Upierdliwe SMS od telequiz - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Upierdliwe SMS od telequiz

Od długiego już czasu dostaję irytujące smsy "o gwarantowanej wygranej" przychodzą o różnych porach w nocy też, jestem pewna że nie podawałam im swojego numeru telefonu, mój numer w ogóle ma niewielu ludzi, trochę poszperałam okazuje się na firmę która to badziewie wysyła nałożono już karę 140 tys złotych za oszukiwanie ludzi, jednak firma dalej działa, największy problem jest taki że... siedziba firmy jest na Malcie. Napisałam już do Maltańskiej policji przedstawiając całą sytuację, że celowo założyli firmę tam by tu uniknąć odpowiedzialności i by trudno było ich znaleźć, zamierzam to też zgłosić u nas. Po prostu pękłam po pewnie już setnym smsie o tej samej treści, dostaje nie powiem czego przy każdym z nich.

Macie jakieś pomysły co z tym jeszcze zrobić? Zgłosić do operatora? ( z czego mam nieodparte wrażenie że to oni te numeru udostępniają za pieniądze bo nie wiem skąd ta firma go ma). Jestem wściekła hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Upierdliwe SMS od telequiz

Małpa a z jakiego numeru przychodzą te smsy? Nie da się blokady założyć?

3 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2015-09-21 19:50:20)

Nie, znalazłam dane firmy jednak polskie tamte albo były błędne, albo firma działa na dwa fronty i napisałam do nich meila, że pod groźbą skierowania sprawy do sądu żądam usunięcia mojego numer z ich bazy danych (wtedy mogę ich pozwać za bezprawne używanie moich danych).

a nr to 7363 i to telequiz.eu w jednym źródle jest że to firma z malty w innym po numerze Polska z Warszawy.
Jeśli nie przestaną, to można zgłosić sprawę do sądu i do inspektoratu ochrony danych osobowych. Mam nadzieje że się odczepią hmm

4

Małpa możesz spróbować blokady tego typu smsow. 
Z jakiej sieci masz telefon?

5

plus, już wpisałam wyszło że nic nie zablokowano, dzwoniłam do operatora, podobno zablokowali, zobaczymy tongue mnie to tylko zastanawia jakim prawem ktoś im udostępnia mój numer.

6 Ostatnio edytowany przez Paweło (2015-09-21 22:26:21)

Jeśli go gdzieś podajesz np w sklepie internetowym to przehandlują go ważne jakie zgody się akceptuje a jeśli faktycznie operator wydał to może mieć problemy i dobrze.  Teraz coś z innej beczki mój znajomy ma zetafon  Orange i dostaje wiadomości informacyjne z legionowa (warszawa) a mieszka tak jak ja we Wrocławiu smile
Co do meritum też mam podobny problem le ja często rejestruję się w jakiś sklepach gdzie trzeba podać numer chociażby ze względu na kuriera.
Ja w swoim smartphonie nie mogę do końca zablokować numeru dzwoni a potem chyba im przerywa jest nawet w historii numerów dzwoniących. użxywam alplikacji pt odebrać telefon ? zzieloną  ośmiorniczką jako ikoną może ktoś zna Lepszą.

7

Problem w tym że te smsy przychodziły zanim założyłam na ten numer konto bankowe czy też rejestrowałam się w jakimś sklepie, podejrzewam że to plus to udostępnia, dlatego jak tylko skończy mi się umowa rezygnuje z tej sieci.

8

Ja jestem w  Orange.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024