Czy babiarze się zmieniają? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy babiarze się zmieniają?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

Temat: Czy babiarze się zmieniają?

Pytanie, jak powyżej.
Czy babiarze (facet, który lubi adorować kobiety i zawsze ma kilka obok siebie) zmieniają się? Jest szansa, że się zmieni gdy trafi na odpowiednią kobietę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy babiarze się zmieniają?
kobranocka napisał/a:

Pytanie, jak powyżej.
Czy babiarze (facet, który lubi adorować kobiety i zawsze ma kilka obok siebie) zmieniają się? Jest szansa, że się zmieni gdy trafi na odpowiednią kobietę?

On sie nie zmieni. Sytuacja sie zmnieni. Bedzie stary i coraz smieszniejszy, a kobiet wokol niego coraz mniej wink.

3

toorank napisał/a:
kobranocka napisał/a:

Pytanie, jak powyżej.

On sie nie zmieni. Sytuacja sie zmnieni. Bedzie stary i coraz smieszniejszy, a kobiet wokol niego coraz mniej wink.

Albo wręcz przeciwnie...stanie się komiczny smile

4

Czytałam na wielu forach, że gdy naprawdę się zakochają,  to się zmieniają. Jednak wiadomo, że w związku są kryzysy, a namiętność często się wypala po czasie. Mam wrażenie, że wtedy taki facet wraca do swojej natury babiarza, ale to tylko moje odczucie.

mój ex zachwycał się mną na początku. Potem zaczął się zachwycać dziewczyną, która go kiedyś  "olała" (nawet nie związał się z tą dziewczyną). Oczywiście zarzekał się, ze jest wierny w związku, ale przyłapałam go na rozmowach z innymi kobietami. Teraz jedno mnie zastanawia- czy ja nie byłam odpowiednią osobą i czegoś mu brakowało i kiedy znajdzie odpowiednią kobietę to się zmieni, czy po prostu taka jest jego natura (musi sobie coś udowadniać zdobywając kolejne kobiety)

5

raczej się nie zmieni , a im facet dojrzalszy (przystojny , szarmancki , z kasą ) nie ma mowy by się opędzić od babek , oni to lubią wink

6

To właśnie takie typ- przystojny, szarmancki, z klasą, inteligentny, zabawny, zaradny

7

Tak. Ale co się wcześniej wyszaleją to ich wink

8

Moja teoria jest taka smile
Babiarz robi to co lubi i to co umie.
Budując w ten sposob poczucie włąsnej wartości ktore nie jest u niego zbyt mocne.
Nie ma mocnego obrazu siebie. Albo nie widzi sie za bardzo w innych rolach w ktore pozwoliłyby mu zbudować to poczucie wartośći trwale.
Jezeli zbudujesz poczucie wartośći tego faceta na innych plaszczyznach , jako ojciec , opiekun itd .
To moze jak trafisz na podatny grunt to coś z tego bedzie.
Ale moze być też tak trafiłaś na "poete romantycznego" ktory od czasu do czasu musi sie po prostu zakochać zeby czuć ze żyje.

9

LunaPARK napisał/a:

A skąd , znam jednego osobiście - nic nie pomogło , żona , dziecko , praca. Poświecił wszystko dla swoich słabostek. Został z niczym,nic go to nie nauczyło , dalej ugania się za spódniczkami.Ten typ tak ma , współczuje mu smile

10

Invisible Man napisał/a:
LunaPARK napisał/a:

A skąd , znam jednego osobiście - nic nie pomogło , żona , dziecko , praca. Poświecił wszystko dla swoich słabostek. Został z niczym,nic go to nie nauczyło , dalej ugania się za spódniczkami.Ten typ tak ma , współczuje mu smile

Zależy od tego na jaką kobietę się trafi wink

11

LunaPARK napisał/a:
Invisible Man napisał/a:
LunaPARK napisał/a:

Facet był juz po przejsciach , podobno trafił na ta jedyną ...ale nie udało mu sie uśpić nałogu  smile i popłyną

12

Invisible Man napisał/a:
LunaPARK napisał/a:
Invisible Man napisał/a:

Facet był juz po przejsciach , podobno trafił na ta jedyną ...ale nie udało mu sie uśpić nałogu  smile i popłyną

Hahahaha, nie przekonasz mnie. Wierzę w nawet najgorszych mężczyzn wink

13

LunaPARK napisał/a:
Invisible Man napisał/a:
LunaPARK napisał/a:

Hahahaha, nie przekonasz mnie. Wierzę w nawet najgorszych mężczyzn wink

widocznie To był człowiek małej wiary smile

14 Ostatnio edytowany przez LunaPARK (2015-08-16 00:42:34)

Invisible Man napisał/a:

Trzymamy się tej teorii wink. Jedna jaskółka wiosny na czyni. Zresztą zdradzają i Ci, co wyszaleć się za młodu nie mieli okazji. Trzeba Was czasem przypilnować lol

15

LunaPARK napisał/a:
Invisible Man napisał/a:

Trzymamy się tej teorii wink. Jedna jaskółka wiosny na czyni. Zresztą zdradzają i Ci, co wyszaleć się za młodu nie mieli okazji. Trzeba Was czasem przypilnować lol

Własnie czuje ze musisz mnie chyba przypilnować wink

16

Invisible Man napisał/a:
LunaPARK napisał/a:
Invisible Man napisał/a:

A co? Też żonaty, dzieciaty i chętny do wyskoku? Ty mi tutaj nie niszcz mych mlodzieńczych ideałów big_smile!!!

17

LunaPARK napisał/a:
Invisible Man napisał/a:
LunaPARK napisał/a:

A co? Też żonaty, dzieciaty i chętny do wyskoku? Ty mi tutaj nie niszcz mych mlodzieńczych ideałów big_smile!!!

późno juz w domu trza siedzieć smile

18

Invisible Man napisał/a:

późno juz w domu trza siedzieć smile

I dobrze. Dawaj dobry przykład smile

19

Oczywiscie ze sie zmienia, a raczej samo przejdzie

20

Jak dla mnie taki typ się nie zmieni- mój mąż jest taki a mianowicie jestesmy przez rozwodem, daliśmy sobie szanse po roku od rozstania wcześniej 8 lat i zawsze miał nature adoratora z zcasme mniej ale  wten sposób się dowartosciowywał, odszedł znowu odemnie bo już mu się znudziło- za mało mówiłam, że przystojny jets itp, przyszło normalne zycie on nie lubi tego- lubi by ciagle coś się działo i kobiety ojj

21

" okazja czyni złodzieja " to się też ma do babiarza smile

22

Nie, nie zmieniają się. Bo to co mają, ten wieczny pociąg do kobiet, to jest element ich jestestwa, osobowości. To usterka fabryczna. Takie oprogramowanie. Oczywiście, można się cały czas pilnować, katować, starać, umartwiać. Pytanie tylko jaki facet chciałby tak walczyć ze swoją naturą? Nie znam osobiście zadnego, który by się zmienił. No chyba że na gorsze ;-)

23

LunaPARK napisał/a:

Zresztą zdradzają i Ci, co wyszaleć się za młodu nie mieli okazji.

Niekoniecznie,znam takich co,mają rodziny,atrakcyjne żony,ciągle uganiają się za kobietami,instynkt zdobywcy silniejszy,więc rozsiewają swoje silne geny,gdzie się da lol

24

kobranocka napisał/a:

Pytanie, jak powyżej.

odpowiem Ci cytatem A. Rodana
"Kobieta wychodzi za mąż, myśląc, że jej mąż się zmieni. Mężczyzna żeni się, myśląc, że jego żona nie zmieni się nigdy. Oboje są w błędzie."

25

theonlyone napisał/a:
LunaPARK napisał/a:

Niekoniecznie,znam takich co,mają rodziny,atrakcyjne żony,ciągle uganiają się za kobietami,instynkt zdobyw5cy silniejszy,więc rozsiewają swoje silne geny,gdzie się da lol

Mając inteligentną, ale nieobliczalną żonę czasem strach ryzykować...

26

LunaPARK napisał/a:
theonlyone napisał/a:
LunaPARK napisał/a:

Niekoniecznie,znam takich co,mają rodziny,atrakcyjne żony,ciągle uganiają się za kobietami,instynkt zdobyw5cy silniejszy,więc rozsiewają swoje silne geny,gdzie się da lol

Wszystko się zgadza,bo to typ faceta lubiącego ryzyko i wyzwanie wink

27 Ostatnio edytowany przez Dunkis (2015-08-17 15:16:59)

kobranocka napisał/a:

Pytanie, jak powyżej.

