopniowo się rozwijać.
Jednak to nie Hollywood jest odpowiedzialne za trudności mężczyzn w tych czasach.

Największe zło to niestety internet. Oczywiście, połączenie z siecią zapewnia wiele korzyści, ale w relacjach towarzyskich mężczyznom mocno daje w kość. W naszej kulturze przyjęło się, że facet jest zdobywcą, a jego rolą jest podejście do dziewczyny. Wynika z tego, że kobieta niczego nie musi robić, wystarczy że jest i to stawia ją na wygranej pozycji.
W związku z tym często dochodzi do kuriozum gdzie facet zaczepi sto dziewczyn i nie pójdzie na żadną randkę, a dziewczyna może przebierać w ofertach niczym popularna gwiazda w zaproszeniach na facebooka. Dawniej ludzie poznawali się w szkole, w pracy, na uczelni, ulicy, przystanku itd.
Obecnie co raz więcej ludzi dobiera się w pary za pomocą internetu. Uważam, że jest to co najmniej niepokojące. Teraz kiedy facet zbierze się na odwagę i podejdzie do dziewczyny robiącej zakupy, może łatwo zostać odrzucony. Dzierlatka bowiem nie poczuje przed sobą wyjątkowej szansy na poznanie narzeczonego, lecz potraktuje amanta jako kolejnego przejawiającego zainteresowanie gogusia. Taka historia zakrawa o poczucie humoru, przecież gdyby nie internet i portale randkowe na których dziewczyna flirtuje z mężczyznami, to marzyłaby aby jakiś osobnik płci męskiej do niej podszedł. Jednak dzięki możliwościom internetu nie jest problemem zignorować zaloty faceta, w końcu w ciągu kilkunastu minut może umówić się z kimś innym.

Powoli dochodzimy do meritum. Dziewczyny logują się na portalach i rozmawiają tylko z tymi przystojnymi. Wybierają mężczyzn którzy im się podobają, a potem w zależności od przebiegu rozmowy umówią się z nimi, bądź nie. W każdym razie desperacja jest dla nich obca, bo kolejka dobrze wyglądających mężczyzn daje im poczucie spokoju.

Niezależnie od seksapilu i swoistego uroku, dziewczyny jeśli tylko są w miarę zgrabne, czyli w przeszłości unikały obżarstwa i nie straszą wyglądem, faceta sobie znajdą. Nie spędza mi snu z powiek taka szokująca prawda, lecz cholera samotność, której dziewczyny nie rozumieją. Nawet jeśli kariera modelki jest dla nich obca, kiedy znajdą się w obcym mieście sensacyjnie szybko poznają kolegów, a przeciętny facet już tak łatwo sobie przyjaciółek nie znajdzie. W moim przekonaniu odpowiedzialnym za to wszystko jest nasz dobry znajomy, internet.

19

Hapi - g**** prawda.
Ale wybacz - naprawde jako osoba ktora studiuje porzadny kierunek i ma wyksztalcona rodzine mialabym sie umawiac z kims kto wyksztalcenia nie ma?
Oczekuje od faceta tylko tego czego od siebie. Na przyklad nie wyobrazam sobie zeby nie znal angielskiego - sama znam. Zeby nie cwiczyl - sama cwicze. Zeby nie mial mieszkania - sama mam
Zeby nie mial samochodu - sama mam.
Ogromne wymagania big_smile rozbawiles mnie.
"Wybieraja tych ktorzy im sie podobaja" - a kogo maja wybierac? big_smile
Kocham takie placze z meskiej strony :d
Wiesz jaka jest roznica miedzy Wami a kobietami? Ze dziewczyna nawet jak jest super znajdzie u siebie wade, uzna ze to JEJ wina i co do zasady bedzie starala sie to wyeliminowac. Faceci mowiacy jak Ty obwiniaja caly swiat, tylko nie siebie.
Wyksztalcenie, wysportowanie - ze ktos tego nie ma to wylacznie jego wina

20 Ostatnio edytowany przez Iris7 (2016-01-10 13:56:08)

hapi, zamiast prowadzić badania nt preferencji kobiet mogłeś w tym czasie zrobić wiele ciekawszych rzeczy - to po pierwsze. A po drugie widzę, że zaczynasz właśnie zmieniać się w kolejnego Wielkiego Odkrywcę Kobiecej Psychiki. Dodam, że to nie jest komplement. Dochodzisz do takich samych bzdurnych wniosków, jak wielu młodych, sfrustrowanych chłopaków przed Tobą. Lepiej zawróć z tej drogi. smile

21

daenerys7 napisał/a:

hapi, zamiast prowadzić badania nt preferencji kobiet mogłeś w tym czasie zrobić wiele ciekawszych rzeczy - to po pierwsze. A po drugie widzę, że zaczynasz właśnie zmieniać się w kolejnego Wielkiego Odkrywcę Kobiecej Psychiki. Dodam, że to nie jest komplement. Dochodzisz do takich samych bzdurnych wniosków, jak wielu młodych, sfrustrowanych chłopaków przed Tobą. Lepiej zawróć z tej drogi. smile

Nie no, to kobiety sa zle bo wymagaja CZEGOKOLWIEK wiecej niz siedzenia przed tv z piwem wink
Swoja droga hapi i Autorze - powiedzcie cos o sobie. Jakie macie zainteresowania, co robicie w zyciu. Nie pytam o wyglad. Nie znam Was i nie wiem jak wygladacie. Interesuje mnie wyksztalcenie, znajomosc jezykow, kondycja fizyczna, uprawiany sport, ksiazki przeczytane w ubieglym roku, odwiedzone kraje, pasje i zainteresowania, wykorzystywanie wolnego czasu.
Czas start smile wyglad, ubior, stan portfela - to mnie nie interesuje smile

