Czy facet stworzony jest do zwiazku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy facet stworzony jest do zwiazku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: Czy facet stworzony jest do zwiazku?

Rzucam taki temat po ostatnich moich przemysleniach i obserwacji dotychczasowego zycia oczywiscie nie tylko mojego.
Ogolnikowo na razie: faceci lubia swoje towarzystwo, tylko oni sie rozumieja ze soba najlepiej (podobnie jak kobitki ze soba), uwielbiaja adrenaline w postaci szybkiej jazdy motocyklem czy samochodem, zreszta motoryzacja jest ich domena ( nie chce tutaj wchodzic w szczegoly,ze sa takze kobiety, ktore to lubia-powtarzam: pisze generalnie),lowienie ryb, polowania, meskie sporty, trud siedzenia w domu ( a to ida do garazu a to na podworko a to po cos wyskocza), w ogole ta potrzeba przebywania "na wolnosci", by cos sie dzialo, byc cos robic. Pomyslalam,ze wlasciwie samiec wychodzil na polowania, byl poza siedliskiem, zawsze na zewnatrz, gdzies a kobiety sobie razem dlubaly ( w nosach he he) to jedzenie to skory wyprawialy to znow cos tam kolo chalupy czy jaskini czy juty. Przeciez oni maja wpisane w geny by za czyms wciaz gonic, by czegos szukac czy zdobywac, by zyc po samczemu po prostu. Nie chce tu polemiki,ze sa tez tacy co...wiem o tym ale to nie jest obraz typowego faceta, skupiam sie na meritum. Czy wobec tego tworzenie zwiazkow na cale zycie nie jest czyms wbrew naturze mezczyzny? Inaczej na pewno wygladalo to wsrod plemion gdzie wszyscy pochodzili z tego samego namiotu ( big_smile big_smile big_smile )  a raczej wioski, gdzie i tak wszyscy zyli w kupie (fuj) i mieli takie same oglady, zasady, prawa. Czyli nie bylo mowy o konfliktach, ktore dzisiaj spotykamy z powodu roznicy kultur i przekonan czyli po prostu z powodu pochodzenia z roznych rodzin. Dlaczego oni nie sa tacy jak my w tworzeniu ogniska domowego? bo to przeciez jest domena kobiety ale my wymagamy by oni tak samo w  tym uczestniczyli, czy to nie jest blad? Przeciez chlop nigdy nie poczuje tacierzysnstwa jak my macierzynstwo chocby nie wiem jak byl zaangazowany-cyca nie da i juz smile Nie bedzie go interesowalo dobieranie zaslonek do kuchni czy kolor doniczki. To sa nasze cechy ale mam wrazenie,ze teraz mezczyzna ma za zadanie byc takze kobieta. Prosze o komentarze.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy facet stworzony jest do zwiazku?

W kim Ty gustujesz...

3

Faceci też chcą związku, rodziny...

4

Facet może i nie jest stworzony do związku
Mężczyzna już tak

5 Ostatnio edytowany przez grinta (2015-08-22 17:44:16)

W kim Ty gustujesz...

A co, tak wynika z mojego postu,ze gustuje w kims?

Faceci też chcą związku, rodziny...

No wlasnie o tych nie chce teraz pisac-chodzi mi o wiekszosc,ze tak powiem smile

6

Kiedys czytalem o tym jak zyli indianie i doszedlem do wniosku ze szacunek nalezal sie kazdemu.
Ale to mezczyzni ponosili odpowiedzialnosc za decyzje poniewaz to oni najczesniej bronili przed atakami z zewnatrz.
Czasem tez kobiety walczyly.  Tak wiec kryterium była siła.

Ogolnie ten cywililowany swiat nagina chyba prawdziwa nature kobiet i mezczyzn.
Z jednej strony daje mozliwosci z drugiej rozczarowania.
Zalezy jak na to patrzec. Na pewno sa takie funkcje w ktorych sporo kobiet sie nie spelni i sa tez takie w ktorych nie spelni sie sporo mezczyzn.

7

Związki, w ogóle wszelakie struktury społeczne to wymysł człowieka. Poligamia to wymysł natury. To czy mężczyzna chce związku czy nie, to kwestia indywidualna. Mnie osobiście niepokoi wizja zostania z jedną kobietą do końca życia (no chyba, że trafię na tę która będzie mi naprawdę pasować - jak dotąd tak się jeszcze nie zdarzyło), jednak nie mam pewności czy mi z czasem nie przejdzie. W końcu z wiekiem się zmieniamy.

8

Mnie osobiście niepokoi wizja zostania z jedną kobietą do końca życia

No wlasnie, a co Cie przeraza ,ze wciaz z ta sama? Mialam podobny problem ( z facetem of course)

9

grinta napisał/a:

Mnie osobiście niepokoi wizja zostania z jedną kobietą do końca życia

No wlasnie, a co Cie przeraza ,ze wciaz z ta sama? Mialam podobny problem ( z facetem of course)

Tzn. pytasz co mnie niepokoi? Ty miałaś taki problem z facetem tj. on nie chciał być tylko z Tobą do końca życia, czy Ty nie chciałaś być z jednym do końca życia?

