Żaden facet mi nie odpowiada. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Żaden facet mi nie odpowiada.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Żaden facet mi nie odpowiada.

Coś jest ze mną nie tak, myślę że duży wpływ na taki obrót sprawy mają moje złe relacje z ojcem i bratem (ogólnie z mężczyznami z rodziny). Jak dotąd miałam dość sporadyczny kontakt z chłopakami, jedynie z kolegami w szkole - rozmowy, śmiechy itp. Ale mimo że mam 22 lata nigdy nikogo nie miałam. NIe miałam do tej pory prawie żadnego powodzenia, w tym roku jednak coś się zmieniło. Zaczelam jeździć na imprezy z koleżanka no i poznałam kilku chłopaków, ale to ciągle nie jest to. A to nie w moim typie, a to ma jakieś dziwne usposobienie, albo młodszy hmm Nie wiem czy to ja wydziwiam, czy poprostu na takich trafiam, zreszta jakoś uświadomiłam sobie, że dawniej tego pragnęłam by mieć chłopaka a teraz jakoś jak już mam to powodzenie to odniechciewa mi się kogoś mieć,strasznie mnie denerwują zaloty tych chłopakow bo widze ze to sa chłopaki nie w moim typie. Z jednej strony chce kogos miec a z drugiej nie..

Od kiedy pamietam moj brat i ojciec ciagle mnie ponizali i wysmiewali, wyzywali od najgorszych i ze nie jestem nic warta. Czasami, w relacjach z chłopakami poprostu tez sie tego boje ze i oni mi to beda robic. Boje sie ze jak juz poznam chlopaka , który odpowiada mi charakterem ( bo teraz jeszcze zadnego takiego nie spotkalam) , to ze i tak sie zniechęce do niego wlasnie pod wzgledem tego, że i on może  źle mnie traktowac. Boje się tych naszych czasów w których chłopaki tak źle traktują dziewczyny, bo je sie ze bede jedna z nich..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Żaden facet mi nie odpowiada.

22 lata to się nie masz na co spinać. Fajny facet się znajdzie smile

3 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2015-11-19 23:14:32)

Karola, nie będziesz jedną z nich, jeśli na to nie pozwolisz. Musisz wiedzieć jasno, czego oczekujesz po chłopaku i związku z nim i do tego dążyć. Co więcej, musisz jasno dawać do zrozumienia, mówić chłopakom czego od nich oczekujesz. Te dziewczyny, które są źle traktowane, często nie mówią wprost wielu rzeczy, a jedynie mają nadzieję że ich faceci się tego domyślą. Czekają tak w tej nadziei i czekają...i czekają.
Co do Twojego wieku, to powiem Ci że ja poznałam mojego pierwszego poważnego (i jak okazało się ostatniego) chłopaka, gdy miałam 23 lata. Wcześniej również nie miałam zbyt wielkiego powodzenia wśród chłopaków. Wiesz kiedy je zyskałam? Jak miałam już chłopaka. Moim zdaniem dlatego, że wtedy uwierzyłam dopiero że faktycznie musi "coś" we mnie być fajnego, że spodobałam się  całkiem przystojnemu facetowi big_smile Tak to jest, że dopóki nie wierzymy w siebie, inni też w nas nie wierzą. A jak widzimy w sobie pozytywną osobę, to i inni zaczynają dostrzegać. smile

4

Myślę że nic złego się nie stanie jak nie będziesz miała chłopaka do końca życia.

5

MrSpock napisał/a:

Myślę że nic złego się nie stanie jak nie będziesz miała chłopaka do końca życia.

Hehehehe... Znam sporo takich kobiet, które są już po 30-tce, a wcześniej przez całe 20-lecie zachowywały się jak autorka postu. Wiecznie znudzone, zblazowane, rozczarowane. I teraz usilnie szukają faceta... Tylko że żaden facet już ich nie szuka.

