Strzelanie prawie w każdym stawie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Strzelanie prawie w każdym stawie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Strzelanie prawie w każdym stawie

Od jakiegoś dłuższego czasu ( z przerwami) strzelają mi prawie wszystkie stawy. Najgorzej jest z rana. Np. strzelają mi kolana, kostki, w karku, w biodrach. Nie odczuwam żadnego bólu, ale jest to wkurzające. Za każdym razem, jak kucam to strzelam. Czasami się tego wstydzę. Ortopeda dopiero na październik wyznaczony. Czy np. gdybym zaczęła zażywać witaminę D i kolagen to mogłoby to pomóc? Czy któraś z Was boryka się z takimi problemami? Może już ktoś jest po etapie badań i znaleziono jakąś przyczynę?
Z góry dzięki.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strzelanie prawie w każdym stawie

Ja mam tak cale zycie, u mnie to sprawa natury -ot tak mam bez zadnej przyczyny. Nic mnie nie boli, zaden staw nie boli, tylko sobie strzela czasami.

W moim przypadku teoria jest taka, ze w plynie wypelniajacym torebki stawowe zbiera sie powietrze kiedy staw jest w spoczynku, ktore tworzy bąbelek, a ten przy poruszeniu strzela big_smile jak folia bąbelkowa. Ponoc moze sie to zdarzyc nie czesciej niz co 20 minut w tym samym stawie, bo tyle potrzeba czasu unieruchomienia by babelek pekl.

Ale tak jak wspomnialam - ja mam tak odkad siegam pamiecia.

3

Dodam jeszcze, ze strzelic mi moze absolutnie kazdy staw, poczynajac od szczek i kregoslupa na stopach konczac.
W zaleznosci od wielkosci stawu dzwiek jest cichszy lub glosniejszy ale zazwyczaj, w cichym pomieszczeniu brzmi to jak zlamanie patyczka.

Skradanie sie jest dla mnie sprawa wielce problematyczna big_smile

4

Iceni napisał/a:

Ja mam tak cale zycie, u mnie to sprawa natury -ot tak mam bez zadnej przyczyny. Nic mnie nie boli, zaden staw nie boli, tylko sobie strzela czasami.

W moim przypadku teoria jest taka, ze w plynie wypelniajacym torebki stawowe zbiera sie powietrze kiedy staw jest w spoczynku, ktore tworzy bąbelek, a ten przy poruszeniu strzela big_smile jak folia bąbelkowa. Ponoc moze sie to zdarzyc nie czesciej niz co 20 minut w tym samym stawie, bo tyle potrzeba czasu unieruchomienia by babelek pekl.

Ale tak jak wspomnialam - ja mam tak odkad siegam pamiecia.

Mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo, że to tylko ot takie strzelanie big_smile

5

Mój syn ma podobnie - kiedy chodzi po mieszkaniu, zwłaszcza po dłuższej chwili spoczynku, to strzelają mu stawy, głównie kolanowe i kostki. Być może ma to po mnie, ale u mnie zdarza się to na tyle rzadko, że nie jest w żaden sposób krępujące. Zresztą syna jego "przypadłość" również nie stresuje, jeśli już, to raczej śmiejemy się, że złodziejem na pewno nie zostanie big_smile.
W każdym razie ortopeda stwierdził, że taka jego uroda i nic z tym nie trzeba robić.

6

Hej, ja również mam tak od kiedy pamiętam smile strzelają biodra, łokcie, łopatki, nadgarstki, stopy, kostki..... czasami jest to denerwujące, ale nic mi nie dolega, jestem aktywna fizycznie. smile

7 Ostatnio edytowany przez serbinka (2020-12-04 14:09:33)

Też mi strzela w kościach. Jest to bardzo nieprzyjemne uczucie i jeszcze te głośne trzaski Mój rodzinny lekarz poradził mi bym kupiła Doppelherz Kolagen 11 000 w płynie i piła przez 3 miesiące. Lekarz zapewnił mnie, że nie jest to naturalny kolagen, nie syntetyk (zdaje się że wołowy). Takie ''chrupania'' są efektem niedoboru kolagenu i jakiś witamin, a ten preparat ma być podobno takim ''zastrzykiem''. No zobaczymy, zaczynam kurację zaraz po powrocie z apteki.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Strzelanie prawie w każdym stawie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024