22 Ostatnio edytowany przez Romekk92 (2016-01-10 15:46:32)

kammiś napisał/a:

Ha, ha, ha.
Super. To przekonasz sie teraz, ze wcale wrednych suk nie poznales.
1. Naucz sie pisac:
- usunolem
- proboje
- nie smialy
- Odrazu
Piszesz tak w Internecie? Ode mnie dostalbys kosza w 2 sekundy. Do pierwszego bledu ortograficznego.
2. Ma prawo jej sie nie podobac Twoja waga i zarost. Tez nie lubie grubych i z zarostem. No i co? To zbrodnia?
3. Ty nie masz zadnych wymagan. A zadna kobieta nie chce byc pierwsza lepsza taka o sobie.

Zaadoptuj faceta jest uwlaczajace? No coz. Co kto lubi. Widze ze Ty jestes z tych co to wszystko traktuja na powaznie. Pierwsza wiadomosc i juz, jakie on to ma powazne zamiary. Kobiety od tego uciekaja.
Zaadoptuj faceta jest bezplatny.
Przepraszam ze to powiem, ale po Twoim stylu pisania wnioskuje, ze ciamajda z Ciebie.
Moze nie wszystkie kobiety sie ze mna zgodza ale moim zdaniem zabieganie usilne, zwlaszcza w proszacym tonie jest bardzo slabe. Moj facet nie zabiegal, zwlaszcza na poczatku, a jesli juz to robil to naturalnie i jakby od niechcenia. Kobiety sie do niego kleja, za bardzo moim zdaniem.
Angazujesz sie. Podrywajac kogos "na zywca" widzac go pierwszy raz. Super. To sie nazywa desperacja.
Jestes chyba rok starszy ode mnie. Wierz mi, moje kolezanki tez by sie nie umowily. Przejmujesz sie i jeczysz. Mezczyzna powinien byc silny.

Normalna dziewczyna? Czyt. bez zainteresowan, bez pasji, bez inteligencji, bez fajnych planow? Nic o tym nie mowiles.
Pamietam jak zapytalam swojego ex pare lat temu jak wyobraza sobie zwiazek. I ten opis na mnie zrobil wrazenie. A nie "no, normalny ja i normalna dziewczyna"...

A powiedz jeszcze co TY SAM mozesz zaoferowac kobiecie?

1. Dzieki, nie wiedzialem ze ortografia jest tak wazna dla kobiety smile Dla mnie nie ma znaczenia, tak samo jak wielu ludzi na kierunkach technicznych.
2. Nie chodzilo tu o wyglad tylko bardziej o psychike , raczej by pasowalo co powiedzialas do 3
3. Mam wymagania co do osobowosci a nie samego wygladu jako takiego (nie mam jakis marzen jaki ma miec nos, ksztalt twarzy itd.).
Nie zabiegam proszac smile Nic na sile, przeciez to ja urywalem kontakty w wiekszosci.
Angazuje sie mialem na mysli, ze poswiecam jej swoj wolny czas.
Faktycznie przejmuje sie ale nie jecze i to nie przy kobietach smile uzylem do tego forum

Mysle ze zle przeczytalas moj post, ze zla intencja. Glowny wywod tu zrobilem czy poznawanie kogos przez internet przysparza Wam wielu ludzi "dziwnych" ludzi, jak to lekko ujolem.

Mowilas ze twoj chlopak od niechcenia cie zapraszal czy cos takiego, taka sytuacje mam z tą 18latką smile Reszta uwazalem ze jest chora, lecz ty je pokazalas w idealnym swietle w przeciwienstwie do mnie.

23

1. Dzieki, nie wiedzialem ze ortografia jest tak wazna dla kobiety smile Dla mnie nie ma znaczenia, tak samo jak wielu ludzi na kierunkach technicznych.

Polacy nie gęsi i swój język mają ... dbanie o własny język nie ma żadnego związku z kierunkiem kształcenia.
Na sympatii to czasami idzie trafić na naprawdę unikalne jednostki tongue (czasami owa unikalność jest w negatywnym stopniu)

Jak tak czytam te tematy to zastanawia mnie jedna rzecz - Czy największym problemem wszystkich niedoszłych "podrywaczy" to brak naturalności i szczerości ?
Po prostu zamiast podchodzić do wszystkiego na luzie "może się uda zawrzeć ciekawą znajomość, a jak nie to ki - następnym razem"
Bez przesady - przecież to naprawdę nie potrzeba dużo, żeby być interesującą osobą.

Ja jestem w stanie zrozumieć wymagania Kammisi - Wymagaj od innych tego czego wymagasz od siebie - jak dla mnie to bardzo zdrowe podejście

24 Ostatnio edytowany przez ZwykłyFacet (2016-01-10 16:03:29)

Po raz nty napiszę, że dla każdego faceta w tym dziale must read to ten wątek"
http://www.netkobiety.pl/t89229.html
Tu macie wszystko a ten temat bo ten topic to dubel.

hapi napisał/a:

Dziewczyny logują się na portalach i rozmawiają tylko z tymi przystojnymi. Wybierają mężczyzn którzy im się podobają, a potem w zależności od przebiegu rozmowy umówią się z nimi, bądź nie. W każdym razie desperacja jest dla nich obca, bo kolejka dobrze wyglądających mężczyzn daje im poczucie spokoju.

