jak sobie radzić z brakiem seksu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » jak sobie radzić z brakiem seksu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: jak sobie radzić z brakiem seksu?

Witam, mam 22 lata i od dłuższego czasu bardzo brakuje mi fizyczności. Mężczyzn dookoła mnie nigdy nie brakowało - wydaje mi się (i czuję się zarazem) bardzo atrakcyjna fizycznie. Problem polega na tym, że nie jestem zainteresowana stałą relacją, bo na chwilę obecną mam inne priorytety. Nie tęsknię za bliskością psychiczną - mam przyjaciół, ludzi, do których mogę się odezwać o każdej porze dnia i nocy. Brakuje mi kontaktu fizycznego, wyłącznie.

Być może problem leży we mnie - dla mnie mężczyzna musi być co najmniej inteligentny, bym się nim zainteresowała, fizyczność też odgrywa ogromną rolę oczywiście, ale zawsze miałam tak, że facet wydawał mi się być piekielnie atrakcyjny po jakiejś wymianie zdań, poglądów - nigdy nie na podstawie samego wyglądu. Nie potrafiłabym zrobić tego z pierwszym, lepszym mężczyzną.

Od pewnego czasu nie potrafię się skupić na niczym innym i mam wrażenie, jakkolwiek głupio to nie brzmi, odbiera mi to radość z życia. Absolutnie nie jest to sens mojego istnienia, ale nigdy nie ukrywałam, że jest to bardzo ważna dla mnie sfera.

Chciałabym się dowiedzieć jak inne osoby, może w podobnej sytuacji do mojej, sobie radzą? Czy jest na to jakiś złoty środek? Dodam, że jednorazowe "numerki" są totalnie nie w moim stylu i jest to granica, której przekroczyć ani nie potrafię, ani nie chcę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak sobie radzić z brakiem seksu?

Miałam podobnie w Twoim wieku. Wtedy też napisałam na forum. I jedna kobietka mi powiedziała, bym swoje myśli oddalała jak najdalej od seksu. Zebym skupiała uwagę zupełnie na czymś innym. Filtrowała co ogladam i czym się karmię. Kupiła sobie kota. Itp... I wiesz, że na początku wydawało mi się to idiotyczne, ale jak spróbowałam podziałało !
Inna opcją jest wizyta u ginekologa. On ma tam w zanadrzu jakieś leki obniżające libido.
Ale zanim trucie lekami, lepiej spróbować z głową smile

3 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2015-08-12 11:21:04)

A po co obniżać libido?! Głupota mówiąc delikatnie. Umówić się z kimś na niezobowiązujące spotkanie, porozmawiać przy kawie, a jak osobnik wyda Ci się atrakcyjny i między Wami zaiskrzy to po prostu pójść z nim do łózka. Poznawaj nowych ludzi, a nóż poznasz jakiegoś inteligentnego przystojniaka, który oprócz mentalnych potrzeb zaspokoi Cię seksualnie smile Natury nie oszukasz - potrzeby seksualne są ważne i trzeba je zaspokajać.

4

Jak się człowiekowi chce seksu i bliskości, to powinien to mieć. Tak samo z jedzeniem, spaniem i poczuciem bezpieczeństwa -- powinniśmy to mieć, aby być szczęśliwymi.

Są osoby, które zaprzeczają, ale jeśli głód seksu targa naszą duszą to dopiero wtedy czujemy, że to potężna siła.

@chcicapl:    inteligentnego trudno będzie znaleźć, ale kobiecie jest łatwiej; jeśli napiszesz to samo co w tym poście, ale w portalu randkowych, to znajdziesz mnóstwo chętnych do relacji; my faceci potrzebujemy laski, która po prostu nas podnieca, a Wy kobiety potrzebujecie faceca, który działa na wasze emocje; życzę Ci powodzenia, a nie obniżania libido

5

Gary napisał/a:

ale kobiecie jest łatwiej

Serio łatwiej? Mi bardzo trudno znaleźć kogoś kto by mnie pociągał(nawet jak jest przystojny), a co do facetów to wydaje mi się, że wystarczy, aby była trochę ładna i już pociąga. Nie jest tak?

6

Adellaa napisał/a:
Gary napisał/a:

Serio łatwiej? Mi bardzo trudno znaleźć kogoś kto by mnie pociągał(nawet jak jest przystojny), a co do facetów to wydaje mi się, że wystarczy, aby była trochę ładna i już pociąga. Nie jest tak?

