Niski wzrost - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 90 ]

Temat: Niski wzrost

Mam 21 lat jestem chłopakiem niskiego wzrostu nie mam nawet 170 cm i z tego powodu mam ogromne kompleksy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niski wzrost

znam niższych o wiele od Ciebie i mają szczęśliwe rodziny. poza tym niscy ludzie mają podobno większe zdolności przywódcze smile

3 Ostatnio edytowany przez KARAKAN (2015-11-08 20:04:47)

chloe2 napisał/a:

znam niższych o wiele od Ciebie i mają szczęśliwe rodziny. poza tym niscy ludzie mają podobno większe zdolności przywódcze smile

U mnie jest odwrotnie, nie jestem z tych co chcą nadrabiać pieniędzmi braki centymetrow . Jest całkiem odwrotnie załamuje się coraz bardziej bo mam tylko 169 cm

4

Więc czym chcesz nadrabiać swój brak cm?

5

a kto mówi o pieniądzach? zdolności przywódcze nie tylko mogą oznaczac prace i pieniądze. na pewno masz swoje własne talenty i umiejetnosci

6

vinnga napisał/a:

Nie wiem, chyba niczym się nie da bo kobiety uważają że wysocy są przystojniejsi, atrakcyjniejsi, bardziej męscy, opiekuńczy wgl można wymieniać w nieskończoność.

7

KARAKAN napisał/a:
vinnga napisał/a:

Nie wiem, chyba niczym się nie da bo kobiety uważają że wysocy są przystojniejsi, atrakcyjniejsi, bardziej męscy, opiekuńczy wgl można wymieniać w nieskończoność.

wyżsi od kobiety ale ile zobacz ile jest niższych od Ciebie. poza tym nie kazda woli wyższego

8

chloe2 napisał/a:

a kto mówi o pieniądzach? zdolności przywódcze nie tylko mogą oznaczac prace i pieniądze. na pewno masz swoje własne talenty i umiejetnosci

Nie umiem sie zmobilizować. Wgl facet poniżej 170 cm to dno kobiety piszą na internecie że taki jest ktoś jest karłem, nie nadaje się do seksu, jest nie atrakcyjny i powinien być sam do końca życia.

9

KARAKAN napisał/a:
vinnga napisał/a:

Łączyć przystojność, atrakcyjność, męskość, opiekuńczość z wysokim wzrostem może tylko facet z kompleksem włąsnego wzrostu...

Oczywiście, ze są kobiety, które bezwzględnie wolą wysokich. Takie ich święte prawo. Ale jest cała masa kobiet, dla których wzrost nie gra większej roli. I oni szukają tej męskości, atrakcyjności i opiekuńczości u faceta w czymś zupełnie innym niż wzrost. Ale Ty nie możesz im tego dać, ponieważ uznałeś, że jak brakuje Ci wzrostu to i żadnych innych pozytywnych cech nie możesz posiadać.

Tyle, że to tylko Twoja opinia. Gdybyś zadał sobie trud rozejrzenia się po okolicy to byś zauważył, że nawet niżsi od Ciebie faceci są w związkach. Chyba nie uważasz, ze ich kobiety są z nimi z litości?

10

Naprawdę chcesz katować się tekstami niezbyt lotnych pań? Nie lepiej stać się interesującym człowiekiem (albo pokazać, że takim już jesteś)? Bo na zmianę swego sposobu bycia masz wpływ.

11

vinnga napisał/a:
KARAKAN napisał/a:
vinnga napisał/a:

Łączyć przystojność, atrakcyjność, męskość, opiekuńczość z wysokim wzrostem może tylko facet z kompleksem włąsnego wzrostu...

Oczywiście, ze są kobiety, które bezwzględnie wolą wysokich. Takie ich święte prawo. Ale jest cała masa kobiet, dla których wzrost nie gra większej roli. I oni szukają tej męskości, atrakcyjności i opiekuńczości u faceta w czymś zupełnie innym niż wzrost. Ale Ty nie możesz im tego dać, ponieważ uznałeś, że jak brakuje Ci wzrostu to i żadnych innych pozytywnych cech nie możesz posiadać.

Tyle, że to tylko Twoja opinia. Gdybyś zadał sobie trud rozejrzenia się po okolicy to byś zauważył, że nawet niżsi od Ciebie faceci są w związkach. Chyba nie uważasz, ze ich kobiety są z nimi z litości?

Nie chodzi tylko o dziewczyny  sam się źle ze sobą czuje, mam tylko 169 jak bym miał tak ze 4 cm więcej to bym się czuł lepiej sam ze sobą, wiadomo nadal bym był niski Ale czułbym lepiej jednak
To

12

Ja poznałam kiedyś faceta który miał 150 cm (serio), ale "On" nadrabiał pewnością siebie, otwartością i mimo niskiego wzrostu nie narzekał na brak zainteresowania. Tak wiec nie powinieneś się przejmować smile.

