Czy 4 partnerów seksualnych to dużo? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy 4 partnerów seksualnych to dużo?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 48 ]

Temat: Czy 4 partnerów seksualnych to dużo?

Witam
Mam takie pytanie czy kobieta w wieku 29 która miała 4 partnerów seksualnych to dużo w tym 4 jest aktualnym partnerem od 7 lat.  I właśnie ostatnio partner ma problem ze kobieta miała bogate życie seksualne dodam że ma 23 lata i robi wyrzuty z przeszłości tej kobiety czy takie zachowanie jest normalne. Gdzie jeszcze nie dawno chciał się oświadczyc jej i planował ślub a teraz przez jej przeszłość chce ja zostawić bo sądzi ze go klamala co do związku jaki łączył ja z ostatnim partnerem. Nawet już powiedział jej ze brzydzi go to ze ona z nimi uprawiala seks. Bo znajomymi twierdzą że rozlaka ich zle działa na niego bo aktualnie jest za granica. Czy to wogole coś tłumaczy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy 4 partnerów seksualnych to dużo?

Czyli Dziewczyna ma 29 lat a Chłopak 23 lata?

3

Tak ona ma 29 on 23 lata

4

Oj Gosia, przecież to Ty, prawda?
Nie, 4 partnerów to nie dużo. A on jest młody i nie dojrzał do Ciebie, taka prawda.

5

I co dopiero po czasie zaczął się brzydzić Tobą?
Przecież to jest chore.

6

Nie wiem co o tym wszystkim sądzić nawet po tylu latach bycia razem wydaje mi się ze robienie problem komuś bo w przeszłości zrobił coś to nie wiem czy można komuś robić wyrzuty z tego powodu. Niby mówią ze to przez to ze mu tam zle się wyrzywa ale też tak raczej nie powinno być. Do tego ma wahania nastroju raz zle raz jakby nic

7

A on ile miał?
Bo zazwyczaj w tego typu sytuacjach chodzi o to, że facet miał mniej partnerek, czuje się z tego powodu niepewnie i (skoro niedojrzały) nie potrafi sobie z tym poradzić inaczej niż obwiniając partnerkę.
Równie dobrze Ty mogłabyś się czuć zazdrosna o każdą gruchę, którą wygruchał do zdjęć lub filmów jakiejś atrakcyjnej panienki.

8

On tylko obecna miał.  A tak więcej żadnej innej.

9

i własnie o to chodzi że on nie miał więcej;)
on nie ma porównania, a ona ma...

10

W wieku prawie 30 lat można mieć za sobą kilka związków, to chyba nic nienormalnego...

11

Czyli jesteście ze sobą 7 lat i On nagle zaczął robić Ci wymówki o przeszłość?

Albo
1. Dowiedział się czegoś od kogoś na Twój temat, możliwe, że jakieś pomówienia, plotki.
2. Faktycznie rozłąka na niego źle działa i zaczyna sobie coś tam wyobrażać na Twój temat.
3. Możliwe, że żałuję że miał tylko jedną partnerkę do sexu  i chce spróbować z kimś innym.

Ty Go najlepiej znasz, ja mogę sobie tylko pisać co mi się wydaje.

P.S. Czy mogłabyś nie pisać o sobie w 3 osobie?

12

On szuka pretekstu, żeby się wymiksować z tego układu. Mając 22 lat związałaś się z 16- to latkiem?
Też nie wykazałaś się dojrzałością, teraz kolej na niego. Widocznie potrzebuje zmiany. Chciał się żenić? hmm, zapewne po seksie?

13

Ten Pan ma problem ze sobą, swoim poczuciem wartości i postrzeganiem najbliższych, nie zaś z ilością partnerów seksualnych kobiety.
To dla niego wymówka pierwszej klasy (chociaż może częściowo to go uwiera i coś sobie roi), uważam że coś tam mu zaczęło przeszkadzać i uczepił się tego.  Może komentarz kolegi, może rzeczywiście plotki "nie pierwszej świeżości"?
Ale wiesz, osobę której nagle coś takiego zaczyna przeszkadzać i się brzydzi kobiety po jakimś jednym szczególe, który może być chociażby pomówieniem - należałoby raczej skierować do specjalisty.
Taka reakcja i jej nagłość świadczy o tym, że ktoś sobie sam ze sobą nie radzi... Pomóc  w znalezieniu pomocy/rozwiązania albo pomóc w zniknięciu z życia...

