Okres to nie choroba? :/ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Okres to nie choroba? :/

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Okres to nie choroba? :/

Kobietki... od lat w szkołach na wf wszyscy powtarzali "miesiączka to nie choroba", czyli wszytsko można robić podczas okresu.

Dla mnie okres to najgorsze szczególnie 2 dni w miesiącu.
Objawy które mam w każdym miesiącu to: silne bóle i skurcze brzucha, bóle krzyża, żołądka, mdłości, czasem prowadzące do wymiotów, biegunka, zawsze przez dwa dni nic nie jem, leżę w łózku, zawsze mam zawroty głowy, ogólne osłabienie, drżenie i drętwienie kończyn, czasami nawet gorączka. Sam okres nie jest badzo obfity, 80% tych objawów mam co miesiąc i trwają po ok 4 godz w 3 cyklach. Wszytsko jak w zegarku...
Byłam u wielu lekarzy, często gdy leki przeciwbólowe nie pomagały leżałam pod kroplówka w szpitalu bo dosłownie wyłam z bólu.
Brałam rózne leki... Tylko Ketanol pomaga, ale tylko na silne bóle, reszta objawów nie ustępuje.
Już nie mam sił na wizyty u ginekologów, bo żaden nie pomógł.
Za jakiś rok chce miec dziecko, ale do tego czasu umrę chyba...

Najgorsze jest to, że gdy podczas okresu mam iść do pracy to aż się boję. Mam pracę stojącą na produkcji. Kilka razy zemdlałam. Szefowa sie wkurza, nie chcę co miesiąc iść na chorobowe na dwa dni sad bo przez to mi moga nie przedłuzyć umowy i zabierają premie. A potrzebuję teraz pieniędzy.
Zazwyczaj próbuję wytrzymać, pracuję do chwili aż nie zemdleję.

Co robić? bo już nie daję rady sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Okres to nie choroba? :/

No nie pocieszę bo sama się od lat z tym męczę, wcześniej dochodziło do utraty przytomności i wymiotów, miało się poprawić po ciąży i nic z tego, poprawiło się dopiero po kuracji hormonalnej, diecie i dicopegu. Jeszcze trochę a chyba do znachora bym poszła żeby tylko nie cierpieć.  U mnie nie działały żadne środki przeciwbólowe.

3

No wlasnie, kazda mam inaczej. Mnie sie pare razy zdarzylo jechac na pogotowie na zastrzyk, ktory -jak mi pwiedziano-jedna na 4 dziewczyny musi brac przy kazdej miesiaczce-bolesny jak skurczybyk, rozluzniajacy bo wlasnie skurcze wszystkiego nastepowaly, drzenie i sztywnienie.Nawet jezyka!
Moglabys poszukac w internecie naturalne sposoby bo byc moze dieta bogata w zelazo czy cos moze zlagodzic te objawy.

4

Dla mnie to było gorzej niż choroba. W te dni nie chodziłam do szkoły, bo się nie nadawalam. A Podlasie musiałam zmieniać co 30 minut. Tak było do czasu urodzenia dziecka. Okazało się, że mam coś tam krzywe( nie pamiętam co) i ze to się wyprostowalo przy porodzie. Od tej pory mam spokój, zero bólu. Podobno niestety jest to dziedziczne. Miała to moja babcia, mama, ja i boję się, że będzie tak Miała moja córka

5 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2015-10-03 15:41:36)

Mam to samo, za czasów szkolnych przez 2-3 dni w ogóle nie było mnie w szkole, mama mi pisała zwolnienia (sama przed urodzeniem pierwszego dziecka miała dokładnie to samo) i nie było problemu, a u mnie krwawienia są tak obfite że zmiana tamponu co 45 minut to często za mało. Jeśli badania są dobre, to prawdopodobnie tak po prostu już masz, może minie po pierwszej ciąży mi pomaga chociaż nie likwiduje bólu zupełnie ibum forte jedna, a czasem dwie biore (chociaż się nie powinno). Możesz mieć też tzw tyłozgięcie macicy, czasami się naprostowuje, przy takiej budowie charakterystyczny jest ból nie tylko brzucha, ale głównie dolnego odcinka pleców.

6

Też nie chodziłam przez 3  dni do szkoly,z wiekiem mi się bóle zmniejszyły,chociaż w niektórych miesiącach mam je mocniejsze a w niektórych w ogole nie mam.

7

Przykro mi, że musisz/cie przechodzić przez takie coś. Moja sąsiadka na bolesne miesiączki dostawała bardzo silne leki przeciwbólowe, tylko na receptę. Były tako mocne, że dostawała od nich palpitacji serca, w nocy bała się zasnąć hmm Boleści brzucha przeszły jej po urodzeniu dziecka.
A ze swojego doświadczenia, jak miałam bóle brzucha (nie tak mocne jak Wasze) to piłam czerwone wino. Sąsiadka poleciła mi, mówiła, że wtedy krew szybciej krąży, że rozbijają się skrzepy itd. i w sumie pomagało mi to bardzo. Nigdy nie doświadczyłam takiego bólu, który powodowałby u mnie omdlenia i wymioty, więc nic innego nie wiem...

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Okres to nie choroba? :/

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024