13

Wielokropek napisał/a:

Naprawdę chcesz katować się tekstami niezbyt lotnych pań? Nie lepiej stać się interesującym człowiekiem (albo pokazać, że takim już jesteś)? Bo na zmianę swego sposobu bycia masz wpływ.

A co mam robić dla kobiet jestem załosnym konusem, chciałbym, nie chce nie wiadomo ile ale gdybym miał tak ze 173 cm to było by lepiej

14

Zdajesz sobie jednak sprawę że cokolwiek byś nie zrobił swojego wzrostu nie zmienisz. Musisz to po prostu zaakceptować. Jeśli będziesz się tym zadręczać będzie gorzej. Niski wzrost to jeszcze nie najgorszy problem, wiem że to marne pocieszenie ale taka prawda.

15 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-11-08 20:37:49)

W Twym wątku już trzy kobiety napisały, że wzrost nie jest tak istotnym, a Ty z uporem godnym lepszej sprawy dalej piszesz swoje.

Wśród moich znajomych są niscy mężczyźni, niektórzy znacznie niżsi od Ciebie. A jednak wszyscy oni są piekielnie interesującymi ludźmi i wszyscy mają partnerki. Rzecz w tym, że żaden z nich nie jest żałosnym.

16

agusia587 napisał/a:

Zdajesz sobie jednak sprawę że cokolwiek byś nie zrobił swojego wzrostu nie zmienisz. Musisz to po prostu zaakceptować. Jeśli będziesz się tym zadręczać będzie gorzej. Niski wzrost to jeszcze nie najgorszy problem, wiem że to marne pocieszenie ale taka prawda.

PO prostu wyciagnolem zły los na loterii genetycznej, bo mam wzrost po ojcu który ma168 cm a moi dziadkowie mają po  170 patr  wiec nie są niscy. Gdybym miał wzrost po dziadkach a nie po ojcu to bym miał spokojnie 175 możliwe że nawet wiecej

17

Konusem nie jesteś, ale to co piszesz jest faktycznie żałosne. Zgrywasz ofiarę i kreujesz się na życiowego nieudacznika. I rzeczywiście żadna kobieta sie Tobą nie zainteresuje. Wcale nie prez wzrost. Pomyśl, która by chciałą faceta, który twierdzi, ze jest żałosny?

Wzrostu nie zmienisz. Możesz być atrakcyjny ze swoim wzrostem. Możesz resztę życia spędzić na użalaniu się nad wzrostem, którego zmienić nie możesz. Możesz też skupić się na poprawianiu tego co mozesz zmienić. A masz tyle do poprawiania, że na ubolewanie nad wzrostem powinno zabraknąć Ci czasu.

Edit:
ooo, a Twój ojciec to sam Cię urodził czy jednak jakaś kobieta go zechciała?

18

vinnga napisał/a:

Konusem nie jesteś, ale to co piszesz jest faktycznie żałosne. Zgrywasz ofiarę i kreujesz się na życiowego nieudacznika. I rzeczywiście żadna kobieta sie Tobą nie zainteresuje. Wcale nie prez wzrost. Pomyśl, która by chciałą faceta, który twierdzi, ze jest żałosny?

Wzrostu nie zmienisz. Możesz być atrakcyjny ze swoim wzrostem. Możesz resztę życia spędzić na użalaniu się nad wzrostem, którego zmienić nie możesz. Możesz też skupić się na poprawianiu tego co mozesz zmienić. A masz tyle do poprawiania, że na ubolewanie nad wzrostem powinno zabraknąć Ci czasu.

Edit:

Sama prawda. Przestań się nad sobą użalać bo wtedy żadna się Tobą nie zainteresuje. Kobiety nie potrzebują nieudaczników, mężczyzna powinien być pewny siebie i silny. Nie każda od razu wyłapie Twój wzrost. Ja też miałam kiedyś kompleks wzrostu, jak na dziewczynę (150 cm) też jestem niska. Podświadomie unikałam wysokich mężczyzn, ale trafił mi się ktoś (187 cm) i nawet nie wiem kiedy a się zakochałam. Teraz wzrost niski czy wysoki nie ma dla mnie znaczenia. Ważne jest zachowanie.

19

Obawiam się, że jesteś tak skupiony na sobie i swoim kompleksie, że nawet jeśli jakaś kobieta byłaby Tobą potencjalnie zainteresowana, to ją zniechęcisz. Mało tego, być może nawet jej nie zauważysz.
Problemem nie jest wzrost sam w sobie, a nadawanie mu przez Ciebie zdecydowanie wyolbrzymionej rangi.

20

vinnga napisał/a:

Edit:

Nie wiem może sie zlitowała. Tak pisesz a sama pewnie masz wysokiego a na niskiego nawet nie spojrzysz

21

agusia587 napisał/a:
vinnga napisał/a:

Edit:

Sama prawda. Przestań się nad sobą użalać bo wtedy żadna się Tobą nie zainteresuje. Kobiety nie potrzebują nieudaczników, mężczyzna powinien być pewny siebie i silny. Nie każda od razu wyłapie Twój wzrost. Ja też miałam kiedyś kompleks wzrostu, jak na dziewczynę (150 cm) też jestem niska. Podświadomie unikałam wysokich mężczyzn, ale trafił mi się ktoś (187 cm) i nawet nie wiem kiedy a się zakochałam. Teraz wzrost niski czy wysoki nie ma dla mnie znaczenia. Ważne jest zachowanie.

