Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
jestem tu nowa i mam pytanko do tych dziewczyn które wiedzą coś wieej o ciąży a zwlaszcza do tych które mają już dzieci::otóż mam takie pytanko czy mozna miec okres w ciąży......bo bardzo sie boje że wpadłam mam zawroty głowy niezmierny apetyt sennosc i odczuwam zmęczenie .pomóżcie mi prosze...
Czesc. ten temat jzu byl poruszany na forum w kilku watkach wiec powtorze to co pisalysmy juz: nie ma reguly, generalnie nie powiino sie go meic, bo brak okresu to objaw bycia w ciazy. Ale roznie to bywa, i wielu dziewczynom, zdarzylo sie miec okres przez kilka pierwszych miesiecy ciazy, a inne krwawily przez cala ciaze
zrob test
test testem ale jeśli minęło już 6tygodni od poprzedniego okresu to idź do lekarza.Nie jesteśmy w stanie przez forum powiedzieć ci czy to ciąża czy jakieś zaburzenia.Równie dobrze może to być wiosenne przesilenie-mam dwoje dzieci na pewno nie jestem w ciąży teraz a ostatnio ciągle mam mdłości,chce mi się spać-efekt przesilenia.co do miesiączki w ciąży-jest to zupełnie inne krwawienie i jeśli podejrzewasz że możesz być w ciąży koniecznie zgłoś się do ginekologa.
ja przez pierwsze 2 m-ce miałam okres a moja koleżanka przez całą więc nigdy nic nie wiadomo.Najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza
Ostatnio edytowany przez Anka18061 (2009-03-18 08:33:25)
ja miałam miesiączke przez 3 miesiące
Teoretycznie nie powinno być krwawienia jeżeli zaszłaś w ciążę ale jak widać w praktyce jest różnie. Myślę,że powinnaś iść do lekarza jeżeli podejrzewasz ciążę. Forum nie jest w stanie ci pomóc w rozwianiu obaw i nie zastąpi badania lekarskiego. Objawy ,które opisujesz mogą wystąpić także z innych powodów. Po co się zadręczać.
dzięki dziewczyny
Przeniesiony post Cicha20
cicha20 napisał:
14,03,2009r mialam okres trwał on do18,03a 25,03,2009r kochałam się z narzeczonym i wytrysk dostał sie do pochwy czy mozecie mi powiedziec czy były to moje dni płodne????bardzo was proszę o pomoc
Przeniesiony post Ikaa
ikaa napisał:
Ciezko nam powiedziec czy byl to Twoj dzien plodny czy nie, bo po pierwsze nie wiemy jakiej dlugosci masz cykle, a po drugie czy sa one regularne.
czemu tak niewiele dziewczyn korzysta z wyszukiwarki... ehh ...
Przeniesiony post maja1989
maja1989 napisał:
Czy mozna miec okres podczas ciazy lub plamienia jedno dniowe ????
Przeniesiony post Yuki
Yuki napisał:
Ja miałam :-), tylko że dosyć skąpy, więc zrobiłam test i zobaczyłam II
Teoretycznie można. Moja mama będąc w ciąży z moją siostrą miała okres przez pierwsze trzy miesiące. Ale mówiła,że był skąpy i krótki. Właściwie takie plamienie.
Sprawa indywidualna.
A czy jest jakas roznica miedzy plamieniem(krwawieniem) a miesiaczka??? I czy podczas krwawienia(plamienia) moze pobolewac brzuch???
cicha20 napisał:
jestem tu nowa i mam pytanko do tych dziewczyn które wiedzą coś wieej o ciąży a zwlaszcza do tych które mają już dzieci::otóż mam takie pytanko czy mozna miec okres w ciąży......bo bardzo sie boje że wpadłam mam zawroty głowy niezmierny apetyt sennosc i odczuwam zmęczenie .pomóżcie mi prosze...
Miesiączka podczas ciąży nie występuje.Natomiast moga miec miejsce krwawienia o różnym nasileniu.W pierwszym trymestrze może to być lekkie plamienia/ krwawienie implantacyjne ,czyli spowodowane zagnieżdżaniem się jaja płodowego.Mogą być one również spowodowane zmianami hormonalnymi ( wysokim poziomem estrogenów).Niewielkie krwawienia mogą być również przyczyna ciąży pozamacicznej lub chorobami szyjki macicy.
Czasami zdarzają się krwawienia , które występuja w dniach , kiedy normalnie wystapiłaby miesiączka , ale zwykle nie stanowią one jakiegoś zagrożenia np.dla prawidłowego rozwoju płodu.Przyczyną krwawienia może też bć zagrażające poronienie .
Na Twoim miejscu zrobiłabym test i wybrałabym się do ginekologa, ponieważ żadne krwawienie w ciąży nie powinno być lekcewazone.
