Problemy w ciazy z partnerem... Pomocy ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problemy w ciazy z partnerem... Pomocy !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Problemy w ciazy z partnerem... Pomocy !

Witam. Otóż mam pewien problem z którym nie wiem już jak mam sobie radzić... Jestem w ciąży, między mną a moim partnerem jest coraz gorzej, jesteśmy ze sobą dwa lata nasz związek był burzliwy, oboje kiedyś nawzajem mocno się zranilismy mimo tego zawsze się wspieralismy, wszystkie problemy były wspólne o wszystkim rozmawialiśmy...
Staraliśmy się o dziecko rok, kiedy dowiedziałam się o ciazy mieliśmy przerwę w związku, powiedziałam mu o dziecku i postanowiliśmy zacząć wszystko od początku, zacząć znowu się starać i przez dwa trzy miesiące tak właśnie było.
Potem zaczęło być coraz gorzej, mój partner przestał zwracać na mnie uwagę, przestał ze mną rozmawiać a za każdym razem kiedy staram się z nim porozmawiać o naszych problemach mój partner wybuchal na mnie co odrazu powoduje mój placz a wtedy słyszę że usiłuje coś na nim wymusić właśnie płaczem.
Ciągle słyszę że on potrzebuje wolności, wyjść z kolegami itd ale jakiej on chcę wolności mając dziecko w drodze ? Mam wrażenie że boji się odpowiedzialnosci związanej z dzieckiem.
Zawsze mówił że bardzo mnie kocha a teraz nie zwraca na mnie uwagi, w domu zwykle traktuje mnie jak powietrze a ja muszę się do prosić o przytulenie czy pocałunek nie wspominając o seksie, dodam że dbam o siebie w ciąży i wyglądam całkiem dobrze więc to chyba nie kwestia tego ze już mu się nie podobam ? Ostatnio stwierdziłam że dłużej tak nie mogę, nie dam się traktować jak służąca do podania obiadu zrobienia prania i posparzatania mieszkania a przy tym wszystkim słuchać ze on prawie codziennie ma ochotę odesłać mnie do matki na jeden dzień i pójść gdzieś na imprezę...
Postawiłam sprawę jasno, że albo zaczniemy się starać o ten związek zacząć wszystkie problemy rozwiązywać razem rozmawiać o wszystkim i zrobić wszystko żeby było dobrze albo się rozstaniemy a w odpowiedzi usłyszałam że on musi się zastanowić, czy jeśli musi się nad tym zastanawiać to czy wogole warto ? Kocham to bardzo, nie wyobrażam sobie życia bez niego ale nie wiem już co mam zrobić w tej sytuacji, codziennie płacze chodzę zdenerwowana i wiem że krzywdze tym w jakiś sposób moje dziecko kiedy się denerwuje. Co mam robić ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problemy w ciazy z partnerem... Pomocy !

Przede wszystkim nie denerwowac, i jak teraz stawia tak sprawe to go zostaw, urodzisz i nic Ci nie pomoze przy dziecku, naprawde wiem po sobie..

3

Moim problemem jest chyba to że boję się ze nie poradzę sobie, na pomoc rodziny liczyć nie mogę pozatym nie wiem czy byłabym w stanie żyć bez niego, bardzo go kocham dlatego tak "skacze koło niego" żeby nie dac mu powodu do narzekań

4

Alie napisał/a:

Moim problemem jest chyba to że boję się ze nie poradzę sobie, na pomoc rodziny liczyć nie mogę pozatym nie wiem czy byłabym w stanie żyć bez niego, bardzo go kocham dlatego tak "skacze koło niego" żeby nie dac mu powodu do narzekań

Jak skaczesz? narzekasz żeby się ustatkował, narzekasz żeby myślał. Po ile lat Wy macie? daj mu trochę tego luzu bo chłop się ukisi a Ty idź na pogaduchy do koleżanek, na kawę lub sok. Są upały może lody? chcesz zasiedzieć ciążę w domu razem z nim i pilotem w ręku? Jak urodzi się dziecko zaczną się pieluchy karmienie kolki itd. Jeśli ma ochotę na spotkanie z kumplami czemu nie? zastanów się czego chcesz, czego oczekujesz i czy te oczekiwania nie są wygórowane. Jak kocha to wróci smile przecież on się nie spakował ....jeszcze..
Może jakiś facet Ci doradzi?

5

Zaciśnij zęby i walcz. Wszystko się da tylko trzeba chcieć.

6

Jesteście ze sobą krótko, nigdy wam się nie układało, a wy staracie się o dziecko? Te problemy były do przewidzenia, skoro nigdy nie było dobrze. Spróbuj rozmawiać i coś z tym zrobić dla dziecka, ale jeżeli nic się nie zmieni, to ten związek nie ma sensu. Niestety, ale wątpię w szczęśliwe zakończenie. Pamiętaj, że dziecko od kłócących się rodziców woli takich, którzy żyją osobno, ale w ich domach jest dobra atmosfera.

7

Opis działu "Nasze Kobiece Forum" mówi: "Każdy z użytkowników zobowiązany jest do zapoznania się z zasadami tej społeczności internetowej. Tutaj znajdziecie przydatne informacje dotyczące technicznej obsługi forum. Jest to też miejsce do wymiany poglądów na temat forum". Jak widzisz nie ma tu nic, co wskazywałoby, że swój temat powinnaś umieścić w tym właśnie dziale. Wątek przenoszę we właściwe miejsce, a Ciebie bardzo proszę o zapoznanie się z Regulaminem Forum i stosowanie do jego zapisów, w tym przestrzeganie ustalonego porządku.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problemy w ciazy z partnerem... Pomocy !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024