Jesli moge spytać ile twoi rodzice maja wzrostu ?

22

Matka 150 cm, a ojciec 168 cm.

23

KARAKAN napisał/a:
chloe2 napisał/a:

Nie umiem sie zmobilizować. Wgl facet poniżej 170 cm to dno kobiety piszą na internecie że taki jest ktoś jest karłem, nie nadaje się do seksu, jest nie atrakcyjny i powinien być sam do końca życia.

Czytam całe lata różne blogi, fora itp. i nigdzie nie spotkałam się z opinią kobiet, o której piszesz wyżej. Ktoś kto ma mniej niż 170 wzrostu jest sam raz dla dziewczyn które maja około 150 czy 160 cm wysokości. Moi obydwaj bracia maja po 162 cm wzrostu, pożenili się z kobietami które mierzyły po 150 cm i obydwaj są bardzo szczęśliwi w swoich związkach. Jeden z nich ma stopień pułkownika, teraz pracuje w MON, jest osoba szanowaną i bardzo lubianą. Ogólnie obaj to tz. "dusze towarzystwa", wiadomo, że jak oni są w towarzystwie to będzie wesoło. Ludzie do nich lgną i jak byli młodzi mogli wybierać spośród wielu dziewczyn.

Karakan jeżeli będziesz powtarzał takie zdania jak napisałeś to one ci się spełnią, a chyba byś tego nie chciał. Po prostu trzeba zwrócić na siebie uwagę, wiec bierz się za siebie, dużo czytaj, mądrze wypowiadaj się,  przepuść kobietę w drzwiach, ustąp jej miejsca a chętna znajdzie się tylko nie szukaj wśród kobiet wyższych niż 180 cm wzrostu smile. Bo liczy się nie wzrost ale to co sobą reprezentujesz, jeżeli nic to i jesteś traktowany jak nic.

24

azbestowa2 napisał/a:
KARAKAN napisał/a:
chloe2 napisał/a:

Czytam całe lata różne blogi, fora itp. i nigdzie nie spotkałam się z opinią kobiet, o której piszesz wyżej. Ktoś kto ma mniej niż 170 wzrostu jest sam raz dla dziewczyn które maja około 150 czy 160 cm wysokości. Moi obydwaj bracia maja po 162 cm wzrostu, pożenili się z kobietami które mierzyły po 150 cm i obydwaj są bardzo szczęśliwi w swoich związkach. Jeden z nich ma stopień pułkownika, teraz pracuje w MON, jest osoba szanowaną i bardzo lubianą. Ogólnie obaj to tz. "dusze towarzystwa", wiadomo, że jak oni są w towarzystwie to będzie wesoło. Ludzie do nich lgną i jak byli młodzi mogli wybierać spośród wielu dziewczyn.

Karakan jeżeli będziesz powtarzał takie zdania jak napisałeś to one ci się spełnią, a chyba byś tego nie chciał. Po prostu trzeba zwrócić na siebie uwagę, wiec bierz się za siebie, dużo czytaj, mądrze wypowiadaj się,  przepuść kobietę w drzwiach, ustąp jej miejsca a chętna znajdzie się tylko nie szukaj wśród kobiet wyższych niż 180 cm wzrostu smile. Bo liczy się nie wzrost ale to co sobą reprezentujesz, jeżeli nic to i jesteś traktowany jak nic.

To wpisz w google 170 cm wzrostu u faceta, co o tym myślicie. A ile lat maja twoi bracia.

25 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2015-11-08 21:39:39)

No dobra masz 168 cm i tego nie zmienisz.
Więc pytanko moje jaki był powód pisania o tym na forum?
Pewnie chciałeś się "wygadać" - "wygadałeś".
Pewnie chciałeś przeczytać, że niektóre kobiety nie patrzą na wzrost - przeczytałeś.
Chciałeś "popsioczyć", że jednak kobiety patrzą na wiek - "popsioczyłeś".

I co dalej?

26

KARAKAN napisał/a:

Mam 21 lat jestem chłopakiem niskiego wzrostu nie mam nawet 170 cm i z tego powodu mam ogromne kompleksy.

Pomyśl o siłowni - facet o Twoim wzroście będzie fajnie wyglądał mając "na sobie" jakieś 70-75 kg, a nie koło 90 jak w przypadku tych, "wyższych" (wiem co piszę z własnego doświadczenia, jestem 15 cm od Ciebie wyższy). Niższy wzrost daje Ci bonus do fajnego wyglądu akurat w tym aspekcie, mniej pracy a lepsze efekty.