Po raz n-ty:

Po co kobiety zakładają konta na portalach randkowych?

Ponieważ interesuje mnie pogranicze psychologii i socjologii to przeprowadzałem liczne eksperymenty. Doprowadziłem do kilku spotkań live i wnioski są poniekąd takie jak ktoś kiedyś mi słusznie zwrócił uwagę.

Bez obrazy kobiety ale tak niestety jest: zatem możesz znaleźć na takich serwisach 3 typy kobiet... k...wy, dziwki z zasadami i te normalne. To zależy na jaki serwis trafisz.

Ale do rzeczy:

Po pierwsze konta zakładają po to bo chcą się ubarwić, wybielić i stworzyć od nowa. Często oglądasz fotki sprzed paru lat.

Bijący licznik wyświetleń i nie raz setki wiadomości potwierdzają właścicelce że jest "boska" i może rozpływać się nad sobą jeszcze bardziej. Lub gdy ma jakieś kompleksy doznaje pocieszenia że przynajmniej przez net tak źle z nią nie jest.

Ponieważ jest bezpieczna i w każdym momencie może się ewakuować naciskając guzik komputera to wybiera nad wybór bawi się, ogląda przegląda i wybrzydza. Najczęściej wymagają wielokrotnie więcej niż same oferują pod każdym względem.

Na tym serwisie który opisujesz (znany mi ze względu na charakterystyczne działanie które wskazałeś) sprawdziłem 2 właścicielki całkiem różnych kont. Jedna z b. długim kilkuletnim stażem oraz druga całkiem skromniejsza ale za to bardziej konkretna. Ta pierwsza okazała się 30letnią panną poszukującą trochę przygody z nastawieniem na męża. Zdjęcia sprzed 5 lat z Malediwów czy skądś tam okazały się zabiegiem "upiększającym" rzeczywisty stan rzeczy. W sumie okazało się że próbuje znaleźć rozwiązanie na boleści o byłym chłopaku który niebawem po ich rozstaniu się ożenił. Pomimo wielu wiadomosći odpisuje tylko na te najciekawsze. Nie rozumiem dla czego fotki z serwisu trzyma również na ścianie swojego pokoju. Tylko jej charakter pisma zdradza że ma duże mniemanie o sobie oraz dużą potrzebę bycia zauważaną. Z zachowania tego nie można wywnioskować. Założyła tam profil ponieważ od 7 lat pracuje w tym samym miejscu i jej możliwości spotkania innych facetów są mocno ograniczone.

Ta druga dwa lata młodsza, poszukiwała tylko przygód a mówiąc konkretnie to kochanków. Chyba jak każda kobieta mieszała na początku ostrożność z ekscytacją potencjalnej nowej przygody. Swoje cele cały czas wybiera z tego samego serwisu. Jak stwierdziła. Bzyknęła tego i owego i teraz kiedy już jej się to nudzi ma ochotę na kogoś kto by jej zafundował życie z bajki.

To co mają wspólnego to spojrzenie na sytuację tak że to one uczyniły pewną łaskę o której powinno się pamiętać i być wdzięcznym. Ta postawa przychodzi zawsze od razu po pierwszej fascynacji. Widczonie obydwie szybko się nudzą nową znajomością. (pomimo iż nie należę do nudziarzy)

Co do pozostałych charatkerów to podobnie jak na dziecinnej fotka peel czy serwisach z innymi odgięciami znajdziesz nieprzebrane fale potrzeby akceptacji, chorobilwej sławy, poczucia władzy, dowartościowania się. Im większą krajność kobieta deklaruje tym bardziej możesz się spodziewać czegoś odwrotnego podczas spotkania. Często wychodzi to juz podczas rozmowy. Możesz od ręki wywnioskować jak długo siliła się i szlifowała swój opis oraz zdjęcia. Zawodowe biznesmenki tego typu inwestują w sesję od fotografa. Wiele z nich nie ukrywa celu znajomości. Generalnie nie odnalazłem wśród przestawicielek tego typu niczego fascynującego. Deklaracje są daleko na wyrost.

Pamiętaj. prawdziwe przebojowe kobiety rakiety nie piszą same sobie pochlebstw w internecie gdyż wiedzą jak wielką męką jest czytanie twórczości przeważającej części użytkowników tego typu serwisów.

I to jest też dowód koronny. Niestety ale rodzaj męski zaniedbuje swoje możliwości intelektualne oraz prace nad sobą idąc na łatwizne. Często podaż facetów wynosi prawie 3 na jedną kobietę. Stąd ich zachowania...

Panowie zrozumieli?

hapi napisał/a:

Niezależnie od seksapilu i swoistego uroku, dziewczyny jeśli tylko są w miarę zgrabne, czyli w przeszłości unikały obżarstwa i nie straszą wyglądem, faceta sobie znajdą. Nie spędza mi snu z powiek taka szokująca prawda, lecz cholera samotność, której dziewczyny nie rozumieją. Nawet jeśli kariera modelki jest dla nich obca, kiedy znajdą się w obcym mieście sensacyjnie szybko poznają kolegów, a przeciętny facet już tak łatwo sobie przyjaciółek nie znajdzie. W moim przekonaniu odpowiedzialnym za to wszystko jest nasz dobry znajomy, internet.

