nie wiem co myśleć o zachowaniu męża - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie wiem co myśleć o zachowaniu męża

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: nie wiem co myśleć o zachowaniu męża

witam mam na imię Justyna  jestem tu nowa , potrzebuje  poznać opinie kobiet i  mężczyzn również 

kilka dni temu przeczytałam w męża wiadomościach  jak  pisał z inna kobieta proponował jej seks  , fakt ona odmówiła bo to nasza wspólna znajoma ale nie wiem co myśleć , obraził mnie pisząc do niej,  pisał ze ja jestem już stara ( choć jestem młodsza od niego o 2 lata ) a on szuka młodej i rześkiej jak to nazwał ... gdy zrobiłam mu awanturę on twierdzi ze żartował se przy piwku z innym kolega i ze gdybym nie szperała w jego telefonie to wszystko byłoby ok a teraz cierpię . czytając to myślałam ze wyjdę z siebie dla mnie na żart nie wyglądało i nie wiem jaki jest sens tego żartu... co byście zrobili na moim miejscu ,  ja mam ochotę wypierdzielić go ze swojego życia ale szkoda mi dzieci mamy ich trojkę i za sobą 15 lat małżeństwa ale mam dość  chyba ... on nawet mnie nie przeprosił  tylko ma wyrzuty ze się nie odzywam ze nie śpię z nim jednym łózko ale nie mogę  ... nie po tym ... wiem ze to nie zdrada ale jakoś mi nie milo moim zdaniem nie ma szacunku do mnie i ośmieszył mnie przed ta dziewczyna ... nie wiem co dalej

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nie wiem co myśleć o zachowaniu męża

Jak to nie jest zdrada, to co to jest?

3

Justa, a tak poza tymi "żartami", to w waszym małżeństwie wszystko dotąd było ok?

4 Ostatnio edytowany przez justa1709 (2015-11-18 21:34:35)

Niby wszystko ok ... mój mąż ma czasem głupie odchyly ale nigdy nie pisał do nikogo że chciałby się z kimś pykać jak on to nazwał ... on twierdzi że to nie serio że kijem by jej nie dotknął że to żart z kolegą se zrobił.... dla mnie to chore jakieś

5

Dla mnie to nawet nie jest chore a bardzo ŻENUJĄCE, żeby dorosły facet pisał do waszej wspólnej znajomej (nawet żartem), że chciałby się z nią "pykać". Jeśli to był na prawdę żart, to bardzo ale to bardzo głupi i niestosowny. Powinien przede wszystkim Ciebie jak i tamtą dziewczynę za to przeprosić. Właściwie ciężko cokolwiek stwierdzić. Póki co, pozostaje Ci jedynie powiedzieć mu co o tym wszystkim sądzisz i że długo mu tego nie wybaczysz. No a potem obserwować jego zachowanie. Jeśli to faktycznie był pierwszy tak idiotyczny wybryk, to może chłop się ogarnie i więcej się nie powtórzy.

6

Współczuję, przypomina mi się wątek GIA, gdzie mąż wyśmiewał się z brzydoty "rzekomej" kochanki, po czym okazało się, że bzykał ją w różnych miejscach i okolicznościach przez parę miesięcy.
Masz rację czując się urażona, obrażona i upokorzona, moim zdaniem to zdrada emocjonalna.
Tłumaczenie Twojego męża w obliczu dowodów jest klasykiem; to tylko żarty, to kolega, albo koleżanka sobie żartowała itd.
Obawiam się, że skok w bok, chodzi mu po głowie, tyle, że trafił na nieprzychylny grunt, a już wypisywanie do innej kobiety takich komentarzy na temat żony, jest niewybaczalne - cham!
Rozumiem, Twoje rozgoryczenie, chyba czeka Cię podobna droga przez mękę jak inne zdradzone kobiety - utrata zaufania, próby ratowania?
Problem w tym, że on nie przeprasza inie żałuje. Nie odpuszczaj mu łatwo.