Głowa do góry i przekuj swój defekt w atut wink

27

Krejzolka82 napisał/a:

No dobra masz 168 cm i tego nie zmienisz.
Więc pytanko moje jaki był powód pisania o tym na forum?
Pewnie chciałeś się "wygadać" - "wygadałeś".
Pewnie chciałeś przeczytać, że niektóre kobiety nie patrzą na wzrost - przeczytałeś.
Chciałeś "popsioczyć", że jednak kobiety patrzą na wiek - "popsioczyłeś".

I co dalej?

Mam 169 cm a nie osiem, chociaż to nic nie zmienia. Poprostu wkurza mnie że jestem taki mały. A i nie pisz że się wykłucam o 1cm.

28

ZwykłyFacet napisał/a:
KARAKAN napisał/a:

Pomyśl o siłowni - facet o Twoim wzroście będzie fajnie wyglądał mając "na sobie" jakieś 70-75 kg, a nie koło 90 jak w przypadku tych, "wyższych" (wiem co piszę z własnego doświadczenia, jestem 15 cm od Ciebie wyższy). Niższy wzrost daje Ci bonus do fajnego wyglądu akurat w tym aspekcie, mniej pracy a lepsze efekty.

Co do siłowni to mi nie wiele pomoże bo wiadomo że jak wysoki i niski zrobią siłownie to ten wysoki będzie wyglądał atrakcyjniej niż niski

29

KARAKAN napisał/a:
ZwykłyFacet napisał/a:
KARAKAN napisał/a:

Co do siłowni to mi nie wiele pomoże bo wiadomo że jak wysoki i niski zrobią siłownie to ten wysoki będzie wyglądał atrakcyjniej niż niski

Zauważyłam że co by Ci się nie doradziło to ciągle źle, ciągle narzekanie. Skoro chcesz się użalać zamiast coś zrobić to Twoja sprawa, ale na dobre Ci to nie wyjdzie.

30 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2015-11-08 23:45:00)

O, znowu temat z cyklu "męczenie zwieracza".

Autorze, nie ma czegoś takiego jak 'za niski wzrost', bo zbyt wiele ludzi, w Twoim przypadku, Kobiet chodzi po świecie by żadna, ale to ŻADNA nie była zainteresowana gościem o wzroście poniżej 170cm.
Oczywiście mówię o procencie kobiet, którymi i Ty byłbyś potencjalnie zainteresowany.

Jak facet ma miłe usposobienie i charyzmę to wzrostu się prawie nie zauważa. I mówię Ci to ja - zwolenniczka wysokich facetów wink

Wczoraj wracałam sobie późniejszym popołudniem krokiem spacerowym i szło 2 kolesi, jeden -dryblas, ale jakiś taki szarobury i ponury, a może nie wiem..taka jego mina gdy się skupia za bardzo wink w każdym razie zapamiętałam tylko tego  drugiego. Był niewiele wyższy ode mnie dosłownie ale zaserwował mi taki uśmiech, że zapamiętałam go na dłużej i raczej nie miałabym nic przeciwko pogawędce (gdyby nie była z dupy o godzinę czy drogę, rzecz jasna wink)

Także przestań się skupiać na pierdołach, a zainwestuj w karnet na siłownię np. , jak Ci już wcześniej poradzono i skup się na tym co masz fajnego i wyeksponuj to.

31

KARAKAN napisał/a:
ZwykłyFacet napisał/a:
KARAKAN napisał/a:

No tak, czyli lepiej być niskim i niewysportowanym niż niskim i wysportowanym. To takie logiczne. ;>

32 Ostatnio edytowany przez Iceni (2015-11-08 23:51:07)

Moze i masz 170 cm wzrostu za to samoocena zatrzymala sie gdzies tak na poziomie 140 cm, ale poziom uzalania sie nad soba poszybowal tak wysoko, ze spokojnie moze zalapac sie do narodowej druzyny koszykarskiej USA i na kazdym zdjeciu byloby cie widac.

Nie jest mi ani ciebie zal, ani nie bede cie pocieszac - jestes zbyt leniwy by zrobic COKOLWIEK zamiast uzalac sie nad soba. Prawdopodobnie umrzesz jako prawiczek i cale szczescie - dla dobra gatunku nie ma sensu powielac genow leniwych użalaczy.

33

agusia587 napisał/a:
KARAKAN napisał/a:
ZwykłyFacet napisał/a:

Zauważyłam że co by Ci się nie doradziło to ciągle źle, ciągle narzekanie. Skoro chcesz się użalać zamiast coś zrobić to Twoja sprawa, ale na dobre Ci to nie wyjdzie.