14 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-10-31 04:05:13)

4 partnerów w wieku 29 lat to nie jest dużo. Tylko wiadomo kwestia względna, a jeśli już dla kogoś dużo czy ma inne poglądy, to nie powinien się z tą osobą wiązać. Jak jest z nią 7 lat, planuje ślub, a teraz robi wyrzuty, to znaczy, że cały czas tak o niej pewnie uważał i współczuje jej, taki związek będzie nieszczęśliwy, jeśli ona tego nie przerwie. Nie ma co z nim brać ślubu, lepiej z nim zerwać, bo tutaj nie ma szacunku, nie ma akceptacji, nie ma też pewnie miłości i pewności w związku, bo wtedy tym bardziej to co było by było już dawno nieistotne, skoro są razem 7 lat. Widocznie nie są dla siebie.

15

josz napisał/a:

On szuka pretekstu, żeby się wymiksować z tego układu. Mając 22 lat związałaś się z 16- to latkiem?
Też nie wykazałaś się dojrzałością, teraz kolej na niego. Widocznie potrzebuje zmiany. Chciał się żenić? hmm, zapewne po seksie?

16

Nie po seksie sam z siebie

17

JoasiaHa napisał/a:

Ten Pan ma problem ze sobą, swoim poczuciem wartości i postrzeganiem najbliższych, nie zaś z ilością partnerów seksualnych kobiety.
To dla niego wymówka pierwszej klasy (chociaż może częściowo to go uwiera i coś sobie roi), uważam że coś tam mu zaczęło przeszkadzać i uczepił się tego.  Może komentarz kolegi, może rzeczywiście plotki "nie pierwszej świeżości"?
Ale wiesz, osobę której nagle coś takiego zaczyna przeszkadzać i się brzydzi kobiety po jakimś jednym szczególe, który może być chociażby pomówieniem - należałoby raczej skierować do specjalisty.
Taka reakcja i jej nagłość świadczy o tym, że ktoś sobie sam ze sobą nie radzi... Pomóc  w znalezieniu pomocy/rozwiązania albo pomóc w zniknięciu z życia...

18

W sumie jego zachowanie nie jest normalne raz planuje przez moje koleżanki  zaręczyny później płacze bo się zawiódł na mnie  poznej planuje mieszkanie razem znaczy kupno mieszkania bo mieszkamy dwa lata razem poznej chce zerwać po czym pisze ze kocha

19

Goska86GP napisał/a:

W sumie jego zachowanie nie jest normalne raz planuje przez moje koleżanki  zaręczyny później płacze bo się zawiódł na mnie  poznej planuje mieszkanie razem znaczy kupno mieszkania bo mieszkamy dwa lata razem poznej chce zerwać po czym pisze ze kocha

Czytam i nie wierzę. Naprawdę chcesz być z kimś takim?

20

Goska86GP napisał/a:

Dobre big_smile
Przecież ten Chłopak jest cholernie niestabilny emocjonalnie.

Nigdy Ci nie przeszkadzała różnica wieku?

21

Z moich obliczen wynika, ze jako 22 -latka zwiazalas sie z 15 - latkiem. To juz nie jest normalne

22

Nie, nie jest dużo, zwłaszcze jeśli się było w związku i coś dla Ciebie ci ludzie znaczyli.

23

Na co 23 latkowi 29 latka? Jakaś paranoja.
Chłopak nie tyle nie dorósł do autorki wątku, co bierze się za sprawę nie od tej strony co trzeba - ja rozumiem starsza (o tyle) kobieta na przygodny seks albo FwB ale na żonę? Przecież to totalny bezsens i będzie rodzić właśnie takie sytuacje jak ta....

24

ZwykłyFacet napisał/a:

Chłopak nie tyle nie dorósł do autorki wątku, co bierze się za sprawę nie od tej strony co trzeba - ja rozumiem starsza (o tyle) kobieta na przygodny seks albo FwB ale na żonę? Przecież to totalny bezsens i będzie rodzić właśnie takie sytuacje jak ta....