Jest takie powiedzenie Kobieta która zmienia mężczyzn jak rękawiczki, po prostu poszukuje tego właściwego. Per analogia, babiarz to mężczyzna, który zapewne ma to coś w sobie, co ciągnie kobiety do niego, bez tego czegoś na pewno nie byłoby tych kobiet, zatem jest na pewno wyjątkowy. A przecież wcale to nie znaczy, że się nie zmieni dla tej którą pokocha, gdy trafi na tę odpowiednią. Kluczem tego pytania jest słowo - ODPOWIEDNIĄ. Kolejna przy której nie zostanie , a tylko mu się przewinie przez palce, nie będzie po prostu tą ODPOWIEDZNIĄ.
Śmiałem się do łez czytając wypowiedzi niekórych osób wyżej, gdy Twierdziły że babiarz z czasem staje się smieszny i wróży takim coraz mniejsze grono wielbicielek - to zwykła zawiść. Prawda jest taka, że mężczyzna taki z czasem nabiera doświadczenia i coraz łatwiej z czasem mu zdobyć kolejną zainteresowaną nim osobę. Hmmmm, ileż to młodych wiąze się z tymi znacznie starszymi, którzy potrafią dzięki nabytemu doświadczeniu, niewielkim wysiłkiem oczarować kobietę, tak, że świata poza nim nie będzie widziała. Tym bardziej, że babiarz wcale nie musi być głupkiem. Będąc inteligentnym, moze po prostu świetnie sie bawić przebierając jak będzie chciał. Ostatnio widziałem, jak pewien Rom (pisze o pochcodzeniu) wyrywał panienki z parkietu- ja wiem z 10 w ciągu 2 godzin z nim tańczyło i z każdą sie namiętnie całował, a ręce .. no cóż nie były grzeczne. Każda kolejna to idziała, bo facet rzeczywiście rzucał się w oczy, ale nie odmawiały mu, tak miały zapewne mokro w majtkach, że liczyły na to iż to właśnie z nią wyjdzie z imprezy.
Podsumowując "babiarzy" tworzą w takim samym stopniu kobiety, jak oni sami na to pracują.

28

theonlyone napisał/a:
LunaPARK napisał/a:
theonlyone napisał/a:

Jako życiowy hazardzista mówię Ci, że niektórymi stawkami się nie ryzykuje wink.

29

Dunkis napisał/a:
kobranocka napisał/a:

Pytanie, jak powyżej.

Jest takie powiedzenie Kobieta która zmienia mężczyzn jak rękawiczki, po prostu poszukuje tego właściwego. Per analogia, babiarz to mężczyzna, który zapewne ma to coś w sobie, co ciągnie kobiety do niego, bez tego czegoś na pewno nie byłoby tych kobiet, zatem jest na pewno wyjątkowy. A przecież wcale to nie znaczy, że się nie zmieni dla tej którą pokocha, gdy trafi na tę odpowiednią. Kluczem tego pytania jest słowo - ODPOWIEDNIĄ. Kolejna przy której nie zostanie , a tylko mu się przewinie przez palce, nie będzie po prostu tą ODPOWIEDZNIĄ.
Śmiałem się do łez czytając wypowiedzi niekórych osób wyżej, gdy Twierdziły że babiarz z czasem staje się smieszny i wróży takim coraz mniejsze grono wielbicielek - to zwykła zawiść. Prawda jest taka, że mężczyzna taki z czasem nabiera doświadczenia i coraz łatwiej z czasem mu zdobyć kolejną zainteresowaną nim osobę. Hmmmm, ileż to młodych wiąze się z tymi znacznie starszymi, którzy potrafią dzięki nabytemu doświadczeniu, niewielkim wysiłkiem oczarować kobietę, tak, że świata poza nim nie będzie widziała. Tym bardziej, że babiarz wcale nie musi być głupkiem. Będąc inteligentnym, moze po prostu świetnie sie bawić przebierając jak będzie chciał. Ostatnio widziałem, jak pewien Rom (pisze o pochcodzeniu) wyrywał panienki z parkietu- ja wiem z 10 w ciągu 2 godzin z nim tańczyło i z każdą sie namiętnie całował, a ręce .. no cóż nie były grzeczne. Każda kolejna to idziała, bo facet rzeczywiście rzucał się w oczy, ale nie odmawiały mu, tak miały zapewne mokro w majtkach, że liczyły na to iż to właśnie z nią wyjdzie z imprezy.
Podsumowując "babiarzy" tworzą w takim samym stopniu kobiety, jak oni sami na to pracują.