Tylko napisałem że lepiej jest być wysokim niż niskim. To prawda że niski gdy zaczyna ćwiczyć na siłowni to na poczatku widać szybciej efekty, jednak efekt końcowy jest lepszy u wysokich. W tej sprawie też wyżsi mają lepiej i nie ma tu mowy o przekuwaniu defektu w atut. Lepiej jest trochę dłużej ćwiczyć i mieć lepszą sylwetkę niż krócej i mieć byle jaką

34

daenerys7 napisał/a:
KARAKAN napisał/a:
ZwykłyFacet napisał/a:

Głowa do góry i przekuj swój defekt w atut ;)

No tak, czyli lepiej być niskim i niewysportowanym niż niskim i wysportowanym. To takie logiczne. ;>

A co mam pakować na siłowni jak wariat i być szerszy niż wyższy. Przecież największe powodzenie mają wysocy, szczupli i umiesnieni ale nie tak jak koksy tylko trochę widoczne miesnie

35

KARAKAN napisał/a:
agusia587 napisał/a:
KARAKAN napisał/a:

Tylko napisałem że lepiej jest być wysokim niż niskim. To prawda że niski gdy zaczyna ćwiczyć na siłowni to na poczatku widać szybciej efekty, jednak efekt końcowy jest lepszy u wysokich. W tej sprawie też wyżsi mają lepiej i nie ma tu mowy o przekuwaniu defektu w atut. Lepiej jest trochę dłużej ćwiczyć i mieć lepszą sylwetkę niż krócej i mieć byle jaką

Lepiej jest też być inteligentnym niż głupim.
Pracowitym niż leniwym.
Radosnym niż gburowatym.
Wysposrtowanym niż "zapuszczonym". wink

Wymieniać można długo, a na wszytkie te rzeczy masz wpływ. Jedynie wzrostu nie zmienisz, wybór należy do Ciebie - możesz narzekać na rzecz, której i tak nie zmienisz lub stać się możliwie najlepszą wersją samego siebie.

36

Iceni napisał/a:

Moze i masz 170 cm wzrostu za to samoocena zatrzymala sie gdzies tak na poziomie 140 cm, ale poziom uzalania sie nad soba poszybowal tak wysoko, ze spokojnie moze zalapac sie do narodowej druzyny koszykarskiej USA i na kazdym zdjeciu byloby cie widac.

Nie jest mi ani ciebie zal, ani nie bede cie pocieszac - jestes zbyt leniwy by zrobic COKOLWIEK zamiast uzalac sie nad soba. Prawdopodobnie umrzesz jako prawiczek i cale szczescie - dla dobra gatunku nie ma sensu powielac genow leniwych użalaczy.

Wiem że mam słabe geny !  i masz racje jestem prawiczkiem, wgl nigdy nie dotykałem kobiety. A i mam 169 cm i chyba nie ma kobiety która chciała by dać dziecko komuś tak niskiemu jak ja bo jak napisałaś mam mam słabe geny. Z resztą wiem jakie są dziewczyny widziałem na własne oczy jak reagują na wysokiego przystojnego bruneta o szerokich barkach i ciemnej karnacji wszystkie się nim zachwycały. W wiadomo że nie wszyscy będą bardzo przystojni ale mów wzrost to pomyłka.

37

KARAKAN napisał/a:
Iceni napisał/a:

Wiem że mam słabe geny !  i masz racje jestem prawiczkiem, wgl nigdy nie dotykałem kobiety. A i mam 169 cm i chyba nie ma kobiety która chciała by dać dziecko komuś tak niskiemu jak ja bo jak napisałaś mam mam słabe geny. Z resztą wiem jakie są dziewczyny widziałem na własne oczy jak reagują na wysokiego przystojnego bruneta o szerokich barkach i ciemnej karnacji wszystkie się nim zachwycały. W wiadomo że nie wszyscy będą bardzo przystojni ale mów wzrost to pomyłka.

A wiesz że czasem jest tak iż kobieta widząc przystojniaka  się nim zachwyci, ale nie oznacza to że od razu chciałaby go za partnera. Bo trzeba czegoś więcej niż wzrostu i urody.

38

agusia587 napisał/a:
KARAKAN napisał/a:
Iceni napisał/a:

A wiesz że czasem jest tak iż kobieta widząc przystojniaka  się nim zachwyci, ale nie oznacza to że od razu chciałaby go za partnera. Bo trzeba czegoś więcej niż wzrostu i urody.

Do łóżka wystarczy, poza tym wiadomo że niscy przegrywają wyscig z wysokimi do kobiecych łóżek. Poza tym zachwycała się nim dziewczyna która mi się podobała, ona dostrzegła go od razu a ja musiałem pracować kilka miesięcy aby mnie jakoś dostrzegła ale i tak byłem na przegranej pozycji . Dobranoc

39

To Ty szukasz kobiety tylko do łóżka ?? Sorry ale zalatujesz na płytkiego faceta.