Masz aż tak małe zasoby wyobraźni, że nie potrafisz zrozumieć, że nie wszystkim musi podobać się to co tobie? smile może ty traktujesz kobiety pod trzydziestkę jako przestarzały towar, ale jak widać są mężczyźni, którzy nie patrzą tak przedmiotowo.

25

ja tu wyczuwam jakiś głębszy problem niż ten ilu miałaś partnerów. Ja mam 28 lat i teraz ma romans i właśnie jest to moj 3 meżczyzna w łóżku. więc 4 to naprawdę jest malo moim zdaniem a nie dużo.

26

piekny_nick napisał/a:
ZwykłyFacet napisał/a:

Masz aż tak małe zasoby wyobraźni, że nie potrafisz zrozumieć, że nie wszystkim musi podobać się to co tobie? smile może ty traktujesz kobiety pod trzydziestkę jako przestarzały towar, ale jak widać są mężczyźni, którzy nie patrzą tak przedmiotowo.

Nie wierzę, że facetowi mającemu tyle lat może chodzić o coś więcej niż seks w związku z 30latką. No chyba, ze to jakiś desperat. 23 lata to chłop niech się za rówieśniczki weźmie, a trzydziestki jako urozmaicenie życia traktuje. To się nie skończy dobrze.

27

piekny_nick napisał/a:
ZwykłyFacet napisał/a:

Mężczyźni owszem, ale bohater tej historii dopiero dojrzewa, o czym mogą świadczyć jego żale w związku z partnerami, których jego dziewczyna miała przed nim i te próby oświadczyn przez koleżanki..........dzieciak.
Od samego początku obydwoje byli na innych etapach życia.
Ona 22-letnia studentka, czy też nie, związała się z gimnazjalistą.
Nie wiem, jakie wtedy mogli mieć wspólne tematy do dyskusji, wspólne pasje do realizowania, ale seks z pewnością był głównym motorem związku, przynajmniej z jego strony (rówieśniczka nie dałaby mu tego), no i ta adrenalina (rodzice onego z pewnością nie mieli pojęcia co on robi i z kim się spotyka).
Zastanawiam się też z kim częściej spędzali czas, z jej, czy z jego towarzystwem?
Lata mijały, a oni nadal są na innych etapach życia; u niej zegar biologiczny daje pierwsze sygnały (ona chce stabilizacji, rodziny), a jemu przypomniało się, że ona mogła wcześniej bzykać się z innymi, a jemu nie było to dane sad  on chce jeszcze szaleć, wyrywać panienki, a z jej strony zrobiło się poważnie.
Chłopak się miota, bo trzyma go jeszcze przyzwyczajenie i być może wyrzuty sumienia, ale cała sytuacja wyraźnie go uwiera.
Autorka wmanewrowała się w kiepski, nierokujący układ, niestety na własne życzenie.
Powinna puścić chłopaka wolno, a nie siłą dążyć do małżeństwa z małolatem, a potem płakać będąc samotną matką, bo poszedł do młodszej, albo zdradza.

28

On nie jest desperatem raczej stac go na kazda dziewczyna czy jest nie dojrzały nie sadze juz jako młody człowiek wykazał się większą dojrzałościa niż nie jeden 30 latek ponieważ stracił ojca dość szybko i sam musiał zająć się tym czym w jego młodym wieku nawet nikt nie myśli a dziewczyna wspierała go we wszystkim co robił może jest różnica wieku ale do tej pory nie było takich dziwnych problemów.

29

josz napisał/a:
piekny_nick napisał/a:
ZwykłyFacet napisał/a:

Mężczyźni owszem, ale bohater tej historii dopiero dojrzewa, o czym mogą świadczyć jego żale w związku z partnerami, których jego dziewczyna miała przed nim i te próby oświadczyn przez koleżanki..........dzieciak.
Od samego początku obydwoje byli na innych etapach życia.
Ona 22-letnia studentka, czy też nie, związała się z gimnazjalistą.
Nie wiem, jakie wtedy mogli mieć wspólne tematy do dyskusji, wspólne pasje do realizowania, ale seks z pewnością był głównym motorem związku, przynajmniej z jego strony (rówieśniczka nie dałaby mu tego), no i ta adrenalina (rodzice onego z pewnością nie mieli pojęcia co on robi i z kim się spotyka).
Zastanawiam się też z kim częściej spędzali czas, z jej, czy z jego towarzystwem?
Lata mijały, a oni nadal są na innych etapach życia; u niej zegar biologiczny daje pierwsze sygnały (ona chce stabilizacji, rodziny), a jemu przypomniało się, że ona mogła wcześniej bzykać się z innymi, a jemu nie było to dane sad  on chce jeszcze szaleć, wyrywać panienki, a z jej strony zrobiło się poważnie.
Chłopak się miota, bo trzyma go jeszcze przyzwyczajenie i być może wyrzuty sumienia, ale cała sytuacja wyraźnie go uwiera.
Autorka wmanewrowała się w kiepski, nierokujący układ, niestety na własne życzenie.
Powinna puścić chłopaka wolno, a nie siłą dążyć do małżeństwa z małolatem, a potem płakać będąc samotną matką, bo poszedł do młodszej, albo zdradza.

30

I to z jego inicjatywy wychodzi ślub i reszta nikt go do niczego nie zmusza i na siłę nie trzyma jakby chciał odejść to by odszedł

31

Gosia, rozumiem, że przeżywasz tę sytuację, jesteście razem 7 lat, co w Waszym wieku jest dość długim okresem, chciałabyś już Wasz związek sformalizować, mieć dzieci, normalną rodzinę.
Obawiam, się jednak, że on, mimo deklaracji nie dorósł jeszcze do tego. Niestety, różnica wieku między Wami komplikuje całą sprawę, jakbyś go nie usprawiedliwiała i nie tłumaczyła, on prawdopodobnie ma wątpliwości, a Ty dążąc do ślubu za wszelką cenę, bardzo ryzykujesz.
Ryzykujesz tym, że on prędzej, czy później porzuci Cię dla innej. Gdybyście spotkali się będąc np. po 30-tce miałabyś znacznie większe szanse na stabilny związek, choć tak duża różnica wieku (na niekorzyść - tak własnie, kobiety), zawsze niesie ryzyko, większe niż w związkach równolatków, czy wtedy, gdy mężczyzna jest nieco starszy.

32

Do ślubu to raczej jego inicjatywa on niby chce tego on planuje on mówi. Tu jest sytuacja gdzie on chce ona nie. Nie każda kobieta kolo 30 chce mieć męża i dzieci. Kocham go tylko nie rozumiem jego wahania nastroju popostu

33

Zwykle staje po stronie mężczyzn, ale tu twój partner ewidentnie przegina, mnie nie interesuje ile osób było wcześniej, co mnie obchodzi przeszłość, nie kumam jest tu i teraz

34

ZwykłyFacet napisał/a:

Piszesz jakby ona była starsza z 15-20 lat big_smile No, a to 6 lat, jeszcze nie tak dużo.

35 Ostatnio edytowany przez Secondo1 (2015-11-06 23:19:49)

Historia Waszego związku jest dosyć nietypowa.
W trakcie tego związku on z chłopaka, gimnazjalisty dorastał aż, stal się mężczyzna.
Zupełnie inaczej do związku z kobietą podchodzi nastolatek, inaczej mezczyzna.
Wtedy czuł się dowartosciowany, dojrzalszy, kiedy jego partnerka była kobieta.
Teraz jest mężczyzna, który jest w wieku kiedy Ty stała się jego partnerka. Świadomość że w tym czasie Ty miałaś już 3 parterow a on tylko Ciebie może mu..zaklocac poczucie wartości siebie. Ty miałaś w tym wieku miałaś już doświadczenie z 3 facetami, on znacznie mniejsze.
Jesteście razem już 7 lat, zauroczenie minęło. Zresztą inaczej przechodzi zauroczenie nastolatek. Teraz jest czas na inne wartości niż tylko "motylki".
Może to są jego problemy.
Z jednej strony wywiązała się między Wami przywiązanie, wspólne przeżycia, a z drugiej brak emocji fazy zauroczenia.
Dosyć typowy dylemat długotrwałego związku który w powiązaniu z nietypowym wiekiem partnera na początku związku daje się we znaki w dwujnasob.
Piszesz, że "mógłby mieć każda ", pewnie jest tego świadom, stąd u niego dodatkowe wątpliwości - co dalej?
Może jeszcze trochę poszaleć, nabrać doświadczeń z innymi?
Pewnie na początku mówiłaś mu, że nie jest pierwszym. Dla nastolatka to miało mniejsze znaczenie niż fakt że dojrzała kobieta wybrała jego i chce z nim wspolzyc.

