nowa relacja- czy za długo zwlekam z sexem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nowa relacja- czy za długo zwlekam z sexem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: nowa relacja- czy za długo zwlekam z sexem?

moi drodzy, chcialam spytać o rzecz która nie daje mi spokoju.

poznałam faceta ode mnie starszego, mega pozytywnego, zabawnego. 9 lat starszy. poznalalismy sie na wyjściu w pubie. po krótce- następnego dnia do mnie zadzwonił i tak przez tydzien codziennie sie widzieliśmy, ciągle coś robiliśmy. spedzalismy super czas. raz restauracja, raz bieganie, plaża, film, i ogolnie nigdy sie nie nudziliśmy. po tygodniu on zaczął dawać eweidentnte sygnały że chce sexu, więc na spokojnie wytlumaczyłam że mi potrzeba więcej czasu, że nie otwieram się tak szybko. następny tydzień był super. zrobil mi obiad 2 razy, raz zaprosil na sniadanie przed moja pracą, bardzo dobrze mi sie z nim rozmawiało. caly czas coś robiliśmy i spedzalismy ze sobą po kilka godzin.
w poniedziałek pojechalam do niego przed pracą na obiad. on był po imprezie na kacu było tak średnio troche, pogadalismy trochę i ja wlasciwie mialam już tylko 30 min i musialam lecieć do pracy. on powiedział, że mu sie mega chce sexu i pol zartem pol serio mówi do mnie- rozbieraj się... zaczął mnie dotykać więc powiedzialam, " ej może dasz mi jeszcze troche czasu, cos juz na temat Ci mówiłam" nie był zadowolony. poszlam do pracy strasznie  zła. w rezultacie nie chce mi sie z nim rozmawiać i wczoraj praktycznie nie gadalismy.
on ma 37, ja 28.
to nie jest tak że nie lubie sexu, uwielbiam jak juz kogoś poznam. ale potrzebuje chwili na początku aby sie przekonać do kogoś. nie mówie ze chcialam sie zakochać czy cos w tym stylu bo do tego raczej by nie doszlo, ale mogla byc z tego fajna relacja. teraz czuje się źle conajmniej.
może mężczyzna w tym wieku nie spotyka dziewczyn które czekają z sexem taki czas? tylko że ja czulam że jak to zrobie w tamtym momencie to będzie lipa! pol godziny przed pracą, nie tak sobie to wyobrażałam.
powiedzcie proszę szczerze czy to ja przesadzam? nigdy nie mialam z tym problemu. zawsze mialam sex wtedy kiedy juz bylam gotowa, a tu takie coś.

ogolnie mam go teraz w glowie, bo te 2 tygodnie byly super. byl tylko 1 dzien w którym sie nie widzieliśmy, caly czas coś sie dzialo. mówił że lubi ze mna spedzać czas i bylo to widać, bo ciagle dzwonil i inicjowal spotkania. nie wiem jestem zła, chcialam sie wygadać.
jak wyglada to dla was? chcial tylko sexu ? czy to ja rzeczywiście czekam za dlugo? nie jestem juz nastolatką może powinnam inaczej do tego podchodzić?
chcialam sie tym podzielić może pomożecie mi zrozumieć to troszke smile

pozdrawiam,

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nowa relacja- czy za długo zwlekam z sexem?

Uważam, że szłusznie robisz. Jeżeli mu faktycznie zależy, to poczeka na Ciebie. Ja z moim czekałam miesiąc, ale przyznam, że On nigdy nie naciskał, i zawsze szanował moje granice. Nawet gdy go zaprosiłam do siebie na film, siedział grzecznie obok mnie a później pojechał do domu. Dobrze robisz, zwlekając. Rzecz jasna, że oboje macie swoje potrzebu do zaspokojenia... ale gdzie się człowiek śpieszy, tam się diabeł cieszy.

3

u mnie właśnie tak koło miesiąca był odpowiedni czas. jakoś wcześnie nie mialam ochoty, nie czulam tego. nie chce robić nic wbrew sobie i nie zrobie.
wychodzi na to że tylko chodzilo mu o sex.
nie znam go jeszcze więc nie myslalam że może być z tego coś wiecej, ale nawet jeśli mialoby coś być to i tak muszę poczekać z tym. ehhh,  wyglada na to że to koniec mimo wszystko.

4

Dwa tygodnie to nie jest dlugo. Nie zwlekasz za dlugo. Ja potrzebuje duzo wiecej czasu od kiedy kogos poznam do momentu kiedy pojde z ta osoba do lozka. Jakos nigdy nie bylo z tym problemu.