Portale to przede wszystkim zdjęcia (80%) i opis (20%) - u faceta. U kobiety - 99% zdjęcie i 1% opis.
Dziękujcie Bogu, że urodziliście się średnio wyglądającymi facetami, a nie średnimi kobietami czy nawet brzydkimi. Koszmar każdego dnia - możesz być inteligentny, zabawny etc. a i tak faceci bardziej będą się interesować łądniejszymi, pomimo że pustka w głowie.

25 Ostatnio edytowany przez kammiś (2016-01-10 16:06:50)

Ortografia swiadczy o piszacym. Moj wujek jest fizykiem i za glowe by sie zlapal widzac bledy jesli juz mowimy o kierunkach technicznych. Ale coz, lepsza starsza szkola.
A dowiem sie czym sie zajmujesz i co robisz w zyciu? Czy Twoja glownym motto jest - tak bardzo tutaj podkreslane - "normalnie"?
Napisales sobie w opisie, ze jestes "normalnym" facetem. Jak to czytalam co drugi profil to rzygac mi sie chcialo...
A z kim pogadalam? Z facetem z ktorego opisu az bilo ze ma co w zyciu robic i ze jest PEWNY SIEBIE. Nota bene z Polibudy... Jakos nie natrzaskal takich bledow.
Dla kobiet WSZYSTKO jest wazne. Od ortografii poczynajac na zadbaniu konczac.

"I to jest też dowód koronny. Niestety ale rodzaj męski zaniedbuje swoje możliwości intelektualne oraz prace nad sobą idąc na łatwizne. Często podaż facetów wynosi prawie 3 na jedną kobietę. Stąd ich zachowania..."
Prawda. Niechaj miaucza dalej. Mam takich na studiach.

26 Ostatnio edytowany przez Romekk92 (2016-01-10 16:28:38)

kammiś napisał/a:

Ortografia swiadczy o piszacym. Moj wujek jest fizykiem i za glowe by sie zlapal widzac bledy jesli juz mowimy o kierunkach technicznych. Ale coz, lepsza starsza szkola.
A dowiem sie czym sie zajmujesz i co robisz w zyciu? Czy Twoja glownym motto jest - tak bardzo tutaj podkreslane - "normalnie"?
Napisales sobie w opisie, ze jestes "normalnym" facetem. Jak to czytalam co drugi profil to rzygac mi sie chcialo...
A z kim pogadalam? Z facetem z ktorego opisu az bilo ze ma co w zyciu robic i ze jest PEWNY SIEBIE. Nota bene z Polibudy... Jakos nie natrzaskal takich bledow.
Dla kobiet WSZYSTKO jest wazne. Od ortografii poczynajac na zadbaniu konczac.

"I to jest też dowód koronny. Niestety ale rodzaj męski zaniedbuje swoje możliwości intelektualne oraz prace nad sobą idąc na łatwizne. Często podaż facetów wynosi prawie 3 na jedną kobietę. Stąd ich zachowania..."
Prawda. Niechaj miaucza dalej. Mam takich na studiach.

Dzieki za odpowiedz! Poprawie pisownie. Raczej na studiach Word za nas poprawia - duch czasu. Tutaj tez moglbym poprawiac automatycznie tekst:) No w profilu nie mam ze jestem "normalny", raczej opisuje ze jestem studentem co lubie robic i kogo poszukuje. Takze jak widze u dziewczyn "jestem pelna energi, ALE w pozytywnym sensie" "jestem zakrecona, ale w pozytywnym sensie" "jestem ambitna ..." i rozne takie cytaty to tez mi sie rzygac chce. Kim jestem? Student inz dzwieku i obrazu. Zajmujemy sie nagraniami muzykow, zespolow. Takze zdarza sie cos na zywo relacjonowac lub nagrywac wystepy (ostatnio bylem realizatorem- osoba ta zajmuje sie wybieraniem scen z kamer i kaze kamerzyscie zoomowac pewien punkt -np. usmiechajacych sie ludzi). Nagrywam teraz w zespole 4 osobowym audiobook charytatywny, a pieniadze pojda na dzieci chore. Tym sie zajmuje na studiach. Proboje programowac, ale z miernym skutkiem. Z ksiazek lubie tylko fantasy i naukowe. Mowilas ze jestem gruby, staram sie tez lepiej wygladac od 2 lat w lato gram w tenisa, sporadycznie pilke nozna - wszyscy koledzy z liceum juz na studiach jakos to sie rozjechalo. Chyba zaczne chodzic tez na basen. Aktywnosc, ktora wykonuje jest zbyt mala tak mi sie wydaje - siedzacy tryb zycia na studiach i w zime. W byciu normalnym mialem na mysli nie byciu osoby ktora robi problemy z byle powodu i tyle AŻ TYLE. Mowilas tez ze dziewczyna bez zainteresowan itd. Nie o to chodzi! Moze robic cokolwiek i tak musze to zaakceptowac jesli chcialbym z nia byc. To tyle i przepraszam jak znowu cos z ortografia nie tak smile To moje poczatki 1 miesiac poszukiwan przez internet i chcialem sie podpytac kobiet a ty mnie zaatakowalas troszke co jest przykre ale coz smile Nie jestem typem faceta ktorych tu wiele mowiacych ze kobiety to zlo smile Poprostu brak mi punktu odniesienia, doswiadczenia. Juz wiem od ciebie ze mam poprawic styl pisania , moze cos jeszcze?

P.S. Tez gram w gry komputerowe, ale to chyba typowe. Jednej to nie pasuje drugiej to nie przeszkadza smile A i nie lubie imprez bo wlasnie nagrywamy muzykow itd. kojarzy mi sie to z praca a nie relaksem. Tanczyc tez nie lubie chyba ze tak jak na weselu do normalnej muzyki a nie w klubach ( bylem nawet w kolku tanecznym za mlodu).