Teraz uwiera mu to.
Może ktoś, któryś z Twoich parterow mu dopiekal z tego powodu, wyśmiewal się z niego, wywyzszal z powodu współżycia , Tobą?

Czeka Was szczera rozmowa co go gnebi tak naprawdę.

BTW.
Właściwy tytuł powinien brzmieć :
-  czy 3 partnerów w wieku 22 lat to dużo.

36

Jest różnica wieku między nami ale naprawdę nie jest w jakiś sposób zmuszony do tego by się oświadczyc by planować coś. Czy naprawdę to co było przed nim jest takie ważne?

37

hmm co to za określenia dużo lub mało? każdy ma inny temperament, inaczej się układa każdemu życie, nie można wszystkich wrzucać do 1 worka. nie wiem, jak można robic komuś w zwiazku wyrzuty o jego przeszłość... bez sensu

38

Nie, to niedużo.

39

Nie ma w takim przypadku "dużo", "mało", "w sam raz". Ważne aby tych czterech nie było jednorazowo, jeżeli z którymkolwiek było się w związku.

40

Z ilością sex przygód jest jak z kilogramami. Większość uważa, że wszystko poza tzw normą to otyłość bądź rozwiązłość. Tylko, że to nie liczba decyduje a jakość wykonania. Bo abstrahując od tematu czy np ja jestem otyły ważąc 107kg przy 183cm?. Dla wielu na 100% tak. Problem tylko jest taki, że poziom tkanki tłuszczowej to 17,7 zakładając, że "norma" dla mojego wieku i wzrostu to 24. Identycznie jest z ilością seks kontaktów - nie 'sucha' liczba tylko jakość się liczy.

41

Czarna Kotka napisał/a:

A on ile miał?
Bo zazwyczaj w tego typu sytuacjach chodzi o to, że facet miał mniej partnerek, czuje się z tego powodu niepewnie i (skoro niedojrzały) nie potrafi sobie z tym poradzić inaczej niż obwiniając partnerkę.
Równie dobrze Ty mogłabyś się czuć zazdrosna o każdą gruchę, którą wygruchał do zdjęć lub filmów jakiejś atrakcyjnej panienki.

To zazwyczaj to jak rozumiem potwierdzone badaniami czy widzimisie? Nie mogłaby czuć się zazdrosna o gruchę bo to co innego zupełnie natomiast ja mogę powiedzieć że bezpodstawne wmawianie ludziom problemów świadczy o próbie dowartościowania się.

42

Il Condottiero napisał/a:

Z ilością sex przygód jest jak z kilogramami. Większość uważa, że wszystko poza tzw normą to otyłość bądź rozwiązłość. Tylko, że to nie liczba decyduje a jakość wykonania. Bo abstrahując od tematu czy np ja jestem otyły ważąc 107kg przy 183cm?. Dla wielu na 100% tak. Problem tylko jest taki, że poziom tkanki tłuszczowej to 17,7 zakładając, że "norma" dla mojego wieku i wzrostu to 24. Identycznie jest z ilością seks kontaktów - nie 'sucha' liczba tylko jakość się liczy.

Czyli zamiast ilości kochanków liczyć ilość orgazmów? xD

43 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-12-02 23:32:25)

Sygnalizator napisał/a:
Il Condottiero napisał/a:

Czyli zamiast ilości kochanków liczyć ilość orgazmów? xD

To byłby totalny hardcore jeszcze o to wypytywać hehe big_smile

44

truskaweczka19 napisał/a:

To byłby totalny hardcore jeszcze o to wypytywać hehe big_smile

Ja tam bym sie zapytal... No problem jak dla mnie. Biedny chlopak widze ze mamy taki sam problem...