czyli okres w ciąży to raczej plamienia takie jak w ostatnim dniu okresu, niż żywa czerwona krew czasami ze skrzepami dobrze zrozumiałam jeśli ktoś np miał obwity okres w nocy, a w dzień ten okres był słabszy trochę niż w nocy, o rozkręcił się w nocy po pierwszym dniu to wyklucza to ciąże, i jeśli zażywa się tabletki anty i okres 3,5 dnia trwa to przy tabletkach anty długość tego okresu może trwać tylko 3,5 dni i nie jest to nic niepokojącego, może byc krótszy okres przy tabletkach anty jeśli je długo już zażywamy
czemu nikt się nie wypowiada czy w ciąży grozi tzw "zalanie ' podczas okresu czy tylko malutkie plamienia jak odróżnić ze to plamienia nie okres
Hej dziewczyny mam takie pytanie,otoz boje sie ze jestem w ciazy wiem ze powinnam isc do lekarza lub poprostu zrobie test ale najpierw moze ktora z Was mi cos poradzi
zawsze kocham sie z facetem z prezerwatywa i nigdy nie konczy we mnie,.Raz zrobilismy to bez (choc wiem ze to glupie i zawsze moze cos poleciec w trakcie ) ale jakos nas poniosło,ale tez nie skonczyl we mnie, kilknasie dni potem dostałam okres jak powinnam ,obfity zadne plamienia etc.Ale jakos ost.kilka dni przed miesiaczka polecialo mi dosłownie 3 kropelki bardzo jasnej krwi praktycznie niewidoczniej i troche mnie to zmartwilo ,czy wiecie dlaczego tak jest ?!?! mam teraz owulacje (2 faza ) moze to jest przyczyna ,dodam że wczoraj mierzyłam temperature w pochwie (rano zaraz po przebudzeniu) i miałam 37,3 ale nie mierze jej regularnie od czasu do czasu .. ale podobno temperatura w czasie owulacji moze osiagnac nawet do 37.7 (przeczytalam to na jakies stronie ) czy jest jakas szansa ze jestem w ciazy >?!?! bo nie jestem na to jeszcze gotowa .. Z GORY DZIEKUJE ZA ODP I BEDE WDZIECZNA ZA JAKA KOLWIEK ODP
pozdrawiam !!!
wyczytałam na innym forum w podobnym temacie że dziewczyna miała obfity okres przez kilka miesięcy ciąży nawet trwał 9 dni wierzycie ze to mozliwe bo ja nie bardzo obfity okres w ciąży
Asiuble ' szczeze ja w to nie wierze . i trwał 9 dni!!? owszem mozna miec okres w ciazy ale to sa jednynie plamienie trwajaca 1.2 dni gdzie wystarczyla by jedna podpaska. takze wedlug mnie to nie mozliwe
a czy ktos moze odp mi na posta ?! z gory thx ![]()
przepraszam miało byc 'asiulabe ![]()
witam fajnie że trafiłam na ten temat bo własnie szukam otórz ostatnią miesiączkę dostałam w terminie normalne krwawienie i jak mineło 4 dni cały czas plamiłam po 2 tyg poszłam do doktorki potwierdziła ciąze a tym plamieniem był mały krwiaczek ponieważ łożysko sie dobrze nie przekleiło dziecko miało już 7 tyg i tak z miesiączki mam tydzień 13 a z usg wychodzi tydzień 17 c, 3 tyg różnicy i dobrze czuje ruchy dziecka więc wychodzi na to że z usg jest prawidłowe podane tygodnie wychodzi na to że byłam w ciązy i dosłam miesiaczkę .prosze o wypowiedzi jak mieliście podobnie
laura21 uwierzyłabyś gdy by to ciebe spotkało , ja w pierwszej ciąży niedostałam okresu ale wczesniej wiedziałam że jestem , a teraz w tym roku w styczniu miałam okres 10 stycznia dostałam do 14 sty. leciało jak na miesiączke potem 6 dni lekkego plamienia i sobie myslałam że może przesto że karmiłam od czasu do czasu na moje oko to już byłam w ciązy i musiałam zajśc w grudniu bo w napoczątku stycznia już w spodnie nieweszłam wogóle włosy mi sie wzmocniły widziałam że zmieniło mi sie ciało ..
po miesiącu juz w spodnie nie weszłaś ile przytyłaś łożysko ci sie odkleiło rozumiem ale gdyby się nie odkleiło to by okresu nie było
witam ... bylam w ciazy i tez myslalam ze mam okres. dopiero lekarz uswiadomil mnie ze okresu sie niema podczas ciazy bo innaczej nie bylam bym w ciazy!!! to tylko plamenia i najlepiej sie zglosic z tym do lekarza! pozdrawiam...
mam pytanie: spózniał mi sie okres i test wyszedł pozytywny ale po dwóch dniach dostałam okresu czy moge byc w ciazy i czy dopiero po okresie zrobic kolejny test:))))))
nataluna przeczytaj to co pisze wyżej można być w ciązy i plamic mieć okres.Zrobiłaś już ten test?Mi okres spózniał się ponad 2 tygodnie 2 testy wyszły negatywnie po 16 dniach spóżnienia zaczełam krwawic tylko przy oddawaniu moczu na drugi dzien to samo ale mniej a wkładki czyste tez nie wiem co to podejrzewam ciaze ale. . . sama nie wiem w piątek mam wizyte
Cześc! mam pytanko! staramy się z mężem o dzidzi już od trzech miesięcy! ostatni test zrobiłam około 29.07. Mniej wiecęj moj dzień płodny wypadał 20.07. Dzisiaj dostałam okres spóźniony o jeden dzień i strasznie boli mnie brzuch uważacie że powinnam zrobic test czy to znowu tylko moja wielka chęc i nie cierpliwośc?
Mogę prosić o odpowiedź? Bardzo mi zależy. Otóż współżyłam w dni płodne bez zabezpieczenia. Okres spóźnił mi się o tydzień i tylko jednego dnia był obfity, a później to tylko takie brązowe plamy. Robiłam test i wyszedł negatywny, ale jakoś dziwnie się czuje, boli mnie dół brzucha, mam niechęć do papierosów, mam zgagę i jest mi niedobrze. Czy mogę być w ciąży?
A jak myslisz?
Normalne, ze możesz być.