6

hej. jestes młoda i napewno poznasz kogos wartosciowego, masz jeszcze sporo czasu, :-) pozniej to bedzie lepiej, los cos Ci szykuje i da Ci to - oczywiscie w postaci wymarzonego faceta w odpowiednim czasie. napewno tylko trzeba na to poczekac nie spinac sie a wszystko sie ułozy, trzeba wierzyc w to, bo jesli sama nie bedziesz w to wierzyc to kto? dasz rade! :-)

7 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2015-11-21 03:17:28)

Karola92 napisał/a:

(...) Nie wiem czy to ja wydziwiam(...) bo widze ze to sa chłopaki nie w moim typie. Z jednej strony chce kogos miec a z drugiej nie..(...)

Przepraszam. Widzę że Ty masz jakieś prawdziwe problemy ale nie mogę powstrzymać mojego czarnego humoru.

Moja rada. Zapisz się na jakiś portal. Będziesz się czuła jak w domu big_smile

8

Tak właśnie myślałam, że spotkam się z tego typu tekstami jakimi mnie uraczyli panowie powyżej. Ja wiem, że mam problem, nie musicie mi o tym mówić, napisałam tu po to by ktoś mi pomógł zrozumieć  dlaczego tak się dzieje , że we mnie coś takiego tkwi, niby chciałabym mieć kogoś bliskiego a jednocześnie panicznie się tego boję i ewentualnie pomóc mi rozwiązać ten problem. Nie myślcie, że jestem zadufaną w sobie panienką, która nie wie czego chce bo ma takie "widzimisię".

Mam tą niechęć do płci przeciwnej, bo myślę , że mnie wykorzysta i porzuci / może to wina tego co obserwuje na codzień, tzn. widze dużo związków w których ludzie nawzajem się zdradzają/, i najgorsze jest to , że to staje się normalnością..

Jednocześnie obawiam się , że choćbym kogoś poznała, takiego odpowiedniego, to i tak nie będzie ze mną chciał być ze względu na to z jakiej rodziny pochodzę, w jakim środowisku się wychowywała oraz przez to jakie mam relacje z rodzina..

9 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2015-11-26 12:35:42)

Karola92 napisał/a:

(...) Nie myślcie, że jestem zadufaną w sobie panienką, która nie wie czego chce bo ma takie "widzimisię".(...)

Wcale tak nie myślę. Zadufana panienka powiedziałaby od razu, że ona wie czego chce i byłaby to litania w stylu: chcę przystojnego, bogatego, dowcipnego, inteligentnego, romantycznego, pewnego siebie, wysportowanego............ No i tak dalej.

Moja rada dla Ciebie. Zacznij powoli wchodzić w relacje z facetami. Tyle tylko, że bądź wobec nich szczera. Mów im że się uczysz związków. Nie zakochuj się i ostrzegaj innych żeby się w Tobie za szybko nie zakochiwali. Łatwiej będzie Ci się rozstać. Na pewno przejdziesz przez kilka nieudanych relacji ale po pewnym czasie zrozumiesz czego chcesz. Rozmawiaj o Tym z kimś. Jakąś psiapsiułką ;-) albo jakimś przyjacielem. To bardzo ważne usłyszeć siebie samego oraz usłyszeć feedback o nas samych.

Jedno jest pewne. Musisz ruszyć do akcji. Jeśli będziesz pozostawać w paraliżującym Cię strachu to nic się nie zmieni a wręcz przeciwnie. Twoja sytuacja się pogorszy. Zapętlisz się.

Rodziną się nie przejmuj. Jak sytuacja do tego dojrzeje to powiedz, że masz do niczego rodzinę. Dla mnie rodzina dziewczyny nigdy nie była problemem. To miły ekstrasik jeśli rodzina dziewczyny jest jakaś fajna ale i tak rodzinę dziewczyny widuje się najczęściej kilka razy do roku.

Powodzenia!

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Żaden facet mi nie odpowiada.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024