27

Ona Cię nie zaatakowała tylko była szczera - rzadkie u kobiet - punkt dla kammiś.

28

ZwykłyFacet napisał/a:

Ona Cię nie zaatakowała tylko była szczera - rzadkie u kobiet - punkt dla kammiś.

No moze glupiego slowa uzylem. Napewno szczerosc to nie to bo wyszlo z tego ze to ja ten zly smile a wszystkie kobiety sa super.

29 Ostatnio edytowany przez kammiś (2016-01-10 16:41:13)

Mhm... Tak sobie mysle... Ja nie szukalam na portalu faceta. Chcialam JEDYNIE popisac. Z nikim sie nie spotkalam. A i tak mialam wymagania. Wiec co dopiero jak dziewczyny szukaja partnera.
Oczywiscie ze na poczatku szuka sie po zdjeciach. Z tym ze ja na zdjeciach ocenialam oprocz wygladu - przystojny/brzydki jeszcze poziom danego mezczyzny. To widac, wierzcie mi. Potem - wiek. Pare lat starszy. Lokalizacja w moim przypadku nie miala znaczenia. Dalej - klik w profil ktory przeszedl selekcje. Wyksztalcenie: wyzsze. Znajomosc jezykow: co najmniej angielski. Hobby: podroze, teatr, sport (jakis konkretny wymieniony uprawiany czynnie). Kazdy ktory opisal siebie jako "normalny" odpadal na wstepie.
Jeden nie byl do konca w moim typie jesli chodzi o wyglad (ALE byl bardzo zadbany). Nie byl starszy - rowiesnik. ALE studiuje medycyne. I ma pasje - podroze, narty i squash. Popisalismy sobie, bardzo mily czlowiek.
Facet powinien cos soba reprezentowac - to podstawa.

Ale ja Cie nie zaatakowalam bo Cie NIE ZNAM!!! i co wiecej - wole dyskutowac z mezczyznami niz z kobietami.
Napisalam Ci tylko na co zwraca sie uwage nie znajac kogos i oceniajac profil. Co sie rzuca w oczy.
PS nie kazdy gra w gry komputerowe... Z moich znajomych chyba zaden nie jest ich wielkim fanem. Facet nie ma takiego pociagu. W domu to ja korzystam z kinecta - w jedna gre w ktorej trzeba duzo skakac bo to dobre na figure.
Tenis - punkt dla Ciebie. Kobietom sie to podoba big_smile

30 Ostatnio edytowany przez ZwykłyFacet (2016-01-10 16:36:13)

@Romek
Nie nie są super. Super jest tylko ułamek, tak jak i facetów. A Ty sobie selekcjonujesz co jest dla Ciebie super a co nie smile

Na twoim miejscu zadałbym sobie następujące pytania:
1. Jakie są moje (Twoje) zalety
2. Jakie wady (nad czym muszę popracować)
3. Czym przyciągam kobiety
4. Czym odrzucam
5. Jak byś postrzegał samego siebie, gdybyś wyszedł ze swojego ciała i był osobą, która 1 raz z Tobą rozmawia
oraz
1. Po co szukam kobiety (jeśli szukasz)
2. Co mi da kobieta
3. Jakiej urody szukam
4. Jakich cech charakteru

itp. itd.

To jest Twoja baza do rozważań i korekty siebie.

31

kammiś napisał/a:

Mhm... Tak sobie mysle... Ja nie szukalam na portalu faceta. Chcialam JEDYNIE popisac. Z nikim sie nie spotkalam. A i tak mialam wymagania. Wiec co dopiero jak dziewczyny szukaja partnera.
Oczywiscie ze na poczatku szuka sie po zdjeciach. Z tym ze ja na zdjeciach ocenialam oprocz wygladu - przystojny/brzydki jeszcze poziom danego mezczyzny. To widac, wierzcie mi. Potem - wiek. Pare lat starszy. Lokalizacja w moim przypadku nie miala znaczenia. Dalej - klik w profil ktory przeszedl selekcje. Wyksztalcenie: wyzsze. Znajomosc jezykow: co najmniej angielski. Hobby: podroze, teatr, sport (jakis konkretny wymieniony uprawiany czynnie). Kazdy ktory opisal siebie jako "normalny" odpadal na wstepie.
Jeden nie byl do konca w moim typie jesli chodzi o wyglad (ALE byl bardzo zadbany). Nie byl starszy - rowiesnik. ALE studiuje medycyne. I ma pasje - podroze, narty i squash. Popisalismy sobie, bardzo mily czlowiek.
Facet powinien cos soba reprezentowac - to podstawa.

To ja najpierw patrze na opis a zdjecie to dodatek smile Juz sie przekonalem ze zdjecie troszke podpicowane smile Czasami wole wybrac zdjecie normalne gdzie nie ma gry swiatel, pozycjonowania (tez sie tym zajmuje na studiach). Odrazu widac , moze dlatego ze troszke o tym wiem big_smile To jesli ty chcesz sobie pogadac to czemu portale randkowe? A nie jakies niezobowiazujace czaty smile

32

ZwykłyFacet napisał/a:

@Romek
Nie nie są super. Super jest tylko ułamek, tak jak i facetów. A Ty sobie selekcjonujesz co jest dla Ciebie super a co nie smile

Na twoim miejscu zadałbym sobie następujące pytania:
1. Jakie są moje (Twoje) zalety
2. Jakie wady (nad czym muszę popracować)
3. Czym przyciągam kobiety
4. Czym odrzucam
5. Jak byś postrzegał samego siebie, gdybyś wyszedł ze swojego ciała i był osobą, która 1 raz z Tobą rozmawia
oraz
1. Po co szukam kobiety (jeśli szukasz)
2. Co mi da kobieta
3. Jakiej urody szukam
4. Jakich cech charakteru

itp. itd.