10

Tzn. pytasz co mnie niepokoi? Ty miałaś taki problem z facetem tj. on nie chciał być tylko z Tobą do końca życia, czy Ty nie chciałaś być z jednym do końca życia?

Nie, ja tez nie wyobrazalam sobie ,ze mozna byc z kims do konca zycia, nie widzialam takiej mozliwosci, zwlaszcza,ze nigdy nie wchodzilam w dlugotrwale zwiazki. W koncu Amor strzelil mi w serce chyba i sie stalo smile

11

grinta napisał/a:

Nie, ja tez nie wyobrazalam sobie ,ze mozna byc z kims do konca zycia, nie widzialam takiej mozliwosci, zwlaszcza,ze nigdy nie wchodzilam w dlugotrwale zwiazki. W koncu Amor strzelil mi w serce chyba i sie stalo smile

Widzisz, mnie też może w końcu trafi. Jak dotąd nie poznałem dziewczyny, która by mi się podobała oraz miała fascynujące wnętrze, które mnie zaintryguje i utrzyma w takim stanie przez całe życie. Sama uroda to NIC. Żeby zobaczyć ładną dziewczynę, wystarczy wyjść na przystanek. Ładnych jest pełno. Tego nie cenię.

12

Widzisz, mnie też może w końcu trafi. Jak dotąd nie poznałem dziewczyny, która by mi się podobała oraz miała fascynujące wnętrze, które mnie zaintryguje i utrzyma w takim stanie przez całe życie. Sama uroda to NIC. Żeby zobaczyć ładną dziewczynę, wystarczy wyjść na przystanek. Ładnych jest pełno. Tego nie cenię.

Tylko trafil jakos krzywo, bo nie na cale zycie big_smile ale zrozumialam wiele przez te lata i nigdzie nie jest napisane,ze cos musi trwac wiecznie, wiecej:nic nie trwa wiecznie tylko my tego potrzebujemy dla poczucia bezpieczenstwa i z innych jeszcze powodow. Zycie to zbior chwil, to podroz i wazna jest wlasnie ona, ta podroz a bywa nardzo zroznicowana. Dlatego dobrze jest zyc kazda chwila i cieszyc sie jesli jest ona szczesliwa. Ja osobiscie balam sie tez szczescia...

13

Może nie wszyscy faceci są stworzeni do związku. Dużo zależy od kwestii indywidualnej.
Nawiąże tutaj do Twojego pierwszego postu gdzie pisałaś o polowaniu, samochodach, sportach.
Facet z natury zawsze musi do czegoś dążyć. Ewentualnie już na starość można powiedzieć osiada na laurach i rozkoszuje się swoimi zdobyczami życiowymi. Wystarczy spojrzeć na średniowieczne filmy, albo nawet na nasze rodzinne stołu gdzie zazwyczaj dziadek siada i wspomina co to nie on jak był młodszy big_smile

Tak jak tutaj niektórzy napisali, są faceci co nie są wstanie być z jedną osobą, ale są też tacy którzy akurat w życiu towarzyskim cenią sobie stabilność, a swoją potrzebę dążenia do czegoś zaspokajają, w pracy - spełniając sie zawodowo, w motoryzacji - dążąc by mieć coraz lepszy wóz, albo bardziej oryginalny, lepiej polować, mieć lepsze ciało, być lepiej wytrenowanym w jakiejś dyscyplinie sportu.

To że facet ma tendencje bardziej by wychodzić na zewnątrz mysle ze siedzi w naszej ludzkiej naturze od milionów lat. Już wtedy to facet był tym którym ryzykował, polował, walczył, bronił domu a zadaniem kobiety było zapewnić mu posłanie, jedzenie kiedy już wróci ze swoich wojaży.
Z tym sie rodzi każdy chłopiec, jedynie poprzez obecny świat następuje proces, że niektórzy faceci "niewieścieją".
Najlepszym przykładem jest spojrzeć na zabawy małego chłopca. Jego ciągnie do rzeczy niebezpiecznych, np. rzeczy które mają ostre zakonczenia, ogień, "są bardziej samolubne" w przeciwieństwie gdy mała dziewczynka jest bardziej towarzyska, pomocna, ostrożniejsza smile

14

To że facet ma tendencje bardziej by wychodzić na zewnątrz mysle ze siedzi w naszej ludzkiej naturze od milionów lat. Już wtedy to facet był tym którym ryzykował, polował, walczył, bronił domu a zadaniem kobiety było zapewnić mu posłanie, jedzenie kiedy już wróci ze swoich wojaży.
Z tym sie rodzi każdy chłopiec, jedynie poprzez obecny świat następuje proces, że niektórzy faceci "niewieścieją".
Najlepszym przykładem jest spojrzeć na zabawy małego chłopca. Jego ciągnie do rzeczy niebezpiecznych, np. rzeczy które mają ostre zakonczenia, ogień, "są bardziej samolubne" w przeciwieństwie gdy mała dziewczynka jest bardziej towarzyska, pomocna, ostrożniejsza smile