5

Jeśli oboje macie ochotę na seks, to nie widzę przeciwwskazań.
Jeśli natomiast Ty masz wątpliwości, to dla Ciebie za szybko - to Twoje prawo.

6

dzięki dziewczyny. dla mnie to za wcześnie jednak trochę.
NinaLafairy ja jakos tez wcześniej nie spotkalam się wcześniej z nikim kto by tak naciskał, tym bardziej ze juz wcześniej mówiłam mu jaki mam stosunek do sexu.

każdy jest innym on widocznie chcial teraz, szybko i tyle,a ja nie.
Druga sprawa jest też taka że dobrze mi sie z nim czas spedzało, a że dlugo nikogo nie mialam to myślałam że może tym razem trafiłam i dlatego trochę sie tym przejęłam. ale zaraz mi minie te rozmyślanie i poczuje się lepiej smile

7

Może mu głównie na tym seksie zależy... Stąd parcie.

8

Cynicznahipo napisał/a:

Jeśli oboje macie ochotę na seks, to nie widzę przeciwwskazań.
Jeśli natomiast Ty masz wątpliwości, to dla Ciebie za szybko - to Twoje prawo.

Jeśli natomiast On ma wątpliwości, bo to dla niego za wolno - Jego prawo.

A tak na poważnie - powinnaś autorko to zrobić wtedy kiedy będziesz tego chcieć. Niepokoi mnie tylko jedna rzecz w twoim wpisie, napisałaś: "czy to ja rzeczywiście czekam za dlugo? nie jestem juz nastolatką może powinnam inaczej do tego podchodzić?". I zastanawiam się w związku z tym na ile ta twoja niechęć do seksu, to odwlekanie, jest wynikiem szczerej potrzebny poznania partnera przed zbliżeniem a na ile wyrachowaną grą albo wtłoczoną przez kulturę/społeczeństwo/rodzinę potrzebą "nie wyjścia na łatwą".

Popraw mnie jeżeli się mylę, ale z twojego wpisu zrozumiałem, że przez te dwa tygodnie intensywnych, codziennych kontaktów nie było między wami bliskości cielesnej w ogóle - gorących pocałunków etc (nic o tym nie piszesz). No i, tak jak mogę zrozumieć na chłopski rozum, że ktoś ma w mózgu w procesie tresury społecznej wyryte "seks jest be" i trzeba trochę czasu, żeby się otworzyć, tak w sytuacji gdy ktoś unika bliskości jako takiej - to my nie jesteśmy społecznymi, darmowymi terapeutami, żeby się nad kimś takim ze współczuciem pochylać.

9

Ogólnie zgadzam się z tym, co napisał wont.
Do łóżka powinno się iść dlatego, że się miało ochotę.
Zwlekanie ''bo tak wypada'', czy ''bo tego się ode mnie oczekuje'' uważam za bezsensowne.

Co innego, jeśli takaja faktycznie nie czuje się gotowa.
Jeśli facetowi to nie odpowiada, nic nie stoi na przeszkodzie, by nie kontynuował znajomości.
Wolny kraj przecież ;-)

10

Na moje oko jemu chodzi tylko o seks. Chamsko się zachowuje naciskając mimo że przedstawiłaś sprawę jasno. Tak, jakby się z nie liczył z Twoim zdaniem.
2 tygodnie to  krótko.

11

wont tak moje odwlekanie jest potrzebą poznania partnera. nie potrafię oddać sie do końca jesli kogoś nie znam, wręcz sie krepuje i sex wcale nie jest tak dobry jak bym tego chciala. nie jest to żadna gra, chlopak mnie naprawdę pociągał i spodobał mi się i myslalam, że chcialabym się z nim przespać jednak nie poczulam tego na 100% jeszcze. u mnie przewaznie zajmuje to kolo 4 tygodni.

jesli chodzi o drugą częśc twojej wypowiedzi- calowalismy sie od pierwszego spotkania, nie mialam jakiś oporów czy nie bylam jakaś opryskliwa jak mnie zlapał za tylek czy wsadzil rekę w stanik jak sie wyglupialiśmy. czulam sie przy nim raczej dość swobodnie, ale nie na tyle żeby jeszcze iść do łóżka.

Cynicznahipo nie czuje sie gotowa niestety, jeśli jemu to nie bedzie odpowiedalo, zakonczymy sprawę po prostu. Fajny chlopak z niego i mialam dobre dwa tygodnie jednak przez to naciskanie mmnie troszkę odepchnał iod siebie.

w poniedziałek jak mu powiedzialam, żeby mi dal jeszcze chwilkę, powiddział - dobra poczekam jeszcze dzień czy dwa i zaczął się śmiać ( chyba bylo to pol zartem pol serio- zresztą ciezko to ocenić on ciagle prawie żartuje)

12 Ostatnio edytowany przez baziula (2015-09-02 15:39:22)

takaja87 napisał/a:

nie czuje sie gotowa niestety, jeśli jemu to nie bedzie odpowiedalo, zakonczymy sprawę po prostu.