40

ZwykłyFacet napisał/a:

Mój syn, lat 18, około 185 cm wzrostu, od mniej więcej dwóch lat obok innych sportów intensywnie trenuje street workout i... narzeka, że wzrost jest dla niego przeszkodą, bo niektóre z najbardziej spektakularnych rzeczy wykonać jest mu znacznie trudniej niż kolegom, a są i takie, które przy tylu centymetrach okazują się niemal niemożliwe. Na zawodach najlepiej wypadają ci, którzy mierzą nie więcej niż 170 cm. Podobnie jest z akrobacjami rowerowymi. Takich przykładów można zresztą podać mnóstwo.
Powtórzę więc za ZwykłymFacetem - przekuj swój defekt w atut. Jeśli będzie coś, w czym będziesz naprawdę dobry, to i samoocena radykalnie poszybuje w górę.

41

agusia587 napisał/a:

To Ty szukasz kobiety tylko do łóżka ?? Sorry ale zalatujesz na płytkiego faceta.

Wole uczucie. Po prostu mam kompleksy.

42

Kolego, głowa do góry. Podłoże Twoich problemów z płcią piękną nie leży w niskim wzroście tylko w głowie.  Sam jestem kurduplem, nawet niższym o cm od Ciebie - nigdy mi to w niczym nie przeszkadzało. Moje byłe partnerki miały od 163 do 169cm, aktualna 162. Fajne i ładne dziewczyny, za którymi oglądali się wyżsi faceci a jednak były ze mną. Resztę dopisz sobie sam.

Tak jak napisał Zwykły, zapisz się na siłownię, przy ~70kg będziesz wyglądał dobrze - przerobione. Nie chodzi o to, aby być szerszym niż wyższym ale uwierz mi na słowo sylwetka typu fitness plus nie pasująca do karakana wink siła - to się kobietom podoba. Nawet tym delikatnym i uduchowionym. Dziewczyny lubią pewnych siebie, znających swoją wartość mężczyzn. Nie cierpią nieszczęśliwych zakompleksionych marud, choćby same miały kompleksy. Naprawdę niski wzrost to jest Twój najmniejszy problem. Nie zmienisz go ani długości penisa ale możesz zmienić swoje ciało i nastawienie do siebie i życia.

Przestań porównywać się do innych, rusz dupę i zacznij żyć swoim życiem. Powodzenia.

43

Ja mam 170 cm i jakoś nigdy nie zauważyłem, żeby ktoś mnie z tego powodu wyśmiewał czy traktował gorzej. Nigdy też nie miałem na tym punkcie kompleksów.

44 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-11-09 09:10:10)

Podejrzewam, że masz problemy z kobietami.

Spójrz na  nasz nowy nabytek sejmowy smile Chłopię zaszedł całkiem wysoko mimo niskiego wzrostu. I ma nawet wyższą od siebie kobietę. I tak sobie uprawia życiowe skubi du smile

45

Wiesz co ci kolego powiem?
Ja w odróżnieniu od ciebie mam 185cm i ważę 85kg, jestem szczupły i mam widoczne mięśnie i co najlepsze jestem brunetem big_smile
Według twojej definicji powinienem zaliczać na lewo i prawo a jednak tak nie jest bo wiesz co? Liczy się coś więcej niż wzrost, my musimy spełniać wiele aspektów i nawet jak nie posiadasz dużego wzrostu to możesz tę wadę nadrobić innymi zaletami.

46

agusia587 napisał/a:

mam 169 cm i chyba nie ma kobiety która chciała by dać dziecko komuś tak niskiemu jak ja

A to weź mi wyjaśnij skąd inni mężczyźni Twojego wzrostu i niżsi biorą dzieci? Nie powiesz chyba, że wszystcy ojcowie na tym świecie mają powyżej 170cm wzorstu?

Chłopak mojej siostry ma poniżej 170cm. I jakoś ona chciała z nim dziecko.

Aha, wpisałam sobie to co proponowałeś w Google. I wiesz, bardzo trudno było mi znaleźć jakąkolwiek negatywną opinię na temat takiego wzrostu. Zdecydowana większość jest jednak taka jak tu: żaden dramat, może być fajny. Ty musisz mieć naprawdę chore myślenie, żeby widzieć WYŁĄCZNIE negatywne oceny - nawet tam, gdzie przeważają pozytywne.

47

KARAKAN napisał/a:

(...) Po prostu mam kompleksy.

To, że masz kompleksy widać, słychać i czuć już od pierwszego posta (zresztą, nie Ty jeden masz kompleksy - to nie pocieszenie, to rzeczywistość).
Istotnym jest to, co z owymi kompleksami chcesz zrobić: podsycać je czy sprawić, by zniknęły.
Jeśli to pierwsze, napisz to; osoby, które nie chcą dolewać oliwy do ognia, zamilkną. Jeśli to drugie, napisz to również.

48

Moja żona widocznie to instytucja charytatywna skoro "dała mi" dziecko.