Ja zrozumiałam tego "BABIARZA"jako kogoś, kto raczej nigdy nie zwiąże się z jedną partnerką, a nawet jeśli się ożeni, to będzie ja i tak ciągle zdradzał. To się zdarza tzn takii typ.
Jeśli ktoś szuka partnerki to naturalne, że może nie trafić na odpowiednią za pierwszym czy piątym czy ktorymś razem, ale szuka, i zakłada, że kiedyś taką znajdzie. I to, że miał wiele partnerek nie znaczy, że jest tym babiarzem.
A typowy dla mnie babiarz, tak naprawde nie chce się wiązać na poważnie, interesują go wyłacznie krótsze lub dłuższe niezobowiązujące spotkania z kobietami. ten drugi typ - nie sądzę aby się zmienił.
Cześć Dunkis.:)

30 Ostatnio edytowany przez Dunkis (2015-08-17 15:38:38)

Myślałem że odpowiadam na pytanie autorki, a tu się okazuje, że wdałem sie w rozmowę smile W każdym razie uważam, że obojętnie jakby nie definiować babiarza, to jeżeli w niego trafi strzała amora, to przepadnie, na rzecz kobiety. Znam takich lekkoduchów, którym się to zdarzyło, zatwardziałych imprzowiczów szukających wyłącznie niezobowiązujących relacji, którzy ... wpadli po uszy w miłość. Nie znasz dnia ani godziny. Trzeba być otwartym. Ostatnio pewna 11 letnia panna, gdy powiedziałem, że trzeba mieć nadzieje, że wszystko się ułoży, spojrzała na mnie wbijając wzrok i z ogromną pewnością siebie powiedziała: nadzieja to za mało, trzeba wierzyć, wtedy się uda.

Cześć rossanka smile

31

Dunkis napisał/a:

Myślałem że odpowiadam na pytanie autorki, a tu się okazuje, że wdałem sie w rozmowę smile W każdym razie uważam, że obojętnie jakby nie definiować babiarza, to jeżeli w niego trafi strzała amora, to przepadnie, na rzecz kobiety. Znam takich lekkoduchów, którym się to zdarzyło, zatwardziałych imprzowiczów szukających wyłącznie niezobowiązujących relacji, którzy ... wpadli po uszy w miłość. Nie znasz dnia ani godziny. Trzeba być otwartym. Ostatnio pewna 11 letnia panna, gdy powiedziałem, że trzeba mieć nadzieje, że wszystko się ułoży, spojrzała na mnie wbijając wzrok i z ogromną pewnością siebie powiedziała: nadzieja to za mało, trzeba wierzyć, wtedy się uda.

Cześć rossanka smile

Nieglupia dziewczynka.
Pozdrawiam; )

32

LunaPARK napisał/a:
theonlyone napisał/a:
LunaPARK napisał/a:

Jako życiowy hazardzista mówię Ci, że niektórymi stawkami się nie ryzykuje wink.

Luna co Ty możesz wiedzieć tongue - Ja przytoczę tu słowa współczesnej poetki , obeznanej w temacie big_smile (... Kto nie ryzykuje ten nie pije szampona) wink

A tak poważnie - NIE ZMIENI SIE, NIE MA TAKIEJ OPCJI, nawet inteligentna i nieobliczalna żona nie jest w stanie nad Tym zapanować.

33

Prawdy są dwie:

1. Babiarze nie zmieniają się, tak jak człowiek nie jest w stanie (nieświadomie) zmienić swojego charakteru i tzw. programu poświadomości (który determinuje jego postępowanie).

2. Każdy człowiek może się zmienić pod wpływem wydarzeń albo jeśli sam tak zdecyduje i postanowi żyć samoświadomie (dzieje się to jednak stosunkowo rzadko).

Pisałem, też o tym w tym wątku:

http://www.netkobiety.pl/t81844.html

Otoż, jeśli jakaś kobieta usłyszy z jego ust, że "ze wlasciwie to nic sie nie stalo, tylko ostatnio on sie zle zachowywal" oznaczo to, że taki człowiek jest calkowicie opanowany przez zlo i glupote. Nie zmieni się, wiec w takiej sytuacji - kobieto uciekał jak najdalej i nie staraj się tego zrozumieć dlaczego. Im więcej myślenia dlaczego tym więcej wikłania się w niszczącą relację emocjonalno-uczuciową.

Albo inaczej, prościej. Tam gdzie kobieta widzi uczucia, babiarz widzi "dupę". Bo właściwie o co mu chodzi? O Ego? Ego-dupa, tak chyba to naprawdę się nazywa. A że dupa jest również jego. Pochwalić, że dba o swoją!