Ja bym tam korzystała, co ma być to będzie. Ale nie powinnaś się zmuszać. Na siłę --- bez sensu smile

13

baziula napisał/a:
takaja87 napisał/a:

nie czuje sie gotowa niestety, jeśli jemu to nie bedzie odpowiedalo, zakonczymy sprawę po prostu.

Ja bym tam korzystała, co ma być to będzie. Ale nie powinnaś się zmuszać. Na siłę --- bez sensu smile

chcialabym tak po prostu czasem myśleć, iść poszaleć i tyle big_smile ale widzisz raz mialam przygodny sex i było beznajdziejne, nie byłam taka jaka bym chciala bo nie mogłam sie po prostu przemóc. totalna porażka i kac moralny przez następny tydzień. wkurza mnie to czasem! ta blokada zasrana.

14

No to się nie męcz w ten sposób. nie da się na siłę. Musisz się dobrze czuć w tej roli, jakąś formę satysfakcji czerpać z tego w przeciwnym razie po co się męczyć

15

naprawdę nie mialam jeszcze nigdy takiego problemu. nie wiem co z nim jest nie tak.
gadalismy dzieś na FB po tym jak mnie zaprosil do siebie ale nie mialam jakoś ochoty do niego jechać.

powiedzialam ze jestem zła na niego za to że napiera na mnie tak jesli chodzi o sex.
on na to  - ze on juz nie che sexu bo i tak zapewne jestem oziębła... (co za cham nie wiem po czym to wnioskuje)
napisalam mu że niech nie wyrabia sobie o mnie zdania tylko dlatego ze nie wskoczylam mu do lozka jak on tego chciał, że idę do lozka wtedy kiedy ja mam na to ochote ale nie tylko po to żeby komuś sprawić przyjemność, a szczegolnie komus praktycznie mi obcemu, ze miedzy nami nie bylo nic po czym może stwierdzic jaka jestem...
on na to tylko tyle- ze szanuje moja wypowiedz... i zmiaa tematu na inny.

teraz mnie wkurzal serio i naprawde nie wiem co o nm myslec. oczywiscie po tym pewnie sie wycofam konkretnie bo chyba jednak nie ma sensu tego ciagnać.

16

takaja87 napisał/a:

powiedzialam ze jestem zła na niego za to że napiera na mnie tak jesli chodzi o sex.
on na to  - ze on juz nie che sexu bo i tak zapewne jestem oziębła...

I on ma podobno 37 lat? Przecież to jest odzywka na poziomie nastolatka...

Daj sobie spokój z tym gościem, bo jest zwyczajnie głupi i tyle. 

Co do seksu - uprawiaj go wtedy, kiedy czujesz że naprawdę masz ochotę. 4 dni, 4 tygodnie, 4 miesiące - to Twoja sprawa.

17

No, słaba sprawa - gość wypalił z tekstem jakby chciał za wszelką cenę pokazać, że Ty jesteś pierwsza, która opiera mu się dłużej jak dwa tygodnie.

Sfrustrował się "lekko" i zaniepokoił, że nie lecisz na takiego mena, za jakiego niewątpliwie się uważa wink

Bo czekanie czy przeciąganie to jedno, ale facet zachować się powinien jakoś umieć, a tu słabo to wyszło.. oj słabo.

18

Pozamiatane. Zrąbaliście oboje. Ty też mogłaś sobie darować ten tekst o "kimś praktycznie ci obcym".

A dla mężczyzn czytających ten wątek lekcja i nauczka, żeby nie przeinwestowywać. Zamiast spotykać się z jedną dziewczyną codziennie przez dwa tygodnie, lepiej z kilkoma dziewczynami, co kilka dni przez dwa miesiące smile

19 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2015-09-02 21:37:33)

takaja87 napisał/a:

naprawdę nie mialam jeszcze nigdy takiego problemu. nie wiem co z nim jest nie tak.
gadalismy dzieś na FB po tym jak mnie zaprosil do siebie ale nie mialam jakoś ochoty do niego jechać.

on na to  - ze on juz nie che sexu bo i tak zapewne jestem oziębła... (co za cham nie wiem po czym to wnioskuje)
napisalam mu że niech nie wyrabia sobie o mnie zdania tylko dlatego ze nie wskoczylam mu do lozka jak on tego chciał, że idę do lozka wtedy kiedy ja mam na to ochote ale nie tylko po to żeby komuś sprawić przyjemność, a szczegolnie komus praktycznie mi obcemu, ze miedzy nami nie bylo nic po czym może stwierdzic jaka jestem...
on na to tylko tyle- ze szanuje moja wypowiedz... i zmiaa tematu na inny.

teraz mnie wkurzal serio i naprawde nie wiem co o nm myslec. oczywiscie po tym pewnie sie wycofam konkretnie bo chyba jednak nie ma sensu tego ciagnać.