7

Najgorsze jest to ze on owa kolezanke przeprosil ze pisal glupoty a mnie wogole :-(  bo twierdzi że nic zlego nie zrobił   ze to zart i ze jakbym nie szperala mu w telefonie to nie było by całej afery  .. napewno mu tego szybko nie wybacze ..nie wiem czy wogole  :-(

8

Poflirtuj sobie z waszym wspólnym znajomym, albo z całkiem obcym facetem i nie kryj siė z tym... Ciekawe czy dalej będzie w nastroju do żartów. Ja bym już do niego zaufania nie miała. Przerąbane by miał smile

9

justa1709 napisał/a:

Najgorsze jest to ze on owa kolezanke przeprosil ze pisal glupoty a mnie wogole :-(  bo twierdzi że nic zlego nie zrobił   ze to zart i ze jakbym nie szperala mu w telefonie to nie było by całej afery  .. napewno mu tego szybko nie wybacze ..nie wiem czy wogole  :-(

Nie szanuje Cię, nie zależy mu na rodzinie?
Nie znam kobiety, która by taki "żart" puściła płazem.
Nawet, gdyby Cię przeprosił, to też nie miałabyś gwarancji, że jest szczery, ale on nawet nie próbuje. Trudno cokolwiek doradzić, nie ułatwiaj mu życia.
Jeśli masz możliwość, namów koleżankę lub koleżanki na wypad weekendowy, jakiś wyjazd z noclegiem, odstresujesz się, zabawisz, przemyślisz.

10

Nie dziwię się na Twoje oburzenie. Masz prawo się tak czuć, bo on Cię obraził. Bądź świadoma, że to nie jest tak, że się specjalnie doszukujesz. Każdy mężczyzna powinien być b. dobrze wiedzieć, że o kobiecie, swojej żonie tak się nie pisze! Może różnimy się od facetów My kobiety, ale skoro wchodzimy razem w wspólną relacje, to musimy się szanować i rozumieć nawzajem. Możesz powiedzieć mężowi, że każda kobieta, żona nie ma jak facet tylko braki seksualne... ale i emocjonalne. Od czasu do czasu miłe słówko, przytulenie, uśmiech, nawet wspólne leżenie i oglądanie tv... Wyznaj mu, że kobiety są inne i nie są tak bezpośrednie jak mężczyźni. Miej nadzieję, że nie brał ślubu bo chciał mieć kogoś do robienia tego albo co innego... Facet, który chciałby mieć kochankę - bada grunt zanim podejmie działanie, a Tobie nie koniecznie musi mówić prawdę. Zresztą... co to za żarty , to ABSOLUTNIE! nie było śmieszne. Facet lubi bezpośredniość a kobiety lubią czułości... Musi dwoje osób wyeliminować "wpatrywanie się w czubek własnego nosa" i pomyśleć o drugiej połówce. Ale pamiętaj - do tanga trzeba dwojga!!