34

Invisible Man napisał/a:

Luna co Ty możesz wiedzieć tongue - Ja przytoczę tu słowa współczesnej poetki , obeznanej w temacie big_smile (... Kto nie ryzykuje ten nie pije szampona) wink

A tak poważnie - NIE ZMIENI SIE, NIE MA TAKIEJ OPCJI, nawet inteligentna i nieobliczalna żona nie jest w stanie nad Tym zapanować.

A na odwrót jak oceniasz szansę? Z kokietki-zdobywcy -----> przykładna żona i matka?

35

LunaPARK napisał/a:
Invisible Man napisał/a:

A na odwrót jak oceniasz szansę? Z kokietki-zdobywcy -----> przykładna żona i matka?

Luna , gdzie Ty sie tu wypowiadasz , po całym forum mam za Tobą latać ? Dawaj szybko bo życie stygnie wink

36

Invisible Man napisał/a:

Luna , gdzie Ty sie tu wypowiadasz , po całym forum mam za Tobą latać ? Dawaj szybko bo życie stygnie wink

Po forum? Dla mnie na koniec świata i dalej, Cukiereczku wink

37

Raczej niewielki procent (bez podziału na płeć) takich ludzi się zmienia. Przeszłość to jest część nas i nie można tego zmazać. To co się działo miało nieodwracalny wpływ na naszą biologię i przemiany chemiczne. Najprościej w świecie mówiąc, ludzie zmieniający partnerów jak rękawiczki uodparniają się na zakochanie i przywiązanie. Także jak ktoś nie chce żyć tylko pożądaniem, to polecam poszukać gdzie indziej.

38 Ostatnio edytowany przez kobranocka (2015-08-18 01:56:16)

Dobra, a Pan który płonął z miłości do mnie, który zaraz po naszym rozstaniu otaczał się kobietami jest po prostu babiarzem czy niedojrzały emocjonalnie do związku czy też nie byłam odpowiednią osobą dla niego? Przed naszym związkiem też otaczał się kobietami. Jego poprzednie związki były krótkie (jeden dłuższy). Po rozstaniu dawał wyraźne sprzeczne sygnały pt"pies ogrodnika". Grał nieczysto, mimo że ja zachowałam się normalnie. Do tego straszny zazdrośnik z niego. Jak nazwać to zjawisko? Tego Pana? Do dziś czuje sentyment, czy może chce sobie ulżyć- kto wie.

Oczywiście zapewniał mnie o swojej miłości. Milion razy usłyszałam, że mnie kocha, że chce wziąć ze mną ślub i żebym była matką jego dzieci. Po rozstaniu (które nie było absolutnie z mojej winy) usłyszałam wiele przykrych słów. Zmiana zdania i poglądów o 360 stopni...

39

kobranocka napisał/a:

Dobra, a Pan który płonął z miłości do mnie, który zaraz po naszym rozstaniu otaczał się kobietami jest po prostu babiarzem czy niedojrzały emocjonalnie do związku czy też nie byłam odpowiednią osobą dla niego? Przed naszym związkiem też otaczał się kobietami. Jego poprzednie związki były krótkie (jeden dłuższy). Po rozstaniu dawał wyraźne sprzeczne sygnały pt"pies ogrodnika". Grał nieczysto, mimo że ja zachowałam się normalnie. Do tego straszny zazdrośnik z niego. Jak nazwać to zjawisko? Tego Pana? Do dziś czuje sentyment, czy może chce sobie ulżyć- kto wie.

Oczywiście zapewniał mnie o swojej miłości. Milion razy usłyszałam, że mnie kocha, że chce wziąć ze mną ślub i żebym była matką jego dzieci. Po rozstaniu (które nie było absolutnie z mojej winy) usłyszałam wiele przykrych słów. Zmiana zdania i poglądów o 360 stopni...

Nie, zmiany zdania i poglądów nie było. Łatwiej jest jednak wierzyć w tę zmianę i że coś było, niż uzmysłowić sobie prawdę, że NIC NIE BYŁO, była to jedynie gra na pozyskanie rzeczy (uwagi i względów kobiety).

40

Jak dla mnie najlepiej przyjąć wersję, że każdy może się zmienić, ale na gorsze. Jest tak niewiele osób, które się zmieniają z biegiem czasu na lepsze, że nie warto w to wierzyć.

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy babiarze się zmieniają?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024