Brak ochoty na masturbacje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak ochoty na masturbacje

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Brak ochoty na masturbacje

Może ktoś też ma takie odczucia,bo zastanawiam się co jest nie tak tongue

Mianowicie,jeżeli nie mam partnera,osoby do której jestem przywiązana, coś do niej czuje,zależy mi etc. to totalnie nie mam ochoty na "solo". Nie sprawia mi to wtedy żadnej "psychicznej" przyjemnosci. Musze mieć kogoś o kim mogę wtedy pomyśleć, fantazjowac etc. Niektórzy mają pewnie tak,że przyjemnosci im sprawia fantazjowanie o kimś znanym np. albo o poprostu osobie płci przeciwnej. No a ja tak nie mam. Musi być ta konkretna osoba z którą coś mnie łączy. Wtedy nie trzeba mnie namawiać i "zmuszać". Chęć przychodzi bardzo szybko, ciało i dusza jest usatysfakcjonowana. A tak, bez kogoś bliskiego sercu no to mogiła. Ni da się. Tzn da się ale przyjemnosci żadnej.Wychodzi na to ze przykładem duża wagę do sfery seksualnej i głębszej relacji z kimś innym. Ktoś też może tak ma?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak ochoty na masturbacje

hm a musisz sie masturbowac? big_smile szczerze, to nigdy tego nie robilam. Raz probowalam, przy poczatkach znajomosci ale w ogole nie sprawialo mi to radosci, a wrecz obrzydzilo tongue Nie znosze tego, po stokroc wole czuc mezczyzne. Tzn ze potrzebujesz mezczyzne, ktory sie zajmie toba jako kobieta, nie tylko fizycznie. Moze brakuje Ci bliskosci duchowej zeby spelnic sie w sferze seksualnej?

3

Nie no, nie potrzebuję tongue ale się właśnie zastanawiam, bo to zabawne trochę. "Jest" facet to i nie mam problemu z porannym, czy wieczornym solo w domu. Chcę, praktykuję i mam z tego przyjemność. Faceta nie ma, to i ochoty nie ma. Okropne xD

4

Hm może nie powinnam się wypowiadać bo jestem w stałym związku od kilku lat ale... pod pewnym względem mam podobnie tzn. w większości moich fantazji podczas samotnych zabaw pojawia się mój facet. Nie musi nawet grać głównej roli ale musi się pojawić. Inaczej nie dojdę, nic, nada. Ot taki ze mnie typ. Z takimi rzeczami chyba trzeba się pogodzić wink
Wydaje mi się, że to wynik tego iż pewne osoby (w tym jak widać ja a być może i Ty) aby się w pełni rozbudzić seksualnie potrzebują stałego związku, uczuć, poczucia stabilizacji.

5

podejdź do tego w sposób jak Woody Allen, że masturbacja to seks z kimś, kogo naprawdę kochasz wink

6

Myślę, że  jest to tak:
Jesteś z facetem.
Facet i fakt z nim związku wzbudza w Tobie pozytywne emocje.
Dlatego pragniesz z nim być jak najbliżej i jak najdłużej. W każdym aspekcie życia. Nie tylko seksualnego.
Masturbacja z obrazem tego faceta - w szeroko pojętym tle - jest działaniem przedłużającym/intensyfikującym  jego obecność w Twojej świadomości. Czyli: jesteście razem -> potrzebujesz wzmacniacza jego obecności, jesteś samotna (tzn. bez partnera) -> Twój organizm nie ma na kogo pozytywnie reagować i wzmacniać potrzebę bliskości.
Wnioskuję też, że Twoje potrzeby seksualne są uwarunkowane byciem w emocjonalnym związku z tą druga konkretną osobą, czyli Twoja "solowa" działalność  tkwi w tej części Twojej psychiki, która jest związana ze sferą uczuć "wyższych". Gdybyś nie miała problemów z masturbacją w stanie samotnym, bezzwiązkowym, to bym diagnozowała, że chodzi Ci po prostu o przeżycie dobrego orgazmu i fizyczne odprężenie. A do tego obraz konkretnego faceta nie jest bezwarunkowo potrzebny.
Tak jest moja intuicyjna teoria, oparta na babskim rozumie, nie podparta kierunkowym wykształceniem w kierunku psychologii smile
Pomyśl jeszcze o innym aspekcie - czy w związku jesteś zaspakajana seksualnie przez swego faceta?
Jeśli nie - to chęć do masturbacji oprócz potrzeby podtrzymywania mentalnej świadomości ciągłego bycia razem, może być wywołana Twoimi niespełnionymi oczekiwaniami odnośnie idealnego seksu i ułatwiać jego substytucję jako dobra nieosiąganego, bo tylko "solo" uzyskujesz taki poziom zadowolenia jaki jest Ci potrzebny.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak ochoty na masturbacje

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024