Męski sport - ankieta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Męski sport - ankieta

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Męski sport - ankieta

Hej Dziewczyny :-)
Mam nadzieje, ze to odpowiednie miejsce na ten temat, bo dosyć długo szukałem ;-)

Mam jedno konkretne pytanie, które chodzi mi od dłuższego czasu po głowie.
Jaki sport jest dla was bardziej męski: wspinaczka czy boks (sztuki walki ogólnie rzecz biorąc) i dlaczego. jeśli macie jakieś inne sporty, które są dla was szczególnie męskie to tez się nimi podzielcie.

Zadawałem to pytanie wśród koleżanek i niektóre pytaly czy chce się zapisać na to co będzie popularniejsze :-D nie o to tu chodzi. Trenuje zarówno wspinaczkę jak i boks, po prostu ciekawi mnie damski punkt widzenia.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi ;-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Męski sport - ankieta

Dla mnie osobiście sztuki walki bardziej do mężczyzny pasują, bo gdy kobieta będzie w zagrożeniu to teoretycznie facet trenujący ten sport ją obroni big_smile

3 Ostatnio edytowany przez Iceni (2015-09-12 10:12:10)

Najbardziej męskim sportem jest sikanie na stojąco tongue

A tak na powaznie to nie ma czegos takiego jak "bardziej meski sport".
Meskosc okresla podejscie do sportu, a nie sama dyscyplina.

4

Lubie jak facet uprawia sztuki walki ale z filozofia nie tylko dla poznania techniki poniewaz wiem,ze wymaga to pewnej pracy nad swoim wnetrzem-ale to ja akurat lubie i zwracam na to uwage. Boks jest zbyt brutalny i nie tyle meski co ...hmmm jak to nazwac- taki uliczny by popisac,ze umiem bic i bojcie sie mnie. Oczywiscie z wyjatkiem pasjonatow samym sportem.
Tak jak napisala Iceni meskosc okresla samo podejscie do sportu. Facet na rowerze jest meski? dla jednych tak dla innych nie. Jesli jestes meski w swoich ruchach, sposobie chodzenia to kazdy sport bedzie mesko wygladal w Twoim wydaniu ;)nawet balet tongue

5

Zgadzam się z tym, że sport nie określa męskości. Ale są dyscypliny których przedstawiciele bardziej kobiety pociągają. Np. gimnastycy.

Nie zgodzę się natomiast absolutnie z tym ze boks jest zbyt brutalny. Wiem ze kobiety postrzegają go jako (cytujac moja kochana mamę) dwóch facetów lejących się po mordzie, ale wystarczy spojrzeć chociażby na coraz bardziej popularne mma czy taekwondo, żeby zobaczyć ze są bardziej brutalne sporty i sztuki walki.

Dzięki za komentarze, zachęcam do dalszej dyskusji :-)

6

tedek90 napisał/a:

Zgadzam się z tym, że sport nie określa męskości. Ale są dyscypliny których przedstawiciele bardziej kobiety pociągają. Np. gimnastycy.

Nie zgodzę się natomiast absolutnie z tym ze boks jest zbyt brutalny. Wiem ze kobiety postrzegają go jako (cytujac moja kochana mamę) dwóch facetów lejących się po mordzie, ale wystarczy spojrzeć chociażby na coraz bardziej popularne mma czy taekwondo, żeby zobaczyć ze są bardziej brutalne sporty i sztuki walki.

Dzięki za komentarze, zachęcam do dalszej dyskusji :-)

Wypowiedzialam sie wylacznie w swoim imieniu co do brutalosci boksu, podobnie jak Twoja mama postrzegam ,choc widze tam i technike i reszte ale nie lubie wink

7

Boks jest bardziej męski od wspinaczki, ale jednak to drugie mnie bardziej zachęca do mężczyzny. Pierwsze stereotypowo kojarzy mi się z nadmierną brutalnością. Drugie jest bardziej unisex, ale dla mnie ma lepszy "wydźwięk"(nie wiem jak to określić).

Choć jak facet niemęski to ani wspinaczka ani boks ani żużel ani xxx go nie uratuje big_smile

8 Ostatnio edytowany przez Teo Mat (2015-09-12 19:15:20)

tedek90 napisał/a:

Zadawałem to pytanie wśród koleżanek i niektóre pytaly czy chce się zapisać na to co będzie popularniejsze :-D nie o to tu chodzi.

No wiadomo o co chodzi chcesz wiedziec na ktory lepiej wyrywac tongue

9

Dla mnie najbardziej męskie są te sporty, które wymagają odwagi, czyli z dwóch wskazanych będzie to wspinaczka.
W tym roku miałam okazję obserwować zawody odbywające się w ramach Pucharu Świata Wombat Dirt Jumping Cup, czyli różne ekstremalne odmiany kolarstwa (tak zwane kolarstwo grawitacyjne). Z jednej strony aż mi ciarki przechodziły po plecach, a z drugiej zawodnicy niesamowicie imponowali mi właśnie wspomnianą odwagą i stopniem ryzyka, jaki skłonni byli pokonywać.
Tak więc pomijając fakt, że w moich oczach w ogóle sport jako taki jest męski, to już wszelkie ekstremalne dyscypliny wydają się tutaj wznosić na wyżyny.

10

dla mnie najbardziej męski sport to snooker - połączenie precyzji, elegancji, strategii i szybkiego reagowania na zaistniałą sytucję smile a poza tym snookerzyści dobrze wyglądają, wiem, bo widziałam na turnieju w gdyni big_smile

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Męski sport - ankieta

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024