49

Autorze, znam chłopaka ktory na pewno ma mniej niż 170 cm, do tego ma nadwagę i coz, mozna powiedzieć o nim wszystko ale nie to ze jest atrakcyjny... Ale jest tak lubiany, kreatywny, aktywny ze wszyscy za nim przepadają, jest przyjacielski i ambitny. I ma naprawde ładna dziewczynę smile

50

przestan sie mazgaic, bo to gorsze od niskiego wzrostu i mazgajstwa kobiety nie znosza najbardziej u facetow. Moja siostra jest wysoka dziewczyna, prawie 180 cm a meza miala 170 cm i nie przeszkadzalo to im.  W ogole sie tym nie przejmowali, ona chodzila jeszcze na obcasie, co potegowalo roznice, gdy szli razem :-)
Wiem, ze latwo sie mowi, ale naprawde szkoda zycia na kompleksy. Nie masz wplywu na swoj wzrost, niewiele mozesz zrobic, poza obuwiem na podwyzszonej podeszwie, wiec nie ma sensu ciagle pochylanie sie nad tym faktem.

51

Znam mężczyznę, który ma nie więcej jak 162 cm wzrostu i jakoś nie przeszkodziło mu to w założeniu rodziny z zakochaną i zapatrzoną w niego jak w obrazek, zresztą całkiem atrakcyjną, kobietą. I wyobraź sobie, że nawet mają dzieci, choć to przecież zły materiał genetyczny, zatem z ich strony pewnie wielka nieodpowiedzialność. Dzieci jak na złość są zdolne i ładne.

Ja sama, kiedy założę buty na wysokim obcasie, a te lubię bardzo, jestem od męża wyraźnie wyższa. Nigdy ani mi, ani jemu to nie przeszkadzało.

Niemniej odnoszę wrażenie, że bijemy pianę, bo Ty przecież i tak wiesz lepiej. Zresztą sądzę, że przyjąłeś taką bierną postawę, bo Ci z tym po prostu wygodnie. Wzrost obciążasz za wszelkie swoje niepowdzenia i za nic nie chcesz zauważyć, że przyczyna leży zupełnie gdzieś indziej. Co prawda z tym można (i warto) coś zrobić, ale to przecież wymaga wysiłku, za to zrzucając winę na wzrost można robić NIC.

52

Następny z tematów w cyklu "Płaczę bo istnieje grawitacja i jak tą grawitację zmienić." tongue

Niski wzrost NIE JEST ZADNYM przeciwskazaniem by facet był atrakcyjny. U kogoś z fajnym poczuciem humoru, dystansem do siebie, inteligencją, to jest kompletnie niezauważalne. Może i mieć kolo 1.6 m na koturnach, a i tak chętne będą. A wiesz dlaczego? Bo atrakcyjny jest CAŁOKSZTAŁT, a nie tylko jakiś jeden element.

Jedyną taką totalnie killerową cechą, która jest w stanie wszystko inne zabić jest malkontenctwo. I tu masz odpowiedź w sprawie swojego braku powodzenia.

53

vinnga napisał/a:
KARAKAN napisał/a:
vinnga napisał/a:

Zgadzam się z tym. Miałam chłopaka, byłego co był ode mnie niższy i nie wyszło z innych względów. Dla mnie mężczyzna nie musi być wyższy ode mnie, teraz jest wyższy, ale równie dobrze mógłby być niższy, po prostu ważne jest to jaki jest i niżsi faceci też są często atrakcyjni dla mnie.

54

170 cm to normalny wzrost.

55

Sponi napisał/a:

Podejrzewam, że masz problemy z kobietami.

Spójrz na  nasz nowy nabytek sejmowy smile Chłopię zaszedł całkiem wysoko mimo niskiego wzrostu. I ma nawet wyższą od siebie kobietę. I tak sobie uprawia życiowe skubi du smile

Jaki nabytek bo ja chyba nie w temacie.

56

truskaweczka19 napisał/a:
vinnga napisał/a:
KARAKAN napisał/a:

Zgadzam się z tym. Miałam chłopaka, byłego co był ode mnie niższy i nie wyszło z innych względów. Dla mnie mężczyzna nie musi być wyższy ode mnie, teraz jest wyższy, ale równie dobrze mógłby być niższy, po prostu ważne jest to jaki jest i niżsi faceci też są często atrakcyjni dla mnie.

A ile masz wzrost i ile miał twój były

57

Olinka napisał/a:
ZwykłyFacet napisał/a:

Mój syn, lat 18, około 185 cm wzrostu, od mniej więcej dwóch lat obok innych sportów intensywnie trenuje street workout i... narzeka, że wzrost jest dla niego przeszkodą, bo niektóre z najbardziej spektakularnych rzeczy wykonać jest mu znacznie trudniej niż kolegom, a są i takie, które przy tylu centymetrach okazują się niemal niemożliwe. Na zawodach najlepiej wypadają ci, którzy mierzą nie więcej niż 170 cm. Podobnie jest z akrobacjami rowerowymi. Takich przykładów można zresztą podać mnóstwo.
Powtórzę więc za ZwykłymFacetem - przekuj swój defekt w atut. Jeśli będzie coś, w czym będziesz naprawdę dobry, to i samoocena radykalnie poszybuje w górę.

