Chodzi o to, że ostatnio bliżej poznałem koleżankę. Od prawie 2 miesięcy jesteśmy w stałym kontakcie ( codzienne fb, ostatnio smsy) nieraz pisaliśmy do poźnych godzin nocnych. Zawsze mamy temat do rozmowy, dobrze nam się rozmawia. Spotkaliśmy się 2 razy, na każdym spotkaniu było miło, na każdym przytuliłem ją na pożegnanie. Jak sama powiedziała , zbliżyliśmy się do siebie. Wiele razy mówiła, że jestem kochany, bo pomagałem jej w nauce , martwie się o nią. Mówiła też że czeka nas dłuższa znajomość. Ogólnie bardzo fajna dziewczyna itd. W pewnym momencie stało mi się coś takiego że coraz więcej o niej myślę, czekam na sms, a jak już dostanę to tak jakby jestem w swoim świecie, nawet już raz śniło mi się, że chodziliśmy razem za rękę. Probowalem nie myśleć o niej aż tyle ale się nie da. Chciałbym coś więcej z nią, ale boję się odrzucenia , boje się że stracę fajną koleżankę, a wolę być ostrożny bo w kontaktach z dziewczynami spotkało mnie wiele rozczarowań i przykrości ze strony dziewczyn ( mam 20 lat i nigdy nie miałem dziewczyny). Wpadło mi też do głowy żeby zrobić jej niespodziankę i pojawić się na jej egzaminie na studiach zeby jej zyczyc powodzenia i zeby było jej raźniej. Nie wiem co robić, bo jednocześnie chciałbym żebyśmy byli parą ale nie chciałbym zakończyć tej znajomości przez to, że ja chcę czegoś więcej.
Zwykło się mówić, że kto nie ryzykuje, ten nie ma. Czujesz się, jakbyś był w friendzone? Nie wiem, jak ona się do Ciebie odnosi. To kluczowe. Coś, co dla Ciebie znaczy wiele, dla niej może być zwykłe, np. w formie grzecznościowej. Mimo wszystko powinieneś zaryzykować, jeżeli czujesz, że jest wyjątkowa.
Witaj!
Musisz sobie zadać parę pytań a na początku odpowiedzieć sobie, czy jak jej nie powiesz że ci się podoba i chcesz z nią być, czy dasz radę trzymać to w tajemnicy? Jak zareagujesz, gdy zobaczysz ją z innym chłopakiem? To co piszesz wygląda na objawy zakochania:) To miłe uczucie, ale też budzi wiele strachu i wątpliwości. Wiem że słyszysz pewnie odpowiedzi że jesteś młody bo masz 20 lat i jeszcze sporo dziewczyn spotkasz gdyby coś nie wyszło, ale dla ciebie teraz ta dziewczyna jet bardzo ważna. Dlatego przemyśl dokładnie tą sytuację. A o ryzuku to też prawda, nigdy nie wiemy tak do końca co nas czeka, także czasem dobrze jest się zebrać na odwagę. Zawsze możesz ją delikatnie wcześniej podpytać czy sobie kiedyś wyobrażała że moglibyście być parą, ale to na prawdę musiałaby być luźna rozmowa. Powodzenia