No wlasnie, czyli potwierdzasz teorie,ze jednak mezczyzna musi miec pewnego rodzaju "wybieg", "wypas" i ze trudno takiemu siedziec z rodzina i wszystko razem z rodzina. Oczywiscie generalizujemy smile

15

grinta napisał/a:

Rzucam taki temat po ostatnich moich przemysleniach i obserwacji dotychczasowego zycia oczywiscie nie tylko mojego.
Ogolnikowo na razie: faceci lubia swoje towarzystwo, tylko oni sie rozumieja ze soba najlepiej (podobnie jak kobitki ze soba), uwielbiaja adrenaline w postaci szybkiej jazdy motocyklem czy samochodem, zreszta motoryzacja jest ich domena ( nie chce tutaj wchodzic w szczegoly,ze sa takze kobiety, ktore to lubia-powtarzam: pisze generalnie),lowienie ryb, polowania, meskie sporty, trud siedzenia w domu ( a to ida do garazu a to na podworko a to po cos wyskocza), w ogole ta potrzeba przebywania "na wolnosci", by cos sie dzialo, byc cos robic. Pomyslalam,ze wlasciwie samiec wychodzil na polowania, byl poza siedliskiem, zawsze na zewnatrz, gdzies a kobiety sobie razem dlubaly ( w nosach he he) to jedzenie to skory wyprawialy to znow cos tam kolo chalupy czy jaskini czy juty. Przeciez oni maja wpisane w geny by za czyms wciaz gonic, by czegos szukac czy zdobywac, by zyc po samczemu po prostu. Nie chce tu polemiki,ze sa tez tacy co...wiem o tym ale to nie jest obraz typowego faceta, skupiam sie na meritum. Czy wobec tego tworzenie zwiazkow na cale zycie nie jest czyms wbrew naturze mezczyzny? Inaczej na pewno wygladalo to wsrod plemion gdzie wszyscy pochodzili z tego samego namiotu ( big_smile big_smile big_smile )  a raczej wioski, gdzie i tak wszyscy zyli w kupie (fuj) i mieli takie same oglady, zasady, prawa. Czyli nie bylo mowy o konfliktach, ktore dzisiaj spotykamy z powodu roznicy kultur i przekonan czyli po prostu z powodu pochodzenia z roznych rodzin. Dlaczego oni nie sa tacy jak my w tworzeniu ogniska domowego? bo to przeciez jest domena kobiety ale my wymagamy by oni tak samo w  tym uczestniczyli, czy to nie jest blad? Przeciez chlop nigdy nie poczuje tacierzysnstwa jak my macierzynstwo chocby nie wiem jak byl zaangazowany-cyca nie da i juz smile Nie bedzie go interesowalo dobieranie zaslonek do kuchni czy kolor doniczki. To sa nasze cechy ale mam wrazenie,ze teraz mezczyzna ma za zadanie byc takze kobieta. Prosze o komentarze.

Co za pusty, stereotypowy tekst!!! Jeszcze ciąg przyczynowo-skutkowy mocno kuleje...
Co to niby za odkrywcze przemyślenia? Podaj mi konkret, bo nie widzę nic "odkrywczego".

PS Na podstawie Twojej męskiej charakterystyki dochodzę do wniosku, że jestem mężczyzną.

16

Co za pusty, stereotypowy tekst!!! Jeszcze ciąg przyczynowo-skutkowy mocno kuleje...

Czyzbym znowu byla w szkole? Chyba nie prosilam o ocene mojego wpisu...

Co to niby za odkrywcze przemyślenia? Podaj mi konkret, bo nie widzę nic "odkrywczego".

Bo trzeba troche pozyc by zrozumiec o czym pisze smile

PS Na podstawie Twojej męskiej charakterystyki dochodzę do wniosku, że jestem mężczyzną.

A to juz nie moja broszka.

P.s.Jesli Twoje komentarze nie wnosza nic konstruktywnego do tematu to prosze Cie bys sie powstrzymala od krytyki i zaniechala jakichkolwiek wpisow.

17

Ja z kolei odnoszę wrażenie, że jest również masa wrażliwych mężczyzn, którzy chcieliby wejść i stworzyć stabilny związek z ukochaną kobietą, lecz po jakimś czasie (kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lat) zaczyna im się to mocno nudzić i siłą rzeczy szukają doznań gdzie indziej.
Dostrzegam to od kilku lat bardzo wyraźnie w swoim otoczeniu i właściwie już chyba nawet zaczynam widzieć pierwsze tego symptomy w swoim związku.
Faceci, moim zdaniem, dużo szybciej (od kobiet) się nudzą. Stąd to parcie na "nowości".

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy facet stworzony jest do zwiazku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024