To jest Twoja baza do rozważań i korekty siebie.

Dzięki za listę! O to chodziło smile Dzięki za poradę.

33

Edytowalam swoj poprzedni post takze mozesz doczytac uzupelnienie smile
Z opisu nie jest zle smile
Ja na przyklad odrzucalam zawsze facetow bez studiow/nie w trakcie studiow. Chocby nie wiem jak byl piekny wink
Ja tam mialam konto tylko 3 dni wink na czatach to sami napalency siedza tongue i nie widac z kim rozmawiasz. Ja musze miec rozmowce autentycznego.

34

kammiś napisał/a:

Edytowalam swoj poprzedni post takze mozesz doczytac uzupelnienie smile
Z opisu nie jest zle smile
Ja na przyklad odrzucalam zawsze facetow bez studiow/nie w trakcie studiow. Chocby nie wiem jak byl piekny wink
Ja tam mialam konto tylko 3 dni wink na czatach to sami napalency siedza tongue i nie widac z kim rozmawiasz. Ja musze miec rozmowce autentycznego.

mozesz wejsc na gg.pl i tam wylosowac osobe smile Ja tak spotkalem 2 dziewczyny, ktore do mnie napisaly big_smile Od nich sie dowiedzialem ze jest takie cos.
Napalency ? To ja bym musial powiedziec ze dziewczyny szukajace sponsorow big_smile Czasami fajne osoby mozna spotkac.
Takze jak powiedzialas ze odrzucasz kogos bo nie ma studiow, to chyba troszke druzgodzace dla 2 osoby. Tak patrzac po kolezankach one maja facetow juz z praca i o 2-5lat starszych. Moze tez jestem splawiany od odgornego warunku. Szukam kobiet 18-24 lat w wyszukiwarce portali randkowych. Moze powinienem zanizyc wiek smile bo tylko ta 18letnia sie mna jakos interesuje i sama do mnie pisze co jest dla mnie mega dziwne bo nie jestem jakis adonis big_smile

35

Czemu druzgocace?
Sam masz studia, chcialbys dziewczyne po zawodowce?

36

kammiś napisał/a:

Czemu druzgocace?
Sam masz studia, chcialbys dziewczyne po zawodowce?

Dla mnie nie ma znaczenia az tak smile Chociaz mlode spotykam tylko to jeszcze nie wiadomo co beda robic.
Druzgocace bo taka selekcja tongue i odrazu sie czujesz gorszym czlowiekiem moim zdaniem, a nie zawsze wynika to z lenistwa tylko sytuacji zyciowych.  Studia nie gwarantuja dobrej placy dzis, wiec nie jest to dla mnie wyznacznikiem.

37 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2016-01-10 18:58:33)

Romku myślę, że Kammisi (mam nadzieję, że nie przeszkadza, że tak piszę) w tej selekcji chodzi o bardzo prostą rzecz - odrzucamy szarą strefę
Jesteś ambitny - szukasz osób ambitnych, którzy mają swoje plany, wizje i do nich dążą.
Wybacz, ale studia nie są przymusem - każdy idzie tam dobrowolnie, a przecież nie ma problemów mieszać studiów z pracą - a to właśnie wiele świadczy o człowieku.
I to na tym jak i na wielu innych polach to działa.

I selekcja jest dobra - po co zawracać sobie głowę i marnować czas własny i drugiej osoby, skoro wewnątrz mamy drugą osobę już w szufladce "znać, ale nic więcej"

38

Czy studia sa ambitne tongue dla mnie to poprostu przeciagniecie nauki i tyle smile Moze tak mysle bo zaraz je koncze tongue i nie widze nic super w tym (ja mam studia dzienne na Politechnice, wiec to raczej nie sa studia bez znaczenia)

39

A czemu szukasz portalu darmowego? Piszesz, że nie chcesz portali randkowych, bo czujesz się jak pies w schronisku. Ale coś takiego często właśnie można spotkać na darmowych portalach, chyba nie ma takich dobrych portali, żeby były w całości darmowe, a ludzie na nich podchodzili na poważnie do tematu randkowania.

Dlatego ja wolę zapłacić, to nie są duże kwoty, ale przynajmniej czuć inne podejście, ludzie na takich portalach są tam faktycznie po to, żeby kogoś poznać, a nie robić sobie żarty. Z płatnych portali, do poznania kogoś na poważnie, polecam jednak portale matrymonialne, nie randkowe, są moim zdaniem lepsze. Mam doświadczenie z mydwoje i ten portal mogę polecić, pod warunkiem, że jesteś już gotowy na poważniejszy związek, a nie szukasz tylko przelotnej znajomości. Ja tam poznałam swojego TŻ i byłam bardzo zadowolona z niego.

40

Masz racje i nie. Sprawdzilem to mydwoje. Nie wiem czemu ale znajduje mi panie okolo 29lat (ja mam 23), wiec z gory nie bede dla nich pretendentem. Wydaje mi sie ze malo ludzi jest na takich platnych niz bezplatnych. Jednak dobra uwaga, ze jesli wydajemy pieniadze na taki portal to nie ma dziecinady i glupiego flirtowania. Pomysle nad platnym portalem.