To młody chłopak, nie to co ja stary dziad rocznik 94'. A poza tym wstyd mi że przerasta mnie 15 cm licealista, los jest niesprawiedliwy. Daj spokój w większości sportów wyższy wzrost to zalet min w koszykówce, siatkówce a nawet w piłce nożnej najlepsi bramkarze maja ok 190 cm i wiecej , środkowi obrońcy też powinni być wysocy tak 185 +. Chociaż najlepszy piłkarz na świecie Messi ma coś koło 170 cm.

58

Beyondblackie napisał/a:

Następny z tematów w cyklu "Płaczę bo istnieje grawitacja i jak tą grawitację zmienić." tongue

Niski wzrost NIE JEST ZADNYM przeciwskazaniem by facet był atrakcyjny. U kogoś z fajnym poczuciem humoru, dystansem do siebie, inteligencją, to jest kompletnie niezauważalne. Może i mieć kolo 1.6 m na koturnach, a i tak chętne będą. A wiesz dlaczego? Bo atrakcyjny jest CAŁOKSZTAŁT, a nie tylko jakiś jeden element.

Jedyną taką totalnie killerową cechą, która jest w stanie wszystko inne zabić jest malkontenctwo. I tu masz odpowiedź w sprawie swojego braku powodzenia.

Ja nawet nie podrywam, bo wiadomo jak to się skończy. Mam metr sześćdziesiąt parę i kobiety to widzą.

59

KARAKAN, nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim – jest to sprzeczne z Regulaminem Forum. Jeśli chcesz coś dopisać, użyj funkcji „edytuj”. 
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Olinka

60

KARAKAN napisał/a:

To młody chłopak, nie to co ja stary dziad rocznik 94'. A poza tym wstyd mi że przerasta mnie 15 cm licealista, los jest niesprawiedliwy. Daj spokój w większości sportów wyższy wzrost to zalet min w koszykówce, siatkówce a nawet w piłce nożnej najlepsi bramkarze maja ok 190 cm i wiecej , środkowi obrońcy też powinni być wysocy tak 185 +. Chociaż najlepszy piłkarz na świecie Messi ma coś koło 170 cm.

Wiesz co, teraz to już poważnie zastanawiam się czy dobrze się bawisz, bo nie wierzę, że można aż tak bardzo nie słyszeć co się do Ciebie mówi.
Jest mnóstwo sportów, w których wysoki wzrost jest co najmniej utrudnieniem, ale Ty nie - Ty koniecznie musisz skupić się na siatkówce albo koszykówce.

61

KARAKAN napisał/a:
truskaweczka19 napisał/a:
vinnga napisał/a:

A ile masz wzrost i ile miał twój były

Teraz mam 170-172, w tych granicach, wtedy byłam nastolatką i jeszcze rosłam, miałam tak 164-165, on miał tak z 160. Nie przeszkadzało mi to.

62

Olinka napisał/a:

Jest mnóstwo sportów, w których wysoki wzrost jest co najmniej utrudnieniem, ale Ty nie - Ty koniecznie musisz skupić się na siatkówce albo koszykówce.

Nawet tam są bardzo dobrzy niscy zawodnicy. Mugsy Bogues znakomity rozgrywający miał tylko 158 cm wzrostu a w NBA spędził 14 sezonów. Potrafił też zrobić wsad. Spud Webb koszykarz 170cm wzrostu który wymiatal w NBA. Wygrał nawet Slam Dunk Contest. Inny dobry zawodnik poniżej 170 cm to Earl Boykins. W siatkówce libero nie muszą mieć wysokiego wzrostu i często są to stosunkowo niscy zawodnicy bo muszą być mobilni, co często jest minusem wysokich zawodników. Ci wszyscy zawodnicy ze swojego niskiego wzrostu zrobili atut. Byli bardzo szybcy, skoczni, dynamiczni. Dzięki temu łatwo mijali rywali. A Ty poza narzekaniem zrobiłeś coś żeby swój wzrost przekuć w atut?

63

Olinka napisał/a:
KARAKAN napisał/a:

Wiesz co, teraz to już poważnie zastanawiam się czy dobrze się bawisz, bo nie wierzę, że można aż tak bardzo nie słyszeć co się do Ciebie mówi.

Popełniliśmy błąd - trzeba mu było napisać, że mógł zostać marynarzem łodzi podwodnej albo pilotem myśliwca ewentualnie bobsleistą wink

64

KARAKAN napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Ja nawet nie podrywam, bo wiadomo jak to się skończy. Mam metr sześćdziesiąt parę i kobiety to widzą.

Nie stary. Kobiety jedynie widzą, że z Ciebie marudzący piernik jest i w związku z tym Cię olewają. Twój wzrost ma zerowy przyczynek do tego.

65

ZwykłyFacet napisał/a:
Olinka napisał/a:
KARAKAN napisał/a:

Popełniliśmy błąd - trzeba mu było napisać, że mógł zostać marynarzem łodzi podwodnej albo pilotem myśliwca ewentualnie bobsleistą wink

Ewentualnie na czołgistę.

Posty [ 1 do 65 z 90 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024