Nie. Nie rób z facetów maszyn z penisami. wink

7 Ostatnio edytowany przez Gary (2015-08-12 17:03:48)

Adellaa napisał/a:
Gary napisał/a:

smile smile Jeśli kobieta chce znaleźć kogoś na seks, to znajdzie błyskawicznie -- wystarczy się "wystawić" w portalu.

Wy kobiety macie trudno pod tym względem, że nie każdy przystojniak jest dla Was pociągający, bo nie każdy taki dżolo działa na Wasze emocje. Dlatego uważacie, że trudno jest znaleźć fajnego faceta.

Wniosek? Tak -- takiego kochanka, którym byś się zauroczyła trudno jest znaleźć.

Co do facetów -- masz rację -- fajna laska jest pociągająca... niezalężnie czy ma 20, 40 czy 50 lat.

Autorka jeśli wystawi sobie profil na portalu randkowym, to będzie miała rzekę facetów którzy będą do niej pisać i stamtąd powinna wyłowić jakiegoś inteligentnego fajnego. Trzeba się napracować ale jest to możliwe.

Metyl napisał/a:

a co do facetów to wydaje mi się, że wystarczy, aby była trochę ładna i już pociąga. Nie jest tak?

Nie. Nie rób z facetów maszyn z penisami. wink

Eno Metyl! Jakżesz to? Seksi kobieta nie jest pociągająca? Tak z wyglądu? Nie poszedłbyś z taką do łóżka? Dlaczego? Jakby ona chciała, to dwoje będzie bardziej szczęśliwych -- ona i Ty.

Czasami ładne kobiety odkąd dorastają żyją w otoczeniu spojrzeń męskich. I one nie zdają sobie z tego sprawy... Dopiero jak się robią stare, to uświadamiają sobie ilu obserwatorów je pożądało, ale wtedy już do dawnych lat nie ma powrotu. Trochę się dziwię, że 22-latka atrakcyjna narzeka na brak seksu.

8

Atrakcyjność to nie tylko wygląd i dotyczy to obu płci. Wydaje mi się, że Twoje wymaganie jednak bardziej pokrywają się z facetami, którzy jednak szukają czegoś innego niż Ty.

9

Gary napisał/a:

Eno Metyl! Jakżesz to? Seksi kobieta nie jest pociągająca? Tak z wyglądu? Nie poszedłbyś z taką do łóżka? Dlaczego? Jakby ona chciała, to dwoje będzie bardziej szczęśliwych -- ona i Ty.

Wiesz ... ja jestem stosunkowo liberalny i otwarty na różne kombinacje, układy i możliwości ale dla mnie samo to że dziewczyna jest 100% w moim klimacie jeżeli chodzi o wygląd to jednak trochę za mało by iść z nią do łóżka. Przynajmniej tak mi się wydaje bo jakoś do tej pory nie byłem w życiu w takiej konkretnej sytuacji gdzie spotkałbym swój ideał 'chętny' na numerek tak, o.

Ciężko by mi było iść do łóżka z kompletną idiotką, fajne ciało to jednak nie wszystko. To nie chodzi o nie wiadomo jakie wymagania czy oczekiwanie po partnerce nie wiem ... studiów czy innego abstrakcyjnego kryterium ale no, musi coś zaiskrzyć, nawet na ten jednorazowy seks. Spojrzenie, gest, rozmowa, tego typu rzeczy. Idąc tym tropem równie dobrze można by się rzucić na ładny manekin. tongue

Trochę się dziwię, że 22-latka atrakcyjna narzeka na brak seksu.

Niby czemu dziwi? Stosunkowo spora ilość osób atrakcyjnych ( bo mówimy o atrakcyjności stricte fizycznej tak? ) jest jednocześnie wolna i chciałaby mieć stałego partnera do łóżka a nie ma.

Ja też słyszałem całkiem pochlebne opinie nt swojego wyglądu chociaż do ideału mi daleko a też nie mam jakiegoś mega powodzenia. tongue

10

Fitness, bieganie, ogólnie mocny wysiłek fizyczny po którym takie mysli nie będa ciebie nachodzić a i gabaryty poprawisz. W ostateczności zostają wibratorki, pluginy analne, kulki i tym podobne zabaweczki. innego wyjścia nie masz, jeżeli ci to bardzo przeszkadza w życiu to są jakieś środki hamujące popęd.

11

Revenn napisał/a:

W ostateczności zostają wibratorki, pluginy analne, kulki i tym podobne zabaweczki.