11 Ostatnio edytowany przez maniek_z_maniek (2015-11-20 14:19:40)

To jest ogromne ponizenie zwlaszcza, ze pisze o Tobie obcej osobie i jednoczesnie pisze negatywnie i jednoczesnie nagabuje ja na seks. Wyglada na to ze jego strony relacji opartej na milosci i szacunku juz nie ma. A jesli nie ma milosci (to sama mozesz ocenic) to kwestia bycia razem, domu, dzieci jest do rozwazenia. Oczywiscie ze to co opisalas to jest zdrada tylko ze sam opis dowodzi takiej zdrady jednorazowej. I tu wlasnie jest pies pogrzebany. Bo dalsza tolerancja zrodzi o wiele gorsze skutki. Bo jak sie na cos pozwoli albo nie bedzie konsekwnecji to bedzie sie chcialo wiecej (to kwestia emocji i andrenaliny). Ew. wg. mnie jedynym rozwiazaniem (bo maz nie czuje tego co ty i nie jest sklonny do pracy nad zwiazkiem i refleksji?) jest zaprononowanie mezowi terapii malzenskiej pod grozba rozstania sie. Jesli sie nie zgodzi mozesz ew. wnosic o separacje, bo mezem trzeba jakos potrzasnac. Bo jesli przejdziesz nad tym do porzadku dziennego, maz nie wyrazi skruchy i to przy wszystkich ktorzy o tym wiedza, to juz nie bedzie Ciebie szanowal. I tutaj ta kwestia szacunku jest podstawowa. Bo brak okazywania szacunku bedzie skutkowal twoim cierpieniem. Chyba ze sie zreflektuje, to ew. moze ukrywac potem swoje postepowania ale bedziesz u niego w hierarchii wyzej. Te sprawe nalezy potraktowac powaznie, bo kwestia lojalnosci, szacunku i propozycji seksu obcej osobie daleko wykraczaja poza granice zartu.

12

Roznicie sie w kwestii poczucia humoru...Sluchaj swojej intuicji-ona Ci powie co masz dalej robic.

13

josz napisał/a:

Współczuję, przypomina mi się wątek GIA, gdzie mąż wyśmiewał się z brzydoty "rzekomej" kochanki, po czym okazało się, że bzykał ją w różnych miejscach i okolicznościach przez parę miesięcy.
Masz rację czując się urażona, obrażona i upokorzona, moim zdaniem to zdrada emocjonalna.
Tłumaczenie Twojego męża w obliczu dowodów jest klasykiem; to tylko żarty, to kolega, albo koleżanka sobie żartowała itd.
Obawiam się, że skok w bok, chodzi mu po głowie, tyle, że trafił na nieprzychylny grunt, a już wypisywanie do innej kobiety takich komentarzy na temat żony, jest niewybaczalne - cham!
Rozumiem, Twoje rozgoryczenie, chyba czeka Cię podobna droga przez mękę jak inne zdradzone kobiety - utrata zaufania, próby ratowania?

W dychę.
Jest tutaj kilka podobnych wątków.Tak to się zwykle zaczyna.

14

dzieki bardzo za kazda odpowiedz smile jestem wam bardzo wdzieczna , na dzien dzis wciaz jest ciezko miedzy nami ,nie przeprosil i wciaz  twierdzi ze nic zlego nie zrobil sad

15

josz napisał/a:

Przeczytaj koniecznie polecany watek, schemat taki sam, wyśmiewanie pannicy na początku, a później czym się skończyło? Twój maż poniżył cię  przed obcymi ludźmi, co to za maż co wyśmiewa się z własnej żony jeszcze nie widzi w tym nic niestosownego. Wybacz ale masz męża chama. Jak by zareagował jak byś zagadała do innego faceta tak aby słyszał, że szukasz kogoś do seksu bo stary mąż już nie może a ty jesteś w potrzebie. Zrobiłby ci na pewno mega awanturę, która nie wiadoma czym by się skończyła.
Ale zapytać się go o to,jak by się czuł w takiej sytuacji  możesz. Natomiast nie możesz tolerować  tego co zrobił twój maż, bo jak pisze Maniek, będzie to twoja zgoda na zdradę, a wygląda na to, że mąż chętny na nią jest i brak twojego zdecydowanego działania popchnie go do niej.
Same awantury tu nie pomogą, bo on nie żałuje wręcz przerzuca na ciebie winę, według niego płacisz za swoja ciekawość, on musi się poczuć że traci rodzinę, może to zmusi go do zastanowienia nad swoim postępowaniem.  Poczytaj watki Gia "Bajka się skończyła..", czy Kasi  "Maz zdradził mnie emocjonalnie" tak znajdziesz rady jak postępować w takich sytuacjach.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie wiem co myśleć o zachowaniu męża

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024