Wyznanie miłości. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wyznanie miłości.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Wyznanie miłości.

Witam.
Mam 19 lat i od kilku dni mam pewien problem, który nie daje mi spać. Od około roku znam sie przez internet z dziewczyną 4 lata młodszą. Mieszka blisko mnie, ale pierwszy raz spotkaliśmy sie dopiero we wrzesniu(jak z kimś była). Spotykalismy sie, potem mieliśmy chwilowy przestój w znajomości(nie kłótnie czy coś po prostu był problem). Teraz jest świeżo po zerwaniu i nasze relacje są znowu takie same jak zanim zaczela byc z tym chlopakiem(bardzo bliskie).Ona wie że ją kocham jak siostrę. Zabil bym za nia. Czuje sie jakbym znal ją całe życie, ale uswiadomilem sobie jakis czas temu, że ja chce od niej czegoś wiecej i ze caly czas sie oszukiwalem z tym kim ona dla mnie jest. Nie mam zielonego pojęcia co ona ma w glowie. Ostatnio np jak sie zegnalismy przytulila mnie i stalismy tak z 10minut. Nie mam problemu ze smialoscią, ale nie wydaje ze dalbym rade ją bez niczego pocalowac gdybym mial taką okazje.
No i problem pojawia sie tutaj. 9 stycznia wylatuje do Angli więc nie ma raczej co angażować sie w taki zwiazek mimo ze czuję cos czego nie czulem nigdy wczesniej w sercu. Ze wzgledu na nią Zerwalem 3 dni temu z dziewczyną która nic nie zdarzyła jeszcze zrobic(z która bylem tylko dwa tygodnie) powiedzialem jej ze po prostu nje chce jej oklamywac i nic do niej nie czuje. Zrozumiala mimo że ona sie zakochała. Dziewczynie o której jest caly post planuje po prostu powiedzieć co czuje jak najszybciej i ze musimy zakończyć znajomość jak najszybciej bo aktualnie nasze realacje tak szybko idą do przodu że chyba peknie mi serce przy odlocie. Juz teraz mam szklane oczy jak to pisze.  Prosilbym o Podpowiedzi co najlepiej zrobić w takiej sytuacji. Jest to dla mnie najwazniejsza osoba na ziemi aktualnie. Zaluje bardzo ze teraz dopiero zrozumialem ze ją kocham.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyznanie miłości.

Historia naprawde bardzo wzruszająca. Moim zdaniem nie masz na co czekać tylko wyznać jej miłość!Wiem, że to trudne ale w pewnym momencie w życiu trzeba wziąść dupe w troki i to zrobić.Tylko pamiętaj żadnych delikatmych sugesti czy niejasnych wiadomości.W takiej sytuacji dziewczyny są kompletnie ślepe i wydaje się im,że to przez hormony odbierają tak sytuacje.pozatym nie ma za dużo czasu! Czy sie opłaca skoro dziewczyna jedzie do Anglii?nie dowiesz się jak nie spróbujesz.Pamiętaj jesteście dopiero bardzo młodzi ale i takie związki są niezwykle ważne w naszym życiu.A no i oczywiście nie zapomnij być romatycznym nastolatki to kochają

3

Piotrze powiedz jej poprostu co czujesz bez udziwnien i wymyslnych wstepow. Najbardziej zaluje sie straconych szans. Nawet jesli ona finalnie wyjedzie to bedzie wiedziala a Ty nie bedziesz sie zastanawial co by bylo gdyby. Odwagi i powodzenia. smile Daj znac jak poszlo wink

4

Piotruś, w sumie nie wiem, czy to Ty wylatujesz, czy ona i na jak długo, jednak nie wróżę świetlanej przyszłości.
Ty masz 19, ona 15, mimo uczucia jakie deklarujesz, spróbowałeś i z inną dziewczyną, ona także miała chłopaka flirtując z Tobą..........cóż, tak bywa w Waszym wieku, choć........mimo wieku z pewnością znacie takie określenia jak uczciwość, wierność, szacunek dla drugiej osoby.
Obydwoje niestety nie pokazaliście się z dobrej strony (ona zdradzała chłopaka z Tobą, Ty zabawiłeś się uczuciami innej dziewczyny), ale złóżmy to na karb wieku i zdobywania doświadczeń.
Oczywiście, wyznaj jej swoje uczucia, może Wam się uda przeżyć pierwszą wielka miłość.
Nie zapominaj jednak, że jesteś 4 lata starszy od niej, a to w tym wieku spora różnica, nie zapominaj też, że ona mając chłopaka weszła w bliską relację z Tobą, więc nie zdziw się, gdy w pewnym momencie Ty pójdziesz w odstawkę, ona ma tylko 15 lat.

5

Ech, to ten odwieczny problem - jak powiedzieć drugiej osobie, co się do niej czuje. Któż nie musiał nigdy przechodzić przez te męki niepewności i obaw przed odtrąceniem. Jak ubrać swoje uczucia w słowa?
Jest chyba tylko jedno zmartwienie porównywalne z tym - kiedy to nam ktoś wyznaje uczucia, których my nie odwzajemniamy. To na swój sposób może nawet bardziej przykre, bo musimy kogoś zranić. Sama mam taką sytuację, że nie bardzo wiem, co z tym zrobić. No wiadomo, istnieją jakieś sposoby, żeby ten cios złagodzić - w sieci (konkretnie tutaj: http://toczytam.pl/jak-powiedziec-dziew … nie-podoba ) od jakiegoś czasu można znaleźć artykuł o tym, jak powiedzieć dziewczynie, że się komuś nie podoba- oczywiście w taki sposób, by złagodzić cios. Ciekawa jestem, czy w, brzydko mówiąc, "dawaniu kosza" facetowi te porady też się sprawdzają.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wyznanie miłości.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024