Hahaha, to ja się już teraz nie dziwię, Revenn czemu tyle z tych Twoich dziewic w "tajemniczych okolicznościach" potraciło błony lol

12

Chwileczkę, autorka tematu prawdopodobnie już dziewicą nie jest, to co jej szkodzi ulżyć sobie? Już nic nie straci, może trochę płynów ustrojowych smile

13

Prawdopodobnie! A co jak jest? Toż przecież w wieku 22lat można mieć jeszcze cnotę, a przy okazji wysokie libido!

Revenn, interesują Cię w ogóle dziewice "rozdziewiczone" przez wibrator? W sumie sam mówiłeś, że chodzi Ci o mentalną dziewicę, więc mentalnie (i fizycznie) z mężczyzną nie obcowała. Brałbyś?

14 Ostatnio edytowany przez Revenn (2015-08-15 22:40:33)

Po pierwsze to nie jest mój temat a po drugie raczej prosiłbym ciebie o nie wciąganie mnie w swoje dywagacje bo tak średnio mam ochotę. Jedyne co mogę napisać to że "mentalna dziewica" nie bawiłaby się w takie zabawki, a jeżeli by miała silny popęd to przecież możew się masturbować nie penetrując pochwy.

15

Spoko, Revenn. To było pytanie z ciekawości wink

16

dzięki za spekulacje na temat mojej cnoty wink , dziewicą oczywiście nie jestem.

dobra, od rzeczy. nie wspomniałam o tym zakładając wątek, ale teraz mam okazję.

najbliższe pół roku spędzam zagranicą. nawiązałam znajomość z pewnym obcokrajowcem, napisał do mnie, z początku traktowałam to z przymrużeniem oka, jak i wszystkie relacje nawiązane przez internet, ale rozmawiamy ze sobą tak już od paru miesięcy. na początku były to luźne rozmowy i rzadkie, dopiero z czasem, im bliżej wyjazdu, przeobraziły się one w bardziej pikantne i częstsze, bo kontakt ze sobą mamy codziennie.

ze względu na to, że będę tam tylko 6 miesięcy doskonale wiem, że jakakolwiek głębsza relacja nie ma racji bytu, doskonale też wiem, że on ten tok myślenia podziela, ale koleś tak strasznie mnie kręci (z wzajemnością) i chciałabym spróbować tego w ramach przelotnego romansu. raz, że jest to dla mnie zupełnie nowa sytuacja (bo takiej relacji z obcokrajowcem nigdy nie nawiazałam), dwa, że targa mną to wszystko, o czym pisałam w poście rozpoczynajac wątek.

no i teraz pojawia się pytanie czy warto zaryzykować? czy nie wygląda to źle?

w sumie wydaje mi się to żałosne, że tak się nastawiłam na relację rozpoczętą w internecie, ale wiem, że za parę tygodni mogę zmierzyć się z tą osobą twarzą w twarz ...

17 Ostatnio edytowany przez Gary (2015-08-16 13:04:47)

chicapl napisał/a:

no i teraz pojawia się pytanie czy warto zaryzykować? czy nie wygląda to źle?
w sumie wydaje mi się to żałosne, że tak się nastawiłam na relację rozpoczętą w internecie, ale wiem, że za parę tygodni mogę zmierzyć się z tą osobą twarzą w twarz ...

Jak go zobaczysz i będizesz chciała seksu, to pójdziecie się pobawić. Jak nie będziesz chciała, to nie pójdziecie.
Nie wygląda to źle. Dziewczyny uprawiają seks, mają go dużo więcej niż faceci. Realizuj to co Ci mówi serce, a nie co pomyśli społeczeństwo.

Na maila mogę Ci przysłać wykład na ten temat faceta z zagranicy.

18

Gary odezwałam się do Ciebie na maila. smile

19

może dobrze ci radza zacznij na necie rozmawiać z facetami o seksie, jak zobaczysz ich podejście albo znajdziejsz jakiegos normalnego- w co szczerze wątpie ale predzej zapomnisz o seksie bo zobaczysz jak przedmiotowo niektórzy do tego podchodza, jak traktują babki jak kawałek mięsa

20

borynka1982 napisał/a:

może dobrze ci radza zacznij na necie rozmawiać z facetami o seksie, jak zobaczysz ich podejście albo znajdziejsz jakiegos normalnego- w co szczerze wątpie ale predzej zapomnisz o seksie bo zobaczysz jak przedmiotowo niektórzy do tego podchodza, jak traktują babki jak kawałek mięsa

Nic dziwnego, kobiety same pozwalają się tak traktować.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » jak sobie radzić z brakiem seksu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024