41

Badoo. Można znaleźć tam wielu poplątanych ludzi, ale mi udało się znaleźć miłość. Ale zanim poznałam swojego partnera, przeszłam przez wiele randek (chociaż miałam szczęście, że spotykałam się z naprawdę fajnymi mężczyznami).

42

Swoją miłość poznałam na Sympatii i jesteśmy ponad 2 lata razem. Wtedy jeszcze nie była płatna, bynajmniej chyba dla kobiet tongue

43

Ja też poznałam swego męża na sympatii i jakoś dalej poszło smile Ahh te puszczane oczka smile

44

Mnie sympatia nie przekonala, albo po prostu miałem mało szczęścia i nie trafiłem na fajną. Za to edarling okazał się super, nie załamywać się, że test osobowości długi, bo to faktycznie pomaga. Poznałem tam super kobietę, szkoda, że wyjechała za granicę i rozpadło się to wszystko. Tak czy inaczej, w poszukiwaniach na portalach najważniejsze są dwie reguły - pierwsza zasada ograniczona zaufania, no a druga to sprawdzone portale. Przykładowo tu można sobie znaleźć listę najbardziej znanych portali - spam

45

Jak kogoś sympatia nie przekonuje czy inne darlingi to na badoo nie ma czego szukać. Mam wrażenie, że to taka fotka, tylko gorsza ;D

46

Osobiście polecam SPAM - sama tam znalazłam obecnego partnera wink.
Sympatia też mnie nie przekonała, może to dziwne, ale nie przypasowała mi szata graficzna i sposób tworzenia opisu, jednak jest to chyba najpowszechniejszy portal randkowy od wielu lat.

47 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-11-20 14:07:31)

A jakie macie opinie dotyczace portalu randkowego nieregulaminowy link? Będę wdzięczna jeśli opiszecie swoje doswiadczenia smile

48

Używam tindra i sympi.
Pierwszy:
- jest lepszy dla leni, bo nie trzeba spamować setek kobiet, tylko pisać z tymi, które zmaczuje, i od razu nawiązując do profilu; succes rate 5% vs 50%
- jest tańszy, chyba, że chcemy swoją lokalizację ręcznie podać lub kończą się swipe-right, których jednak jest dość dużo (sympatia daje jedna wiadomość na dzień, czyli nic)
- oferuje duuuuużo więcej kobiet i duuuuużo lepsze zdjęcia - ale i większą konkurencję
- nie ma wyszukiwarki, a więc nie odsiejemy dzieciatych, żonatych, palaczy, ateistów czy blondynów - co komu na wątrobie leży

Miałem z eDarling próby, ale za dużo lipy tam było pt. samotna z Bydgoszczy chce z Tobą rozmawiać, zapłać nam i odblokuj pocztę. No serio?
Na polishhearts pustynia, nie ma nikogo.
Badoo i hotOrNot zostało do sprawdzenia

49 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-10-12 16:58:03)

Ja polecam sprawdzić spam jest to ciekawy artykuł, w którym jest także zamieszczony ranking portali randkowych smile

50

a adoreo.com znasz? dla mnie najlepsze nabardziej rozbudowane

51

Ja generalnie nie polecam portali randkowych, moją miłość poznałam na weselu przyjaciółki. Na portalach randkowych zawsze spotykałam facetów z którymi związki były na krótką metę niestety.

52

Oczywiście, że na Tinderze można poznać męża! Najczęściej cudzego.

53

Polecam Bagle, są tam jakieś płatne opcje ale na darmowym można śmigać i pisać.

54 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-12-09 18:59:18)

Romekk92 napisał/a:

Wrocilem aby wam opowiedziec troszke co mnie spotkalo. Spotkalem 4 kobiety. Z zadna sie nie spotkalem jeszcze lub na szczescie. Nie wiem czy ja brzydki jestem czy poprostu taka znieczulica jest i kobiety maja za dobrze bo my faceci za duzo do was piszemy. I tak to jest przykre ze ignoruja nas i to z powodu ze o nie zabiegamy tak mi sie wydaje, a ten portal zaadoptuj faceta jest uwlaczajacy swoja droga. Nie wiem czemu ktos wypowiadal sie ze kobiety tam rzadza? Faceci tez nie rzadza, jest to fikcyjne ukazanie kobietom ze moga miec wladze i przez to tam wchodzicie a wlascicielom kreci sie biznes. Opisze kogo i gdzie spotkalem w podpunktach:
1. randka.org Bardzo malo ludzi tam jest jednak darmowe. Spotkalem 1 dziewczyne, aczkolwiek kontakt sie urwal i mnie ignoruje, wiec zaprzestalem pisac.
2. sympatia Dziewczyna bardzo fajna jednak zrezygnowalem z niej bo byla :"ksiezniczka". Chcialem sie z nia spotkac i ona ze mna , twierdzila ze ludzi sie nie pozna przez internet. Jednak po tym jak byla agresywna jak mialem inne zdanie usunolem ja z kontaktow.
3. sympatia Dziewczyna malo mowiaca, potakujaca 18latka (ja mam 23lata), troszke pogadalismy jednak to ja mowilem raczej niz ona. Ustalilismy ze jej sie nie podobam fizycznie i wprost jej to powiedzialem kilka razy. Jednak co jakis czas o sobie przypomina i mnie pyta czemu sie nie odzywam? Ja na to ze powod prosty- nie jestem w jej typie. Po czym spytala czym bym dla niej zgolil brode, odp ze nie. Nie wiem czy to troll ktory chce sobie podniesc samoocene i ze ktos do niej pisze/mysli o niej , dlatego co jakis czas zagada do mnie.
4. randka org Pani ktora nie szuka nikogo tylko lubi poczatowac. Przystalem na to bo jest chyba taka jak ja (samotnik) i bedzie wytchnieniem dla mnie po tym co przeszedlem= same "dziwne" dziewczyny. Bede mogl pogadac z kobieca wersja samotnika smile Nigdy tego nie robilem dlatego przystalem na to.
--------------
Podsumowanie:
Wszystkie kobiety 1,2,3 byly dziwne.
1 nic nie mowila o sobie, chciala byc pytana, zadnej interakcji nic.
2 Mysle ze miala problemy psychiczne ze soba. Obwiniala/oskarzala mnie o cos , potem to argumentowala. Nigdy nie przeprosila. Za trzecim razem sie wkurzylem i zerwalem kontakt. Jestem osoba spokojna , w zyciu sie zdenerwowalem tylko 3 razy ona sprawila od niechcenia (pstrykniecie palcami) ze zdenerwowalem sie poraz 4. I to przez internet nie na zywca! To bylaby najgorsza randka w moim zyciu - na szczescie do niej nie doszlo.
3. Nie wiem co sadzic. Najpierw bylem za gruby i owlosiony. Teraz jej owlosienie mojej twarzy przeszkadza tylko. Jest troche mloda 18lat - jeszcze moze miec pstro w glowie
4. Bede z kim miec porozmawiac przez net i sie wyzalic smile chyba obaj tego potrzebujemy. Nie interesuje mnie jej fizycznosc.
----------------------------
*Moje wymagania jak powinna wygladac dziewczyna:
Nie powinna miec fałdek tłuszczu na twarzy zeby byla okraglutka jak bobasek i to tyle big_smile Nie interesuje mnie jak wyglada, wazne zeby nie byla gruba az nadto (wyjatek zrobilem dla dziewczyny 2., miala ladna twarz a cialo duze ale ze tak powiem nie byla gruba nie wiem jak to ujac- tez tak wygladam tak sadze). Ponadto moj kolega bardziej doswiadczony powiedzial ze kobiety nie leca na wyglad tak jak faceci. To chyba tez jestem kobieta tongue jesli chodzi o poglad fizycznosci.
*Moja wymagania odnosnie dziewczyny jako czlowieka:
Ma byc normalna, poprostu. Nie robic scen o byle co. Traktowac czlowieka z szacunkiem i zrozumieniem.
-----------
Podsumowanie:
Spotkalem wiele fikcyjnych kont. Jesli nawiazalem kontakt to z jakimis "dziwnymi dziewczynami" ;/ Juz nie mam sił. Spytacie czemu wiec przez internet? Jestem nie smialy troszke i chcialem zrobic krok do przodu, bardziej kroczek czyli wlasnie nawiazywanie kontaktow przez internet. Odrazu podrywanie dziewczyn gdzies na ulicy byloby dla mnie zbyt stresujace. Jednak to co doswiadczam nie daje mi otuchy w kobieca plec i nie wiem czy zrobie ten kolejny kroczek zeby poderwac kogos "na zywca". Takze nie jestem facetem ktory bedzie "trenowal na kobietach" w publicznych miejscach aby potrenowac podrywanie, bo sam nie chcialbym byc takim obiektem, wiec podchodze do kazdej osoby indywidualnie i sie angazuje a potem spotyka mnie takie cos... Chyba za duzo przezywam ta sytuacje smile nie jestem wrazliwcem chyba. Od niedawna proboje fotoflirt narazie z miernym skutkiem. Zobacze jeszcze te ktore wymieniliscie i ten nieszczesny zaadoptuj faceta - bo co mi pozostalo, sprobowac mozna.

P.S. Przepraszam ze nie ma polskich znakow i przecinkow w odpowiednich miejscach.
P.S.S Moja przygoda z internetowymi portalami to niecaly miesiac. Probowalem takze icupid i iqelite - nikogo tam nie spotkalem niestety

Pytanie do was. Czy mam sie nie przejmowac? Tez spotykaliscie takie osoby "dziwne" i ile takich osob stanelo wam na drodze? Chyba sobie zrobie przerwe i zaczne za jakis czas ;/ poznawac ludzi.

to mnietroche zadziwiles,myslalam, ze to tylko wsrod facetow tyle pokemonow, tzn mam wrazenie, ze na portalach sa sami dziwni ludzie,choc za dlugo na nich ie bylam. kilka dni fejsbuk randki i kilka dni tinder.

jedynie ta od brody rozumiem, mi tez nie podobaja sie faceci z brodami,  ani z dlugimi wlosami. tylko ze ja od razu dawalam na lewo, bo  po co dawac lajki tracic czs na pisanie, skoro wogole nie twoj typ.

55

elzvolooo napisał/a:

Oczywiście, że na Tinderze można poznać męża! Najczęściej cudzego.

bez kitu. kolezanki  z pracy maz byl zarejestrowany wszedzie, a laskom z neta mowil, ze od 2 lat rozwiedziony hahhahahah

56

Istnieją różne portale takie jak na przykład adoreo z którego sama korzystam pod profilem malutka. Powiem szczerze, że łatwo tam można znaleźć kogoś sympatycznego.

57

Ja znam tylko angielskie, ale juz tam nie siedze od dawna

Posty [ 57 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Portal randkowy - wzglednie normalny i bezplatny?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024