45

Teo Mat, ale jak chcesz kobiety, która jest dziewicą i pytasz o to czy kogoś miała w łóżku, to ok, ale to wiadomo, że wtedy jak miała, to nie chcesz z nią być, to nie pytasz o orgazmy. A jak by ktoś akceptował niby, a pytał jeszcze o orgazmy czy bardzo dokładne pytanie o to, to już wtedy przesada, nikomu wtedy aż taka wiedza potrzebna big_smile

46 Ostatnio edytowany przez Teo Mat (2015-12-03 02:58:21)

truskaweczka19 napisał/a:

Teo Mat, ale jak chcesz kobiety, która jest dziewicą i pytasz o to czy kogoś miała w łóżku, to ok, ale to wiadomo, że wtedy jak miała, to nie chcesz z nią być, to nie pytasz o orgazmy. A jak by ktoś akceptował niby, a pytał jeszcze o orgazmy czy bardzo dokładne pytanie o to, to już wtedy przesada, nikomu wtedy aż taka wiedza potrzebna big_smile

On moze sie zakochal i myslal ze da sobie rade z tym uczuciem...(ja nie dalbym sobie rady). Z tymi orgazmami to byl zart tongue On sie pewnie zakochal ale nie przemyslal tego co robi i teraz pewnie nie daje sobie z tym rady, nie wie co ma zrobic. Jeszcze rozwarzylbym taka opcje ze wie z kim ona wczesniej uprawiala seks i czuje sie upokorzony.

Edit:
Tutaj znalazlem stary temat z forum na ten temat http://www.netkobiety.pl/t34805.html

47

Witam ze różnica wieku jest. Tego co było się nie zmieni. I co do tej sytuacji powiem ze on z własnej inicjatywy się nie dawno zareczyl sam z własnej inicjatywy i sam kupił pierscionek bez pomocy kogo kolwiek i zrobił to w dość fajny sposób i wyjechał do pracy za granicę niestety musiał bo kredyt się nie spłaci i po trzech tygodniach tam problem wrócił są żale i wypominki a po chwili jest normalny dalej planuje bycie razem i mieszkanie razem. I naprawdę nikt go nie zmusza do zaręczyn czy czego kolwiek

48

Ciężka sprawa.
Moim zdaniem to taki specyficzny objaw tęsknoty, trochę Ci nie ufa, ale nie obwiniaj go o to bo faceci tak mają jeśli on nie miał wcześniej nikogo a Ty 3 partnerów przed nim. Moim zdaniem boi się że go zdradzisz nie mają go obok siebie... Wiem to głupie, ale pewnie myśli że "Dla Ciebie to żaden problem iść do łóżka z kolejnym" niestety.

Można mówić że jest dojrzały (Ty tak twierdzisz), ale ten temat będzie trwał, rozmawiałaś z nim że czasu nie cofniesz? Że byłaś z nimi w związku i myślałaś że to będzie coś więcej?

To zazwyczaj jest problem w związku takie sytuacje bo facet wtedy czuje się nie pewnie i przy byle okazji nawet nie chcąc może to wypominać.

Porozmawiaj z nim poważnie, że jak tak bardzo mu to nie odpowiada to niech sobie poszuka kogoś innego, oczywiście spokojnie bo jak nie zamkniecie tego tematu chociaż trochę to będzie gorzej (jest po zaręczynach a dalej ma z tym problemy), rozumiem go trochę ale powinien przestać i zaufać że masz 29 lat miałaś kogoś wcześniej, planowałaś z kimś wcześniej życie, był związek był i seks, a on musi się jakoś z tym pogodzić, postaraj się mu pokazać że to on jest ważny a nie to co było bo to już nie istnieje i nie będzie istnieć.

Uważaj bo on ma 23 lata, Ty 29, widać że ma z tym duży problem, spróbujcie to rozwiązać bo jeśli Cie zostawi to Tobie ze względu na wiek może być trudniej ułożyć życie niż jemu.

PS. Zachowujmy się jak dorośli ludzie masz w nicku 86 to rocznik pewnie, czyli piszesz o sobie, ale spoko rozumiem jak tak Ci lepiej.

Posty [ 48 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy 4 partnerów seksualnych to dużo?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024