NNW szkolne - czy ubezpieczacie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » NNW szkolne - czy ubezpieczacie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: NNW szkolne - czy ubezpieczacie

Drogie Mamy,
Zwracam się do Was z pytaniem, czy ubezpieczacie swoje pociechy w szkole lub przedszkolu. Po emisji programu Uwaga zrobiła się niezła afera, jak to naprawdę jest z tymi ubezpieczeniami. Zazwyczaj ubezpieczałam swoje pociechy. A teraz mam już wątpliwości. Chciałam też ubezpieczyć dzieci indywidualnie, wprawdzie byłam w jednej z firm i warunki też nie powalają z nóg. Proszę o jakiekolwiek opinie i sugestie.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Averyl (2015-09-06 21:20:15)

Odp: NNW szkolne - czy ubezpieczacie

Teoretycznie jest to ubezpieczenie dziecka, a praktycznie jest to ubezpieczenie nauczyciel, by ten nie musiał za nic odpowiadać, gdy dojdzie do wypadku!

Przede wszystkim jest to dość niska kwota. Jeśli dojdzie do wypadku to wypłacają ci jakiś maleńki procent twoich kosztów (ale oczywiście wszystkie musisz udokumentować). Moje dziecko jak miało wypadek, ubezpieczyciel uznał, że jest to 1% uszczerbku trwałego na zdrowiu i dostałam 100 zł, a za samo leczenie w pierwszej fazie zapłaciłam ponad 1000 zł, nie mówiąc nic o późniejszych kosztach. Nauczyciel na wyciecze praktycznie nic nie zrobił, bo rzekomo żadne lekarz nie chciał go przyjąć z dzieckiem. Nauczyciel gadał takie farmazony, że rzekomo moje dziecko stało i samo bez przyczyny upadło... i stąd szkody na zdrowiu.

Jeśli chcesz ubezpieczyć swoje dziecko - to sama zrób to, będziesz wiedziała na jakich warunkach ubezpieczasz je.

3

Moje brzdące chodzą do przedszkola i w przyszłym tygodniu mamy zebranie, aż się boję co powiedzą nt ubezpieczenia, bo po "Uwadze" mam straszny mętlik w głowie. Nie wydaje mi się, zeby faktycznie wszystkie przedszkola robiły aź takie przekręty, no bo nie może yć aż tak źle. Dzisiaj na jednej z grup sprzedażowych na facebooku trafiłam na post jakiejś dziewczyny która polecała ubezpieczenia indywidualne, muszę chyba znaleźć i sprawdzić dam znać.

4

U dzieci w szkole zawsze było tak, że w klasie wszystkie dzieci były ubezpieczone.
Nie jest to przecież jakaś olbrzymia kwota, bo w ostatnim roku 40 zł na dziecko, za cały rok.

Dodatkowo mój syn jest ubezpieczony w klubie, bo gra w piłkę nożną.
I wszystkie treningi, czy mecze są z ubezpieczeniem.

5 Ostatnio edytowany przez vinnga (2015-09-07 07:59:50)

Znalazłam tę grupę, chodziło o stronę niedozwolony link Wygląda fajnie i nawet niedrogie opcje, ale i tak porównam z tym co mi powiedzą w przedszkolu.

6

Tak oczywiscie ze ubezpieczam dziecko w szkole.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » NNW szkolne - czy ubezpieczacie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024