I dalej z nim gadasz po czymś takim...?
Mam nadzieję, że odpuścisz.
Myślę, że jemu tylko na seksie zależało.

20

wont napisał/a:

Pozamiatane. Zrąbaliście oboje. Ty też mogłaś sobie darować ten tekst o "kimś praktycznie ci obcym".

A dla mężczyzn czytających ten wątek lekcja i nauczka, żeby nie przeinwestowywać. Zamiast spotykać się z jedną dziewczyną codziennie przez dwa tygodnie, lepiej z kilkoma dziewczynami, co kilka dni przez dwa miesiące smile

hehe w calym tym moim wkurzeniu chociaż Ty mnie rozbawiles big_smile
dramatu nie ma, może ja też powinnam po prostu iść na układ romansu bo tu nic innego nie bedzie a sama dlugo sexu nie mialam big_smile

21

takaja87 napisał/a:
wont napisał/a:

dramatu nie ma, może ja też powinnam po prostu iść na układ romansu bo tu nic innego nie bedzie a sama dlugo sexu nie mialam big_smile

Tak, ale na pewno nie z tym burakiem! Nie daj mu tej satysfakcji!

22

może ja też powinnam po prostu iść na układ romansu bo tu nic innego nie bedzie a sama dlugo sexu nie mialam big_smile

Mogłabyś iść gdybyś się do tego emocjonalnie nadawała wink a jak widać po wątku średnio Ci to leży.

Facet jest aż tak przystojny, że nie potrafisz odejść, gdy nie spełnia Twoich warunków? Bo coś tutaj mi zapachniało próbą 'racjonalizacji' jego podejścia..Jak to jest? wink

23

takaja87 napisał/a:
wont napisał/a:

Zastanów się na co masz ochotę i po prostu to rób. I nie demonizowałbym też zachowania tego kolesia - to wcale nie jest tak, że jemu na 100% zależy wyłącznie na seksie, on się mógł poczuć niepewnie i stąd jego trochę przesadzona i agresywna reakcja. Jeśli uważasz, że chcesz mu dać drugą szansę, to mu ją daj. No i odpuście sobie te wszystkie pseudorozmowy na facebooku. Chcecie poważnie porozmawiać, to się spotkajcie i porozmawiajcie a nie piszcie.

24

Bardzo dobrze, że nie ulegasz, skoro tego nie chcesz. Poczekaj, poznaj, przynajmniej będziesz wiedziała, że nie chodzi mu tylko o zaliczenie, chociaż jednak tak to wygląda...

25

batszeba napisał/a:

Co do seksu - uprawiaj go wtedy, kiedy czujesz że naprawdę masz ochotę. 4 dni, 4 tygodnie, 4 miesiące - to Twoja sprawa.

I wedlug mnie jest to jedyne rozsadne kryterium.
Glowa tego problemu nie rozwiazesz wink

26

dzieki was wszystkim, każda odpowiedź dala mi do myslenia i spojrzalam na to trochę inaczej smile

a prawda jest taka że żaden z moich wcześniejszych facetów nie nalegał dlatego troche on dał mi do myślenia. kontakt mamy teraz normalny. po ostatniej rozmowie może sie troszkę uspokoił i dalej widujemy sie codziennie, a ja chyba coraz bardziej sie przekonuje do niego. nie wydaje mi sie że bedzie coś więcej z tego ale dobry sex też mi się przyda na odstresowanie po pracy smile

27

Czy facetowi zależało tylko na seksie? Przekonasz się po seksie... jak emocje opadną, to odpowiedź jest twierdząca.

Cytat od doświadczonego:

""Nie chciałem wykorzystać jej seksualnie. Wiedziałem, że niezależnie od rozwoju wydarzeń, będę chciał się z nią znowu zobaczyć. Chciałem tylko mieć już z głowy seks, żebyśmy mogli się zacząć normalnie zachowywać. Ona nie musiałaby niczego mi odmawiać. Ja nie musiałbym niczego się od niej domagać. Nie znosiłem podejścia, że seks jest prezentem kobiety dla mężczyzny. To coś, czym ludzie powinni się ze sobą dzielić."

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nowa relacja- czy za długo zwlekam z sexem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024